07-02-08

Geheime nota Uyttendaele aan verkeerd adres gestuurd.

Commotie over nota Uyttendaele

Het weekblad Le Vif pakt in zijn jongste nummer uit met een nota van de hand van advocaat Marc Uyttendaele, de man van PS-minister Laurette Onkelinx, waaruit moet blijken hoe Uyttendaele het werk van zijn advocatenbureau in PS-kringen wil uitbreiden.

Het gaat om een nota die is gericht aan Frédéric Delcor, de rechterhand van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Ze werd bij vergissing verstuurd aan de administratie van de provincie Waals-Brabant.

In de nota, die Le Vif integraal afdrukt, somt Uyttendaele zijn contacten in PS-kringen op bij het Waals en Brussels gewest, de Franse gemeenschap, de grote steden die worden bestuurd door socialistische burgemeesters, de NMBS, de Post, Belgacom, intercommunales, enz...

Le Vif wijdt een artikel aan de zaak onder de titel "L'Avocat au bras long" (de advocaat met de lange arm). Het weekblad spreekt van een compromitterend document en twijfelt aan de onafhankelijkheid van Uyttendaele. In een reactie aan Le Vif ontkent Uyttendaele de advocaat van één partij te zijn en zegt hij ook goede contacten te hebben bij andere partijen.

LEES HIER VERDER…

Wie meer wil weten over de vroegere echtscheidingsadvocaat van Laurette Onkelinx die al kort daarna haar tweede man werd moet hier klikken.

21:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Opzettelijk Hij werkt aan halve prijs van 'privé-advocaten' zegt hij. Veel van die PS rechtszaken schijnen tegen andere overheidsdiensten gericht te zijn! Ipv hun geschillen onderling op te lossen bij de gemeenschappelijke chef en een kop koffie, wordt het voor de rechter gebracht als een ordinaire zaak tussen burgers. Met opzet?

Gepost door: Procureur Generaal | 09-02-08

Hier had ik nu vlammende kommentaren , bitsige weerleggingen willen lezen van bv Donkerrood .
Maar ja , misschien later.En intussen hopen dat de storm over de "nota Uyttendaele" met het nodige stof wordt bedekt .

Gepost door: Frank Junkers | 10-02-08

De commentaren zijn gesloten.