22-02-08

Voormalige VW-voorzitter Klaus Volkert naar gevangenis.

FE6E7664686B40B34C1DC1766BC6
Klaus Volkert, de voormalige voorzitter van de ondernemingsraad bij Volkswagen, werd vrijdag naar de gevangenis gestuurd voor corruptieschandalen. Hij was beter in ons land komen wonen, want hier is dat de normale gang van zaken. Zeker bij Antwerpse socialisten en PS-politici. Maar de sukkel woont in Duitsland, dus werd hij veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en negen maanden wegens zijn betrokkenheid bij onregelmatigheden en omkoperij, zoals o.a. illegale privileges aan het personeel met inbegrip van exclusieve uitstapjes naar prostituees en seksreizen op kosten van de Duitse autobouwer.

Volkert bekende eveneens dat hij zijn voormalige vriendin aan een lucratief contract hielp, maar ontkende dat hij daarmee iets verkeerd deed. Ongeveer hetzelfde scenario als wat Janssens heeft gedaan voor zijn ‘eveneens voormalig’ politievriendinnetje.

De rechtspraak maakte deel uit van een onderzoek naar omkooppraktijken bij VW tussen 1995 en 2005 waarbij de voormalige HR-directeur Peter Hartz een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een boete van 576000 euro’s kreeg voor het goedkeuren van illegale betalingen aan leden van de ondernemingsraad. Volkert stond terecht omdat hij van Peter Hartz bordeelbezoeken en seksreizen had geaccepteerd in ruil voor gunstig stemgedrag op vergaderingen van de ondernemingsraad. Ook werd Volkert ervan beschuldigd 2,7 miljoen euro smeergeld te hebben aanvaard. Voormalig personeelschef Klaus-Joachim Gebauer kwam er vrijdag van af met een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar.

Je vraagt je toch af waarom topmanagers met de meest buitensporige vergoedingen zich toch nog vergrijpen aan dergelijke criminele praktijken.

16:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Auto's En dan hebben we het nog niet over het 'Liechtensteinschandaal' dat de duitsers momenteel beroert. De topman van de Post is al opgestapt wegens belastingsontduiking, en er gaan er nog velen volgen.

Waar veel geld circuleert, loert de witteboordcriminaliteit, ongeacht hoeveel geld men reeds wettelijk verdient, men wil steeds meer. Denk maar aan de beurs. En dat er in de autowereld veel geld te rapen valt, bewijzen de fabelachtige ontslagvergoedingen bij VW Vorst, en alleen al het feit dat auto's de laatste kwarteeuw 800% duurder zijn geworden, alhoewel men nog steeds hetzelfde krijgt: een blikken doos op 4 wielen, met 4 echte zitplaatsen, 4 deuren, 4 cylinders en 4 lichtblokken.

Gepost door: Procureur Generaal | 22-02-08

Zou dat al ... een resultaat kunnen zijn van het crimblog Bart...

Gepost door: Rene | 22-02-08

De commentaren zijn gesloten.