07-02-08

Elektronisch toezicht werd een catastrofe onder Onkelinx

Elektronisch toezicht: de gevangene doet wat hij wil

Het elektronisch toezicht op gevangenen is een ramp geworden sinds minister Laurette Onkelinx zich ermee heeft bemoeid

.Noureddine Cheikhni, een van de drie verdachten van de moord op politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, heeft dertien maanden onder elektronisch toezicht gestaan. Dat is een systeem waarbij gevangenen een enkelband om krijgen, die via een in hun woning geplaatste en op een telefoonlijn aangesloten box signalen stuurt naar een monitoringcentrum, waar hun aanwezigheid thuis gevolgd wordt.


Alles verliep vlot, tot in de loop van 2006 de vorige minister van Justitie, Laurette Onkelinx (PS), zich ermee ging bemoeien. Haar aanpassingen waren catastrofaal. Een kort overzicht.
LEES HIER VERDER…

15:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het toppunt is dat de politie helemaal niet geïnformeed wordt over het aantal criminelen met enkelband in haar gemeente. Ze weten van niets en die gasten kunnen gewoon doen wat ze willen doen.

Gepost door: Rudy | 21-03-08

Als het over moslims gaat weet de politie nooit van iets, zomin als de 'Veiligheid vd Staat'. Zie Kuregem, waar ze niet eens willen beginnen zoeken naar de daders vd bus'incidenten'. Mooie politie hebben wij, rijd maar eens 55 waar 50 max is.

Gepost door: Procureur Generaal | 21-03-08

De commentaren zijn gesloten.