31-01-08

Bart Debie

Vorige week was er in Edegem een receptie waarop ik een dame ontmoette die vroeger op de rechtbank heeft gewerkt. Zij had te maken met het goedkeuren van adopties e.d.

Als vanzelf kwam het gesprek uit op Bart Debie die vandaag voor het Hof van beroep moest verschijnen. De dame zei dat ze zeker wist dat hij een zware veroordeling zou krijgen van deze rechter. Ze kende hem en wist dat hij het Vlaams Belang geen warm hart toedroeg. Als lid van de loge was het zijn plicht om iemand van het Vlaams Belang zo zwaar mogelijk aan te pakken. Bovendien is het tijdens de bijeenkomsten van het geheime logeclubje dat de magistratuur en de politici elkaar ontmoeten om het te volgen beleid uit te stippelen.

Bart werd in beroep veroordeeld tot vier jaar, waarvan één jaar effectief en wordt vijf jaar ontzet uit zijn politieke rechten. De eertijds gelauwerde politiecommissaris werd veroordeeld voor racisme, terwijl de rechtbank in eerste aanleg de racismeklacht niet had aanvaard omdat er geen bewijzen voor waren.
Als drugdealers aanpakken die politieagenten aanvallen met ijzeren staven al onder racisme valt, dan ziet het er goed uit voor de criminelen. Want het spreekt vanzelf dat deze zware veroordeling andere politieagenten zal aanzetten tot nadenken vooraleer ze nog een buitenlandse crimineel zullen aanpakken.

Dit is de zoveelste politieke afrekening met het Vlaams Belang, België lijkt meer en meer op de vroegere Sovjet Unie, Cuba of China. In die landen sluit men eveneens politieke tegenstanders op.

Terwijl moordenaars vrij en vrolijk de gerechtsgebouwen verlaten, wordt iemand die zijn job in eer en geweten uitvoerde zwaar gestraft.
Dit kunnen we niet langer aanvaarden, misschien moeten we er eens eindelijk werk van maken en het obscure clubje van de loge laten verbieden.

13:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

aan PDR tja - en welke zijn dan wel die gepleegde misdaden ?
't moet - als men vergelijkt met de zaak De Moor - wel verschrikkelijk geweest zijn ... tjongejonges toch !!

Gepost door: zwart | 31-01-08

RECHTVAARDIG PRD ??? Rechtvaardig oordeel ?? beste PDR... dus was de eerste uitspraak die Bart "niet" vervolgde voor racisme niet rechtvaardig ? voor jou wordt het enkel rechtvaardig als Bart de grootst mogelijke straf krijgt !!! omdat hij een VB-er is misschien ?? en jij mogelijk ne socio ?? je hecht dus nog geloof aan rechtvaardigheid door "rechtbanken" dus vindt je het ook normaal dat een MOORDENAAR wordt losgelaten wegens "procedure fouten" zoals onlangs gebeurde..was het vonnis in verband met dat bus "incident" de moord op een "MENS" de dader(s) kregen amper een straf,rechtvaardig ,stel je even in de plaats van de vrouw de kinderen de familie van dat slachtoffer !! ! Je moogt je zelf gelukkig achten dat je nog zo naief bent en geloof hecht aan de Belgische rechtvaardigheid (zalig zijn de armen van ....) ,wij zien dat anders ,wij vergelijken ,denken na en zien het politiek gevaar dat deze veroordeling inhoud...De Nazi's vonden hun rechtbanken ook rechtvaardig ,het volstond om "Jood" te zijn...hier volstaat het om VB-er te zijn....

Ik blijf herhalen ,ben zelf 36 jaar bij de politie geweest moest er "een" doktersattest bestaan als bewijs dat die Turken inderdaad kwetsuren hadden opgelopen als gevolg van fysiek geweld ...dan was er van Debie al lang geen sprake meer geweest...dan was er geen advocaat Luyks nodig geweest om de rechtbank te overtuigen ... het is een grote smeerlapperij en jij hebt daar begrip voor.....???
Justitie is een puinhoop en zoals bij alles zit er kaf tussen het koren ook bij de rechters...hoelang heeft men niet moeten zoeken om VB eindelijk een veroordeling te gunnen ,maar wie zoekt die vindt... en dan nog iets grappig over Justitie... In Brugge beschikken ze niet meer over WC papier de leverancier werd niet betaald ...Ik heb ooit meegemaakt...iemand moeten overbrengen per "TAXI" samen met een collega... van de begijnenstraat naar het parket van HASSELT voor een "verhoortje !!bij de onderzoeksrechter... weet ge wat DAT KOST !!! maar geld voor "scheitpapier" hebben ze niet !

Gepost door: Rene | 31-01-08

Dit is echt niet normaal meer. Bij een dergelijke "overtreding" zoals De Bie heeft begaan - okee, hij heeft misschien, moegetreiterd door de zoveelste crimineel, even zijn zelfbeheersing verloren - is de normale sanctie een tik op de vingers, en that's it. Al de rest is ingegeven uit haat voor zijn VB-sympathieën.

Gepost door: Antichrist | 31-01-08

En zo zie je maar op welke manier kritische stemmen tegen de burgemeester van A in dit land met alle middelen (dixit Louis T.) mogen worden gesmoord.

Gepost door: Antichrist | 31-01-08

@Janice: "..en het obscure clubje van de loge laten verbieden.."

Wel, ben ik verbaasd dit te horen? Je ideologische voorvaderen vervolgden tijdens WOII al de vrijmetselarij, voorafgegaan door de nationaal-socialisten in Duitsland. Of hoe de geschiedenis zich blijft herhalen.... ze hebben niks geleerd... Kijk maar op verzet.org bij 'Collaboratie' en 'Vergeten Vervolgden' hoe je voorgangers het er vanaf brachten, hopelijk steek je er nog iets van op. :/

Gepost door: donkerrood | 31-01-08

Debie Ik vind het onaanvaardbaar dat iemand die in een overheidsfunctie werkt en dus een voorbeeldfunctie heeft, zijn macht aanwendt om op eigen houtje te beslissen dat sommigen harder moeten aangepakt worden dan anderen. Het is een princiepskwestie, en zeer belangrijk voor een democratie, dat het niet wordt toegestaan dat de politie op eigen houtje gaat beslissen wie er hoe moet aangepakt worden. Ik heb het proces in kwestie niet gevolgd, en weet dus niet of het bewijs al dan niet sluitend was.
Ik denk dat Debie de pech heeft dat met hem een belangrijk voorbeeld gesteld wordt...spijtig voor hem, goed voor de democratie!

Gepost door: Democraatje | 31-01-08

@Antichrist: "even zijn zelfbeheersing verloren"

Jij en ik kan dat overkomen, maar als dat een politiecommissaris overkomt is dat een onvergeeflijke beroepsfout. In de privé krijg je onmiddellijk je C4 en gerechtelijke vervolging. De Bie dacht dat hij als polies boven de wet stond en dat het VB dat ook was. Recht heeft gezegevierd, de wet is er voor iedereen. Het VB kan zich weer flink wentelen in slachtofferrol en zal ook nu weer uit de [eigen]criminaliteit electrorale munt te proberen putten. :/

Gepost door: donkerrood | 31-01-08

Lap, daar heb je't al! VB op haar website: "Bart Debie: politiek proces" Die generen zich nergens meer voor. VB-misdaden: Vrouwenmishandeling? Corruptie? Diefstal met geweld? Pedofilie? Negationisme? Racisme? Brandstichting? Andere misdanbe van gemeen recht door VB'rs? Alles is voor het VB 'politiek proces' en 'gericht tegen Vlaanderen of de Vlamigen'. Pfft.... zieligaards zijn het! Maar als ze een ander via gerecht en procedures de nek kunnen afsnijden, zal het VB het zeker niet laten.

Gepost door: donkerrood | 31-01-08

Sommige personen beginnen.... aan Alzheimer te lijden; zo is er iemand met "een bepaald kleurtje" die spreekt over: Vrouwenmishandeling, corruptie, diefstal met geweld,pedofilie,racisme, brandstichting en andere misdaden van gemeen recht; tiens,tiens,(om het op z'n vlaams te zeggen) héél de wereld weet al jaaaren dat dit enkel maar kan toegeschreven worden aan personen die een "bepaald geloof", (en ipso facto een bepaalde levenswijze) er op nahouden. Slotsom: géén vergelijk mogelijk met het VB en dringend het bezoek aan een psychiater aanbevolen.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 31-01-08

Hier heb je Viçctor weer: het minste kritiek en hij stuurt je al naar de psychiater. Een beetje kort van geheugen Victor? Zal ik het even opfrissen voor je?

Robklop Verreycken: zijn vrouw aftuigen
Xavier Buisseret: pedofilie, aanranding van de eerbaarheid van minderjarige meisjes
Roeland Raes: negationisme
Het VB (de partij): aanzetten tot racisme en discriminatie
Luc Dieudonne : brandstichting
enz..

Gepost door: donkerrood | 31-01-08

@donkerrood: als dat een "onvergefelijke beroepsfout" is, dan was waarschijnlijk elke agent die eens een trek of een duw had gegeven nu ontslagen en leefden we nu in de complete anarchie. Deze straf is gewoon buitenproportioneel en politiek geinspireerd, vergeleken met lachwekkende straffen die welbepaalde roofmoordenaars in deze maatschappij krijgen.

Gepost door: Antichrist | 31-01-08

Balaange nie. Toen De Bie ziojn korps verliet hebben ze op het commisariaat een groot feest gebrouwen, zo blij waren zijn collega's dat ze van die kankeraar verlost waren. Het was een schoelie die eindelijk gepakt werd. Zelfs jullie voorzitter geeft toe dat hij over de schreef is gegaan, maar 'snapt niet' waarom De Bie veroordeeld werd. Dat is dan diezelfde voorzitter die aan de ene kant pleit voor harde aanpak van criminaliteit en aan de andere kant zijn eigen volk boven de wet stelt.. begrijpe wie begrijpe kan. :/

Gepost door: donkerrood | 31-01-08

Donkerrood weet toch alles hé... hij zou beter zijn naam verranderen in duimzuiger.

Jammer dat die kat niet sneller in slaap viel...

Gepost door: Ovi | 31-01-08

Zou donkerrood en alle andere linkse rooie rakkers (donker = extreem?) ook zo hard brullen als een politieman in elkaar wordt geramd door door al dan niet allochtonen. Die krijgen daar niets anders voor dan een opgestoken vingertje met de melding "doe dat nooit meer of wij steken ons vingertje nog ne keer op". Dat diezelfde lawaaimakers dan ook eens op bepaalde politiekantoren gaan kijken en luisteren naar wat de mensen daar naar hun hoofd wordt gesmeten (verbaal of anders). Maar ja, dat zijn maar flikken niet - in de voedselketen juist boven de insecten. Iemand die zelf nooit flik geweest is, maar er wel een heleboel in de familie heeft gehad (Overgrootvader, Grootvader en Grootoom) en die zijn geboortestad in de steek heeft gelaten voor een streek waar mensen nog een beetje respect heeft voor elkaar hebben. BTW al iemand eens gaan kijken op de website van Luc Van Balberghe Vrij van zegel? Verbeter mij als ik verkeerd ben maar m.i is deze man geen VB'er (niet dat dat er iets toe doet).

Gepost door: Bob D | 31-01-08

Hugo de leugenaar @Hugo, het siert u dat u intellectueel oneerlijk blijft, dat is tenminste eens consistent zijn zie.

"Robklop Verreycken: zijn vrouw aftuigen" , is door de rechter volledig vrijgesproken....

@Janice,
Ik heb problemen met 2 zaken,
1) Racisme is niet bewezen "het is het creeren van een sfeer" het is dan nog niet duidelijk wie dat heeft gezegd.. hallo wat is dit nu ?

2) Ik begrijp niet goed "valsheid in geschrifte", waarom want daar vind ik niet veel informatie over.

Gepost door: Den Amerikaan | 31-01-08

HOE ZIT HET MET DIE TWEE DOETJES DIE ZONDER HET TE WETEN EEN VROUW DOODREDEN (=VERMOORDDEN)? Ze zijn toch al los zeker?
Toevallig van een bepaalde soort...
Ze hadden natuurlijk niets gedaan, niets gevoeld, ze waren zelfs niet eens op de plaats van het misdrijf geweest...
Het ene feit aan het Astridplein, het andere aan de Weerstandlaan.
Voor de goede verstaanders: het ging telkens om een man...
Ze zitten toch niet meer vast zeker, ah neen!
Het gerecht werkt goed en straft wie dat verdient nietwaar?
Maar één bepaalde soort valt altijd buiten de prijzen, je zou kunnen zeggen: ze worden achtergesteld.
En hoe zit het met de "jongeren" die Meneer DeMoor doodstampten? Ze werden geëerd en gelauwerd, zelfs gevierd met een heuse march door de fiere Sinjorenstad! De stad van "A" werd zowaar een stad van "BAH"...
31 januari 2007: een dag waarop een laatste sprankeltje gerechtigheid verdween.
De partijen cd& v en open(loos) vld mogen fier zijn dat ze zo'n vuige kandidaten op hun lijst hebben staan!
Kiezers, denk daar eens aan!
NIET VERGETEN DIE WANDADEN! NOOIT!

Gepost door: Erwin | 31-01-08

Crimineel tuig wordt geloofd door Rode idealisten Al de onaangepaste jongeren van vreemde origine, al de criminele volwassenen eveneens van vreemde origine die kennis maken met de politie en de rechtspraak in dit land, begrijpen vaak niet wat hen overkomt. Zij behoren tot gemeenschappen en landen waar het minste vergrijp aanleiding is tot zware straffen en lichamelijk afzien. Hier wordt hout gesprokkeld, studiewerk opgelegd, een enkelband omgeschoven en soms enkele tijd in de cel doorgebracht.

Velen van de misdaadplegers zijn recidivisten die van geen ophouden weten en waar geen zalf aan te strijken valt. Al de gevallen waar wij aan denken van vreemdelingen die er van af komen met een principiële, belachelijke straf hebben allen een ganse reeks precedenten. En dan nog komen zij er goedkoop van tussenuit.

Wat een verschil in beoordeling met een gedreven politiecommissaris die probeert de boel zuiver te houden in zijn wijk. Mogelijkerwijze heeft hij bij een tegenstribbelende aanhouding een verkeerd woord gezegd of flink doorgeknepen, maar voor de rest heeft die man een foutloos parcours afgelegd en veel lof toegezwaaid gekregen. Het criminele zootje beschuldigt hem en zie, dat worden plots onbevooroordeelde getuigen, edele figuren die de rechtschapenheid in hun blikken met zich dragen. De corrupte rechtbank, die bestaat uit politieke figuren die hun benoeming danken aan hun partijkaart, worden uitgebreid geloofd en bedankt door de kameraden van de partaai.

Wij hebben altijd gesteld, dat we de feiten niet konden beoordelen. Zelfs als ze juist zijn, dan ziet ieder onpartijdig en onbevooroordeeld mens in, dat dit een lage politieke afrekening is. En dat het racisme in deze samenleving wel degelijk bestaat : bij justitie.
En oor de rest bevestig ik graag dat Luc van balberghe natuurlijk geen VB-er is. Gelukkig zijn de welopgevoede heren PDR en Donkerrood dat evenmin : met zo'n haattronies kom je niet binnen bij het VB.

Arrivederci, amici !

Gepost door: Floria | 31-01-08

Ah ja, heeft het nog zin om hier over een voorbeeldfunctie te praten? Een ambtenaar die over onze veiligheid moet waken, waarbij 'onze' staat voor iedereen die deel uitmaakt van het territorium waarop De Bie actief was? Is dat de man aan wie ik mijn volle vertrouwen -zelfs mijn leven in handen -zou geven, ongeacht welke religie of etnie ik ben? Of was ik toch maar beter thuis bij moeder gebleven, omdat ik een Turk ben of er wat bruiner uitzie dan de gemiddelde blanke wezel? Zijn het de De Bies die het al zo gecormumpeerde imago van bevooroordeelde en racistische flikkencorps van Antwerpen dat nieuwe elan moesten geven? Is De Bie het boegbeeld of de voorhoede van de herrezen Vlaamse elite die ooit de onafhankelijke staat Vlaanderen gaat leiden? Is dat de macht van een politiecommisaris die besluit op het Offerfeest van moslims eens snel 'wat lammetjes te gaan slachten'? Heeft De Bie 'flink doorgeknepen' bij die Turkse familie, en toen het VB in Brussel betoogde en daar het zwaarste geschut boven haalde en aldus zelfbenoemde enige wettige vertegenwoordigers van Vlaanderen tot moes geplet? Een Turk verrot slaan heet 'flink doorgeknepen' een paar VB'rs aaien, wordt dan bijna doodslaan..... Jongens meiskes, relativeren is een mooi begrip, gebruik het eens als het echt nodig wordt...

Gepost door: donkerrood | 31-01-08

De pionnen der Poco-Loge Dictatuur hebben door dit POLITIEK proces NOGMAALS bewezen dat de Kromspraak in Belzeike het twee-maten-en-twee-gewichten discriminatie model hanteert : indien bij een interraciaal handgemeen de dader autochtoon zou zijn, geldt de kwalificatie "racisme", indien de daders allochtoon zijn wordt het echter als een "incident" beschouwd (maar uiteraad niet als dusdanig geformuleerd door de rechters dat zou teveel opvallen, toch ?).Waarom zouden allochtone
daders , zeker de "jongeren" die blanke senioren
overvallen, zich nog inhouden vermits de politie immers "racist" zou zijn en zij voor de PoCo-Loge
Rechtbanken TOCH aan het korste eind trekken.
In ons weldra onahankelijke Vlaanderen Vrijstaat
zullen rekeningen met PoCo-nestbevuilers vereffend worden , net zoals bij Bart De Bie OOK door post-factum wetgeving (VLAAMSE!!!!) in te roepen ! Er is een Vlaams spreekwoord dat luidt : "WRAAK IS ZOET" ook wraak onder de vorm van VLAAMSE jurisprudentie, op basis van nog te stemmen VLAAMSE wetgeving ! Wie zich inbeelden zou dat racisme tegenover telgen der ethnische meerderheid ooit in Belzeike vervolgd zou worden,
zoeke eens VRUCHTELOOS naar Belzeikse jurisprudentie ter zake !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BELGIE BARST en de PoCo-Loge Dictatuur barst mee !

Gepost door: Reconquistador de Amberes | 31-01-08

Toen ik een klein manneke was keek ik op tegen volwassenen,zij waren groot en zaten vol wijsheid,ze dwongen mijn respect af...ik voelde me niet thuis tussen de andere kindjes met hun kleutermentaliteit.Nu ik de 60 reeds een paar jaar voorbij ben en erover nadenk is er feitelijk niks veranderd ,is die kleutermentaliteit dezelfde gebleven ,voorbeelden daarvan zijn de postings van "donkerrood"...Ik heb spijtig niets meer waar ik kan tegen opzien ,waar ik een houvast aan heb,och toch ! Ik heb nog steeds respect voor mensen die tegen de stroom in durven varen ,bepaalde problemen durven aankaarten, met de vinger wijzen naar onrechtvaardigheid,sterke karakters zich niet laten omkopen ,geen veraders worden voor 30 zilverlingen..want zij zijn de bouwstenen voor de toekomst ,voor een betere en meer veilige maatschappij..Onze gemeenschap is over zijn hoogtepunt heen..grote partijen zoals de socialisten die "den werkmensch" uit de goot hebben geholpen teren nog op hun vroegere prestaties (heel lang geleden toen de dieren nog spraken) en hun traditionele kiezers..maar het is een "bende" geworden van corrupte fanatiekers, postjespakkers en machtswellustelingen die ook heel actief zijn achter de schermen...zoals Amerikaanse gangsters plaatsen zij personen (politieke benoemingen) in overheidsfuncties zoals bv "rechters " om hun greep op de maatschappij in een klem te houden..VB is daar het slachtoffer van , Bart Debie is daar het slachtoffer van ... als je de rode lijn ,uitgestippeld door de loge en de zogezegde rechtvaardige politiek van verdraagzaamheid,menslievendheid ... en heel die litanie niet volgt, wordt je vogelvrij " zijn alle middelen goed "...
Donkere ligt daar te lullen over een "voorbeeldfunctie" hij kijkt echter alleen in de linkse richting..Heeft Justitie geen voorbeeldfunctie is het bijna vrijspreken van bruine "moordenaars" een voorbeeld van rechtvaardigheid !!!
Is de veroordeling van Bart rechtvaardig ?
In ieder geval de grote overwinaars zijn die bijna doodgemartelde Turken ,zij houden er een mooi spaarpotje aan over, samen met die vervloekte advocaat.
De politie-inspecteurs en hun oversten zullen nu wel twee keer nadenken alvorens ze een bruine crimineel moeten lastig vallen...Ik zou zeggen laat ze lopen laat ze doen ,ze worden toch maar amper gestraft,waarom al dat werk ? al die PV's ? gewoon afwachten tot bv Mie Vogels slachtoffer wordt van een groepsverkrachting, de Janssens het pak van zijn leven krijgt, of de een of andere rechter wordt doodgeslagen in zijn auto...dan zou het kunnen dat er iets veranderd

Gepost door: Rene | 01-02-08

Donkerrrood, of liever Hugo, mijn ideologische voorvader was Churchil.(en Thatcher) Wat hij hierover dacht zou ik in feite wel graag willen weten, maar ik ben er bijna zeker van dat hij hetzelfde dacht als ik nu.
En dat is... dit kan niet meer door de beugel. De loge heeft hier inderdaad veel macht. Tussen de soep en de patatten wordt - in wat zij noemen (de natte kamer) - beslist wat er in dit land moet gebeuren.
En of de nazi's nu net hetzelfde daarover dachten of niet interesseert mij niet. Ik haat de nazi's, (wil zelfs nooit naar Duitsland reizen) maar op sommige dingen zullen ze ongetwijfeld ook wel eens gelijk gehad hebben. Anders waren er niet zoveel linksen nazi's geweest, niet? Zelfs communistische nazi's...vraag het maar aan Ludo Abicht - zijn ouders waren linkse nazi's.

Feit is of het al dan niet juist is.
En dit is juist. De loge is een obscure sekte die verboden moet worden.

Normaal ben ik voor absolute vrijheid, maar enkel wanneer er geen andere mensen worden benadeeld of kwaad wordt gedaan. En dat kan van de machtige loge niet gezegd worden.
Maar ik maak mij geen illusies, want in de loge zitten de machtigste mannen van dit land. En wanneer zij beslissen dat er er iemand moet geliquideerd worden dan zetten ze hun mannetjes in op de juiste plaats. En dat is wat er vandaag gebeurde... een afrekening met een onschuldige. Iemand die gelauwerd werd voor zijn werk op het Falconplein, maar voor de islam moest buigen.
En waarom? Gewoon...omdat hij Vlaams Belanger is.

Ik heb hier al dikwijls gelezen dat men vindt dat ik beter naar LDD overstap. Geen haar op mijn hoofd denkt eraan om over te lopen. Ik vind zelfs dat in een land waar de democratie met de voeten wordt getreden, er geen andere keuze overblijft dan het Vlaams Belang.

Pas wanneer ze als volwaardige partij mogen meespelen in het democratische spel zal ik een keuze kunnen maken...nu niet!
Als echte democraat heb je gewoon geen andere keuze.

Gepost door: Janice | 01-02-08

@Janice: "een afrekening met een onschuldige"

Terwijl nagenoeg alle Vlamingen en Vlaamse voormannen het erover eens zijn dat 'een schuldige veroordeeld' werd, tot zelfs VB-voorzitter Vanhecke toegeeft dat De Bie machtsmisbruik heeft gepleegd, blijf jij die geuniformeerde bandiet 'onschuldig' heten. Eén troost voor je: Flip Dewinter blijft De Bie 100% steunen en gaat hem zelfs zijn loon uit eigen zak betalen. Of hoe het VB eigen criminaliteit beloont... Ik krijg er bijna de tranen van in d'ogen.

Het VB heeft altijd de rechtspraak en de scheiding der machten verworpen, behalve dan als zij er zelf goed uit kwamen, of wanneer het VB kritische stemmen de mond kon snoeren. Voorbeelden legio. Voor jou kan een rechter pas echt 'objectief' zijn als die een lidkaart van het VB op zak heeft. Al de anderen moeten wel lid zijn van een loge, sossen, franskiljons, anti-Vlamingen, mulitikul-aanbidders, moslimbroeders enz.

Vergeet ook niet dat De Bie door leden van zijn eigen korps aan de galg werd gepraat. Ook allemaal logebroeders? Als we 't niet zeker weten zal 't zo wel zijn zeker Janice? :/

Ps: lees iets over de filosofie van de vrijmetselarij, je kan er door gelouterd worden als je even alle roddel en laster over weg denkt...

Gepost door: donkerrood | 01-02-08

@rene: "voor een betere en meer veilige maatschappij"

Dat soort maatschappij gaat er ook nooit komen als je tolereert dat een gezagsdrager die met ons geld betaald de opdracht geeft meer veiligheid te garanderen, en dan vervalste PV's gaat opstellen, eigenhandig klopjachten organiseert op andersgekleurde medeburgers omdàt ze andersgekleurd zijn (of ze nu crimineel zijn of niet, doet er lang niet meer toe voor De Bie en Co), en een klimaat van angst en racisme creeërt, uiteraard compleet n overeenstemming met de doctrine die het VB al sinds haar ontstaan volgt.

Sel je voor, je bent een allochtoon en je komt wat tegen: een verkeersongeval, een burentwist, een lekkende dakgoot, een inbraak, een overval enz... Normaal moet die burger van allochtoe origine de bijstand van de politie kunnen inroepen. Pech voor die man want de eerste polies die komt opdagen is Bart De Bie en zijn zootje ongeregeld... uitslag reeds gekend...

De Bie hoort niet thuis in 'ordehandhaving' of politiek. Hij is nog jong (33 jaar), dat hij maar een andere stiel leer, lasser bv.

Gepost door: donkerrood | 01-02-08

DIEN DONKERE TOCH !!! och donker en rood ,woorden en ellelange teksten kunnen je niet overtuigen,gun jezelf eens een pleziertje en ga eens kijken naar de laatste topick van Bart...een zekere "deurk" heeft daar een Youtuubeke in geplaatst met echte beelden ,dus geen propaganda of theaterstukje...daar kun je zien hoe onze bruine Moslimbroeders ,onze verrijkers ,de gestigmatiseerden,de onbegrepenen,de kansarmen die jullie toch "O" zo graag zien en verdedigen !!...met zijn vijven (uiteraard het zijn lafaarden) een weerloze man ineenstampen die nu ,na een maandenlange coma
voor de rest van zijn leven gehandicapt is ....wat kregen ze voor straf ???? gevangenistraf maar met uitstel dus die hebben geen "dag" een verplichte rustkuur moeten ondergaan....Dat zijn de echte "sfeermakers" samen met Justitie en jou vervloekte corrupte partij (Agusta enz enz) Vlaanderen is naar de kl...dank mede door mensen zoals jij...en ik had er nog graag iets aan toegevoegd nopens uw persoon ...maar uit respect voor Janice en haar blog ...laat ik dat maar in mijn geest hangen !!

en beste donkere als je dat "bruin" Youtubeke krapuul... als agent in handen krijgt,wees dan heel beleefd en voorkomend zelfs als ze in je gezicht spuwen zoals ik ooit heb meegemaakt,blijf een voorbeeld ,laat als agent met je kl...spelen..bedien ze op hun wenken want je moet "een" ding vermijden ten koste van alles...dat ze het toverwoordje "racist" uitspreken want dan ben je verloren en getekend voor de rest van je leven...

Gepost door: Rene | 01-02-08

het is toch doodnormaal dat die donkerrode doodgraver van de democratie, krapuul in bescherming neemt! soort zoekt soort .
dat van die doodgraver zal te moeilijk zijn voor die jongen.

Gepost door: jos | 01-02-08

Wie nu nog politie wordt in A heeft toch wel een slag van de molen gehad. Misschien iets voor de forumzot PDR.

Gepost door: tuur | 01-02-08

Iemand met een klein beetje intellectuele eerlijkheid zal twee of meer juridisch totaal verschillende zaken, niet met elkaar vergelijken. De zaak Demoor is al meermaals genoemd, en duidt idd op een verregaande verziekte rechtsspraak in dit land.

De zaak Debie staat op zichzelf, en moet aldus zo worden beschouwd. Wat Hugo daarover neerpent, is niet eens een reactie waard, want eerstens merkt men overduidelijk dat hij geen idee heeft hoe het eraan toe gaat om te werken bij de politie, en tweedens pretendeert hij kennis van zaken te hebben om wat dan ook te oordelen, zonder het dossier te hebben ingekeken.

Is Bart Debie een engeltje? Nee, geenszins, nu niet en vroeger niet, en ik zette me al eerder af tegen de heersende machocultuur die er is bij sommigen, die zich door een 'badge', superieur wanen. Dit is iets wat in alle kazernes voorkomt, en een intern moeilijk uit te roeien verschijnsel. Niet zonder trots vertellen agenten me soms, hoe ze één en ander 'flikken', in de stijl van: het doel heiligt de middelen. Wie heel goed tussen de lijnen leest, merkt dat Bart Debie daar zelf ook geen geheim van maakt.

De grote vraag is echter, of wat er is gebeurd, in verhouding staat tot de uitspraak van de rechter van het hof van beroep, en daar kan niemand die zijn verstand gebruikt, positief op antwoorden. Bovendien maakt de rechter een politiek statement, vermits hij spreekt over het onvermijdelijke bestaan en dito aanvaarden van een multiculturele samenleving, als een regel uit het wetboek. Daarvan uitgaande is iedere uitspraak links 'gekleurd'. Boeken dicht, objectiviteit is weg.

Ik ben evenmin akkoord om de loge te verbieden. De remedie mag niet erger zijn dan de kwaal. Waar ik wel wat in zie, is een veel grotere transparantie van dit allegaartje, en een kritischer kijk erop. Hoewel te vrezen valt dat het nog enige tijd zal durenn voor er een integere meerderheid zal zijn die er de dienst van uitmaakt...

Gepost door: Wienieke | 01-02-08

Inderdaad Wienieke.. Bart Debie is en was geen engeltje en niet zo erg gelieft bij vele collega's ... maar zijn straf staat niet in verhouding.Bij het VB heeft hij veel en goed werk geleverd.Hij kreeg een nieuwe kans en heeft die benut.Als politie-agent en zeker als commissaris sta je feitelijk in een zeer zwakke positie ,bv Lamine die ik persoonlijk op bureel Noord redelijk goed gekend heb...ze hebben hem ook politiek afgemaakt,omdat hij een beetje is beginnen zweven,stampte tegen de schenen van Cools "meer moest dat niet zijn" ,uiteindelijk is hij vrijgesproken ,maar zijn vooropgestelde carriere is wel gebroken. Men ligt steeds maar te lullen dat mensen die iets mispeuterd hebben een tweede kans moeten krijgen ,vooral dat, onze bruine broeders...verdient Debie dan geen tweede kans ? of zijn bruingetinten beter dan wij...Het verschil... hooggeplaatste mensen in een correct politieke partij ,zoals dat "Fientje" die ten nadele van de belastingbetaalder met geld smeet ten gunste van iedereen die haar blijkbaar lief vond ,kreeg ..toen ze buiten vloog felicitaties van het Vlaams parlement voor haar "inzet" terwijl ze feitelijk voor de rechter moest staan...Flahaut hetzelfde.. naar de cinema gaan met een helicopter..ik wil maar zeggen hoe hoger je op de corrupte ladder staat hoe meer je bescherming geniet en blijkbaar alles door de vingers wordt gezien.Het klein grut in de politiek of de man met de pet die een overtreding begaat kan dokken en dat is een onrechtvaardigheid die ik moeilijk kan slikken en waar sujetten zoals die donkerekloot geen bezwaren mee hebben.Mogelijk is Debie in de fout gegaan als dat zo moest zijn kan ik dat best begrijpen ,omdat bepaalde onvrijwillige klienten bij de politie soms het bloed van onder de nagels halen. Maar Bart is nu eenmaal een VBer een ambetante voor de correcten en hij moet bloeden ,moest hij Mohamed Debie heten ,hij kreeg zonder twijfel "en met steun" een tweede kans , ze zouden er nog geld in pompen ook !!!!

Gepost door: Rene | 01-02-08

en dan liggen die rode onozelaars te zeveren over "voorbeeldfunctie"

Gepost door: Rene | 01-02-08

Democratie! Kom, ernstig blijven.
Totaal onbestaande in dit gedrocht B genaamd.
Met de snelheid van een HST richting 'vernieling'.

Gepost door: Jean | 01-02-08

De feiten : Het onderzoek naar Debie kwam in een stroomversnelling terecht na een klacht van de Turkse familie Uludogan. Die kreeg het tijdens de nacht van 11 op 12 februari 2003 aan de stok met agenten van de politiezone West. Vijf leden van de familie werden toen meegenomen naar het politiecommissariaat in de Lange Nieuwstraat.

De zaak Uludogan:

Het is al donker als Bilen Uludogan, eigenaar van een Turkse pizzeria, bij zijn appartementsgebouw in de Antwerpse Paleisstraat komt. Hij heeft een geslacht schaap gekocht, waarmee hij met zijn familie het offerfeest wil vieren. Net voor hij naar boven wil, hoort hij glasgerinkel.
Vier dronken mannen proberen achter hem de voordeur te forceren. Uludogan stapt op ze af, krijgt enkele klappen en vlucht naar boven om de politie te bellen. Als de 31-jarige ondernemer - blanco strafblad - weer naar beneden gaat, komt hij zijn broer en drie zwagers tegen. Ze besluiten verhaal te halen bij de dronkenlappen. De politie arriveerde en besloot onmiddellijk dat de Turken de agressors waren en sloeg hen in de boeien.
Het vijftal wordt opgepakt en naar het bureau gebracht. In de verhoorkamer houden de zes aanwezige agenten zich gedeisd, tot commissaris Bart De Bie binnenkomt. ,,Hij sloeg me met de vlakke hand op mijn rechteroor'', verklaart de pizzabakker later in de pers. De ondervragers zouden de spot hebben gedreven met het offerfeest. ,,We zullen die lammekes eens slachten'', klonk het.
Uludogan's zwager wordt met zijn hoofd tegen een radiator gebeukt. Een agent zet een stoel, daarna zijn bottine op hoofd van Uludogan's zwager. De kwetsuren blijken later zo zwaar dat een ambulance ze naar het ziekenhuis moet vervoeren. Uludogan is een gat in zijn trommelvlies geslagen, zijn zwager heeft hoofdletsel en bloeduitstortingen.
,,De twee waren duidelijk zwaar toegetakeld toen ze de volgende dag mijn kabinet aankwamen'', zegt advocaat Kris Luyckx. ,,Afgerost.'' Hij diende een klacht in tegen de zeven agenten, wegens foltering, machtsmisbruik en racisme. Het incident leek vervolgens in de doofpot te verdwijnen. ,,Pas maanden later, toen de scheuring binnen de politie kwam, kwam er een onderzoek. Vanachter een spiegelwand herkenden mijn cliënten de agenten direct

Gepost door: D.V. | 01-02-08

@Rene, in een topic over De Bie verwacht ik wel een youtube over De Bie en niet over tien of taander dat niks met de Zaak De Bie mee te maken heeft. Merci zenne.

Gepost door: donkerrood | 01-02-08

IK BLIJF MAAR AANDRINGEN... Hoe zit het mret die twee heren die in Antwerpen een vrouw hebben doodgereden (=vermoord).
Zij reden gewoon door (voor hen bestaat het begrip vluchtmisdrijf niet natuurlijk).
Uiteindelijk kwam men er toch achter dat zij de verantwoordelijke waren voor die misselijkmakende daad.
Zitten die twee gasten nog altijd vast of werden zij al heel lang vrijgelaten
in het belang van het onderzoek
rekening houdend met hun trieste jeugd
of om zoals het heet "beleidsredenen"...
Donkerrood, ik lees dat je van alles zo goed op de hoogte bent,
weet jij hier het fijne van?
Ik kijk met belangstelling uit naar jez antwoord!

Gepost door: Erwin | 01-02-08

Erwin zal hier niet zo snel antwoord op krijgen want dat waren bruinen. krapuul van het soort donkerrood.

Gepost door: jos | 01-02-08

Nee Erwin, want ik probeer mij altijd aan het onderwerp van de gestarte topic te houden. Bovendien is vergelijken van de ene zaak met een andere geen goed idee, omdat de vergelijking gewoonlijk ook niet relevant is. Dus, wat was jou commentaar weer op de Zaak De Bie?

@Jos: uw vriendin Janice heeft niet graag dat je scheld en evenmin persoonlijke aanvallen doet. Doe ik ook niet.


Gepost door: donkerrood | 01-02-08

het was te verwachten dat bepaalde lieden de zaak Debie zouden aangrijpen om hun gal te spuwen.

"dat Bart Debie zelf geen daden van racisme heeft gesteld, maar dat hij een ‘sfeer’ (!) zou hebben gecreëerd waarin dat racisme mogelijk zou zijn" argumenteert de rechter.
de sfeer van haat en discriminatie die wordt gecreëerd ten overstaan van zovele "mestkevers" is evenwel niet strafbaar.
bij gebrek aan bewijs van enig racisme van Debie zelf, dan maar de sfeer van ... om hem te pakken.
de sjoemelende en vervalsende politiekers van de PS in la wallonie komen er goedkoper vanaf. voor Debie vier jaar cel en vijf jaar géén burgerrechten, moordenaars echter worden voorgesteld als slachtoffer en mogen haast zonder straf huiswaarts keren. in vroegere tijden werd de arme dompelaar die een konijn strikte op het landgoed van de baron zwaarder gestraft dan een moordenaar. het gerecht is nooit eerlijk geweest, niet vroeger en niet nu, recht is voor de rijken en de machtigen.
al dat gezever over racisme, dat blijkbaar alleen van "de blanke man" kan komen, het is genoeg geweest. iedereen is racist en discrimineert, iedereen heeft familie en kennissen die hij of zij liever ziet dan anderen, racist is het toverwoord van de vreemde die zelf racist is maar daar niet mag op aangesproken worden.
kunnen de rechtvaardige rechters wijlen koning Leopol niet veroordelen voor zijn racisme in de Congo? voor collaboratie met den Duits?
terwijl iedereen (zelfs een lomp Vlaams boerke) ziet dat het hier gaat om een politieke zaak zijn er lieden die hun haat voor VB niet kunnen uitschakelen om met open ogen naar de dingen te kijken. mensen die niet moeten weten van amnestie na meer dan vijftig jaar zijn per definitie haatdragende lieden.
deze wereld draait op corruptie, hypocrisie, valse smoelen en onrechtvaardigheid, gepleegd door edelachtbare hoogstaande exemplaren van de menselijke soort, als brave eerlijk belasting betalende burger is het om er een maagzweer van te krijgen.

Hasta la Vista en tot op de pensenkermis van Justitie zonder wc-papier.

Gepost door: fee | 01-02-08

och donkere ik dacht wel dat ge het niet zou snappen met die youtuub...ik wilde gewoon even vergelijken tussen de straf van Debie en de straf van die bruine verrijkers .Ik had me de moeite kunnen besparen .. ge snapt er toch de ballen niet van.... met dank voor uw aandacht

Gepost door: Rene | 01-02-08

@fee: "sfeer van haat en discriminatie die wordt gecreëerd ten overstaan van zovele "mestkevers""

Onzin, het VB is veroordeeld geworden voor het systematisch creeëren van een 'sfeer van haat en discriminatie'. Trouwens, waarom mogen wij tegen iemand die discrimineert niet zeggen dat het een racist is? Dat is toch simpel het kind bij zijne naam genoemd? Iemand die racisme beoefent of tot racisme aanzet is.... een racist! Of hoe wou jij dat dan noemen?

Bovendien, waarom zouden wij iemand die haat zaait niet gewoon mogen terughaten? Of moeten wij soms zeggen: "Proficiat u bent een fijn mens, u heeft zo juist mijn linkeroog toe gemept, hier is mijn rechter?" Wie haat zaait krijgt dat allemaal dubbel en dik terug met nog wat extra toegiften gratis bovenop. 't Is maar dat ge't weet.

Gepost door: donkerrood | 01-02-08

TOCH BLIJF IK AANDRINGEN en zeg maar niet dat dit naast de kwestie is! Het gaat niet om slagen en verwondingen.
Het gaat om MOORD!
Niet één keer, twee keer.
De eerste keer een Chinese dame, de tweede keer een Vlaamse vrouw.
Moord met vluchtmisdrijf, het tweede verergert het eerste.
Maar NIETS daarvan!
Ik zag geen wenende burgemeester, ik zag geen grote optocht met de bisschop van Antwerpen, onze Joodse medeburgers en vele Vlaamse mensen die zich laten inpakken door hun sympathie voor de godsdienst van de vrede. Eerlijk gezegd: ik heb ook sympathie voor een godsdienst van de vrede, maar als ik een imam daarover ansprak, draaide hij zich gewoon om: ik ben toch immers een hond, een ongelovige, en mijn moeder, mijn zuster en zelfs mijn vrouw: het zijn allemaal Vlaamse hoeren...Dat is toch duidelijk! Ik heb hem nog om een verklaring gevraagd voor zijn ronduit onbeshoft gedrag, maar ja, ik heb het bij het verkeerde eind!
Dat is de verrijking waarmee we opgescheept zitten. Je moet je in mekaar laten slaan, je vrouw laten doodrijden...
Eigenlijk zouden we blij moeten zijn dat het gebeurt.
Opdat de mensen hun ogen zouden opengaan: daarom is het goed dat af en toe ook eens sympathisanten van die cultuur "per ongeluk" worden aangepakt.
Hoe dikwijls heb ik mensen horen vertellen over de twee oorlogen die zij hebben meegemaakt en de eerste was erger dan de tweede.
Maar wat wij meemaken is veel erger!
De vragen die men tijdens die oorlogen stelde, was: die oorlog zal toch niet eeuwig blijven duren?
En de mensen- midden hun ellende- hoopten op het einde van die bittere tijd.
Nu weten we zeker dat er nooit een einde aan zal komen.Het einde zal ons einde zijn, heel zeker.
Met een politieke kliek die ons verkoopt (voor veel geld), met een kerk die ons verraadt en met een koningin die met ons spot en ons vierkant uitlacht, terwijl hij zijn zakken mag vullen met wat de mensen dikwijls zelf broodnodig hebben...Het is huilen met de pet op, en als we niet oppassen stelen ze onze pet nog! IK HEB NOG EEN WENS: DV maakte een kleine bloemlezing om de misdaden van VB in het licht te stellen. WIE JE OOK ZO EENS EEN KORTE BLOEMLEZING MAKEN VAN AL WAT ONZE VERRIJKERS HEBBEN UITGESPOOKT? Een KORTE bloemlezing volstaat: indien er nu veel feiten zijn, kan ik daar ook niet aan doen. Je zou het natuurlijk kort kunnen maken door alleen de feiten te vermelden waarvoor de daders echt gestraft werden...

Gepost door: Erwin | 01-02-08

TOCH BLIJF IK AANDRINGEN en zeg maar niet dat dit naast de kwestie is! Het gaat niet om slagen en verwondingen.
Het gaat om MOORD!
Niet één keer, twee keer.
De eerste keer een Chinese dame, de tweede keer een Vlaamse vrouw.
Moord met vluchtmisdrijf, het tweede verergert het eerste.
Maar NIETS daarvan!
Ik zag geen wenende burgemeester, ik zag geen grote optocht met de bisschop van Antwerpen, onze Joodse medeburgers en vele Vlaamse mensen die zich laten inpakken door hun sympathie voor de godsdienst van de vrede. Eerlijk gezegd: ik heb ook sympathie voor een godsdienst van de vrede, maar als ik een imam daarover ansprak, draaide hij zich gewoon om: ik ben toch immers een hond, een ongelovige, en mijn moeder, mijn zuster en zelfs mijn vrouw: het zijn allemaal Vlaamse hoeren...Dat is toch duidelijk! Ik heb hem nog om een verklaring gevraagd voor zijn ronduit onbeshoft gedrag, maar ja, ik heb het bij het verkeerde eind!
Dat is de verrijking waarmee we opgescheept zitten. Je moet je in mekaar laten slaan, je vrouw laten doodrijden...
Eigenlijk zouden we blij moeten zijn dat het gebeurt.
Opdat de mensen hun ogen zouden opengaan: daarom is het goed dat af en toe ook eens sympathisanten van die cultuur "per ongeluk" worden aangepakt.
Hoe dikwijls heb ik mensen horen vertellen over de twee oorlogen die zij hebben meegemaakt en de eerste was erger dan de tweede.
Maar wat wij meemaken is veel erger!
De vragen die men tijdens die oorlogen stelde, was: die oorlog zal toch niet eeuwig blijven duren?
En de mensen- midden hun ellende- hoopten op het einde van die bittere tijd.
Nu weten we zeker dat er nooit een einde aan zal komen.Het einde zal ons einde zijn, heel zeker.
Met een politieke kliek die ons verkoopt (voor veel geld), met een kerk die ons verraadt en met een koningin die met ons spot en ons vierkant uitlacht, terwijl hij zijn zakken mag vullen met wat de mensen dikwijls zelf broodnodig hebben...Het is huilen met de pet op, en als we niet oppassen stelen ze onze pet nog! IK HEB NOG EEN WENS: DV maakte een kleine bloemlezing om de misdaden van VB in het licht te stellen. WIE JE OOK ZO EENS EEN KORTE BLOEMLEZING MAKEN VAN AL WAT ONZE VERRIJKERS HEBBEN UITGESPOOKT? Een KORTE bloemlezing volstaat: indien er nu veel feiten zijn, kan ik daar ook niet aan doen. Je zou het natuurlijk kort kunnen maken door alleen de feiten te vermelden waarvoor de daders echt gestraft werden...

Gepost door: Erwin | 01-02-08

In àl hun haat en haast.... krijg ik zomaar de pap in de mond; volgende uitspraken: 1) Waarom zouden wij iemend die haat niet gewoon mogen terughaten? 2) En sfeer van racisme... 3) Iemand die racisme geoefend of tot racisme aanzet is een racist. Alledrie 100% juist! Maar van welke hoek komt die haat en die opruiing? Inderdaad, het komt eenvoudig vanuit een levensopvatting die,zéker niet, de eeuwenoude westerse levensgewoonte is. De haat tegenover ONZE cultuur en gebruiken komen STEEDS uit dezelfde hoek, namelijk van degenen die we, helaas volgens onze gastvrije opvattingen, zomaar toegelaten hebben in ons midden. Niemand wordt als racist geboren; het beste voorbeeld ziet men in de kleuterklassen; dààr spelen alle kinderen samen. Zwarten, minder-zwarten, gelen en blanken komen perfect overeen. Het is maar, bij het opgroeien dat die gastjes beginnen te merken dat er "een bepaalde soort" zich niet aan de normale spelregels weigert te houden. Van wrevel komt alras hekel, en met de jaren, komt er werkelijke afkeer...Wanneer die adolescenten dan écht begrijpen welke haat er uitstraald van die "wat donkerdergekleurden met hun afwijkend geloof", is het maar normaal menselijk dat men: van héél die soort niets meer moet hebben. Spijtig voor de "goeden" onder hen? Van ONS standpunt uit gezien, JA. Maar venuit HUN standpunt uit: nee. Waarom niet? Omdat de, zogenaamde goeden, slechte m******s zijn in hùn ogen want ze tonen de wil om te integreren in het regimes van de ongelovigen. Zoiets willen de fanatieken ten àllenkoste vermijden; zij haten onze westerse cultuur en zijn dan verwonderd dat wij "van hen niet moeten hebben". In die zin vind ik dat "racist" een erenaam is waar iedere westerling fier mag op zijn. Nog een kleine bemerking op hetgeen Janice geschreven heeft: Het sluipende gif, de "loge" genoemd, is tegenwoordig onmogelijk nog uit te roeien; één van hun vele tekens staat zelfs gedrukt op de dollarbiljetten. Kijk maar eens goed: de pyramide (met het alziend oog) is er een van. En spijtig moet ik wel bekennnen dat er in de voorgevel van mijn huis ook een "franc-maçonteken" staat: een omgekeerde troffel (truweel). Die mag ik echter niet laten wegkappen omdat de gevel geklasseerd is. Toch is dit een reden temeer om een hekel te hebben aan dat "soort".

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 02-02-08

IK SNAP HET !!! mijn donkerrood "knuffeltje" Ik ben een grote racist , Bart is een grote racist , Janice is een grote racist(e ?)al de VBers zijn "echte" "onvervalste" vreemdelingenhaters alles wat een ander kleurtje heeft vooral "bruin" kunnen we niet rieken noch zien ...wij minachten iedereen die "geen"racist is.....maar wij hebben de "mensen ! " en de "jongeren ! " """""" lief""""""" wij strijden voor hun geluk en hun veiligheid

Gepost door: Rene | 02-02-08

@Erwin: andermaal naast de kwestie (De Bie), zeg eens iets over De Bie?

@Rene "ik ben een racist": eindelijk, zelfkennis is het begin van alles wijsheid, er is nog hoop voor je :)

@Victor, die de loge 'dat soort' wil uitroeien: leer iets over de vrijmetselarij vooraleer je iets gaat uitroeien waar je niks van weet (zie link)

Gepost door: donkerrood | 02-02-08

Een van de slachtoffers, Bilen Uludogan, is de verdachtmakingen van Bart Debie zo moe dat hij aan de krant 'Het Nieuwsblad' vroeg om het arrest te publiceren.
Debie stelt al jaren dat niet hij maar z'n slachtoffers (waaronder de familie Uludogan) de ware criminelen zijn.
Debie noemt de familie Uludogan steevast allochtone straatcriminelen en heeft voor dat soort "onschuldige mensen" geen greintje respect.

Maar zijn slachtoffers zien dat duidelijk anders: ‘De feiten en ook de verklaringen van collega’s agenten spreken voor zich’, meent Bilen Uludogan. ‘En als Debie zich echt geslachtofferd voelt, waarom zet hij het strafdossier dan niet op zijn website, zodat iedereen voor zichzelf kan oordelen? Mijn broers en ik zijn daar niet bang voor.
LEES HIER HET VOLLEDIGE ARREST EN OORDEEL ZELF: http://kurl.nl?1A43

Gepost door: zita | 02-02-08

arrest online als Debie zich echt geslachtofferd voelt, waarom zet hij het strafdossier dan niet op zijn website, zodat iedereen voor zichzelf kan oordelen? http://kurl.nl?1A43

Gepost door: zita | 02-02-08

allemaal "raar" toch raar, dat de eerste rechter Bart een relatief milde straf gaf .het parket ging in beroep...en die tweede ,och we zullen hem ook maar rechter noemen ,ging er met de grove borstel door.

Het parket ging ook in beroep omdat zij de straf voor die bruine buschauffeur-doodstamper,te zwaar vondt...inderdaad hij kreeg een veeeel mildere (bijna geen) straf.

Ook eigenaardig dat bepaalde rechtbanken zich onbevoegd verklaarden om VB te veroordelen....uiteindelijk werd er toch eentje gevonden ,die dat wel kon...das allemaal "raar" nu proberen ze de dotatie af te nemen van VB ... en het zal ,er wel van komen, hoor! ze zullen het afnemen ...enkel nog wat show verkopen ,een hele sliert rechters ,maar de uitspraak ,is allang een feit ,alleen nog een beetje de zaak rekken omdat het geloofwaardig zou overkomen bij "Jan" met de pet ! allemaal heeel raar !
Ook eigenaardig is het feit dat advocaat "Mohamed Luckx" gespecialiseerd in het vrijpleiten van "bruin krapuul" in zijn pleidooi, voor die BaBou Cha Cha bepaalde elementen naar voren bracht, om dat stuk Islaam onbenul vrij te pleiten...maar die zelfde elementen nu tegen Bart gebruikt, onder het goedkeurend gemompel van de eerbiedwaardige (sic)rechters. ...das allemaal raar.
Het doet me zo'n beetje denken aan de nazi-collega rechters ,het volstond om een Jood te zijn ,of een bepaalde antiphatie te hebben voor de "PARTIJ" dan had ge geen schijn van kans,
dat noemde men toen ook "rechtspraak" In Belgie heeft uiteindelijk de loge "het voor het zeggen" zij bepalen de politieke koers ,ze leggen de lijnen..en wie die niet volgt moet er aan geloven...daarom ook ,die nieuwe partij ,uiterst deftig en vol met gezond verstand ,zal moeten buigen of barsten ... en ze zullen buigen wees maar gerust (eurootjes)...we leven nu eenmaal in een rood corrupt land...en al die zita's ,yellow's donkerroden ...of weet ik veel wat...zijn het levend bewijs hoe dom en manipuleerbaar bepaalde Vlamingen zijn....
Leve het VB !!... Leve Bart Debie !!
Weg met de rode corruptie "eigen volk "eerst" en ...
aanpassen of opkrassen !!!!

Gepost door: Rene | 02-02-08

@Rene: "Leve het VB !!... Leve Bart Debie !!
Weg met de rode corruptie "eigen volk "eerst"

'Eigen Krapuul Eerst' zal je bedoelen. :)

Overigens snap ik niks van wat 'raar' zu zijn. Een proces is pas ten einde wanneer de hele procedure als afgerond wordt door beide partijen (aanklager, bechuldigde). Er is helemaal niks onwettelijks aan om na een uitspraak in beroep e gaan, later naar cassatie, weer naar beroep, Hof van Straatsburg enz. Ik snap wel dat als JIJ vindt dat iemand schuldig is (omdat hij niet de juiste huidskleur, religie, politieke kleur of sexuele voorkeur heeft), dat die meteen moet opgeknoopt worden op de hoek van de straat. Maar die wet van de jungle hebben we al een tijd geleden afgeschaft. Volksrechtbanken zoals in China en nazi-Duitsland komen voorlopig niet terug in Vlaanderen, net zolang het VB niet aan de macht is.

Gepost door: donkerrood | 02-02-08

PDR je bent feitelijk geen reactie waard ....remember.... om de een of andere reden, nog niet ..zo heel lang geleden ,kwam je met hangende.. pootjes terug op het blog van Bart DeBie.Je schreef toen zelfs dat er meer politie-mensen zouden moeten zijn als Bart De Bie...och wat mij betreft post maar voort jongen ,het denk dat het mij ,noch anderen iets kunnen "schelen" ....je bent "totaal" ongeloofwaardig...en niemand neemt je schrijfsels nog ernstig zelfs onze grootste vijanden niet !!! Het ga je goed ...bye bye

Gepost door: Rene | 02-02-08

Mensen, laat u niet vangen door gespuis! Het is onbegrijpelijk dat er nog gereageerd wordt op de waanzin van 'donkerrood' en PDR.
Iedereen kan toch lezen, hoop ik toch!
Gewoon ordinair rood gespuis, onbetrouwbaar en liegen dat ze hun eigen leugens voor waarheid houden, althans dat zouden ze graag willen.
Gewoon niet (liefst NOOIT) op reageren.
Daar is een prachtig woord voor, 'NEGEREN'.

Gepost door: Jean | 02-02-08

JA, PETER DE RIJCK: JE HEBT GELIJK! IK BEDANK VOOR DIE SOORT! U bedoelt waarschijnlijk die vereerde figuur die een meisje van 9 huwde.???????????
Is 9 jaar minderjarig of niet?
Is het die figuur die u als voorbeeld volgt?
INDERDAAD JE HEBT GELIJK: BEDANKT VOOR DIE SOORT!


OK!Dit heeft niets met de heer De Bie te maken, maar hij -als ik jullie aanklachten lees-
stamte niemand dood,
hij overreed ook geen Chinese vrouw,
hij overreed ook die vrouw niet aan de Weerstandlaan in Hoboken
MET VLUCHTMISDRIJF BOVENDIEN!

Nu er gisteren weer een geval van vluchtmisdrijf was, BLIJKT DAT PLOTS WEL ERG TE ZIJN!
Maar ja, die man had gedronken (al beweert hij dat hij dronk na het ongeval)
MAAR HIJ WAS ZO DOM GEEN DRUGS GENOMEN TE HEBBEN of ze bij hem in de auto te hebben.

Gelukkig zorgde de godsdienst van de vrede gisteren weeral voor een hondertal doden: niet versagen, heet dat!

Gepost door: Erwin | 02-02-08

Beste Jean, ik ben nog waanzinnig, noch ordinair rood gespuis, onbetrouwbaar en lieg nooit. U kent me niet eens persoonlijk en toch gaat u weer zo uit de bocht. U beschavingspeil is nulkommanul en een Vlaming onwaardig. 99% van de allochtonen die ik persoonlijk ken hebben 10 keer meer 'niveau' dan. Als er een persoon is die deze weblog vervuilt kijk ik enkel uw kant op.

Gepost door: donkerrood | 02-02-08

eindelijk .... spreekt donkerrood de waarheid......
Ik ben "nog" waanzinnig!! dat klopt zoals een zwerende vinger...mijn gelukwensen "donkere" dan heb je toch een beetje zelfkritiek
..doe de groeten aan die 99 allochtonen met hun hoog niveau...
Gelezen donkere 30.000 turken op straat die van een kopvod absoluut niks willen weten...er waren vele vrouwenbewegingen bij die strijden voor gelijke rechten......en als je onze kant opkijkt beste donkere doe het dan met neergeslagen ogen...en maak je zo klein mogelijk

Gepost door: Rene | 03-02-08

vergeten donkere !! ik had nog een vraagje ...zijn er onder die 99 hoog niveau allochtonen geen bij die een mannelijke dokter weigeren voor hun vrouw ???
geef toe donkere !! ...de zonnebankgetinten die daar ambras over maken uit vrees dat hun vrouw "zou kunnen gezien worden" in hare blote door een andere man (dokter) !!!
dat zijn toch echt "achterlijke sukkels"he donkere !! daar kan je toch niet van zeggen dat zij een "hoog niveau" hebben ...een massa dergelijke stenentijdperkers ,zijn "een" Vlaming waard !!(...nota van de auteur !!(sic)----uiteraard gene rode vlaming want dat bestaat feitelijk niet)
wees nu eens eerlijk , zuiver even je hersenen van die rode drek en wees eerlijk !! vindt je dat normaal een mannelijke dokter weigeren voor een in nood verkerende vrouw omwille van een (idiote) geloofsovertuiging !! Ik wacht met spanning !!!.....komt er een doorbraak bij donkerrood ??????

Gepost door: Rene | 03-02-08

Boh, uiteraard vind ik dat niet verstandig maar zo zit dat nu eenmaal met gelovigen. Zo bijvoorbeeld mogen Jehovah's Getuigen geen bloedtransfusie (andermans bloed) accepteren. Of zoals onlangs op het nieuws was die apotheker die weigert condooms en voorbehoedsmiddelen te verkopen aan zijn klanten uit christelijke overtuiging. Of religieuze Joden die op zaterdag (sabbath) geen vuur mogen maken of electriciteit ontsteken, geen telefoon mogen opnemen. Ga zo maar door...

Niks speciaals wat jij daar vermeld. Iets is maar zo belangrijk als het belang dat de mensen daar zèlf aan hechten, en religie op zich interesseert mij geen barst, ik ben daar veel te rationeel voor.

Gepost door: donkerrood | 03-02-08

laatste poging om het licht te laten schijnen in den "donkere" geest van rood Het enigste verschil donkere is dat die Moslims hun levensgewoonte willen opdringen aan ons...niemand heeft last met de levenwijze van Joden ,Jehova's en noem maar op ,maar Moslims overrompelen ons ,kruisbeelden zijn al verbannen "ter ere van wie ?" kerstmis ,pasen staan ter discussie ,op de scholen heeft men al een poging gedaan om enkel halal vlees te serveren...hun kopvod willen ze niet afleggen ,hun opgelegd om de neutraliteit te bewaren...Ik heb nog geen enkele Jood enz enz geweten die bezwaren heeft op de vernoemde punten ,de Moslims echter "amaaaaaai" ge kunt er geen kl.. mee aanvangen...integratie ...vergeet het ,hun jong opvoeden..een ramp ,ze voeren de appartheid in,ze denken het monopolie te hebben van godsdienst ,rechtspraak ,hun eeuwenoude koran staat nog altijd voor de enige echte onvervalste waarheid...en dan moogt ge niet zeggen dat het fanatiekers zijn..als wij kritiek op hun uiten krijg je de stempel van "racist". Vindt jij dat normaal ?

Gepost door: Rene | 03-02-08

ik denk dat donderrood het altijd heeft over die coureur DE BIE en niet over Debie, de ex-politiecommissaris, vandaar allicht zijn misvattingen over het onderwerp.

Gepost door: Ovi | 03-02-08

Ongegrond Ruim drie kwart van de klachten over politie is ongegrond

Ruim drie kwart van de klachten over politieagenten is ongegrond of gewoon verzonnen. Dat blijkt uit een onderzoek van het comité P.

Het comité P, dat de politiediensten controleert, kreeg vorig jaar 2.314 klachten binnen over agenten. Enkele honderden daarvan zijn vals. Ze gaan meestal over agressie of intimidatie. Die klachten kunnen zware gevolgen hebben voor de carrière en reputatie van de agenten.

Volgens het Comité P weet de klager vaak niet wat de politie mag en niet mag. De vakbond ACV-Openbare Diensten vindt dat wie een valse klacht indient, een geldboete moet krijgen. "Mensen snappen pas de ernst van hun gedrag als ze het in hun portefeuille voelen", aldus Jan Adam van het ACV.


Gepost door: GVA | 03-02-08

Zoenoffer Het moet intussen toch voor iedereen duidelijk zijn dat deze veroordeling niets meer is dan een zoenoffer dat moest worden gebracht aan de moslims en hun intellectuele linkse achterban, als compensatie voor de door hen fel omstreden één jaar celstraf die werd uitgesproken tegen hun boegbeeld Abu Jahjah.

Gepost door: Procureur Generaal | 03-02-08

Is het niet zo , door de geschiedenis heen ...diegene , die de corruptie van bepaalde regime's wilden aankaarten..zich opstelden in de oppositie .. het onrecht aan de kaak stelden..opkwamen voor de vrije meningsuiting.....werden vervolgd, gepest,monddood gemaakt,zelfs vermoord...oppositie-leidster in Birma bv of Mandela of ... er zijn er zovelen (Bart Debie ?) zover is het gekomen in onze Belgische politiek...mestkevers ,alle middelen zijn goed ,veroordelingen,vernederingen,vandalisme..... pogingen om dotatie af te nemen enz enz ...opgeruimd staat netjes !! De grootste schreeuwers van nu.. de politiek correcte slaafjes ...zijn meestal de eerste hielenlikkers van diegene die de strijd om meer rechtvaardigheid zullen winnen

Gepost door: Rene | 03-02-08

jean wat ik reeds van de eerste keer deed met rode rakker NEGEREN

Gepost door: methusalem | 03-02-08

Jullie zullen wel gemerkt hebben dat PDR, of alias 'de forumzot' zoals u hem kunt terugvinden onder google, gewist werd. Het is niet omdat hij weer even uit de instelling werd ontslagen, dat hij hier met zijn zever mijn blog moet komen bevuilen. Om dezelfde reden heb ik ook de minichat verwijderd.
Een gek die vanwege zjn racisme uit onze partij werd gezet, en daarna alle partijen heeft afgedweild - en zelfs bij Blokwatch een tijdje als nuttige idioot heeft gediend - om daarna overal na een tijdje aan de deur te worden gezet, heeft hier niets te zoeken.
Want alles wat hij schrijft wordt ingegeven door pure haat zonder enige kennis van het dossier of onderwerp. Wat hij hier neerpoot is trouwens allemaal gekopieerd, want zelf iets schrijven kan hij niet.

Gepost door: Janice | 03-02-08

Dat artikel in gvj doet mij denken dat er na de veroordeling van Bart, paniek is ontstaan in het antwerps politiekorps. tja, wat wil je! als je nu nog als politieambtenaar een allochtoon durft te verbaliseren ben je al vlug een racist of schep je 'een sfeer' waaruit racisme kan ontstaan. ik zou er ook voor bedanken om nog op te treden tegen een allochtoon!. jansens zou het voor mijn part zelf mogen oplossen. die kan toch alles beter en die is blij met de veroordeling van Febie! dus!

Gepost door: jos | 03-02-08

Peter De Ryck ??? wie is dat ?? nooit van gehoord nooit iets van gelezen

Gepost door: Rene | 03-02-08Het is toch wel straf dat vijf criminele Turken, die op heterdaad betrapt werden, en de politie met ijzeren staven aanvielen geloofd worden en een voormalige gelauwerde, en veelvuldig in de bloemetjes gezette politiecommissaris niet. Hij was trouwens zo goed in zijn job dat hij op 24 jaar de jongste politiecommissaris van 't land werd.

Collega's die volgens onze 'rode' een feestje hebben gevierd toen Bart Debie van het toneel verdween, hadden toevallig misschien wel een eigen (beloofde) bevordering op het oog?
Zeker wanneer ze tegen hem zouden getuigen over de uitspraak van de 'lammetjes die zouden geofferd' worden tijdens een verhoor waarbij Debie niet eens aanwezig was.
Dat noemt men "Het eigen hachje redden".

Maar nu stelt de rechter Debie verantwoordelijk, want hij werd verantwoordelijk geacht voor uitspraken die gedaan werden door zijn mannen.

Op VT4 geeft men vaak politiedocumentaires uit de VS. Eerlijk gezegd, daar kan hetgeen men Bart Debie aanwrijft niet tegenop. Criminelen worden zonder pardon correct maar hardhandig aangepakt.

Je moet het ook in de juiste perspecties plaatsen.
Mensen die dagelijks hun leven op het spel zetten om ons een veilig leven te garanderen, zitten niet te werken tussen een hoop nonnetjes, maar tussen het uitschot van onze maatschappij.

Ik ben ervan overtuigd dat door deze veroordeling een precedent werd geschapen dat ons nog zuur zal opbreken, want geen enkele politieman zal zijn nek uitsteken en zijn leven op het spel zetten om onze maatschappij veiliger en leefbaarder te maken voor al diegenen die nooit met de politie in aanraking komen. Zeker niet wanneer de crimineel van vreemde origine is.

Dat er regelmatig klachten op basis van 'valse beschuldigingen' door het crimineel uitschot aan het adres van de politie worden ingediend staat buiten kijf. Zelfs de VRT was vandaag zo eerlijk om dit in het nieuws te melden.

In ieder geval...wij waren gisteren bij vrienden.
Bart, zijn vrouw en dochtertje waren er ook en ze zijn er gewoon kapot van.
Hij was ervan overtuigd dat het recht zou zegevieren, dat de leugens konden weerlegd worden, maar de rechter had er geen oren naar...

Zijn vrouw is ook politieagente en ik ben benieuwd hoelang het zal duren vooraleer men ook haar het leven zodanig zuur gaat maken dat ze er eveneens uitstapt.

Gepost door: Janice | 03-02-08

Ah ja Peter ? Vertel dan eens wat meer of weet je niets meer ? Duimzuiger ?

Gepost door: Ovi | 03-02-08

Apartheid De moslims willen apartheid, ze kunnen apartheid krijgen, niet alleen op hun voorwaarden, maar ook op de onze. Dus ook de aanpak door de politie op z'n moslims: erop kloppen tot er geen vel meer aanhangt, de staat heeft tenslotte niet voor niets het monopolie op geweld. En voor de linkse zeikerds: van hetzelfde laken een broek: ik wil bloed zien!

Gepost door: Procureur Generaal | 03-02-08

@Rene op de blog van Debie schreef JIJ anders wel dat je Debie nog kende van zijn tijd bij de politie en dat zijn gedrag alles behalve was. Je gaf ook toe dat veel politiemannen die getuige waren van Debie z'n misdaden, het schandalig vonden dat zo iemand bij de politie kon werken. Ook jij vond de daden van Debie niet kunnen . Waarom nu plots die bocht van 180° ? Nogmaals , voor de twijfelmaars, lees het arrest en oordeel zelf. http://kurl.nl?1A43

Gepost door: zita | 04-02-08

Dit vonnis kan als een "carte blanche" voor racisme tegenover autochtonen geïnterpretteerd
worden. Waarom zouden we ons nu nog moeten in-
houden om oude blanke madammekens van hun sacoches te beroven want als de politie op ons klopt zijn het immers ..."racisten", wij krijgen immers gelijk van het committee P, want wij zijn
"sociaal achteruigestelde gediscrimineerden" en de "rechten van de criminele mens" primeren toch als de crimineeel een allochtoon is, anders niet
uiteraard.

Gepost door: zogenaamde jongere | 04-02-08

Goed gezegd Peter! Geef me uw rekeningnummer nog eens, zodat ik u kan 'bedanken' voor uw steun.
Leve het socialisme! Weg met de autochtonen!

Gepost door: Patrick | 04-02-08

EEN GELUKKIGE SAMENLOOP VAN OMSTANDIGHEDEN... Uitgerekend op de dag dat de heer P.J. zijn licht laat schijnen over de veroordeling van de heer Bart Debie in zijn eigen krant (die gratis verdeeld wordt aan alle weldenkende, niet verzuurde Antwerpenaren)
ontsnappen twee kerels uit de gevangenis van de Begijnenstraat.
Ze zaten daar, quasi onschuldig en geïnterneerd
tot achteraf bleek dat ze toch wel enkele weliswaar te verwaarlozen kleinigheden op hun kerfstok hadden.
Goedmenende politieagenten trokken op zoek en hoewel die kerels op verschillende plaatsen gesignaliseerd werden, konden ze toch niet gevat worden.
Nu Antwerpen eindelijk bevrijd was van het kwaad in casu Bart Debie (cfr. de stelling van PJ in zijn eigen krant) is er dus toch weer een vuiltje aan de lucht. Geen nood echter: de rode brigades staan klaar om de stad te redden! Als Caroline haar tanden laat zien , slaat het kwaad op de vlucht.
Laten allen die voor P.J. gestemd hebben hem danken voor zijn streng maar wijs beleid.
Antwerpen gaat een nieuwe gouden eeuw tegemoet!

Gepost door: Udo | 04-02-08

SORRY! Ben ik toch wel de gewillige handlangers van P.J. vergeten te vermelden!
Ook zij hebben natuurlijk deel aan de veilige, propere en gelukkige stad die hier groeit.
DANK dames en heren!
Wij blijven u gedenken!

PS Hoe komt het dat een zgn. gratis krant toch nog door sommige (hoewel verzuurde!) lezers moet betaald worden?
Verkiezingspropaganda is toch altijd gratis?

Gepost door: Udo | 04-02-08

Ik vraag mij af of die 'rode heren' die nu moord en brand roepen omdat Debie die criminelen hardhandig aanpakte denken dat hij op een andere manier het Falconplein heeft opgekuist.

Alleen werd hij daarvoor beloond en gelauwerd en nu met pek en veren uitgejouwd.
Blijkbaar is er toch een verschil tussen Albanezen, Russen of moslims.
Ik heb het dossier van de rechtbank gelezen. Er staat niets in dat niet kan weerlegd worden.
Het is zijn woord tegen dat van die Turken.
Vroeger werd de politie altijd geloofd, nu moet je Turk of Marokkaan zijn om geloofd te worden.

Gepost door: Crusader | 05-02-08

Zipa ik een bocht maken van 180 gr. Ik denk dat ge mijn posting nog eens goed moet lezen !!

Gepost door: Rene | 05-02-08

Beste Janice, Ik zie dat de forumzot zich (andermaal) weer eens hier ophoudt. Wil aub zo goed zijn om die mens zijn posts zo snel mogelijk te verwijderen gezien ik nog moet eten vandaag en die mens me alle etenslust ontneemt (erger nog: ik krijg er braakneigingen van!). Ik en mijn maag danken U op voorhand voor de genomen maatregelen.

Zijn gedrag begint trouwens sterk op spammen te lijken. Is dat niet strafbaar?

Gepost door: D. | 05-02-08

@Peter De Rijck Wat bedoelt u eigenlijk met
een rechtschapen burgemeester?

Kijk eens rond in de stad van noord tot zuid,
pak er de districten ook maar bij (want ook al haalden andere partijen tot 5x meer stemmen dan de spastjes: toch moest er een van zijn vazallen districtsraadsvoorzitter worden!):
zeg eerlijk wat je ziet,
een propere stad,
vriendelijke mensen,
veilig en opgewekt,
iedereen die enigszins kan aan het werk.

DE VRAAG die alle vragen in de schaduw stelt:
hoeveel kan een blog lijden?
ROOD OF GEEN BROOD
maar het evolueert meer naar
ROOD EN MET DE BILLEN BLOOT!

Een rechtschapen burgemeester?
Dag Jan!

Gepost door: Udo | 05-02-08

Janice ververs de pamper van De Rijck ,leg hem in zijn wiegske,steek zijn tutter in zijn mond zodat hij ons niet meer lastig valt

Gepost door: Rene | 05-02-08

Debie onschuldig! ik heb heel het vonnis eens gelezen. Het stinkt heel erg! De rechtbank is helderziend en sluit uit dat politiemensen waarvan geweten en bewezen is dat ze racistische uitspraken deden, plots verklaringen tegen Debie afleggen puur om hun eigen hachje te redden. "We gaan er ene flikken" betekent natuurlijk niet dat ze hem erbij gaan lappen, natuurlijk niet. Het betekent dat ze eindelijk de waarheid gaan openbaren. Yeah right!! Allez komaan zeg! Ene flikken wil zeer duidelijk zeggen dat ze het hem gaan lappen!

En dan nog, turken mogen met ijzeren staven de politiemensen aftuigen. Van de politie wordt verwacht dat ze ijzig kalm blijven. Allez allez. Wel dit is nu België met een extreem-links gerecht se:

Criminelen wandelen buiten met de smile op hun lelijk bakkes terwijl de politie afgemaakt wordt!

Mensen, we moeten op straat komen!

Gepost door: lawrence | 05-02-08

Onzin, de Turken die door Debie werden geviseerd waren helemaal niet gewapend, nee: ook niet met ijzeren staven. Ben jij nu echt àlle zaken van de voorgaande door elkaar aan het klutsen? Waar is dat goed voor?

Gepost door: donkerrood | 05-02-08

Ze waren wel gewapend.

Die uitspraak kwam er vast ook 'door druk die die tot op het laatste ogenblik op het Hof uitgeoefend werd'.
Ik ben er zeker van nadat ik met een paar mensen gesproken heb. Bovendien ken ik Bart zeer goed en ik zou niet weten waarom hij moet liegen.

De vraag is alleen of de politie bang moet zijn voor criminelen, of andersom. Voor jullie blijkbaar het eerste.

Lees hier:

Gepost door: Janice | 09-02-08

Geeuw Geeuw
Het Vlaams Belang begint zo stilaan lichtjes slaapverwekkend doorzichtig te worden. De partij is er altijd als de kippen bij om zichzelf als martelaar voor te stellen. Dat was dan ook de strategie toen Bart Debie, zelfverklaard veiligheidsexpert, door het hof van beroep tot vier jaar cel werd veroordeeld wegens foltering van verdachten, het vervalsen van pv's, het uitvoeren van onwettige huiszoekingen en nog zo een paar kleinigheden, volgens het Belang onlosmakelijk verbonden met het begrip 'kordaat politieoptreden'.

De partij die vindt dat de wet niet streng genoeg kan worden toegepast, vindt tegelijk dat als een van de hunnen wordt veroordeeld, dat alleen het gevolg kan zijn van een politiek complot.
En o wee als je daar iets tegenin durft te brengen, zoals burgemeester Patrick Janssens (sp.a) deed. Ook al stipte de burgervader gewoon terecht aan dat politiemensen die zich schuldig maken aan dergelijke misdaden zelf de grootste bedreiging van de rechtsstaat en dus de democratie vormen.

Dat kan niet, want volgens het Belang is de vrijheid van meningsuiting exclusief voorbehouden aan hen die hun mening delen en dienen alle anderen hun mond te houden.

Dus werd de burgervader verweten de scheiding der machten niet te respecteren. Hoezo? Er is een arrest in beroep, waardoor de feiten ten gronde en definitief bewezen worden geacht. Het beroep bij het hof van cassatie van Bart Debie verandert daar geen ene moer aan omdat Cassatie zich enkel over mogelijke juridische vormfouten zal uitspreken. Dus waarom kan niet iedereen die definitieve juridische waarheid gebruiken? Omdat het niet mag van het Belang, daarom. Zij mogen alles, de politieke tegenstander niets.

Er zijn in de geschiedenis inderdaad regimes geweest waarbij die visie ook de officiële regeringspolitiek was. Maar in een parlementaire democratie zal het Belang toch moeten leren dat ze tegengesproken zullen en mogen worden en dat voor hen net dezelfde rechtsregels gelden als voor alle anderen.

Het citeren van een arrest van het hof van beroep, waarin vijftig pagina's lang omstandig gemotiveerd de schuld van Debie wordt aangetoond, is geen laster en eerroof maar een feitelijke vaststelling.

Trouwens, het feit dat het Belang deze rotte appel ondanks dat arrest nog altijd aan de borst blijft koesteren, zegt alles over het echte wezen van deze partij.

Yves Desmet
Politiek hoofdredacteur

Gepost door: Janice Laureyssens | 09-02-08

http://criminaliteit.skynetblogs.be/

Gepost door: The Red Fox | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.