15-02-08

Yves Leterme opgenomen in het Leuvens Universitair Ziekenhuis

Politiek in een harde stiel. Zeker wanneer je wordt tegengewerkt door het hoogste orgaan in het land en zijn onderkoning, Jacques Van Ypersele de Strihou. Wanneer je idealen en beloftes vertikaal worden geklasseerd omdat niet-verkozenen door het volk dat zo willen, moet dat toch wel heel erg pijn doen.
Macht – positie en geld is voor velen de Heilige Drievuldigheid waarin ze geloven en buiten dat is er niets. Geen volk, geen kiezers.

Wie het dan een beetje serieus wil doen en niet mag, maar integendeel zwaar wordt vernederd, kapt ermee, stapt over naar een eerlijke partij of begint er zelf één of...pleegt zelfmoord. Eén ding is zeker, als je blijft wordt je al gauw doodziek.

Deze keer is het de beurt aan Yves Leterme.
Yves Leterme kreeg plots een inwendige bloeding van het maag-darmstelsel. Dat werd vandaag bekend gemaakt nadat Leterme voor onderzoek was opgenomen in het Leuvense universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Interim minister van Justitie Jo Vandeurzen neemt tijdelijk de taken inzake begroting van Leterme over.


Weblog Derk-Jan Eppink
Operatie ‘Beschadiging-Leterme’ geslaagd!

17 / 02 / 2008

Ze hebben het dan eindelijk voor elkaar, het conglomeraat afgunstpolitici. Yves Leterme is uitgeteld. De ‘kampioen voorkeurstemmen’ van de verkiezingen op 10 juni 2007 ging voor de bijl. Eigenlijk was 10 juni Leterme’s hoogtepunt, waarna een Via Dolorosa begon.

Elke afgunstige verliezer diende hem doornen toe of bespotte hem. De reconstructie die De Standaard uitbracht - waarvoor mijn complimenten - laat zien dat Leterme geen kans had. Hij moest eraan!

Een eerlijke politicus
Ik heb Leterme altijd beschouwd als een persoon die behoort tot de kleine groep eerlijke politici, voor zover dat mogelijk is. In 2002, tijdens de hoogtijdagen van paars, meldde ik hem tijdens een lunch hoe Verhofstadt kritische columnisten en commentaarschrijvers de mond snoerde of zelfs broodroofde. De ‘premier van de open debatcultuur’ was de ‘premier van de censuur’.
Leterme antwoordde dat zelfs parlementaire oppositie moeilijk was omdat onder Verhofstadt ‘de leugen’ het instrument bij uitstek van de regeercultuur was geworden. Ministers logen in de Kamer in koor, met Verhofstadt als grote dirigent. Ze sneerden en bekten iedereen af.

Stemmentrekker
In 2004 werd Leterme Vlaams minister-president en groeide uit tot boegbeeld van zijn partij. Hoewel vrij kleurloos, werd hij de grote stemmentrekker. Na zijn monsterzege van 10 juni 2007 moest hij met vroegere paarse kopstukken onderhandelen. Ik heb me altijd afgevraagd hoe een man die vrij gewetensvol werkt, zich kan handhaven in een kaste politici die voor niets terugschrikt: intimideren, discrediteren, bedriegen en liegen.

De mislukte formatie was in feite één grote operatie om de kampioen voorkeurstemmen te beschadigen. En dat is gelukt, tot op het fysieke toe. De formatie ontspoorde zowaar in de geestelijke mishandeling van de formateur. Maar het conglomeraat afgunstpolitici maakt niet alleen een kampioen voorkeurstemmen kapot. Ook het land staat op instorten. Dat deert hen niet. Hun eigen ambitie primeert.

Brandende ambitie
MR-leider Didier Reynders deed alsof hij de constructieve onderhandelaar was, maar achter de schermen deed hij niets anders dan de formateur te kraken. Reynders, poulain van wijlen Jean Gol, zit al zijn hele leven in de politiek. Hij brandt van ambitie en wil de eerste Franstalige premier worden sinds Leburton.

Een achterbaks koppel
Terwijl hij onderhandelde met Leterme, bedacht hij een complot met Verhofstadt om Leterme te laten mislukken. Een achterbaks koppel. Verhofstadt deed alsof hij nog regeerde met tegenzin, maar ook dat was bedrog. Zijn kabinetschef zat namens de VLD mee aan de onderhandelingstafel. Zo wist hij alles, zelfs in Toscane.
Verhofstadt wordt sinds 1988 gedreven door afkeer van christen-democraten. Leterme slopen - de stemmenkampioen - is de kers op de taart van zijn revanche. Zoals De Standaard reconstrueert, was de mislukking van Leterme een formaliteit, zorgvuldig gepland door Reynders en Verhofstadt.

Een ander duo
Zodra Leterme mislukte, dook een ander duo op: Patrick Dewael en Karel De Gucht, het duo ‘List en Bedrog’. Ook zij zaten mee aan de onderhandelingstafel maar zeiden nadien in interviews dat Leterme ‘het niet kan’. Maar Dewael, de eeuwige wieltjesplakker, kan zelf nog geen snoepjeswinkel overeind houden. De Gucht profileert zich graag als ‘onafhankelijke geest’ maar deze minister van Buitenlandse Zaken is zijn dorp nooit ontstegen.
Toen de paus Johannes Paulus overleed, kon De Gucht het niet opbrengen naar de begrafenis in Rome te gaan. Hij bleef in Berlare hoewel de kerkvorst toch een historische figuur was. De Guchts hoogtepunt was, naar eigen zeggen, zijn verkiezing tot burgemeester van Berlare! Dat zegt toch veel over zijn horizon.

Lachen in hun achterkamertje
Ook opvallend dat een minister van Buitenlandse Zaken steeds bij de formatie zat, alsof er geen buitenland was. Reynders, Verhofstadt, Dewael, De Gucht en Somers kunnen nu lachen in hun achterkamertje met koele champagne: ‘Leterme kan het niet; hij kan het zelfs niet aan’. Gefeliciteerd, wat een helden zijn jullie!Ik heb misprijzen voor deze miezerige figuren omdat ik weet met hoeveel genoegen ze alles deden om Leterme te ‘kloten’, om even hun taalgebuik aan te halen.

Te naïef
Als men Leterme iets kan verwijten is het dat hij té naief was, té weinig doortrapt, té weinig een smeerlap. Eerlijk gezegd, het sierde hem. Maar de maandenlange psychologische terreur eiste zijn tol

Imagocampagne
Het afgunst-conglomeraat lanceert dan nu een ‘imagocampagne’ omdat de operatie beschadiging Leterme ook Belgie naar de intensieve verzorging bracht. Ik ken die imagocampagnes.
Meestal zijn het Kazachstan, Saoedi-Arabie, Qatar en Turkmenistan die hele pagina’s kopen in de Economist, New York Times en Wall Street Journal om hun imago op te poetsen. Meestal bevat dat ook een interview met de ongenaakbare leider, gemaakt door één van zijn lakeien. Verhofstadt gaat dat nu ook doen.Hij zit inderdaad in het juiste gezelschap potentaten. Maar hij zou beter een schaamtecampagne maken onder de titel: I am a Bad Guy.

Yves, get well soon.

01:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

kan ook niet anders !! Ik wens Leterme veel beterschap ,hij is de slechtste politicus nog niet , hij hield een hele tijd stand maar moest tenslotte in het zand bijten...zijn lot lag al vast toen minister feeks... Ollekedinckx haar uitspraak deed " een gevaarlijk man"....komt daarbij ...dat hij vermoedelijk en tot overmaat van ramp, de postings heeft gelezen van "donkerrood" ....ge zou voor minder in het ziekenhuis belanden !!!

Gepost door: Rene | 15-02-08

"Dat hij het niet kan", wisten we al, dat hij het nu fysiek ook niet aankan, daarvan zijn we nu ook van overtuigd. Mijn advies: Leterme geef het op man! Laat bijvoorbeeld Rene het land leiden, ambiance verzekerd! :)

Ps Rene: ik las in de frut dat euthanasie met 15% gestegen is, als ik jou was zou ik me voorlopig niet laten zien in de Belgische klinieken, jou laat ze nooit meer gaan. :)

Gepost door: donkerrood | 15-02-08

Janice... donkere is weer stout en ambetant...doe er iets aan of ik ga het tegen mijn papa zeggen ..Ik had nochtans een mooie posting geschreven met een mogelijke aanleiding voor Leterme zijn ineenstorting

Gepost door: Rene | 15-02-08

Er word vandaag natuurlijk veel over Leterme geschreven en gepraat. De man zit zwaar in de puree, dat wel. Ik wens hem snel beterschap zodat hij verder de puinhopen van de "democraten" kan ruimen. Je zou van minder maagstoornissen krijgen. Maar wat mij nu nog meer opvalt!? die van het Vlaams Belang die al jaaaaaaaaaaaaaren gepest, gebroodroofd, onrechtmatig veroordeeld, verweten voor al wat stinkt, uitgesloten...worden geven geen krimp! da moeten toch wel vrouwen en kerels zijn die uit ander hout gesneden zijn niewaar donkerrooien en groenen. daar moet uw soort nogal naar kijken hé? ik krijg er zowaar hoe langer hoe meer bewondering voor . gij nie??

Gepost door: jos | 15-02-08

Mag ik even de aandacht voor diegen die het blog van Bart Debie niet bezoeken...een steunfonds binnen de partij werd opgericht..om dat slachtoffer van de rode dictatuur steun te bieden rek nr KBC 733-0481113-23...het zou een concrete hulp betekenen... voor symphatisanten en diegene die de criminaliteit niet liefdevol verder willen bepamperen....maar een harde aanpak wensen om onze leefwereld terug een beetje veiliger te maken...

( Het biedt voor donkerrood-groen... een unieke gelegenheid om eens iets "goed" te doen voor de maatschappij...met dank bij voorbaat !!)

Gepost door: Rene | 15-02-08

@René
Hebt gij nog iets gehoord van de watermeloen?(donkergroen van buiten en donkerrod van binnen)
Toch ook niet naar de spoed?

Gepost door: jos | 15-02-08

Beste Rene, ge hebt die... uitval van die overrijpe tomaat toch wel een beetje uitgelokt nietwaar? Spijtig genoeg, zat hij wel te loeren. En, voor onze beste Jos,: dat de Kopstukken van het VB, samen met hun échte achterban, géén krimp geven, ligt aan het feit dat dit een zeer taai ras is.!

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 16-02-08

@Janice: "Politiek is een harde stiel"

Dat hangt ervan af in welke politieke partij je actief bent. Bij het VB of LDD is dat een vakantiejobke. Het geld (ons geld!) rolt automatisch binnen en ze moeten er het ganse jaar geen klop voor doen (alleen af en toe klop uitdelen).

Door alleen maar te jammeren en te zagen dat het toch zo slecht gesteld is met ons land, riskeren ze wel op lang termijn weg te teren aan de een of andere inwendige kanker.

Gelukkig voor deze VB'rs en andere kankeraars, is de geneeskunde sterk geëvolueerd de laatste decennia. In het geval van Rene, zou ik persoonlijk lobotomie aanraden. Dat ze maar een flinke hap wegsnijden en aan de kat geven. Mijnen Tsiko is dol op gesneden hersenplakjes. :)

Gepost door: donkerrood | 16-02-08

en aangezien den donkerrode zelf geen hersenplakjes te bieden heeft aan zijnen tjiko moet hij ze bij een VB'er gaan schooien.
en van de wegkankerende partijen kan de meloen zeker meepraten niewaar. alleen ziet hij nog niet in waardoor! maar da komt nog wel als hij ergens aan hersenplakjes geraakt... en nie aan zijn kat geeft natuurlijk!

Gepost door: jos | 16-02-08

Hugo blijft dom Hugo,

Ofwel ben je echt dom ofwel doe je het express ofwel heb je nog last van je recente ongelukje. Laat het me nog een keer uitleggen.

Uw quote "Het geld (ons geld!) rolt automatisch binnen en ze moeten er het ganse jaar geen klop voor doen (alleen af en toe klop uitdelen). "

1) "Ons geld" is je reinste nonsens, een partij ontvangt geld op basis van zijn aantal kiezers, als je die redenering volgt betaal jij NIET voor het VB, enkel VB kiezers.
Snap je dat nu eindelijk ?

2)"ze moeten er het ganse jaar geen klop voor doen"
Of dat nu waar is of niet maakt geen zier uit, het is de kiezer die beslist wie er in het parlement en senaat komt en daarmee gedaan, dat noemt men democratie. Bovendien moet jij maar eens stilletjes met bewijzen gaan komen van alles wat jij beweert. Nooit geef jij enig bewijs.

3)"(alleen af en toe klop uitdelen)"
Knappe argumentatie, alleen vergeet jij blijkbaar al de rest van je knappe sosses (moorden, maffia, verduisteringen, afrekeningen, etc.. moet ik nog verder gaan....)

Gepost door: Den Amerikaan | 16-02-08

@jos: "zelf geen hersenplakjes te bieden heeft aan zijnen tjiko moet hij ze bij een VB'er gaan schooien"

Ik moet niks schooien, ze worden hier bij overvloed gratisveurniks aangeboden. 'k Zal er mijn kat eens bij halen, mjum mjummie!

Gepost door: donkerrood | 16-02-08

klopt donkere meloen "niet schooien" ik was effe verstrooid!
wij zijn inderdaad zoals u zegt! als we overschot hebben delen we graag mee aan zij die slecht bedeeld werden! dat komt omdat we zeer goed van inborst en vooral verdraagzaam zijn.

Gepost door: jos | 16-02-08

o ja donkere! en wees gerust we zullen dat blijven doen zolang als nodig (lees: zolang u blijft onzin uitkramen) er is nog een overvloed aan voorraad in de VB-rangen.

Gepost door: jos | 16-02-08

vergiftigd ? in zijn artikel op zijn blog 'vrij van zegel' oppert Luc van Balberghe de mogelijkheid als zou Leterme vergiftigd zijn door zijn tegenstanders. mogelijks speelt zelfs keunink Albeir hier een rolletje mee in het valse spel.
alles is mogelijk met dat corrupt maffia volk van de ps van den Elio.
een hersenlapje van de kat van de watermeloen zou mogelijks het ziekmakende vergif kunnen zijn. aangezien de donkere er blijkbaar ook zelf van gevreten heeft in de hoop daardoor wat verstand in zijne waterkop te krijgen, gaat ge er niet van dood en kan Leterme dus gerust zijn.
voor de politiek en ander serieus denkwerk is de brave geitenboer evenwel verloren, hersenlapjes van een armtierige ouwe kater maken dat het slachtoffer alleen nog kan kakelen als een overjaarse baby met een overvolle pamper tussen zijn korte pootjes.

bij Allah, wees gezegend en geroepen.

Gepost door: fee | 17-02-08

Daar is hij weer met zijn zot lasterverhaal. Peterke, wanneer moet je terug naar St. Amadeus?

Ben je weer stout geweest en weggelopen?

Allez, 'k zal maar inloggen en nog eens een beetje grote kuis houden.

Gepost door: Janice | 19-02-08

Zeer goede reactie van Derk-Jan Eppink.

Gepost door: Janice | 19-02-08

Update Lees de update onderaan artikel - column van Derk-Jan Eppink

Gepost door: Janice | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.