08-02-08

Gemiste kansen voor links.

”Net als ‘Europa’ hebben de woorden ‘tolerantie’ en ‘respect’ hun onschuld verloren. Ooit was tolerantie mooi, namelijk ruimte laten aan andere opvattingen dan de jouwe. Nu betekenen tolerantie en respect voor een fors deel van de bevolking een vermaning van het bestuur dat je je mond moet houden over multiculturele misstanden”, schrijft Paul Frissen in zijn nieuwste boek ‘ De staat van verschil.’

De schrijver Frank Albers klaagt de lamento’s van links aan in een essay dat hij schreef voor Knack (nr. 42 van 17/10/2007) waarbij hij het opmerkelijk vindt hoe de linkerzijde de laatste tijd met welhaast een masochistisch genoegen aan politieke zelfkastijding doet en geen ruimte creëren voor iets nieuws.

“We leven in een tijd waar links hopeloos op de dool is”, schreef hij in een pamflet ‘De schaamte voor links”. “Ze maken een identiteitscrisis door net zoals Joost Zwagerman al eerder iets vergelijkbaars in Nederland had vastgesteld.Volgens Staes verkeert de linkerzijde in een crisis doordat ze veel te lang de problemen van de multiculturele samenleving heeft weggehoond. “Dat is een zeer zware fout geweest”. Hij verweet zijn eigen geestesgenoten politieke en intellectuele luiheid en omschreef zijn eigen analyse als een ‘schuldbekentenis’.

Maar heeft links ondertussen iets bijgeleerd? Hebben ze iets onthouden uit de gemaakte fouten in het verleden? Nee, want politici vervallen altijd weer in hun zelfde denkpatroon om de simpele reden dat ze niets anders meer kunnen bedenken, zegt Frank Albers in zijn pamflet. “Het lijkt wel een typisch ziektebeeld van links. Na een verkiezingsnederlaag doet men in ijltempo aan een verplichte introspectie en komt dan tot de confronterende ontdekkingen over de ideologische en praktische tekortkomingen, waarna men schijnbaar onbekommerd overgaat tot de orde van de dag en alles precies weer even verkeerd doet als daarvóór.”

Ze hebben zich in enkele wezenlijke kwesties schromelijk vergist: ‘de hardnekkige weigering om morele vragen te durven stellen (het waarden – en normendebat), de multicultuur, de inburgering, onderwijs.

Maar de links verzuurde, ideologische en verkrampte betweters, de soort à la Jos Geysels, vonden er in hun zelfgenoegzame onverdraagzaamheid niets beters op dan diegenen die wel het debat wilden opentrekken en kritiek durfden uiten, aan de schandpaal te nagelen en te vervolgen.

13:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

het facisme is terug onder de naam:" anti-facisme"
de muilband met daarop gedrukt: "verdraagzaamheid" word u aangebo(n)den door hatelijke azijnszuipers van het soort geysels en co!

Gepost door: jos | 08-02-08

Als Jos Geysels een vrouw was, hij had al 10 jaar een hoofddoek om.

Gepost door: Procureur Generaal | 09-02-08

Gennez Dat zijn gazet niet meer is dan een spa-partijkrant, probeert hij niet eens meer te verbergen. Bij de nieuwjaarstoespraak van Caroline Gennez waren er, buiten de onvermijdelijke Bert Anciaux, geen spa-kopstukken te zien op de eerste rij. Behalve Yves Desmet dan, die stond van puur enthousiasme recht, nog voor de eerste rij. Van een neutraal verslaggever zou je toch meer bescheidenheid verwachten.

Gepost door: Procureur Generaal | 09-02-08

Geysels!! Dat is toch een kutwijf, of niet?? Die Geysels, is dat dan geen omgebouwde oude hoer???
Verdomme, heb ik toch steeds gedacht dat het een kutwijf was, bij het openen van zijn(haar) bek komt er alleen maar stank uit.
Die zou beter tot het dragen van een bourka verplicht worden, dan zien we dat ordinair tronie niet.
Is daarom die bourka zo populair bij sommige wenens(?, niemand weet wat er onder zit) kwestie van het in mekaar getimmerd smoelwerk te verbergen?

Gepost door: Jean | 11-02-08

Yves Desmet neutraal??

Gepost door: Janice | 11-02-08

De commentaren zijn gesloten.