12-02-08

Democratie bestaat niet meer in dit land.

Maar we doen er ook niets aan, we laten maar betijen. Vlamingen hebben vorig jaar hun stem uitgebracht en duidelijk gekozen voor eigen bevoegdheden en een grote staatshervorming.

Velen willen zelfs een onafhankelijk Vlaanderen, maar deze droom zal met de bende incompetente machthebbers die het nu voor het zeggen hebben nooit gerealiseerd worden.

Vlamingen zijn laks en wachten af tot met de volgende verkiezingen waarbij ze dan weer eens een nutteloze stem (die ook nog eens minder waard is dan een Franstalige stem) kunnen uitbrengen. Want in dit land is een verkiezing niets anders dan een dure farce, waar uiteindelijk geen kat rekening mee houdt. (En dan maar controleren in andere landen…)

Vlamingen spelen het echter nog altijd volgens het democratische spel. Ze denken nog steeds dat ze diegenen die hun hebben verraden of hun werk niet naar behoren hebben uitgevoerd kunnen wegstemmen via het stemhokje. Wat een giller…

De nominale staatsschuld is in januari dit jaar al met 2 miljard euro gestegen en bedraagt nu 288.195 miljard euro. En vorig jaar steeg de staatsschuld, ondanks de uitverkoop van bijna alle openbare gebouwen, met 15 miljard. En kijk waar Verhofstadt nu staat. Geen wonder dat hij de koning in alles volgt wat die hem voorschrijft.

Dat ze het spelen volgens het democratische spel kan van de machtsgeile touwtjestrekkers dus niet gezegd worden. Vooral de rol die de koning hierin speelt is uitermate verontrustend. Hij pleegde niet alleen een putsch op de regering door zelf terug Verhofstadt uit de kast te halen maar hij pleit ook voor een federale kieskring in zijn unitair belziekske en wenst dat de CD&V haar kartelpartner laat vallen om de nationale cohesie (en zijn goedbetaalde job) te redden. Want de NV-A is net als het Vlaams Belang een staatsgevaarlijke organisatie volgens de koning en hij zou hen liefst mee in de schutkring plaatsen waar hij het Vlaams Belang ook al liet instoppen.

Voor die inspanning kreeg de hele Koninklijke poppenkast dan ook een ruime weddeverhoging, koning Albert krijgt 10,2 miljoen euro extra toegewezen, koningin Fabiola 1,472 miljoen, kroonprins Filip 940.000 euro, prinses Astrid 326.000 euro en prins Laurent 318.000 euro.
Voor wat hoort wat en tenslotte geldt de dalende koopkracht voor iedereen, niet?

Dat dit geld vooral, zoniet helemaal, uit Vlaamse zakken komt mag wel duidelijk zijn maar verwacht er niets voor terug, geen democratie en zelfs geen respect voor de bevoegdheden die de deelstaten verworven hebben sinds de eerste ronde van de staatshervorming in 1970.

Als de rol van de monarchie niet aan banden wordt gelegd (of liever nog – wordt afgeschaft) dan kunnen we nog meer dictatoriale fratsen verwachten van ‘den taaie’ eens het zijn beurt is om op de troon te zitten.

Of de NV-A het al doorheeft is niet erg duidelijk. De achterban begint zich in ieder geval te roeren. Ook parlementslid Jan Peulemans is niet te spreken over wat er gaande is en noemt het ‘een aanfluiting van de democratie’ en wil de rol van de koning beperkt zien of liever helemaal afschaffen.

Ik denk echter niet dat de NV-A nog even sterk staat bij de CD&V met Etienne Schouppe als voorzitter dan met de vorige voorzitter, Jo Vandeurzen die duidelijk een meerVlaamse kaart trok.

Ik ben in ieder geval benieuwd wat er zal gebeuren in maart en of we het in Vlaanderen allemaal zomaar gaan blijven slikken.

12:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Veel cijfertjes, weinig bewijs
Veel blabla, weinig boemboe

Stop me u kwaad te maken en denk na over een oplossing, iets wat je soort meer zou mogen doen.

Gepost door: Aidan Reed | 12-02-08

Als ik jou was, 'k zou eens een boekske lezen over democratische spelregels. Als Verhofstadt geen democratisch verkozen meerderheid achter zich had (of heeft), kan hij ook geen kant op. Kort gezegd: de democratie werkt prima. Trouwens, een meerderderheid van de Vlamingen zal zich snel uitspreken tégen de onafhankelijkheid van VL van zodra ze merken dat het hun geld gaat kosten in plaats van opbrengen. Ik ben één van de weinigen die dat kostenplaatje heeft gemaakt (onafhankelijkheid, inboedelscheiding, verlies van Brussel en nog wat randgemeenten enz..), en het ziet er erg slecht uit voor onze Vlaamse portemonnee. En dan heb ik het niet eens over internationale economische verliezen. Wat mij betreft: zonder monarchie als het kan, mèt monarchie als het moet, om onze welvaart en stabiliteit intact te houden.

Gepost door: donkergroen | 12-02-08

Veel blabla, inderdaad Aiden, Donkergroen,

Graag UW bewijzen van wat u zelf beweerd met kosten baten analyse.

Gepost door: Den Amerikaan | 12-02-08

Het zal hen om te beginnen al 11,4 miljard per jaar opbrengen om nog maar te zwijgen over andere toelagen en subsidiëringen. Maar ik heb al eerder gemerkt dat je van economie niet veel afweet. Je kakelt er maar wat op los en praat enkele van je linkse leiders of vakbondsbazen na die bang zijn dat ze gaan moeten inleveren.

Wat Reed betreft. Wat bedoel je met 'jouw soort' knaapje? Weet Aidan Reed wel dat je zijn naam misbruikt op internet? Want toevallig ken ik hem.

Er bestaat al een volledig scenario met alle oplossingen. Doe de moeite om het te lezen, maar waarschijnlijk zal je er niet veel van snappen, als je al struikelt over de paar cijfers die ik hier gaf.
De cijfers zijn nu net het bewijs. Of ben je nu werkeljk zo dom?
Je snapt blijkbaar niet veel.
Ik kan maar niet begrijpen dat jullie zo lomp zijn om niet te zien en te beseffen wat hier gebeurt. Louis de IV is terug in de gedaante van Albert II en niemand maakt zich er zorgen om.

Betaal maar rustig verder de hoogste belastingen van Europa, je weet tenslotte waar het naartoe gaat, niet? En tenslotte krijg je dan later de laagste pensioentjes van Europa ...wat kan een mens nog meer verlangen. De Morgen en VTM??


Gepost door: Janice | 12-02-08

Die link stond er nog in uit een andere topic. En het moet natuurlijk Louis IVX zijn.

Gepost door: Janice | 12-02-08

@Janice: "Betaal maar rustig verder de hoogste belastingen van Europa"

Wat denk jij, dat in een onafhankelijk rechts Vlaanderen, het VB de belastingen gaat afschaffen? En als ze al meer inkomsten zou genereren (een zoveelste mythe) door de solidariteit op te heffen (hoe? door de zwakste regio's af te stoten), denk jij dat de gemiddelde Vlaming daarna ook maar één euro van zal zien op zijn loonstrookje? Fabels, bedrog, verzinsels... alleen idioten trappen er in!

Gepost door: donkerrood | 12-02-08

ze zullen hem "dresseren" de fiere Vlaamse leeuw..... dat Vlaams strijdersliedje dient zo rap mogelijk te worden aangepast..........................die donkergekleurde en zijn Aidan Reet zijn samen met spijtig genoeg vele anderen slaafse ja-knikkers .de mede oorzaak dat Vlaanderen wordt uitgeperst zoals een citroen door de arrogante franstalige bourgeoisie met aan het hoofd een "roi Wallonie"...onze bovenvernoemde vrienden verdienen er geen euro meer aan ,integendeel, maar de Voorzitters en hun mandaadhouders,die zij steunen, van al die kleine en grotere Vlaamse sprokkelpartijtjes natuurlijk wel,ze hebben helemaal niks te vertellen, maar krijgen mooie postjes en af en toe een uitnodiging op het the kranseke van onze geliefde vorst..Ik kan die vent natuurlijk geen ongelijk geven ..zoals iedereen goede vader en grootvader het past ,zorgt hij voor zijn nutteloze jong en hun nasleep ...zij mogen niks te kort komen...Hij beseft goed genoeg dat zonder ,de slaafse melkkoe Vlaanderen ,zijn zoon Laurent zich geen Ferrari meer kan permiteren maar moet terugvallen op een fiatje 600 en ga zo maar door .....dus solidariteit dragen zij in het hoogste vaandel , kan dat niet spontaan... dan maar met ongewenste ondemocratische middelen met steun van de Walen uiteraard ,want waarom werken als de eurootjes vanzelf binnenrollen...Het is idem zoals bij onze migranten we steken er veel geld in maar wat staat daar tegenover niks, NON ....nul ..komma..nul integendeel hoe meer we geven hoe groter hunne bek.....probeer er dat maar eens in te pompen bij onze correcte individuen zoals nen donkere en zijn reet.....

Gepost door: Rene | 13-02-08

@Rene: "dat Vlaanderen wordt uitgeperst zoals een citroen"

Flauwe zever. De hardste klagers zijn de grootste profiteurs. Van zodra jij de helft van 't jaar niet meer met vakantiepensioen in Thaïland kan doorbrengen, mag jij terug je zaag spannen.

Gepost door: donkergroen | 13-02-08

De belastingen zullen niet afgeschaft worden, maar wel aanzienlijk verminderen. Bovendien gaat het daar allemaal niet om. We moeten ons eigen huishouden besturen op gebied van economie, gezondheidszorg, werkgelegenheid, vennootschappen, justitie, pensioenen, infrastructuur enz...


Wie de miljardentransfers vanuit Vlaanderen naar wallonië nog 'solidariteit' durft noemen is gewoon niet op de hoogte. Natuurlijk zijn er nog arme regio's. Heel Afrika is een arme regio...misschien kunnen we de andere helft van onze lonen daar nog naartoe sturen?

Gepost door: Janice | 13-02-08

Hugo

Uw cijfers waar u zo hard aan gewerkt heeft AUB ???????

Gepost door: Den Amerikaan | 13-02-08

Arme Hugo Daarom dat Vlaanderen reeds aan belastingverlaging toe is nu wij zonder schulden zitten....

Gepost door: Den Amerikaan | 13-02-08

@Janice: "Wie de miljardentransfers vanuit Vlaanderen naar wallonië"

Oh, en al die miljardentransferts van de ene provincie of regio naar de andere? Als VL onafhankelijk wordt kunnen we meteen Limburg afstoten naar NL, zoals Steve Gratis graag wenst. Ook Borgerhout kunnen we beter afstoten: teveel VB'rs achter de coulissen. En Den A? Die schieten we terug naar Amerikaaa ka ka kaaah! :)

Gepost door: donkergroen | 13-02-08

@Aidan: "Veel cijfertjes, weinig bewijs"

Jawel, ze drukken die cijfertjes zelf op het Madouplein te Brussel: "Alles wat we zelf uitgeven en drukken is de waarheid". ;)

Gepost door: donkergroen | 13-02-08

Als jullie de moeite zouden doen om ook eens wat meer te lezen, dan hadden jullie die cijfertjes al gewoon in de krant kunnen vinden.

Gepost door: Janice | 14-02-08

waarom iets bewijzen met cijfertjes cijfertje publiceren is zelfs nog niet nodig..als je erover nadenkt dat "La Walonie" alles op alles zet..totaal geen toegevingen doet..gewoon schrik , om hun kostwinner te verliezen..Ik vraag me af hoe "La Walonie" zou reageren als ze in Vlaanderen miljarden zouden moeten pompen om Vlamingen te "onderhouden"aq9n4 .. hunne NON zou rap veranderen in een OUI ... misschien kan donkerrood daar eens over nadenken..als hij tot "nadenken" nog in staat is...

Gepost door: Rene | 14-02-08

Jan Blommaert Een reactie van 'professor' Jan Blommaert op het 'Gravensteenmanifest' van intellectueel links op Indymedia.be. Dank zij de (zeer uitzonderlijk) vele reacties ook boeiend.

Uit het betoog van de extreemlinkse kwal kunnen we overduidelijk opmaken waarom Uiterst Links tegen onafh Vlaanderen is: omdat Rechts in een onafh Vlaanderen 20% haalt, in Belgie slechts 10%. "En dat wil ik zeer graag zo houden", zegt het stuk droefnis nog. Tja, daarmee weten de franstaligen ook weer de ware reden waarom zij zo bemind worden door extreemlinks, het moet hard aankomen.

Gepost door: Procureur Generaal | 26-02-08

De commentaren zijn gesloten.