25-01-08

De moordenaars van politieagente Kitty

29 feiten, 4 veroordelingen

BIBU1_GMD1MP1TL_1+galipkurumGalip Kurum

Geboren op 19 mei 1978 in Charleroi, heeft de Turkse nationaliteit, woont in Charleroi.
Maakt op zijn 20ste kennis met de gevangenis en wordt tussen februari 1998 en december 2006 verscheidene keren opgepakt in het kader van drugsdossiers en gewapende overvallen.

Zwaarste feit: samen met Cheikhni en twee andere medeplichtigen overvalt hij op 7april 1999 De Post van Lodelinsart (buit: minder dan 250euro).
In 2004 loopt hij samen met Cheikhni tegen de lamp voor een zwendel in luxewagens.

Veroordelingen: zes maanden voor drugshandel in 2001, zes jaar voor de postoverval in 2002, zeven maanden voor drugshandel in 2003, twee jaar voor vereniging van misdadigers in 2004.

Vrijgelaten op 13 december 2006.31 feiten, 5 veroordelingen

BIBU2_GMD1MP1TM_1+moureddinecheikhni

Noureddine Cheikhni

Geboren op 15mei 1977 in Charleroi, heeft de Marokkaanse nationaliteit, woont in Châtelet.
Maakt op zijn 19de kennis met de gevangenis en wordt tussen juli 1996 en mei 2001 verscheidene keren opgepakt, voornamelijk voor het plegen van diefstallen met geweld of braak, verboden wapendracht en heling.

Zwaarste feit: een overval op De Post in Lodelinsart in 1999 in het gezelschap van Galip Kurum.

Veroordelingen: zes maanden met uitstel voor diefstal in 1998, vier maanden met uitstel voor heling in 2001, zes jaar voor de overval in Lodelinsart in 2002, 18 maanden voor vereniging van misdadigers in 2004.

Vrijgelaten op 4september 2006.


42 feiten, 3 veroordelingen

BIBU1_GMD1MP1TL_1+hassaniasirHassan Iasir


Geboren op 12december 1976 in Auvelais, heeft de Marokkaanse nationaliteit en woont in Jemeppe-sur-Sambre.

Maakt op zijn 20ste kennis met de gevangenis en wordt tussen eind 1996 en maart 2007 verscheidene keren opgepakt voor diefstallen met geweld (gewapende overvallen) en heling, oplichting en witwassing.

Zwaarste feit: een gewapende overval met drie medeplichtigen op een bank in het Waals-Brabantse Chastre.
De bende neemt er een gijzelaar mee. Iasir is op dat ogenblik voorwaardelijk vrij voor een straf van vijf jaar voor andere overvallen.

Veroordelingen: vijf jaar voor diefstallen met geweld in 1998, drie maanden voor schriftvervalsing in 1999, 200werkuren voor kleine feiten in 2006.

Vrijgelaten op 20november 2007.

12:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het zijn toch... zulke brave jongens Edelachtbare, maar door een kansloze, onbegrepen jeugd..enz. enz. Dat roept twee vraagjes op: 1. Wie is verantwoordelijk voor hun vrijlating? 2. Wie (of welke organisatie)kan (of wil) klacht indienen tegen die "onveranwoordelijke"

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 25-01-08

mijnheer de juge Volgens mij moeten die 3 jongens nog een kans krijgen...de maatschappij heeft schuld!! ,zoals Victor aanhaald "kansloos en onbegrepen" dat neerschieten van die agente was een "incident" als gevolg van "uitlokking" tenslotte wilde de politie die "gasten" pakken,mijnheer de juge en dat vonden die jongens maar niks ,zo volop in hun beroepsactiviteit....maar ze hebben met "een" punt geen rekening gehouden ,hadden ze dat geweten ???..dat Onkeldings geen minister van Justitie meer is...das natuurlijk ambetant voor die nieuwe Belgen mijnheer de juge,ik vraag toch een milde straf, tenslotte alle goede dingens bestaan uit 10 , 12 ??? en uit hoofde van hun godsdienst is het neerschieten van een ongelovige,niet zo heel erg mijnheer de juge !!

Gepost door: Rene | 25-01-08

Onckelincks heeft ze vrijgelaten.

Ze spreken van reïntegreren wanneer ze die gasten vrijlaten, maar ze waren zelfs nooit geïntegreerd.

Maar om ze dus de kans te geven om te 'reïntegreren' moeten ze vroeger vrijgelaten worden, want te lang in de gevangenis is niet goed.

Niet goed voor wie? Voor de burgers die nooit een misdaad plegen is het zeker en vast wél goed dat dergelijk 'scum' achter slot en grendel verdwijnt voor eeuwig en altijd.
En voor criminelen hoeft het niet 'goed' te zijn, voor diegenen die dood zijn wordt het ook nooit weer goed.

Gepost door: Janice | 25-01-08

Ligter strawwe. In Suid-Afrika is hierdie week 20 gevaarlike gevangenes vrygelaat. Hulle was op 'n aanklag van gewapende roof in hegtenis geneem. Die rede waarom hulle vrygelaat is, is omdat die DNA-toetse te lank gesloer het, en die regter besluit het om die verdediging se aansoek om vrylating toegestaan het. Suid-Afrika het slegs een DNA-laboratorium, wat in Pretoria opgerig is, wat DNA-toetse kan doen. Aangesien daar daagliks duisende mense in Suid-Afrika in hegtenis geneem word, is die las op die DNA-laboratorium te groot. Op dié wyse is daar ook moordenaars wat letter "met moord wegkom", omdat daar nie tyd en plek in die gevangenisse is nie.
Hoewel misdadigers in die apartheidsera swaarder gestraf is as vandag, bly dit steeds swaar. Die doodstraf is met lewenslank vervang. Verdagtes wat aan verkragting en aan gewapende roof skuldig bevind word, kan van 15 tot 25 jaar selstraf kry.
Mark du Troux sou heelwaarskynlik etlike "lewenslank"-strawwe in die Nuwe Suid-Afrika ontvang het, en beslis die doodstraf in die ou Suid-Afrika gekry het.
In Nederland is 'n 19-jarige allochtoon, wat 'n winkel-kassiere met 'n mes beroof het, tot 8 maande sel veroordeel. Die twee winkel-assistente wat die jong rower opgepak het, en hom daarna een keer (slegs een keer!) deur die gesig geklap het, is deur die regter tot 400 Euro's beboet, "omdat hulle in die openbaar geweld gebruik het." In Suid-Afrika sou die rower minstens 15 jaar selstraf ontvang het. Indien hy vorige veroordelings gehad het, kon hy 25 jaar sel gekry het. Die twee winkel-assistente sou geen straf ontvang het nie, maar sou waarskynlik 'n toekenning van die plaaslike polisie-hoof gekry het. (Deesdae is dit 'n "prestasie" om 'n dief of rower te vang (op te pak), want swart polisiemanne is erg lui en sal nie die moeite doen om 'n jong man wat vinnig weghardloop, te probeer keer nie).
- Peter -

Gepost door: Peter Murray | 26-01-08

Voordeel van de twijfel Zonder enige discussie te willen uitlokken, maar zijn dit wel de 'werkelijke' daders?
Het profiel ligt nogal voor de hand nietwaar, evenals de terreur(Dewael) van de afgelopen maanden.
Ik kan me vergissen maar heeft de 'nepregering'ook hier geen ' goed nieuws show te brengen, punten te scoren?

De VlD heeft echt wel een duwtje nodig nietwaar, het Paarse fabriekje het is meer dan Roemeense toestanden, ofcourse, onder de noemer"democratie", das vanzelfsprekend!

Gepost door: Gina | 29-01-08

Als de politie goed werk levert, mag het ook wel eens gezegd worden en in dit geval hebben ze inderdaad goed werk geleverd.

Dat de verdachten het zullen ontkennen staat buiten kijf. In Nederland noemt men ze bij de politie dan ook 'de eeuwige ontkenners'.

Gepost door: Janice | 29-01-08

Ik geloof niet dat je het recht hebt om hun dossiers openbaar te maken, zelfs niet als hun advocaat.

Dus ofwel zijn ze vervalst, handig natuurlijk want 't speelt mee in wat je wilt. Ofwel moet je duchtig oppassen.

Gepost door: Aidan Reed | 12-02-08

Lou Reed Als ze in hun eigen landen waren gebleven, was hun strafblad nu niet openbaar te grabbel gegooid in dit land. Allochtonen zijn dus steeds automatisch in de fout, gewoon doordat ze naar hier zijn gekomen.

Zoals een toerist die een grot binnengaat en verongelukt steeds zelf schuldig is.

Geen medelijden met allochtonen hier aub. Ga uw linkse praat aan de gewone gazetten verkopen.

Gepost door: Procureur Generaal | 12-02-08

De commentaren zijn gesloten.