12-02-08

Erdogan tegen Turken: Niet te veel aanpassen

maandag 11 februari

De miljoenen Turken in Duitsland moeten zich niet te veel aanpassen aan de Duitse samenleving, vindt de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Hij roept de Duitse Turken op hun eigen cultuur in ere te houden.
LEES HIER VERDER

01:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

voor Erdogan dubbel zoveel maagden Erdogan schijnt het westen goed te kennen ,hij weet zeker dat de roodjes geen tegenstand zullen bieden ,integendeel...de rest och laat ze maar doen...die vent is van zijn eigen land een Moslimstaat aan 't maken ,de rest zal wel volgen,eens bij Europa dat werelddeel overspoelen met kopvodden en tulbanden...Allah zal in zijn nopjes zijn ...voor Erdogan ...in het paradijs..dubbel zoveel maagden voor bewezen diensten.

Gepost door: Rene | 12-02-08

In de Volkskrant staat vanmorgen weer een andere uitleg. Iets genuanceerder maar toch...

Gepost door: Janice | 12-02-08

Hoe werkt VB-propaganda , bekijk het zelf ! Wie eens wil zien hoe het Vlaams Belang propaganda voert, lees eens het oorspronkelijke persbericht en zie hoe Vlaams Belang met de waarheid een loopje neemt . http://kurl.nl?1B5A
Leg het bericht van het persbureau Belga (integraal overgenomen door oa. Het Laatste Nieuws) eens naast de versie die janice aan de Vlaming wil verkopen. Wat blijkt ? De Turkse premier zei net het omgekeerde, nl: dat Turken de Duitse taal moesten leren en zich integreren !

Gepost door: D.V. | 16-02-08

Wel ja, Janice klutst graag integreren en assimileren door elkaar. Erdogan roept de Turken op om zich te integreren maar niet om te assimileren. Voor Janice en Co zal het maar pas 'goed' zijn als de Duitse Turken massaal ipv op bedevaart naar Mekka te gaan, naar Lourdes trekken. Maar de Turken die menen dat door RKK-adepten te worden zij hiermee hun vel zullen redden moet ik ontgoochelen. Na de totale assimilatie (wat het VB eist) komt hoedanook weer het etnisch racisme de kop op steken en sturen zij de gewillige maar o zo naieve assimilanten weer naar AF. Anders gezegd: ook assimilatie brengt geen soelaas. Ze (de racisten) zullen altijd wel weer een ander voorwendsel vinden om zichzelf als slachtoffer te etaleren en een boosdoener bedenken om hun frustratie en racisme op uit te leven.

Gepost door: donkerrood | 16-02-08

Marokkanen ook al Marokko wil band met migranten sterker aanhalen


'De Marokkaanse gemeenschap in het buitenland moet worden beschouwd als de zeventiende regio van ons land,' aldus Mohammed Ameur, minister voor de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland.


Ameur zei dat dinsdag in Casablanca bij de presentatie van zijn plan om de banden met de MRE, Marocains résidants à l’étranger zoals de Marokkanen in het buitenland genoemd worden, aan te halen. Dat meldt de Marokkaanse krant Aujourd’hui Le Maroc.

Onderwijs
De minister wil dat meer Marokkaanse kinderen in het buitenland onderwijs krijgen in de Arabische taal en de Marokkaanse cultuur. Op dit moment worden zo’n 60.000 kinderen daarin onderwezen, Ameur streeft naar 150.000 kinderen in 2012.

VVD-Kamerlid Henk Kamp zegt vandaag in de Volkskrant de ontwikkeling ‘zeer zorgelijk’ te vinden. ‘Hier worden mensen aangesproken die zich juist met alle kracht op Nederland moeten richten.’

Ook het CDA zet vraagtekens bij het Marokkaanse beleid. 'We hebben moeite op drift geraakte Marokkaanse jongeren mee te laten doen in de samenleving,' zegt CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg. 'Ik zit er niet op te wachten dat Marokko druk uitoefent de andere kant op.'

PvdA-Tweede Kamerlid Khadija Arib noemt het idee 'een oude traditionele opvatting van een minister die voorbijgaat aan de nieuwe realiteit en wensen van de jongere generatie Marokkanen in het buitenland'.

Turkije
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan deed zondag een soortgelijke oproep aan de Turkse gemeenschap in Duitsland. Hij zei de Duitse Turken zich niet te veel aan te passen en hun eigen cultuur in ere te houden. ‘Assimilatie is een misdaad tegen de menselijkheid.’

Volgens de premier is het goed om de Duitse taal te leren, maar, ‘de Turkse taal mag niet achterblijven’.

Gepost door: Else 4 | 16-02-08

Ik lees daar ook: "De overboekingen van de buitenlandse Marokkanen vormen samen met het toerisme en de verkoop van fosfaat de grootste bronnen van inkomsten voor het land."

Mijn 'verkeerd' advies: geen fosfaat meer kopen in Marokko, we gaan er ook niet meer op reis ook al is het er zo schoon en goedkoop en de mensen zo vriendelijk en gastvrij, en we vragen 'onze' Marokkanen om hun centen ipv naar Marokko te versluizen en er schone huizen te bouwen voortaan hun euro's te beleggen in aandelen van Lerner & Hauspie :)))

Gepost door: donkerrood | 16-02-08

Koop meer fosfaat! Gevonden op het net: Fosfaat wordt voornamelijk gebruikt om kunstmest te fabriceren. Marokko is de derde producent van fosfaat ter wereld, na de Verenigde Staten en Rusland. Marokko bezit driekwart van de wereldreserves van fosfaten. De bewezen reserves omvatten 11 miljard ton en de vermoedelijke reserves 58 miljard ton. Fosfaat wordt opgedolven door voornamelijk het Marokkaanse OCP (Office Chérifien des Phosphates).

Gepost door: donkerrood | 16-02-08

2 miljoen Marokkanen in België? Volgens Aujourd'hui Le Maroc woonden er in 1992 1,6 miljoen Marokkanen in het buitenland. In 2006 was dit aantal verdubbeld tot 3,2 miljoen, meer dan 10 procent van hele Marokkaanse bevolking. Meer dan 85 procent daarvan woont in West-Europa.

Volgens Janice wonen er van de 2,7 miljoen West-Europese Marokkanen 2 miljoen in België. Ofte 63% van alle buitenlandse Marokkanen ofte 75% van alle in West-Europa wonende Marokkanen. Dit lijkt me hoogst onwaarschijnlijk. Wellicht bedoelde Janice 2 miljoen vreemdelingen en ging ze daarbij automatisch van uit dat dat allemaal Marokkanen zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Missen is menselijk. Doe alvast een nul van dat cijfer af en je zit al een stuk dichter bij de waarheid Janice.

Ik begrijp wel waarom ze vasthoudt aan dat cijfer van 2 miljoen. 200.000 lijkt geen onaardig getal maar een paar miljoen oogt natuurlijk een stuk dreigender. Tenslotte moeten we toch overtuigd worden dat we bang moeten zijn.

Als ik dan toch bang moet zijn, of het worden, dan ben ik persoonlijk meer bang van een hoofddoekenVERBOD dan van vrouwen die een hoofddoek dragen. Da's een kwestie van perceptie vermoed ik.

Gepost door: donkerrood | 16-02-08

Bekeringsdrift? Toch vreemd dat een land met zoveel bodemschatten en zulk klimaat nog behoefte heeft om zijn onderdanen en masse naar andere continenten te sturen. Bekeringsdrift?

Gepost door: Procureur Generaal | 16-02-08

Janice onderstreept nog maar 's haar niveau op 1-01-2006 waren er in België exact 264.942 personen van Marokkaanse afkomst (statuut vreemdeling + nieuwe Belgen). Volgens Janice zouden er dan in 2007 1 740 000 Marokkanen bijgekomen zijn . Waarschijnlijk werd dezelfde rekenmachine gebruikt als waarmee het aantal VB-kiezers berekend werd (blijft steeds steken op één miljoen, zelfs al zijn het er nu amper 680.000).

Alle cijfers zijn hier te vinden : http://www.npdata.be/BuG/59/BuG-59.htm

Gepost door: D.V. | 18-02-08

@D.V. "Volgens Janice zouden er dan in 2007 1 740 000 Marokkanen bijgekomen zijn"

Wedden dat ze nu gaat zeggen: "het zijn allemaal illegalen"? Want ook daar goochelt het VB al zoveel jaren met fantasmacijfers, die zo ongelooflijk zijn dat... ze door hun achterban meteen geslikt worden. Dat is dan nog het strafste van allemaal. Tegenwoordig moet je niks meer bewijzen, als de leugen maar vaak genoeg herhaald wordt, zit het wel snor.

Een bekende truuk van extreemrechts is de term allochtoon en migrant van Marokkaanse (of Turkse) door elkaar te halen. Soms zeggen ze allochtonen, als ze enkel de laatste bedoelen en andersom. Na dat voortdurend wisselen en herhalen denkt iedereen op den duur dat ipv van pakweg 1,5 miljoen allochtonen er 1,5 miljoen Marokkanen zijn èn... dat zijn dan allemaal moslimfundamentalisten die allemaal een kalashnikov meezeulen. En zo is het beeld weer compleet. Dat opzettelijk door elkaar haspelen van die cijfers en begrippen, wordt opzettelijk zo gedaan. Geen stomme jongens die VB'rs.

Gepost door: donkergroen | 18-02-08

Marokko volgt Turkije Gisteren in Nova een stukje gezien over enkele eisen van de Marokkaanse regering.

Het lijkt er op dat Marokko het voorbeeld van Turkije volgt. Eens kijken hoe de reacties zullen evolueren tijdens de komende dagen en weken. En dan in maart als de anti-koran film van Geert Wilders zal uitkomen.

Ik vrees dat Wilders hetzelfde lot zal ondergaan net zoals Fortuyn en Van Gogh. Die gedachte boezemt me werkelijk angst in.

Gepost door: Rudy | 19-02-08

Mede-Bondskanselier Erdogan heeft al laten nagaan of er nog bruikbaar materiaal overgebleven is van de Berlijnse muur. Hij wil namelijk een nieuwe tweedeling van duitsland in een turks en een duits gedeelte.

Gepost door: Procureur Generaal | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.