26-01-08

Reynders wil oppositie in overleg betrekken

Vicepremier Didier Reynders (MR) gaat de oppositie uitnodigen voor het overleg over het sociaal-economische luik uit het toekomstige regeerakkoord. Maar juich niet te vroeg, de democratische gedachtegang van onze beschaafde politici ging niet meteen uit naar de echte oppositie. Zelfs NV-A wordt niet genoemd.

“Reynders zal de werkgroep leiden die tot een sociaal-economisch akkoord moet komen. Daarbij zal hij niet alleen de coalitiepartners van de huidige interimregering (Open VLD, MR, CD&V, CDH en PS) uitnodigen, maar ook andere partijen, zo meldt De Standaard vrijdag.

Daarmee volgt Reynders het voorbeeld van de Octopuswerkgroep die onder leiding van Yves Leterme (CD&V) de contouren van een staatshervorming moet zoeken. Vanuit de oppositie worden SP.A-Spirit, Groen! en Ecolo, dus enkel linkse partijen bij die werkgroep betrokken.

"Ik maak een akkoord met politieke partijen, niet in de regering. Dat kunnen de huidige partijen zijn of ook andere", aldus Reynders. Die andere zijn weerom niet NV-A, LDD of VB, maar ‘experts’ van buiten de politiek.

17:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Eh Bien ! Weerom verloren, snoetje. Wanneer ga je overlopen naar LDD ? Je hebt zoooo veel talent, en nog blijf je bij de Bruinhemden hangen. Doetje.

Gepost door: frank1965 | 26-01-08

Sommige mensen zouden... zich toch beter bezig houden met "madame De Vuyst" op hun eigen vies blotewijvenblogje dan hier, op dit ERNSTIG blog, de lezers voor bruinhemden uit te schelden. Janice, PLEASE (om het in 't schoon vlaams te zeggen) grijp in want U heeft al eerder nare ervaringen gehad met zulk soort.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 26-01-08

Animal Farm Frank,

1) Lees Animal Farm eens...

2) Wat is je mening over het vorige onderwerp, want als het daar op aankomt zwijgen jullie wel gemakkelijk he ?

Gepost door: Den Amerikaan | 27-01-08

te braaf om dood te slaan ! och die Frank is een "brave "jongen maar wat simpel van geest en gemakkelijk te beinvloeden,laat hem zijn pleziertje,dat maakt hem gelukkig.....

Gepost door: Rene | 27-01-08

Omdat Frank nooit één zinnig woord kan schrijven, wis ik het meestal meteen. Maar omdat er al reacties op zijn, en om te laten zien wie er zich tegenwoordig zoal 'links' en 'tolerant' durft noemen, laat ik het staan.

En indien hij absoluut wil weten waarom ik bij die 'vermeende' bruinhemden blijf hangen wil ik hem dat gerust vertellen. Omdat er aan de andere kant teveel mensen zijn zoals hij, en omdat ik het Vlaams Belang de meest democratische partij vind binnen ons 'zogenaamd' democratisch stelsel.

Gepost door: Janice | 28-01-08

Reynders wil de oppositie,betrekken ,welke oppositie? die drie eftelingpartijtjes die toch niks te vertellen hebben ,die mogen meedoen.Ik vind dat het hoog tijd wordt voor Belgie, zich eens te bezinnen wat democratie feitelijk wil zeggen...doet me zo,n beetje denken aan een familie-raad die bepaalde beslissingen moet nemen en de "kleine " van 5 jaar mag ook iets zeggen ,daarna krijgt hij een stuk chocolat

Gepost door: Rene | 28-01-08

Het kan trouwens nog leuk worden tussen Schoepen (CD&V) en Ecolo die hem destijds bij de NMBS hebben buitengewipt.

Gepost door: Janice | 28-01-08

Zielig figuurtje. Daar er nog veel van het niveau 'frank' rondlopen kan het extreem links gespuis zoveel sier maken met andermans veren.
Het kan verkeren.....!
Geef mij maar 'rechts' daar weet ik tenminste wat verwacht kan worden.
Weg met het links schorem.

Gepost door: Jean | 28-01-08

vraag het verwondert me dat er geen verwijzing is naar de webpagina van 't Scheldt.
U toch bekend...

Gepost door: Murrath Bert | 08-07-09

Sorry Bert, het werd mij doorgestuurd door iemand anders en ik wist dus niet dat het uit 't Scheldt kwam, anders had ik het zeker bijgezet. Nochtans is mijn echtgenoot een abonnee bij u, maar hij stuurt mij niets door... en ik vergeet steeds weer zijn paswoord.

Niet getreurd. Je bent niet alleen.
Zelfs 't Pallieterke heeft al artikels van mij overgenomen zonder verwijzing naar mijn blog.

Gepost door: Janice | 08-07-09

De commentaren zijn gesloten.