10-02-08

Nieuwe verbodsborden

Marokkaanverbod-bord1

13:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Grap? Is dit een grap? Het lijkt wel putje winter daar in Amsterdam, terwijl het in de rest van Europa warmer is dan verleden zomer.

De borden staan daar ook niet echt op hun plaats. Ze moeten aan de landsgrenzen en in de kraamklinieken komen.

Gepost door: Procureur Generaal | 10-02-08

Efficiént zou het in ieder geval zijn om de criminaliteit te bestrijden, dat wel .

Gepost door: jos | 10-02-08

Stel je even voor....Het VB zou een dergelijk bord ergens plaatsen.....!!!! mijn fantasie is te klein om daar de gevolgen van te beschrijven...in Nederland kan dat wel ??
Ik zou zelfs durven stellen dat een bord met bv "verboden toegang aan criminelen" of "Criminelen ongewenst" een inbreuk zou zijn tegen de mensenrechten ,omdat toch bij velen ,het kwaad zit ingebakken in de "genen" van de mens en die "slechte" eigenschappen veroordelen zou in Belgie tenminste ,een inbreuk betekenen...ten dele ook tegen de.. onverdraagzaamheid....want we moeten ten koste van alles de gangster kansen bieden zich opnieuw en opnieuw enz enz te integreren in onze maatschappij soms ten koste van veel leed en miserie zoals de dood van onze vrouwelijke politie-inspecteur....de kleur "rood" van de socialisten doet meer en meer denken aan bloed en gevaar voor de rechtschapen burger...

Gepost door: Rene | 11-02-08

Het spijt me Janice... maar ik moest toch even out topick gaan na het lezen van de nationale webstek VB....prachtige commentaar op groen en rood...die het maar niks vonden dat Belgie F 16 vliegtuigen zou sturen naar Afghanistan...dat mag niet er moet diplomatiek overleg gepleegd met de "gematigde" Taliban...terwijl diezelfde menswaardige verdraagzame politiekers het VB nog geen blik gunnen en verketteren "tot en met" toch een mooi staaltje van scheinheiligheid en kinderpraat van deze twee "onwaardige" partijen en zijn slaafjes.
Wie in godsnaam kan dat nu ernstig nemen wat die daar allemaal uitkramen....

Geen verzet,indertijd tegen onze bezetter ,maar diplomatiek overleg met de gematigde Nazi's om de Jodenmoord te stoppen en concentratiekampen te verbieden...is dat niet ongeveer hetzelfde ?

Gepost door: Rene | 11-02-08

Marokkaanverbod ... vind ik wat te eenzijdig ...
moslimverbod ... beter wel hé ?

Gepost door: Ali Baba | 11-02-08

Voorspelbare stigmatisering Doet me wat denken aan al die verboden voor Joden voor en tijdens WOII: "verboden in het park te wandelen", "verboden het openbaar vervoer", "verboden in openbaar ambt", enz te gebruiken.

Nu nog de misdaadwebsite van het VB online, waar uiteraard enkel en alleen criminaliteiten van burgers van Marokkaanse origine zullen op verschijnen, en we zijn weer helemaal terug waar het in 1945 was opgehouden. :/


Gepost door: donkergroen | 11-02-08

groen en rood een pot nat die groenen of donkerroden kunnen toch moeilijk onderscheid maken .... hebben de joden indertijd voor overlast gezorgd ,vielen zij in benden mensen lastig,schopten zij op bus de chauffeur dood...hielden zij betogingen wanneer zij hun zinnetje niet kregen of staken zij auto's in brand wanneer een paar "jongeren" in een elektriciteitskast de dood vonden ,pakten zij de "handtassen " van bejaarde dames die door hun geweld op de grond werden vielen en zich kwetsten....en ga zo maar door .... heerlijk om dat tuig te verdedigen diegenen die dat "verkeersbordje" bedacht hebben zullen wel weten waarom !! (he Hugo alles goed met jou ?)

Gepost door: Rene | 11-02-08

Ben je overgelopen naar de Groenen, Hugo?
Jouw vergelijkingen raken kant noch wal. Het zijn net gewone mensen (ook van allochtone origine) die zich keren tegen het nieuw nazisme. Nazisme dat vele malen erger is omdat het gesteund wordt door mensen zoals jij die zich 'sociaal' noemen.
Socialisten zijn enkel sociaal wanneer het om hun eigen zak gaat.
Wij zijn eerder de joden van destijds die staan te roepen in de woestijn, maar niemand hoort het. (Of wil het niet horen).

In Nederland zijn ze het 'hartstikke beu' en daarom hebben ze dat bord geplaatst, daarom zijn die mensen geen nazi's. Zij willen rust, vrede en veiligheid. Meer niet.

Gepost door: Janice | 11-02-08

groene van buiten en donderroien van binnen!
"enkel en alleen van marokkaanse orige"! nee hoor ! wij zijn niet van het soort desmet in le matin, die al jaaaaaaaaaren enkel blank crapuul en hun familie tot in de 3de graad in zijn rioolkrant vermeld.

Gepost door: jos | 11-02-08

Als je de criminaliteit wilt bestrijden zal je je bordje wat moeten uitbreiden: "Criminelenverbod" bv. Dat lijkt me al een stuk efficienter en heel wat minder stigmatiserend en discriminerend. Wat denk je? Gaan we weer normaal doen?

Gepost door: donkergroen | 11-02-08

Je mist de essentie Hugo Hugo,

In principe heb je natuurlijk gelijk alleen mis je zoals altijd het punt hier.

Is het niet vreemd dat men idd hier bewust over marokanen praat en niet over criminele jongeren algemeen ? Wil dat niet zeggen dat er misschien wel criminele jongeren zijn maar dat die meestal van marokaanse afkomst zijn, zoals trouwens hier ook het geval is bij ons...

BTW : Marokkanen hebben ALTIJD een marokkaanse nationaliteit, ongeacht waar ze geboren zijn, idem voor Turken.

Janice,
Ik stel voor om eens een multicultuur ratio in te voeren voor politiekers. Wat betekent dat, wel je hebt een aantal objectieve doelstellingen en je geeft ze een rating van 1 to 10, het totaal geeft dan aan hoezeer je zelf "multicultureel" bewust bent.

Voorbeeld
Werk met allochtonen : 1 Geen - 10 alle medewerkers zijn allochtoon

Kinderen gaan naar een gekleurde school : 1 - Witte school - 10 alle leerlingen van andere afkomst

Woon in straat met allochtonen : 1 Geen - 10 straat vol met allochtonen.

1 is de laagste score, 10 de hoogste en al de rest zit er tussen.

Ik vraag me dan af hoeveel Hugo zou hebben, of DeWael of De Gucht, Vera Dua, Di Rupo, ...

Gepost door: Den Amerikaan | 12-02-08

Hier Hugo, een beetje leesgenot over die wijk in Amsterdam, het is van 2003, blijkbaar is er nog niet veel veranderd onder de PVDA (de sossen) in Amsterdam.

http://www.cidi.nl/media/2003/trouw.190503.html

"Organisaties als de Anne Frankstichting en het CIDI, het Centrum informatie en documentatie Israël, zeggen dat er reden is om bezorgd te zijn over toenemend antisemitisme onder Marokkaanse jongeren. Het is geen toeval dat er op 4 mei een leus als 'Joden die moeten we doden', klonk. Juist die leus is het afgelopen jaar namelijk onder bepaalde groepen jongeren snel populair geworden. Er is ook de variant: 'Joden die zijn verboden, die moeten we doden'. Een deel van het venijn zit in de rijmwoorden, die vooral bij jonge kinderen makkelijk in het gehoor liggen. Of ze ook werkelijk weten wat ze zeggen, is onduidelijk. "

Gepost door: Den Amerikaan | 12-02-08

nep ! ten eerste , het verbodsbord gebruikt Turkse symbolen
Ten tweede, dit is een fotoshop, niks meer. Voor de trage VB'ers : 't is niet echt'. Voor Janice : 't niveau gaat er hier echt niet op vooruit hé.

Gepost door: D.V. | 16-02-08

Hehe, 't is nep :)

Het 'nep'-niveau gaat er alleszins sprongen op vooruit D.V. :)

Gepost door: donkerrood | 16-02-08

het echte bord het gaat hier inderdaad om een fotoshop!
hier een echte foto ;)

http://www.briskmagazine.nl/graphics/anp/OPMERKELIJK/img-030206-109.onlineBild.jpg

Gepost door: Chantal | 27-04-09

Nep of niet nep, 't is in ieder geval goed gevonden. Ik zou in Borgerhout ook wel een paar van die borden willen.

Als iemand een URL wil plaatsen, doe het dan naast URL, dan moet men enkel klikken i.p.v. het in de browser te plakken.

Gepost door: Janice | 27-04-09

De commentaren zijn gesloten.