11-02-08

Gaan we weer normaal doen?

Stel je inderdaad voor dat het VB een dergelijke initiatief zou nemen. Een verbodsbord voor Marokkanen zetten omdat dit teveel overlast en criminaliteit meebrengt zoals ze in Nederland deden. Het land zou te klein zijn.

Nu al schrijft ‘wel- (maar eenzijdig)- denkend’ links dat we te vergelijken zijn met de nazi’s uit de jaren ’30 en ’40 die opriepen om niet bij joden te kopen.

Maar beste linkselaars. Zover moet je het niet eens zoeken!
Want links roept nog steeds op om niet bij joden te kopen.

Men heeft zelfs destijds van de X van Oxfam een hakenkruis gemaakt om aan te tonen wat men dacht over de boycot.
En andere groepen, zoals 11.11.11 en Pax Christi (laat je niet misleiden door de naam) deden net hetzelfde. Pax Christi die trouwens de ontvangen gelden voor totaal andere redenen gebruikt en al in de woestijn werd betrapt met Landrovers vol wapens. De rest van het geld wordt gespendeerd aan avontuurlijke reizen, waarbij er al eens eentje vermoord wordt door het ‘volk’ dat ze met hand en tand verdedigen.

Hoor je links spreken over de muur in Marokko? Een muur die gebouwd werd tussen Marokko en Algerije en die zo lang is als van Brussel tot Moskou?
Hoor je links of pro-Palestijnse groeperingen oproepen om geen Marokkaanse producten te kopen omdat er achter die muur Saharoui's sterven als ongedierte en dat die mensen in echte miserabele tentenkampen leven in tegenstelling tot de Palestijnen die in echte huizen en dorpen leven??
Nee, dat hoor je niet! Je hoort hen enkel diegenen die de joden verdedigen uitschelden voor Zionisten zonder te beseffen dat ook dàt ‘racisme’ is.

Maar wanneer je zegt dat de meeste criminelen moslims zijn, en dat terreur een islamitisch handelsmerk is...dan ben je een nazi die moet vergeleken worden met de SS uit de jaren 40-45.

Kleinzielige, kleinburgerlijke en vooral verwerpelijke individuen die deze armtierige en achterlijke argumenten steeds weer blijven gebruiken.

Het is duidelijk dat Churchill gelijk had wanneer hij zei dat de antifascisten van toen de fascisten van heden zouden zijn. Ik ben blij dat mijn grootvader dit niet nog eens moet meemaken, één keer de opkomst van fascisten meemaken is meer dan genoeg. Ik ben zelfs bang dat het nog veel erger zal zijn dan vroeger. En dat behalve ‘rechts’, de joden met ons de eerste slachtoffers zullen zijn.
Wanneer je websites leest van extreem links gaat het enkel over rechts of Israël en ondertussen druipt de haat van je scherm…

Ik vraag mij af of links beseft wat ons te wachten staat wanneer de fundamentalistische islam haar doel zal hebben bereikt in het westen. Ik vraag mij af of ze al eens gepraat hebben met mensen die Afghanistan zijn ontvlucht of weggelopen intellectuelen uit Iran of Egypte.
Geef toe dat we al een heel stuk op weg zijn. Een groot deel van onze vrijheid hebben we al ingeboet, vrije meningsuiting werd aan banden gelegd , moslims werken zich binnen in de politiek en moeten meestal over geen enkele andere qualificatie beschikken dan hun allochtoon zijn, terroristen vinden in ons land een veilig onderkomen en zowel in Nederland als in Engeland zijn er mensen die vinden dat we de sjaria moeten toelaten.

Vrouwen stenigen bij (vermeend) overspel, handen afhakken van dieven, godsdienstpolitie inzetten om vrouwen met stokslagen te beboeten waarvan een lokje haar zichtbaar is… het zit er aan te komen…

Multiculturisten hebben natuurlijk wel al eens hallo gezegd tegen hun brave Marokkaanse buurman die geen vlieg kwaad doet, maar evenmin zijn mond opendoet wanneer Marokkaanse jeugd weer eens een 'witte' het hoekje omhelpt. Je hoort ze niet wanneer de zonen van die brave buurman die misschien ook van een invaliditeitsuitkering leeft, nog in hun bed liggen omdat ze royaal van de staat kunnen leven. Misschien maken de kinderen van die brave buurman wel deel uit van de 500 kinderen in Antwerpen die nog nooit een school aan de binnenkant hebben gezien? Moeten zij hier het beleid voeren in de toekomst?

Je hoort links wel natuurlijk, maar dan is het om de ‘racistische’ werkgevers te beschuldigen die geen Marokkanen in dienst willen nemen… alhoewel ook dit fabeltje al door Manpower werd getest en tegengesproken.
Of het zijn de scholen. Het onderwijs deugt niet. Gingen wij vroeger ook niet naar het atheneum? Kinderen van militairen in Duitsland hadden zelfs geen andere keuze dan het atheneum…

Ik wou er aanvankelijk niets over schrijven, maar na elke districtsraad is het de gewoonte dat iedereen, of toch bijna iedereen in het café op het Moorkensplein nog iets gaat drinken. Ik bleef er wat langer praten met iemand van een andere partij. Aan de toog stonden vijf Marokkanen die dachten dat we iets over hen hadden gezegd. Dat was niet zo, maar we begonnen een gesprek met één van hen die aan onze tafel kwam. Het werd een lang gesprek omdat ik meestal nogal veel vragen stel, maar een klein deel van het gesprek wil ik hier vertellen.

Hij bleek net vrij te zijn na drie jaar Merksplas. Wat hij had misdaan wou hij niet vertellen, maar het was erg, zei hij, en hij had er spijt van. Mijn collega van de andere partij vond mijn vraag over wat hij had mispeuterd indiscreet, dus drong ik niet verder aan.
Op mijn vraag of hij ondertussen werk had gezocht vertelde hij dat dit niet kon omdat hij in ‘ziekenkas’ was. Hij was namelijk in behandeling om zijn agressie te leren onderdrukken. Ik vroeg hem of hij echt spijt had over wat hij had gedaan en of er misschien kans was dat hij terug de criminele toer zou opgaan. Hij zei nee, dat waren jeugdzonden, na je achttiende kan je dat ook niet meer, want dan zijn de straffen veel zwaarder…

Wel, ik was blij dat er een collega districtsraadslid (van die andere partij )bijzat en dit ook hoorde en ik zag dat ook zijn wenkbrauwen een halve centimeter de hoogte ingingen.
Een kansloze hoor ik hen als denken... een kansloze met drie eigen huizen in Marokko en één hier?

Dus linkselaars, probeer eens eindelijk de realiteit onder ogen te zien zonder steeds weer te vervallen in simplistische scheldwoorden waarbij jullie uit intellectuele armoede steeds weer het hele WOII geschut bovenhalen als enig argument. Het wordt een beetje afgezaagd...

15:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Historicus Jacques Presser deed ook de uitspraak: ‘Als het fascisme in Europa ooit weer opduikt, zal het dat doen onder de naam antifascisme.’

Gepost door: Paul | 11-02-08

"Défendu aux nord-africains", lang geleden dat ik dat nog gehoord heb... en ik die dacht dat we dat eindelijk achter de rug hadden...

Het is nochtans niet moeilijk te begrijpen Janice. Als je een bord plaatst met verboden voor Marokkanen, dan heb je het niet meer over 'criminaliteit aanpakken' of over 'criminele allochtonen'. Tenandere, criminaliteit IS verboden, dus waarom zou je het dan nog willen verbieden? Met zo'n verbodsteken voor Marokkanen suggereer je dat alle criminaliteit allemaal door Marokkanen worden gepleegd. De feiten spreken dit tegen.

Een vraag zou ook zijn: gaat het hier over burgers met de Marokkaanse nationaliteit of over burgers met Marokkaanse roots? (domme vraag natuurlijk maar ik vond dat ik ze toch moest stellen).

Ik blijf er bij deze nog steeds 100% van overtuigd een verbodsteken zoals dit, niet bedoeld werd om de criminaliteit aan te pakken maar om Marokkanen te stigmatiseren. 95% van de Marokkanen of Belgen van Marokkaanse origine zijn niet of nooit crimineel geweest.

Je veralgemening van Marokkanen=criminelen slaat ook op je typologie over wat jij 'links' heet. Inderdaad, sommige links-extremisten (en ook moslims) ge(mis)bruiken de Palestijnse zaak om anti-Israëlische (bijwijlen ronduit anti-semitische) campagne te voeren. Daar hoor ik al niet bij. Ik sta onvoorwaardelijk achter het behoud en het voortbestaan van de Jodenstaat Israël, zoals Theodore Herzl en Ben Goerion hem hebben uitgetekend.Gepost door: donkergroen | 11-02-08

Nog even geduld Ik lees tot mijn opluchting dat ook premier Brown voorstander is van de officialisering van de sharia in Engeland. Zo staan onze vrienden van de kerk er niet meer alleen voor. Nu is de sharia alleen bedoeld voor conflicten tussen moslims onderling, ik kan dus de resterende ongelovigen in de grote steden alleen aanraden om zich te bekeren tot de islam. En jullie zullen zien waarom de islam al 1400 jaar het ideaal is voor miljarden mensen.

Ook in Duitsland heeft premier Erdogan wijze woorden gesproken: assimilatie is een misdaad tegen de menselijkheid. Duits leren, naast Turks, tot daar toe als de noodzaak er is, maar hun eigenheid opgeven, nooit. Wie wil er nu deel uitmaken van een inferieure beschaving, die zelf toegeeft dat ze van apen afstamt, die vindt dat er geen verschil is tussen rassen, tussen man en vrouw, homo en hetero, enz? Ik blijf lachen met de treurige naiviteit van die westerlingen. Nog hooguit twee generaties geduld, en het is allemaal voorbij, geloof me.

Gepost door: Ibn Saud | 11-02-08

laat den bruine maar dromen..... Beste Janice een uitstekend betoog. De mossel lims
wijzen ons westers cultuur af, wat komen die armoezaaiers hier dan doen, ons bekeren?
De turken willen west europa inpalmen dat hebben ze een paar honderd jaar eerder ook geprobeerd.
Men heeft toen de grote fout gemaakt van ze niet in zee te drijven, zwemmen of verzuipen.
In elk geval het zal tot een bloedige burgeroorlog komen in europa, maar met hulp uit oost europa zullen we komaf maken met die opdringerige foorapen.

Gepost door: gilbert | 11-02-08

Wie niet kan lezen moet luisteren Dat dacht je maar caveman saud.

Gepost door: Jeanne d'Arc | 11-02-08

Niet onder de indruk Ik ben niet onder de indruk van het filmpje Jeanne. Dit zijn achterhoedegevechten van enkelingen, stuiptrekkingen van het oude regime. Jullie doen hier zelf niets liever dan klagen over het softe belgische gerecht en de sfeer van luxe in de gevangenissen, waarom dan eens niet een eeuwenoud beproefd en totaal ander rechtssysteem proberen? Gegarandeerd dat je nooit meer terug wil. Van zweepslagen ga je niet dood, en éénmaal een hand afhakken op tv is genoeg om alle dieven voorgoed af te schrikken.

Bedenk dat de Marokkaanse politie totaal niet begrijpt waarom hun europese collega's problemen hebben met 'kutmarokkaantjes'.

Gepost door: Ibn Saud | 11-02-08

Nepapostel Zand en luchtapostel saud

Het feit alleen al dat je op een politieke blog als deze komt prediken voor de islam, bewijst dat je toegeeft dat de islam niet enkel een godsdienst is, maar een schijnvertoning vermomd als godsdienst die kwezels als jij nodig heeft om een macht, die niet gebaseerd is op spiritualiteit, te vestigen, ten eeuwige glorie van de manipulators die jullie als geestelijke leiders aanzien.
Godsdienst is een persoonlijke zaak die voor mensen zoals jij, die zich liever nestelen in een organisatie die bescherming biedt, een ideale uitweg is uit de realiteit.
Liever dan een eigen mening en opinie op te bouwen vergal je het leven van je politieke ongelovigen
Ik kan het niet beter verwoorden wat ik over de schijnheiligheid in alle godsdiensten vind.

De man van Jeanne d'Arc

Gepost door: stradi | 11-02-08

Bedenk dat de Marokkaanse politie totaal niet begrijpt waarom hun europese collega's problemen hebben met 'kutmarokkaantjes'??? (Ibn Saud)

Inderdaad waar! Alleen..in Marokko wordt de sharia niet toegepast en daar heb je de sociale straatcontrole, die jongeren hier niet hebben.
Waarom zijn ze anders zo bang om terug gestuurd te worden?

Hier worden ze aan hun lot overgelaten, of vind jij het normaal dat kinderen tot stuk in de nacht nog op straat lopen? Soms zijn ze niet ouder dan 10...en niemand kijkt er naar om.
Ik heb het zelf gezien dat de 'straatcontrole' helpt. Er werd zelfs met de zweep op gemept toen er enkele te opdringerig werden toen ik op een trouwfeest was uitgenodigd. Die kinderen hadden niet eens iets misdaan.
Het is trouwens opvallend hoe de nieuwkomers zich wel zo goed mogelijk proberen aan te passen en dat het vooral diegenen zijn die hier geboren zijn die de criminele toer opgaan.

Door onze eigen kromme rechtspraak krijgen ze hier dan nog gelijk in alles wat ze doen en mispeuteren. Alles uit angst om voor racist te worden versleten.
Wie is er dan de 'bange blanke man of vrouw?
Bij het Vlaams Belang vind je ze alvast niet, wij zeggen wat er op onze lever ligt en houden de druk op de ketel tot er eindelijk eens ingegrepen wordt. Iedereen moet leren om zijn kroost in toom te houden, desnoods met sancties. Sancties kunnen bestaan uit het intrekken van het kindergeld of andere steun.

En wat donkergroen betreft. Als het over domheid gaat kan hij beter in de spiegel kijken. Een Marokkaan blijf je altijd, ook al heb je de Belgische nationaliteit, je Marokkaanse identiteitskaart geraak je nooit kwijt. Je mag je kinderen zelfs geen westerse naam geven.
Elke Turk die zijn nationaliteit opgeeft (daar kan het wel) verliest al zijn rechten in Turkije. Inclusief erfrecht. Dat doet sommigen dan ook wel twee keer nadenken. Bovendien deed Erdogan (eveneens een fundamentalist) een niet mis te verstane oproep aan zijn volk in het buitenland. 'ze moeten zich niet aanpassen...'


"95% van de Marokkanen of Belgen van Marokkaanse origine zijn niet of nooit crimineel geweest." zeg je?
Dat is mogelijk, dan vraag ik mij toch af hoe het komt dat die overige 5% voor zoveel onrust zorgen. Komt het door de steun die ze van mensen zoals jij krijgen? Moet vast wel zoiets zijn.
5% of 10% maakt niet uit. Op de 20 miljoen moslims in Europa zijn dat er nog steeds minstens 2 miljoen die de samenleving verzuren. En dan hebben we het nog niet over de fundamentalisten en potentiële terroristen.
Wat donkergroen blijkbaar ook ontgaat is dat het plakkaat in Nederland werd geplaatst en niet bij ons. Neemt niet weg dat ik het een geslaagde campagne vond...

Gepost door: Janice | 11-02-08

Janice..dat was indertijd een voorstel van fdw om een soort avondklok in te stellen voor jeugdige Marokkanen..want inderdaad in bepaalde delen van Deurne zagen we soms groepjes "hangjongeren" wat deden die daar, in het diepst van de nacht ?? niks natuurlijk ,zodus konden wij ook niks doen , dat was allemaal "normaal" ze werden al eens gecontroleerd een rapportje voor de jeugdbrigade maar daar bleef het bij ... beetje daarna, zeker nadat het idee van fdw werd afgefloten ,mensenrechten stigmatisering en al die zever ,dachten we "foert" doet al op !! met een avondklok hadden we ze tenminste kunnen oppakken !!

Ibn !! de Sharia toepassen enkel voor Marokkanen? zo wreed kun je toch niet zijn...dan loopt de helft, binnen de kortste keren zonder handen rond...Ik zeg wel degelijk de helft want ik weet dat er genoeg "toffe Marokkanen" rondlopen ,die spijtig hun mond niet durven opendoen en die ook slachtoffer zijn van een idioot regeringsbeleid waardoor "de rommel" te veel aandacht krijgt in de verkeerde richting

Gepost door: Rene | 11-02-08

Nog vegeten, Groene. Je schreef dat het lang geleden was dat je de uitdrukking "Défendu aux nord-africains" had gehoord. En inderdaad, die plakkaatjes heb ik ook gezien en mij er zelfs aan geërgerd toen we met vrienden die ons kwamen bezoeken vanuit Algerije een discotheek niet binnen mochten, zelfs niet in ons gezelschap. Mensen die duidelijk niet uit waren op het dealen van drugs of een nachtje vechten, maar zij betaalden wel de tol voor de anderen die het week na week wel deden.

Je moet maar eens tijdens een zaterdagavond naar Schilde gaan. Naar Disco-48. Nu iedereen overal binnen mag heeft dat ook gevolgen. Er wordt gedeald en gevochten dat het een lieve lust is, tot er ook daar eens een slachtoffer zal vallen en dan is het natuurlijk weer de schuld van de uitbater.

Zo gaat het altijd niet? De goeden bekopen het voor de slechten, maar nu de slechten alles mogen, is het om zeep voor iedereen.

Ken je dit gezegde?

"Wie barmhartig is jegens de slechten, is wreed jegens de goeden." Th. Randolph

Gepost door: Janice | 11-02-08

Rene? Hoe laat is dat ginder nu bij jullie? Vier uur in de morgen ofzo??

Gepost door: Janice | 11-02-08

donkergroene rode ...Ibn donkere ..nu bewijst je toch dat je van het Marokkanenprobleem geen ballen afweet en je slechts een papegaai bent ,van het correcte rood-groene regime, die kost wat kost blijven geloven in de "onschuld"...van onze (toch groot gedeelte) Moslimbroeders zelfs al halen ze Mie Vogels haar kot leeg....slechts 5 procent van de Marokkanen zou crimineel zijn ... maar jongen toch !! De laatste 5 jaar was ik amigobewaker politie Antwerpen Noord....alles wat binnen werd gebracht moest uiteraard keurig in een "groot" boek werden geschreven... alle identiteitsgegevens..ik zou echt willen dat je dat boek eens kon inzien ,ik zou eerder zeggen dat 5 procent GEEN Marokkanen waren....laat jij je verder in't slaap wiegen door de lullaby's van tante Vogels en tante Genez en wees gelukkig in je zalige onwetendheid.....

beste Ibn ,ik hoop met U ,dat binnen twee generaties alles voorbij zal zijn ... en dat we exemplaren van Islaamaanhangers kunnen bewonderen in het "museum van de vrijheid" waarom ga je niet terug naar de Sharia-landen, verder tussen je broeders leven ,wat kom je hier feitelijk doen .. ons beschaven ? dmv zweepslagen of onze handen afhakken en dergelijke middeleeuwse hulpmiddeltjes...Je hebt wel een punt de Justitie is hier veeeel te laks en politiek gekleurd ,wees daarvoor erg blij want jullie vooral profiteren daarvan, waardoor jullie achterlijke cultuur-ideetjes kunnen voortwoekeren....en diegene die het niet eens zijn met de bepampering van jullie "cultuur" moeten van "onze" justitie er zwaar voor boeten...dus op je blote knieen "dank U lieve Belgische regering "...Wij kunnen met uw achterhaalde levenswijze en uw cultuur niet veel aanvangen,denk hier eens over na ...dank zij het vrije westers denken hebben wij al een paar vluchtjes naar de "maan" ondernomen ...en het GSMekke uitgevonden,waar jullie zo graag gebruik van maken....en wat is de prestatie van jullie cultuur...wat staat daar tegenover ??? en wanneer houdt dat bommenfestival op in Irak ,allemaal in de naam van Allah de allerhoogste...

Gepost door: Rene | 11-02-08

@Janice: ""95% van de Marokkanen of Belgen van Marokkaanse origine zijn niet of nooit crimineel geweest." zeg je? Dat is mogelijk, dan vraag ik mij toch af hoe het komt dat die overige 5% voor zoveel onrust zorgen."

Prima, je snapt 'm. Maar op jouw bord staat wel 'Marokkaanverbod', zonder cijfer. Zonder cijfer betekent gewoon 100%, ALLE Marokkanen dus. Er zou in feite moeten staan "5% Marokkaanverbod" of ook "95%Marokkaanwelkom". Maar dat doe je niet: je insinueert 100% en daar ga je in de fout.

Probeer eens een nieuw verbodsbord uit? Ik heb het gevoel dat we d'r samen wel uitraken. ;)

Gepost door: donkerrood | 11-02-08

klopt Janice er is een tijdverschil van 6 uur ,maar bij nacht is het gewoon "zalig" en ongeloofelijk rustig .ik kan daar van genieten... Het is nu bijna 6 uur in de morgen en bij jullie 24 uur bij het schrijven van mijn laatste posting gericht aan de Heer Ibn Saud...

Beste Ibn ik verheug me op het feit dat jij hier bent verschenen om mede te discussieren ,ik zie maar een struikelblok ,zolang jij onvoorwaardelijk blijft geloven in het scheppingsverhaal zoals kinderen van 6 jaar de vaste overtuiging hebben dat Sint Niklaas echt bestaat ,komen we geen stap verder...wie was die eerste mens ,ne witte ne zwarte ne bruine of wat ,was het een homofiel of een hetero ,wie zal het zeggen ? Ik weet een ding met zekerheid ....er is... of was niets ter wereld dat zoveel miserie en bloed heeft doen vloeien als de godsdienst , het geloof in een opperwezen , het is mijn overtuiging dat de stichters van een bepaald ernstige godsdienst ,de beste bedoelingen hadden ,de mensen hoop te geven een houvast voor het leven in moeilijke tijden...Het zijn echter de "mensen" die omwille van macht,onderdrukking en manipulatie al die heilige teksten wat veranderd of aangepast hebben ,zo stond er ooit in den bijbel dat het houden van slaven OK was ,moest wel want het zuiden van de USA was overspoelt met negerslaven, die duchtig van de zweep kregen en even later zaten hun meesters in de kerk te bidden...dat is de hypocrisie van de godsdienst...ook deze van de Islaam in naam van Allah hebben al veel mensen de dood gevonden ... het is schijnbaar onmogelijk om na de dood het paradijs binnen te treden zonder onderwerping aan Allah....geloof jij echt in de 72 maagden die je staan op te wachten ,hoe moeten die er volgens jou dan uitzien ,want de ene wil ze mager de andere weer wat vetter...als men daar concrete vragen achter plaatst in het algemeen moet je toch beseffen hoe groot heel die idioterie is .... Moest er inderdaad een bovennatuurlijk wezen zijn vol van rechtvaardigheid en genade kan het toch niet dat de ene sterft van den honger terwijl de andere stikt in zijn geld ... waar is dan de goedentierendheid de "vrede zij met U" zeg je dat ook tegen ene die krepeert van tekortkomingen...Als we politieke discussies aangaan laat uwe Allah thuis ,want met die zijn bemoeienissen komen we geen stap verder ...

Gepost door: Rene | 12-02-08

Hugo, ik snap het al heel lang, jij daarentegen nog steeds niet. Want ik geloof niet in 5%, anders zouden onze gevangenissen niet vol zitten met 80 à 90% allochtonen. Ik geloof eerder wat de politie zegt. En niet alleen de politie maar ook andere Marokkanen die zeggen dat ze verlegen zijn om te zeggen dat ze Marokkaan zijn of zelfs helemaal geen Marokkaan meer willen genoemd worden.
Ik denk daarbij aan Mimount Boesakla die wel als voorbeeld mag gesteld worden van moderne geïntegreerde vrouw. Ik denk aan de Marokkaan die in de bar werkt van een hotel in Antwerpen (klanten van ons)die ik heb leren kennen en die zegt verlegen te zijn omdat het 'altijd weer Marokkanen zijn' die in opspraak komen. Ik denk aan die Marokkaan die ik een lift gaf... en ik denk daarbij ook aan die Marokkaan van wie ik de naam ben vergeten maar bij de Lijn werkt en al vaker in het nieuws kwam omdat hij zich ook ergert aan de opvoeding en gedrag van Marokkaanse jongeren en de laksheid van de ouders. En ik denk ook aan de Marokkaan die bij ons heeft gewerkt en zichzelf voor Italiaan uitgaf en zelfs een andere naam verzon bij de klanten omdat ook hij verlegen was voor zijn eigen volk. Is dat niet erg? Dat je verlegen moet zijn voor je eigen volk?
Als jullie dat goed vinden dan speel je niet alleen met onze toekomst, maar vooral met de toekomst van die gasten die zich nu almachtig wanen maar later dikke sukkelaars zullen zijn.

En waarom? Omdat ze helemaal geen toekomst hebben als niemand hen zegt dat ze moeten leren om later een goede job te krijgen. En niemand hen het verschil tussen goed en slecht duidelijk maakt. Waarden en normen...waarden krijg je mee van thuis uit, en velen onder hen krijgen die duidelijk niet - normen zitten in onze wetten en cultuur en die moeten ze leren respecteren.

En wanneer ze dit niet doen ziet de toekomst er maar somber uit. Dat is dan alleen de schuld van links en van niemand anders. Jullie hebben blijkbaar niet alleen minachting voor rechts, maar ook voor die vreemdelingen die het hier wel goed proberen te doen en er hard voor werken.

Ik vraag mij soms werkelijk af wie hier de echte racisten zijn. Zij die de waarheid onder ogen durven zien en kritiek uiten of zij die pamperen en toedekken uit angst of om stemmengewin.

En nogmaals Hugoke, het is niet mijn plakaat want het staat ergen in Nederland en de foto met tekst komt gewoon uit de Nerlandse krant.
ANP is trouwens een Nederlands persbureau.

Snap je nu waarom 'ik' die tekst niet kan veranderen?

Gepost door: Janice | 12-02-08

Goed geschreven Janice...zo is het en niet anders...Donkerrood hangt nu vermoedelijk ,zo groen als een komkommer half suf in de touwen ,te snakken naar adem ... volop de geest aan het pijnigen om toch maar, via rond de pot draaierij zijn gelijk te kunnen halen ... wat krijgt die vent hier toch meppen rond zijn oren....nu is er weer een nieuwe uitdaging voor hem ... die Erdolan die zijn Turken de raad geeft zich niet te veel aan te passen ... Rood zal daar wel begrip voor opbrengen , weer een stapje dichter, het gift kruipt waar het niet gaan kan....Maar wees gerust Rode ...WIJ...zullen er wel voor zorgen dat ge uw vrije mening kunt blijven uiten ...want Islaamers zijn geen Vlamingen die kunnen niet zoveel verdragen zelfs geen cartoontje of nen teddybeer Mohamed noemen. Wees dus verder gelukkig in je rode wereldje..

Gepost door: Rene | 12-02-08

integratie zal nooit kunnen @Rene

Het almachtige opperwezen heeft wijs gehandeld.
De olierijkdommen heeft hij gesitueerd in landen die bevolkt zijn met een verpauperde grootmacht om de wereld nogmaals te laten ondervinden wat macht betekend in handen van een niet verlichte enkeling of onderontwikkelde volkeren.Dictatuur.
Vandaar hun kort lontje, ze willen bewijzen aan de wereld dat ze iets voorstellen, en dat denken ze te kunnen opleggen via massa oliedollars.
Macht in handen van ongeletterde cultuurbarbaren, zonder moraal en beroofd van ieder vrijheid van denken door een aanname van een totalitaire doctrine, is gedoemd tot een rampscenario.

En jawel Janice ze krijgen wel normen en waarden mee, maar wel deze die gebaseerd zijn op de wetten van de sharia. In hun gemeenschap zal dat prima werken, maar in het westen buiten de muren van hun huizen botsen deze normen en waarden met de onze. De islamitische jeugd is maatschappelijk gedesoriënteerd.Die discussies zijn gevoerd en bewezen.
Het spijtige is dat zij de oplossing zien in een totale islamitische samenleving eerder dan te integreren. Godsdienst is opium voor het volk, dit gezegde komt niet van een wijs man, maar van een dictotor.

@saud
In alle discussies over samenleven met islamieten is het nooit duidelijk of men het heeft over politiek of over godsdienst. Het westerse denken gaat uit van de scheiding der machten, het oosterse denken gaat uit van het theocratische denken.Wij zijn bereid toegevingen te doen ten voordele van de samenleving, maar negeren onverstandig het totalitaire aspect van de islam.
Nooit zullen toegevingen van islamitische zijde gedaan worden.De kruik zal vollopen tot ze barst.
Maar beseft toch dat een theocratie als samenlevingsvorm enkele gevaarlijke trekjes heeft. Dat hangt samen met het gegeven, dat God verondersteld wordt, die samenlevingsvorm te regeren. Als in een theocratisch systeem God niet werkelijk rechtstreeks en actueel spreekt, dan moeten er een of meer mensen zijn, die Hem vertegenwoordigen en die ook in zijn naam en met zijn gezag spreken en handelen. Kan je mij één islamitische autoriteit aanduiden die dit charisma heeft? Tegen deze autoriteit ingaan, is tegen God zelf ingaan. Achter deze autoriteit is nl. niets hogers meer. Er is geen beroep meer mogelijk. Misbruik of verkeerde interpretatie liggen op de loer, brengen onduidelijkheid en zo angst onder de volgelingen.
Wens je zo door het leven te gaan. De afvalligen hebben het wel begrepen.
Elke theocratie moet – wil zij zichzelf niet ontrouw worden – de pretentie hebben om de hele wereld te beheersen. Immers, God is de Schepper van hemel en aarde en Heer over alles en allen, en in de theocratie wordt dat gerealiseerd en is er voor relativatie geen plaats.
Het christelijke pauselijk gezag hebben we wel gerelativeerd in zijn juiste waarde, die ellende willen we niet meer meemaken, niets zal er ons van overtuigen om terug onder de knoet van een theocratische samenleving te moeten overleven.

Gepost door: stradi | 12-02-08

wel Ibn ,hoe zit het ?? Met die Moslims is het altijd hetzelfde als ge een paar concrete argumenten naar voren schuift,verdwijnen ze ,het is niet de eerste maal ...op het blog van Debie een hele tijd terug,hetzelfde ,ik had er ene aan de haak geslagen ,dacht een beleefde constructieve discussie op te bouwen maar saluu ,hij verdween onder zijne steen...De zich noemende Ibn la meme chose , gelooft hij nu echt in die 72 maagden ,ik denk het niet maar durft dat niet te schrijven ,hij wil zijn profeet niet ambetant maken. Want hij MOET geloven redeneren ,kritisch zijn of nadenken mag niet !!!!

Gepost door: Rene | 12-02-08

En al die fascisten gezien in turkije Niemand van links die durft op te merken dat vrouwen organisaties in turkij, samen met alle progressieven en welkdenkende mensen opkwamen (met 10 duizenden) tegen de nieuwe wet die hoofddoeke wil toelaten op uniefs.

Een vrouw die in een speech toegaf dat de hoofddoek een belediging is voor de vrouw en een vreselijke discriminatie is.

Waar zijn nu de linkse commentatoren, wat die vrouw zei is namelijk wat elk welkdenkend mens hier zou zeggen, uitgezonderd links, want die vinden dat fascistische taal en aanzetten tot haat.

Gepost door: Den Amerikaan | 12-02-08

Amerikaan dat is de beste manier om bepaalde posters hier de mond te snoeren ,hun gewoon met de neus op de feiten drukken...een kopvod is gewoon een symbool voor Allah overheersing , zoals dat hakenkruis het symbool was voor de Nazi's ik zie geen verschil

Gepost door: Rene | 12-02-08

Arme links mensen die het WOII geschut boven moeten halen om tegenargument te kunnen bieden tegen de superieure rechtse man?

Groot stukje tekst, groot stukje rommel. Je bent blij dat je grootvader de opkomst van fascisten niet meer moet meemaken? Je zou denken dat hij juist trots zou zijn op zijn kleinzoon? Zoals je een ander haat, enkel omdat je door een ander is ingesproken dat hij slecht is. Dat maakt van ej een fascist. Als ik hier in de reacties verdraaingen van de geschiedenis kan lezen, enkel om zichzelf te kunnen bewijzen, God, waar zijn jullie mee bezig.

Zijn jullie te stom om de wereld in z'n geheel te zien? Te zien dat er meer is dan gewoon "goed" of "slecht"? Dat ik nu een weerwoord geef tegen je belachelijke rede, maakt dat van mij dan minder Vlaming? Ik ben een goed man, en ik ben er zeker van dat u dat ook bent, enkel het beste op de wereld willen. Maar om dat te bekomen gebruiken we andere middelen. U gebruikt HAAT, haat tegenover een stereotiep. Haat die voorkomt uit angst.

Deze haat, angst en eenzijdige manier van kijken is allemaal terug te vinden in het nazisme. Excuseer ons dus als we je voor de zoveelste keer op de schouder moeten tikken om te zeggen dat je verkeerd bezig bent.

Extremen zijn nooit goed, er moet een evenwicht zijn.

Gepost door: Aidan Reed | 12-02-08

@Janice: "Want ik geloof niet in 5%, anders zouden onze gevangenissen niet vol zitten met 80 à 90% allochtonen. Ik geloof eerder wat de politie zegt"

Ik geloof eerder in cijfermateriaal. Maar ik ga even met jou verder gokken. Stel nu dat inderdaad 80% van de gevangenen allochtonen zijn (in feite bedoel je Marokkanen of moslims maar goed...). Op 7.000 gevangenen zijn dat 5.600 allochtonen (volgens jou allemaal Marokkanen). Op een bevolking van ongeveer 1.200.000 burgers van allochtone origine sinds 1945 waarvan ongeveer 500.000 moslims. Euh, hoeveel percent is dat? Hoeveel kabaal maak jij voor een betrekkelijk klein probleem, en dat zeker in verhouding tot werkelijke problemen zoals arbeid, gezondheid, veiligheid, verkeer enz... ???

Gepost door: donkergroen | 12-02-08

Lou Reed U bent een goed man zegt u van uzelf, en dit is nu juist het grote probleem met mensen zoals u: ze zijn te goed! Om het kwaad te laten zegevieren is het voldoendee dat goede mensen NIETS doen, heeft een slimme eens gezegd. Zo heeft de nationaalsocialst Hitler ook Europa kunnen veroveren. Ga uw Moeder Theresacomplex elders botvieren, ipv er ons land mee naar de verdoemenis te helpen. Wij wonen hier ook nog, snappie?.

Gepost door: Procureur Generaal | 12-02-08

Ahmed Marcouch Stuur Criminele vreemdelingen terug naar hun land!

- Mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning moeten onmiddellijk het land worden uitgezet als ze veroordeeld zijn voor een misdrijf waar een effectieve celstraf op staat. Dat wil Henk Kamp, Kamerlid van de rechts-liberale VVD in Nederland.

Kamp treedt daarmee in het voetspoor van Ahmed Marcouch (PvdA), voorzitter van het door rellen en criminaliteit geteisterde Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Marcouch vraagt dat de overheid elke vijf jaar streng controleert of buitenlanders met een verblijfsvergunning al dan niet ‘een gevaar voor de samenleving’ vormen. Het voorstel van Marcouch mikt vooral op mensen die in het kader van gezinshereniging naar Nederland kwamen. Vaak hebben zij geen Nederlands paspoort en hun verblijfvergunning wordt doorgaans automatisch om de vijf jaar verlengd.

Marcouch gaat er van uit dat allochtone relschoppers en criminelen dan veel gemakkelijker het land kunnen worden uitgezet. De Marokkaanse Nederlander verwacht ook een preventief afschrikkingseffect: als ze effectief het land worden uitgezet, zullen allochtone jongeren wel twee keer nadenken voor ze wat mispeuteren.

Gepost door: Else 4 | 12-02-08

Juist, die cijfers die jij daar geeft kloppen ook langs geen kanten, Hugo. Want natuurlijk tel jij daar diegenen die hier geboren werden en automatisch 'Belg' werden niet bij. Ook diegenen die het staatsburgerschap verkregen tel je er niet bij. Dat wil zeggen dat er hier om en bij de 2 miljoen Marokkanen zijn. Ik heb het trouwens nog maar pas ergens gelezen. 2 miljoen waarvan 16,9% werkloos is.
Ik moet nu naar een vergadering...de rest zal voor morgen zijn...

Gepost door: Janice | 12-02-08

Journaal En, Reed en Rood, het journaal van 19 uur gezien? In Engeland wordt de brandweer 40 x PER WEEK aangevallen door de alombekende 'jongeren'. De spuiters hebben zelfs een plastic zakje bij om het speeksel van hun jas te schrapen voor dna-tests! Hebben die geen bijl bij dan om eens mee rond te zwaaien? Eén islamitische kop die bloedend over het asfalt rolt en de herrie is toch over?

Maar dat zijn natuurlijk weer 'enkelingen' die het voor de overgrote brave meerderheid verpesten, volgens Ziekmakend Links. Allah, Behoed ons voor De Goede Mens.

Gepost door: Procureur Generaal | 12-02-08

@Janice: "Want natuurlijk tel jij daar diegenen die hier geboren"

Ha natuurlijk, dat zijn Belgen net zoals jij en ik mèt gelijke rechten en plichten. Of ga jij die afstammelingen van immigranten binnen 300 jaar of wat nog altijd allochtonen blijven noemen? Bovendien, moet je mij toch eens aantonen hoe jij aan 2 miljoen Marokkanen raakt. Volgens mij heb je aan dat cijfer in de gauwte zelf een nul aan toegevoegd. Ook wacht ik nog op een antwoord hoe een handvol criminelen onder hen jou - buiten alle realistische proporties - zo furieus hebben kunnen maken. Met nauwelijks 0,1% criminelen in den bak, vraag ik me af wat jouw probleem is? Gaan we eindelijk weer normaal kunnen doen?

Gepost door: donkerrood | 12-02-08

Als ze halstarrig blijven weigeren om zich voort te planten met ongelovigen, zullen Marokkanen en Turken binnen 300 jaar inderdaad nog altijd allochtonen zijn. Het is niet omdat je één keer per week biefstuk friet eet dat je een belg wordt. En voor de turken geldt binnen 300 jaar misschien nog steeds dat ze hun dienstplicht in TURKIJE moeten vervullen?

Gepost door: Procureur Generaal | 12-02-08

voor donkerrode Ibn Saoud Donkerrood gelooft de cijfers van de politie als ze onder de leiding staan van een stripfiguur zoals Janssens...Heb jij een verklaring Donkere in een poll verklaarde meer dan 70 procent van de deelnemers het idee voor een crim web blog een goed idee...Yves Besmet schreef in zijn "rode Robbedoes" dat het toekomende web van Bart fel bekritiseerd werd .... waar haalt die vent het lef ? en spijtig genoeg voor Besmet zou VTM terug een "verklikker" progamma op poten zetten...raar he donkere...wat gaat hij daar over schrijven

Ibn Saoud ,grote strijder van de Islaaaaam ,nu heb je de kans om je geloof te verdedigen, Ik heb de moeite en een poging gedaan om nopens enkele tegenargumenten en discussie op gang te brengen...probeer ons eens te overtuigen van uw gelijk ! haal desnoods uwe imam erbij ... vooralleer ik me zou bekeren tot de Islaaaam moet ik toch weten wat voor vis ik in de kuip heb

Gepost door: Rene | 12-02-08

Als ze binnen 300 jaar nog steeds hun bruiden uit het thuisland halen en enkel onder elkaar huwen, hun eigen taal spreken en enkel kijken via schotelantenne naar wat er in het thuisland wordt verteld, ja, dan blijven ze de 'eerste' generatie. En blijven ze allochtoon.

Als ze binnen 300 jaar nog steeds geloven dat de woorden van Allah meer betekenen dan de wetten van het land waarin ze leven, dan blijven ze vreemdelingen die zich niet willen aanpassen.

Ik heb enkel respect voor diegenen die respect hebben voor ons. Voor ons, die hen hier de mogelijkheid bieden om te studeren, te werken en geld naar het thuisland te sturen en er zelfs nog tientallen huizen te bouwen.
(Als ze dat binnen 300 jaar nog steeds doen, dan voelen ze zich zelf na al die generaties waarschijnlijk nog steeds niet thuis, alhoewel ze goed hun best doen om onze straten en wijken te veranderen in kasjbahs waarin wij ons niet meer thuis voelen).

Ik ben het volkomen eens met wat Mimount Boesakla zei in de Zevende Dag. Iedereen die naar hier komt wordt verondesteld bij te dragen aan de economie. Wie in de hangmat van de sociale zekerheid blijft hangen kan maar best terug naar huis gaan. Die hebben we al genoeg van 'ons eigen'.

Dat er in ons land 2 miljoen moslims zijn heb ik ergens gelezen in een bijlage van één of andere krant of bij Liberales, maar ik kan niet alles bijhouden, wel onthouden.

Gepost door: Janice | 12-02-08

En je moet mij niet gaan beledigen door mij 'Belg' te noemen hé! Belg kan inderdaad iedereen worden. Een Belg bestaat niet, dat is zoiets als een Palestijn, een samenraapsel van allerlei volkeren.

Gepost door: Janice | 13-02-08

Goed idee Janice, geef je identiteitskaart van Belg maar rap hier. Ik heb dozijnen kandidaten die zich graag Belg willen heten.

Gepost door: donkergroen | 13-02-08

@Janice: "Als ze binnen 300 jaar nog steeds geloven dat de woorden van Allah meer betekenen dan de wetten van het land waarin ze leven, dan blijven ze vreemdelingen die zich niet willen aanpassen."

Boh, gisteren op de frontpagina van de GvA: "50.000 Belgen naar Lourdes". Ik moest meteen aan jou denken. Eigen Cultuur Eerst, weet je.. ;)

Gepost door: donkergroen | 13-02-08

Arme domme Hugo Iedere Turk en Marokkaan die hier wordt geboren uit Marokkaanse or Turkse ouders blijft ook die nationaliteit behouden.

Dat is natuurlijk iets anders dan alle andere migranten die zich hier hebben gevestigd en aangepast hebben, ook die van 300 jaar geleden.

Bij hen blijven ze ook Marokkaan en Turk tot het einde der tijden, dus ook over 300 jaar.

Al aan gedacht Hugo of wist ge dat niet...

http://www.elsevier.nl/opinie/commentaar-artikel/asp/artnr/49352/index.html

http://www.vvddenhaag.nl/index.cfm/menuid/6/Product/1639

Gepost door: Den Amerikaan | 13-02-08

rekenen en tellen is niet de dada van Janice op 1-01-2006 waren er in België exact 264.942 personen van Marokkaanse afkomst (statuut vreemdeling + nieuwe Belgen). Volgens Janice zouden er dan in 2007 1 740 000 Marokkanen bijgekomen zijn . Waarschijnlijk werd dezelfde rekenmachine gebruikt als waarmee het aantal VB-kiezers berekend werd (blijft steeds steken op één miljoen, zelfs al zijn het er nu amper 680.000).

Alle cijfers zijn hier te vinden : http://www.npdata.be/BuG/59/BuG-59.htm

Gepost door: D.V. | 18-02-08

De commentaren zijn gesloten.