07-02-08

Afghaanse president 'bezorgd' om doodstraf journalist

05/02/2008 13:41 - Knack

kambakhsh300


De Afghaanse president Hamid Karzai is naar eigen zeggen verontrust maar wil pas actie ondernemen als de rechters zich definitief hebben uitgesproken over het lot van de journalist Sayed Parwez Kambakhsh, die in zijn land ter dood is veroordeeld omdat hij de islam beledigd zou hebben.

KLIK HIER OM VERDER TE LEZEN

18:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Zware straf De straf is te zwaar, 100 zweepslagen was genoeg geweest. Maar de onzin die de man verspreidde, namelijk dat een moslima evengoed met vier mannen zou mogen trouwen als omgekeerd, is ergerlijk.

Het succes van de islam is juist te verklaren doordat het de religie is die het dichtst bij de aard van de mens aanleunt. Allah heeft man en vrouw NIET gelijk geschapen, zoals jullie ook wel kunnen zien hoop ik. Maar niet alleen het uiterlijke is verschillend. Mannen zijn de leiders (al eens een groepsfoto van de europese staatshoofden gezien?), de initiatiefnemers, de uitvinders, de vechters, de winners. Vrouwen zijn de verzorgers, de opvoeders, de volgers. Vier mannen bij één vrouw is hoogst tegennatuurlijk, het omgekeerde niet, zoals veelvuldig in en buiten de islam bewezen wordt.

En ook in het westen zou de polygamie wel eens een oplossing kunnen gaan bieden als de verheerlijking van de homosexualiteit aan dit tempo blijft doorgaan. Er zijn tenslotte veel meer homos als lesbiennes. Het zou in ieder geval een mooie oplossing zijn voor de ontelbare meisjes en vrouwen die momenteel ergens weggedoken alleen leven op een appartementje, met of zonder kind. De zogenaamde éénoudergezinnen die het zo moeilijk hebben om rond te komen: bekeer u tot de islam en uw toekomst wordt weer aantrekkelijk! In Engeland (weeral) loopt men voorop: tot vier vrouwen per moslim (en alleen voor moslims) krijgen er een uitkering.

Gepost door: Ibn Saoud | 07-02-08

@ Ibn Saoud


Zonder je in je geloof te willen bekritiseren, zijn er toch wel wat punten waar je behoorlijk uit de bocht gaat.

Vooreerts zeg je dat Allah iets gedaan heeft. Daar begint of eindigt alles mee: Allah wie? Ken ik niet, geloof daar ook niet in. Jij mag dat doen, maar je kan niet verwachten dat ik hetzelfde denk. Daar is er al een verschillend uitgangspunt.

"...De straf is te zwaar, 100 zweepslagen was genoeg geweest..." Wie oordeelt daarover? Is het niet aan die 'God' of 'Allah' om te oordelen op het einde ter tijden?

"...Het succes van de islam is juist te verklaren doordat..."
Daar kan je lang over discussiëren. Vast staat evenwel dat religie die een hoge factor angst inbouwt, algauw een kritischer kijk rechtvaardigt. De islam is dermate onzeker over zichzelf, dat er angstaanjagende gebruiken als lijfstraffen ingebouwd moeten worden. Kijk, zo overtuig je geen mensen, en kom je tot toestanden die in het westen gangbaar waren ten tijde van de inquisitie: mensen die moeten liegen uit lijfsbehoud. Welk 'opperwezen' kan zoiets goedkeuren?

"...De zogenaamde éénoudergezinnen die het zo moeilijk hebben om rond te komen: bekeer u tot de islam en uw toekomst wordt weer aantrekkelijk! In Engeland (weeral) loopt men voorop..."
Dit is wel al te gortig: kritiek leveren op de vrije keuze van mensen om een bepaald soort samenlevingsvorm te hebben, of op de natuurlijke geaardheid. Net zomin als jij(of ik) je aangetrokken voelt tot een andere man, ervaart een homo dat tov een andere vrouw; zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar, zelfs bij sommige diersoorten is dit al aangetoond te bestaan.
En dan: bekeer u...??? Wat is dat nou weer? Bekeer u tot iets waar men niet in gelooft?? Stel dat jou iemand zegt: word homo, en bekeer u tot de sterren, dan zijn al uw materiële problemen van de baan. Absurd, toch?

Ik volg je visie wanneer je kritisch staat tegenover een aantal decadente uitwassen van de westerse samenleving, maar in géén geval in je 'oplossing' om de klok dan maar even duizend jaar achteruit te draaien. Al was het maar uit respect voor de gelijkwaardigheid van man en vrouw, homo en hetero, en dies meer.

Gepost door: Wienieke | 07-02-08

Proest het uit aub ! Tja waar gaan we ze blijven halen -- al die vrouwen ? Ik heb al werk genoeg met ééntje !!! LOL

Gepost door: Ali Baba | 07-02-08

Zweepslagen??? Als ik dat al hoor krijg ik de kriebels van jouw islam en haar middeleeuwse gebruiken.

En waarom zouden vier mannen voor één vrouw niet kunnen?

...ik denk zelfs dat vrouwen minder problemen zouden hebben met vier mannen dan één mannetje met vier vrouwtjes.
Eentje voor de tuin, eentje voor de klusjes in huis, eentje als kostwinner en eentje voor... of misschien wel alle vier....

Dat er meer homo's dan lesbiennes zijn, durf ik te betwijfelen. Bij vrouwen valt het misschien wat minder op, maar ik ben er zeker van dat het aantal ongeveer gelijk zal zijn.
En polygamie zal dan aan de aard van het beestje ook niet veel veranderen of 't zou moeten zijn dat die vrouwen onder elkaar wat gaan stoeien. Misschien kicken moslims daar wel op?

Ik vind homoseksualiteit trouwens niet politiek relevant. Wat volwassenen met elkaar doen gaat mij niets aan. Maar je hebt gelijk wanneer je zegt dat links het niet moet verheerlijken. Het is tenslotte niet de norm.


Al zitten de Engelsen vanwege hun koloniaal verleden met nog zoveel schuldgevoelens, in Engeland zijn ze nu helemaal gek geworden, maar ik ben ervan overtuigd dat de bevolking het niet zal blijven slikken.

Gepost door: Janice | 07-02-08

durf het bijna niet te schrijven !! Ibn Saoud is wel erg mild met zijn oordeel...100 zweepslagen ware genoeg geweest...omwille van een artikeltje ,een vrije meningsuiting ,een visie van een journalist...en dan lopen ze hier met spandoeken rond "stop Islam onverdraagzaamheid" zoals bij die Antwerpse moorden...bende achterlijke middeleeuwers en hun steungevers !!!!
(en nu maar hopen dat Janice mijn posting niet weer verwijderd)

Gepost door: Rene | 08-02-08

Islaaaaam = verdraagzaamheid ""straffen"" tot zelfs de doodstraf voor het beledigen van een "sprookje"...Ik geloof in "sneeuwitje en de 7 profeten" en diegene die "sneeuwitje beledigd krijgt 100 zweepslagen....

Janice Ik had dat laatste zinnetje van mijn vorige posting beter weggelaten...het is uw blog en je doet ermee wat je wilt.Ik vraag me echter af wat de reden van die verwijdering is....er waren geen beledigingen ,wel was ik cynisch ,idem zoals donkerrood ,mag dat niet ? of heeft het te maken dat hij niet poste op die topick,zoals je aanhaalde ,maar dat doet hij nooit, bij bepaalde onderwerpen,wat kan hij bv in godsnaam inbrengen als commentaar op die veroordeelde journalist ,misschien in discussie gaan met die "Ibn" over het aantal verdiende zweepslagen ?? Ik heb niets tegen de persoon van donkerrood ,wel tegen zijn ideeen..zelfs PDR zijn lichaam is niet verantwoordelijk voor zijn zieke geest...ik ben soms inderdaad nogal impulsief en in het verleden heb je "terecht" mijn reactie's al eens verwijderd ,maar in dit geval was het onterecht...Ik zal er rekening mee houden !

Gepost door: Rene | 08-02-08

@rene: "Ik heb niets tegen de persoon van donkerrood ,wel tegen zijn ideeen.."

Van uw eeuwig geleuter en moslimofoob gezever krijg ik schele hoofdpijn van. Ik heb wat anders te doen dan hier ganse dagen mijn tijd te verslijten. Gij hebt duidelijk tijd op overschot, ik daarentegen heb nog een voltijdse baan en dat beetje vrije tijd dat ik dan over heb is echt beter besteed. En stop er eens mee met mensen persoonlijk te beledigen en aan te vallen, beperk je tot het onderwerp en niet tot de schrijver ervan. Zievereer.

Gepost door: donkerrood | 08-02-08

inderdaad "donkere" ik ben een zievereer ! weg met de Islamofobie leve de verrijkers en hun cultuur,leve hun rechtvaardigheid....
graag gedaan als dat uw schele hoofdpijn kan verbeteren....als dat niet zou lukken probeer eens een dafalgan (sukkel)

Gepost door: Rene | 08-02-08

@ donkerrood


Heb je "on topic" geen relevante commentaar, mijn beste? Zoiets in de zin van: ach, die islam, dat is he-le-maal geen probleem, die worden met opzet fout geciteerd, dat zijn ook mensen,... ?

De vraag is enkel, hoe erg het moet zijn, alvorens bij jou de ogen opengaan. Om het eens NIET over het Vlaams Belang te hebben.
Tenzij je als schoolvoorbeeld de geschiedenis zal willen ingaan als het te laat is, van de uitspraak: ich hab es nicht gewüsst...

Gepost door: Wienieke | 08-02-08

@Wienieke
Het is maar wat jij 'relevant' noemt. Zo is het mij een raadsel wat de toestand in Afghanistan te maken heeft met de toestand in VL. Maar ik weet waarom dat zo belangrijk is voor jullie. Met dat soort berichten over wat moslimfundamentalisten zoal IN HET BUITENLAND uitspoken, hopen jullie ooit een kruistocht te ontketenen of te verrechtvaardigen tegen moslims IN HET BINNENLAND. Mis poes! Aan dat soort Goebelsiaanse truukjes doe ik niet mee.

Voila, mijn antwoord heb je al. Zoek maar een ander om je moslimofobe frustraties aan kwijt te raken.

Gepost door: donkerrood | 08-02-08

@ donkerrood


Dat is inderdaad een 'relevant' antwoord on topic, waarvoor dank. Vrij vertaald: "Ja, er is iets ergens ver van mijn bed, maar IK heb er geen last van, dus IS er niets. En wie er dan een mening over heeft, is paranoïd, islam/moslimofoob, op kruistocht, nazi Goebbels-minded, enz. "

Jullie? Ik ben geen siamese tweeling of zo, hoor! En evenmin een naast de schoenen lopende 'nobele'...
Of hoe je je obsessie voor het Vlaams Belang en Hitleriaanse patronen niet kan verbergen, ook dat is weeral duidelijk.


O ja, had je dit niet heel onlangs gepost:

"...En stop er eens mee met mensen persoonlijk te beledigen en aan te vallen, beperk je tot het onderwerp en niet tot de schrijver ervan. Zievereer.

donkerrood..."


Daar is maar één woord voor: meelijwekkend...

Gepost door: Wienieke | 08-02-08

Rene, het is vaak de toon en de manier waarop je iets schrijft. Zoals je ongetwijfeld weet wordt deze blog streng in het oog gehouden en ben ik ook verantwoordelijke voor de reacties. Bovendien heb ik ook van donkerrood al reacties gewist die niet door de beugel konden.
Waarschijnlijk merk je het zelf niet, maar halverwege je betoog laat je jezelf echt wel gaan, hé! Als je begint over 'achterlijke bruin mannen' e.d. dan stoort dat. Ik heb niets tegen een huidskleur, enkel over datgene wat eronder zit kan iets gezegd worden.


@Donkerrood, je spreekt altijd over 'moslimfobie', maar je gaat niet in op de problematiek zelf.

Ik weet niet of je het begrip Umma kent? Dan raad ik je aan het toch maar eens te bestuderen.

Gepost door: Janice | 08-02-08

klopt Janice ik reageer soms nogal impulsief mogelijk een beetje de gevolgens van mijn ervaringen met dat ..........ge weet wel. Maar uitgesproken in die verwijderde posting gericht aan donker+rood zoch ik een beetje toenadering...Ik stelde dat hij vermoedelijk niet achter elke VB-er of Duitse burger een Nazi aanhanger ziet.....zomin als wij achter elke Islamiet een extremist zien .... als ik schrijf bruin k......bedoel ik enkel die invloedrijke minderheid van ongewensten,en hun ideeen die ons het leven zuur maken en die momenteel nog vrij en beschermd hun gangen kunnen gaan ... Ik zou het van mezelf verschrikkelijk vinden moest ik op basis van kleur of afkomst de rechtschapen burger iets in de weg leggen ,integendeel...Ik heb dat nooit gedaan en zal dat nooit doen ,zowel als mens en burger of VB-er en indertijd als politie-agent.

Gepost door: Rene | 09-02-08

Arme Hugo Hugo heeft volgens mij nog wat last van zijn bijna dood ervaring.

De NAZI's, dat was ook ver van ons bed, alleen lagen die plotseling IN ons bed en wij ernaast. Het is een regelrechte schande dat Hugo zulk een bewering maakt, maar dat zijn we van sossen gewoon die hier zever maakten over zwarte zondag terwijl er in servie/kosovo/bosnie een nieuwe holocaust aan de gang was, en wat wisten onze ministers daarop te zeggen. Het is een interne aangelegenheid....

En wie heeft de bosnishe moslims toen geholpen ZONDER goedkeuring van de VN....? Ge moogt 3 keer raden.

Wieneke,
Prachtige posting as usual...Wat die man uitslaat is complete waanzin, voor al zijn openingszin is afschuwelijk en zegt al voldoende.

Gepost door: Den Amerikaan | 11-02-08

De commentaren zijn gesloten.