22-02-08

www.criminaliteit.org

crimisite


NU ONLINE www.criminaliteit.orgWil u bijlagen versturen (foto's, beelden, documenten): info@criminaliteit.org

17:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

NU ONLINE: http://criminaliteit.skynetblogs.be/

Gepost door: The Red Fox | 22-02-08

Welke garantie heb ik dat mijn klacht beter zou opgevolgd en afgehandeld worden dan bv de gekende http://www.politie.be of http://www.ecops.be/ ? Wie controleert deze site op haar betrouwbaarheid en objectiviteit? Gegeven het feit dat deze site door een politieke partij Vlaams Belang werd opgericht en uitgebaat, werkt politisering en eenzijdigheid in berichtgeving ernstig in de hand. Het VB werd zelf veroordeeld voor het manipuleren van informatie en vele van haar leden en mandatarissen hebben een gerechtelijk verleden. Van sommigen loopt zelfs nog onderzoek en proces. Bart Debie is zo'n stichtelijk voorbeeld. Vandaar mijn vraag: is het een goed idee om criminelen andere criminelen aan de schandpaal te nagelen?

Gepost door: Uw wijkagent | 22-02-08

wijkagent - pfffff - en 't is zelfs genen echte !

Gepost door: Ali Baba | 22-02-08

Verrassing Toch weinig islamitische voornamen te vinden op die site, ik ben verrast.

Ook op de site van de BNP las ik vandaag dat 14% vd gevangenen in de UK vreemdelingen zijn, en zij vonden dat VEEL!!

Gepost door: Procureur Generaal | 22-02-08

triestige kwak-agent !! Inderdaad Proc Gen....onder Verhofstadt "8" enkele jaren geleden, is de crim onder de allochtonen met minstens 50 procent gezakt... door de snel Belg wet.......

Onze nep wijkagent is wel erg begaan met het lot van crim crapuul en hun privacy....wie controleert deze site ?? wel "nep" iedereen die het bezoekt ,waarvan de helft de rode en groene smartlappen ,met het vergrootglas erop... om toch maar iets te vinden om VB en Bart den duivel aan te doen... jij moet het anders bekijken...eindelijk een uitlaatklep voor de gewone normale burger die zijn slechte ervaringen met alloch en andere tonen eens kan luchten ,bij wie kan hij anders terecht ?..

Dank zij deze site zullen er in de toekomst meerdere "onverlaten" kunnen opgepakt worden ...
De burger zal een beter idee krijgen wat er zoal in hun rode zogezegde""veilige"" stad gebeurd....het is toch een feit ""nep-agent"" dat veel verzwegen wordt om mensen te laten geloven in dat "spatje" criminaliteit, waar wij volgens Genez moeten mee leren leven.

VB en Bart werden inderdaad veroordeeld !!....maar door WIE werden ze veroordeeld ?? beste "Nep"
ten tijde van het Nazi regime was het voldoende om een jood te zijn .....in Vlaanderen is het voldoende om een VB-er te zijn...

Gepost door: Rene | 23-02-08

Deze site zal zowat de best gecontroleerde site van het land zijn, misschien wel van Europa.

Gepost door: Janice | 23-02-08

Dat er ook Europees klinkende namen bijstaan ligt aan het feit dat er ook 20% van de veelplegers uit Oost-Europa komen.

Vanmorgen op radio 1 zei Bart Debie dat bijvoorbeeld 'Elvis' een Indiër is.

In ieder geval is geen enkele etnische Vlaming bij.

Gepost door: Janice | 23-02-08

Garantie Beste wijkagent,

Als je mij je e-mail adres doorstuurt dan zal ik je ten minste en tiental verhaaltjes bezorgen die mij zelf zijn overkomen en waarmee de politie NOOIT iets heeft aangevangen. Het gaat over beschadiging van mijn eigendom, inbraak, diefstal, verkrachting, geweldpleging, aanrijding met vluchtmisdrijf, doodsbedreiging, oplichting. In geen van deze gevallen heeft de politie zich ook maar een half uur de moeite getroost om nog maar een begin van onderzoek te starten.

En dan kom jij met de vraag : Welke garantie heb ik dat mijn klacht beter zou opgevolgd en afgehandeld worden dan bv de gekende kanalen.

Ik schater het het uit van het lachen. Heb jij ooit al eens te maken gehad met de politie? Heb jij de politie al ooit eens om hulp gevraagd? Heb je de laatste jaren de politie al eens bezig gezien? Ik ben ervan overtuigd dat de dikke champetter uit Kwik en Flupke het nog beter zou doen dan die EENGEMAAKTE POLITIE waar Verhofstadt en zijn bende zo trots op zijn. Voor mijn part mag de Rijkswacht al lang terugkomen.

Gepost door: Roland | 23-02-08

Wat Roland schrijft klopt ntl wel, maar de oorzaak ligt veel dieper. Als burgemeesters en de leiding van het korps de politie 'aanraden' om in bepaalde wijken zo weinig mogelijk te patrouilleren om niet te 'provoceren' .. tja , dan weet je het wel zeker? Je moet echt knettergek zijn om nog politiebeambte te willen worden. de tekorten bij de korpsen liegen er niet om ! en diene "uw wijkagent" had in ieder geval de garantie dat zijn en andere klachten in de doofpot terecht kwamen, want hij was wsl degene die er het deksel moest opschroeven!

Gepost door: jos | 23-02-08

Oproep om verhalen in te zenden naar www.criminaliteit.org van situaties en acties van politie en gerecht die een positieve ontwikkeling hebben gekend en leidden tot aanhouding van de verdachten, inbegrepen proces, veroordeling en eventuele schadeloosstelling.

Of gaat het enkel om klachten en negatieve berichtgeving? Maw: besmeuring van justitie en politieapparaat, nee toch? Als het goed was mag het toch ook gezegd worden?

Gepost door: Uw wijkagent | 23-02-08

die "positieve berichtgeving" over zorgvuldig geselecteerde criminelen worden breed uitgesmeerd en herhaald in de nieuwsuitzendingen van de staatszender en vtm, in alle kranten, week- en maandbladen. ze worden daar desnoods een 10-tal dagen herhaald. dus beste wijkagent, daar dient de website van BDB niet voor. daar kan u zich ruimschoots verkneukelen bij de vrt en de rest van het poco-zootje!

Gepost door: jos | 23-02-08

klachten en negatieve berichtgeving ,besmeuring van justitie en het politieapparaat ?? wijkagent is blijkbaar van mening dat die twee instellingen perfect functioneren en niet vatbaar zijn voor kritiek !!! Een pluspunt voor het nieuwe blog van Bart is dat de bevolking "eindelijk" iets heeft om zijn kritiek en ongenoegen kwijt te raken , gewoon maar door het melden van feiten of ervaringen ..... wat waren de gevolgen tot op heden.... wat werd van "politieke" overheidswege gedaan als maatregel...als er bv meerdere feiten zouden gemeld worden op het Bartblog door mensen die worden lastig gevallen op de bus door "jongeren" zou dat een teken moeten zijn dat er iets dient ondernomen,wat gebeurd er nu ? hoeveel spontane stakingen zijn er al niet geweest van buschauffeurs die het toenemend geweld tegen hun persoon beu zijn....om maar "een" voorbeeld te noemen........
Wat Roland daar schrijft "voor mijn part mag de rijkswacht terugkomen" ... inderdaad voor mij ook ! hoe dikwijls heb ik als agent niet moeten horen als we ergens geroepen werden "mijnheer ik heb niet de politie gevraagd ,wel de rijkswacht".... men had meer vertrouwen in de rijkswacht..omdat deze niet zo politiek gebonden waren ...kun je dat voorstellen dat Janssens indertijd de rijkswacht zou vragen om begeleiding van een ,door hem toegestane,betoging van illegalen ????? ""met zeep aan den buik"" ze zouden misschien wel "ja" zeggen,strategisch gezien een prima idee !! de illegalen laten verzamelen en ze daarna allemaal oppakken,zoals voorzien in de wet!..Het plezante van het nieuwe Bart Blog is ook dat het steeds en scherp in de gaten wordt gehouden en dus gelezen door diegenen die mede verantwoordelijk zijn voor de huidige gang van zaken..het blog is voor velen van hen, geen pot meer die ze kunnen doven om de bevolking verder in 't slaap te sussen ,laten geloven dat het "allemaal" niet zo erg is....

Zolang de politie afhankelijk blijft van de politiek ,dus afhankelijk van een ideologie en van personen die van politiewerk geen fluit afweten..als het in onze maatschappij mogelijk is ,dat een voormalige "reklameboy" plots hoofd van de politie kan worden ,zodoende een korps kan manipuleren, zal het bergaf gaan met onze veiligheid , reklameboys die de politie naar hun pijpen laten dansen omwille van een politiek doel en eigenbelang ...nemen de motivatie van de agent en het respect voor hetgeen zij vertegenwoordigen weg...de waakhond ! eerst zijn tanden uitslagen en hem daarna aan de ketting leggen...daar is de politiek de grote schuldige...

Gepost door: Rene | 23-02-08

Ze zijn er toch niet gerust in.

Gepost door: Rudy | 24-02-08

Ludo Amaai, die Ludo Van Campenhout was wel écht boos in de 7e dag, zijn stem trilde toen hij FDW uitmaakte voor fascist. Criminaliteit is uitsluitend een domein voor de politie vond hij, partijen en media dienen zich te onthouden. En de vele tv-opsporingsprogramma's in het buitenland dan? En de tv ploegen die mee op patrouille gaan?

Staatsveiligheid, gerecht en politie werken slecht in Belgie, denk maar aan de tijd die verstrijkt voor het eindelijk tot een proces komt. Ze lijken de verjaring wel te zoeken. En dat de marokkaanse politie nu 6 oude moorden in ons land moet oplossen, is een echte blaam. Kunnen we die niet inhuren voor de bende van Nijvel op te sporen voor die allemaal dood zijn?

Gepost door: Procureur Generaal | 24-02-08

"écht boos" procureur? ik vond hem eerder door het lint gaan. hij heeft de titel van "zot van A" (voorlopig) overgenomen. het wordt voor pj niet makkelijk om hem terug te veroveren.

Gepost door: jos | 24-02-08

Criminaliteitssite van Vlaams Belang is fascistoïde De Antwerpse Open VLD-schepen Ludo Van Campenhout (foto) is niet te spreken over de criminaliteitssite van het Vlaams Belang. "Dit zijn fascistoïde praktijken", wierp hij Vlaams Belang-topman Filip Dewinter voor de voeten.

Van Campenhout haalde in het Eén-programma De Zevende Dag zwaar uit naar het Vlaams Belang. "De criminaliteit daalt in Antwerpen. U weet dat, maar u wil een verklikkingsmaatschappij creëren", verweet hij Dewinter. Volgens Dewinter wordt nu enkel geschoten op de boodschapper en luistert niemand naar de boodschap.

"Dit is echt fascistoïde", vervolgde een furieuze Van Campenhout. "Het grote voordeel is dat het Vlaams Belang nu zijn ware gelaat laat zien", stelde hij. Dewinter counterde hem door een foto te laten zien van een ontsnapte gevangene. Volgens hem is de foto nooit verspreid om de samenleving niet te verontrusten.

Het Vlaams Belang lanceerde deze week een website waar burgers anoniem criminele feiten kunnen melden. Afgelopen donderdag plaatste de partij een lijst met zogenaamde veelplegers op de site. Die lijst bevat de identiteit van 286 criminelen die de afgelopen 5 jaar minstens 10 zware feiten hebben gepleegd in Antwerpen en die in voorlopige vrijheid werden gesteld.

Volgens Van Campenhout kan het in een democratische rechtsstaat niet dat de politie lekt naar politieke partijen. Ook advocaat Walter Van Steenbrugge noemde de praktijken zeer gevaarlijk. Het parket van Antwerpen is ondertussen al een onderzoek gestart naar lekken bij de politie ( Bron:GVA).Waarom geeft onze democratische rechtsstaat corrupte politieagenten de gelegenheid om vertrouwelijke dossiers aan veroordeelde criminelen zoals Bart Debie over te maken? Wat Bart Debie tijdens zijn ambtsperiode zelf deed, laat hij nu met medeweten, en toelating van de VB- partijtop door bevriende oud-collega's uitvoeren.

Gepost door: The Red Fox | 24-02-08

Ik heb de zevende dag ook gezien en ervan genoten.Het was een zielige vertoning met drie tegen "een" want dat "maske" deed ook haar duit in het "zakske". In ieder geval hangt er promotie in de lucht voor de een of andere procureur die het web zal verbieden....en wie zoekt die vindt!

Die Van Campenhout was ofwel zat,zot of onder invloed...een verklikkers-site..zijn wij "verklikkers" wanneer we een crimineel aanwijzen ? worden wij binnen afzienbare tijd vervolgt om het kenbaar maken van misdrijven ?

Een politieke partij moet zich onthouden van "politie-werk" wat of wie maakt wetten ?
We leven al lang in een politie-staat ??? en de meest onveilige plek is een politiebureel ??? VB zijn fascisten ?? hoe noemt men dan partijen die woorden in de mond nemen zoals "mestkevers ,alle middelen zijn goed ,vernederen tegenwerken belachelijk maken,vervolgen enz...omwille van een ander politiek standpunt ?? "hun vermoedelijk antwoord".... het zijn geen democraten..ze volgen de regels niet !! welke regels volgt bv dat Fientje Moermans en haar dikke vrienden.

Hoe dikwijls herhaalde die Campenhout niet, Debie sloeg " geboeiden"... was hij erbij,was hij getuige of spreekt hij van ondervinding !

Criminaliteit daalt ,de cijfers bewijzen het ,daar heeft hij een punt...dat zullen de cijfers geweest zijn toen Bart Debie nog in dienst was als commissaris.... Toen de zot van "A" zijn jobje kreeg, sprak hij de historische woorden uit tegen FDW ""ik wil en zal uw ergste nachtmerrie worden""..Ik denk het tegenovergestelde...Maar geen nood de correcten zullen wel een middeltje vinden om het web van Bart te verbieden ,het iniatief komt van het VB en of het nu goed of slecht is speelt geen rol en eerlijk gezegd wie wil er nu een "verklikker" zijn....De rode "spasten" die nog geloven in de "goedheid" van crimineel krapuul wiens privacy moet beschermd worden ten koste van alles ,kunnen dan weer opgelucht adem halen...tot zij zelf slachtoffer worden, maar dan nog !! zoals ik reeds eerder schreef zullen zij hun overvallers dankbaar zijn omdat zij niet vermoord werden.....aangifte doen ,weten wie de daders zijn..rode slaafjes en dergelijken zijn geen ""verklikkers"" maar brave correcte menschen!!! en de politie die sterven onder de kogels van gangsters..mogen zich troosten ze krijgen een mooie ontroerende begrafenis ...in omgekeert geval ,vermoedelijk een veroordeling en schadevergoeding voor de nabestaanden van de beschermde crimineel !!
Vive La Belgique ,zijn regering ,zijn socialisten ,zijn Justitie...zijn ""rechtvaardigheid"
het land van de domme zombies !!

Gepost door: Rene | 25-02-08

Hugo . Rooie Fox , donkerrood,donkerrood groen enz enz rooie Fox of wie ge ook moge zijn..geef ons eens een lijst van politieke corrupte sjoemelaars die bescherming genieten van de correcte politieke collega's sjoemelaars...
bv Fientje ,Slangen ...
of Antwerps OCMW geld dat spoorloos is ...over burgermeesters die bijna opdracht geven een PV te vervalsen ter bescherming van hun vandaal zoontje lief...of misbruiken van PS ministers die een cinemake doen per legerhelicopter,interessant misschien ook hoe het kan dat Di Roepeloo's niet worden vervolgd voor gattekentast bij minderjarigen ... dat zijn toch allemaal de correcten , de geloofwaardigen waar jij "fan" van bent....
Hou op met een steen te gooien naar VB terwijl jullie zouden moeten bedolven zijn met massieve rotsblokken !!!
Ga spelen jongen en ga terug naar "moeke" voor het donker wordt

Gepost door: Rene | 25-02-08

Kliklijnen bestaan reeds lang Hahah, die rode mannen toch. Wat zien we als we een beetje onderzoek doen.

1) Meldpunten
SPA meldpunt tegen Citibank
http://www.meldpuntcitibank.be/

Meldupnten tegen racisme, kinder en ouder mishandeling, kafka, childfocus, CGKR

Nochtans allen GEEN apparaten van justitie en sommigen gaan daadwerkelijk over criminele feiten. Waarom wordt er dan niets over deze meldpunten gezegd door de gevestigde partijen ?

2) Een verklikkerlijn zou het pas zijn als individuen worden gemeld in die berichten. Ik dacht dat men enkel over feiten bericht en niet de persoon bij naam noemt (wat wettelijkidd niet kan zonder veroordeling.

3) Grappig, 2 maten en 2 gewichten. Die advocaat ging hem eens moeien dat men een persoon niet mag berechten in de media vooraleer de rechter uitspraak heeft gedaan.
Waar leeft die man ? Dutroux, Van Themsche, etc.. het is allemaal door de media, politiek en het publiek veroordeeld vooraleer een rechter uitspraak heeft gedaan, inclusief het CGKR dat hier zwaar gefaald heeft als neutrale installing.

De vraag is dus juist, wat is er tegen een website die bepaalde feiten publiek maakt ?

Argumenten die Van Camp gebruikte waren weeral een belediging voor slachtoffers van de echte fascisten. Het beledigen en mensen fascisten noemen ipv wettelijke argumenten te vinden (die hij duidelijk niet had) is typisch voor dit soort mensen.

Gepost door: Den Amerikaan | 25-02-08

Den Amerikaan heeft het hier perfect weergegeen. De kliklijnen zitten bij de zogenaamde 'democraten', daardoor verliezen er onschuldige mensen hun job of vakbond, of worden ze voor de rechtbank getrokken voor vermeend racisme.
De site van Bart is niets anders dan waargebeurde feiten en de enigen die aangeklaagd worden zijn zware criminelen die onze samenleving onveilig maken.

Van Campenhout zal weer een 'neut' teveel opgehad hebben, zeker?
Ik heb daar vroeger al eens iets over geschreven.
Lees hier:

Gepost door: Janice | 25-02-08

GvA heeft trouwens al een artikel overgenomen vorig weekend

Gepost door: Janice | 25-02-08

Ik ben net gaan kijken wat er zoal is binnen gekomen op de kliklijn en er staat tot nog toe geen enkele melding van een concrete situatie of feit in. Enkel vage klachten, algemeen gesakker zeg maar, in de stijl van "Wie zegt dat de criminaliteit in Antwerpen gedaald is, heeft het volgens mij toch wel erg verkeerd voor" enz... Daar heb je geen kliklijn voor nodig, klagen kan je beter op weblogs zoals deze. Zoveel moeite en zoveel tamtam gemaakt allemaal voor niks.

Gepost door: Uw wijkagent | 25-02-08

Zoveel moeite was dat helemaal niet... je kunt moeilijk van een site die amper twee werkdagen online is verwachten dat er al tientallen onbetrafte moorden, ramkraken en overvallen opstaan, hé!

't is zo al erg genoeg.

Gepost door: Janice | 25-02-08

Goed zo Wel wijkagent, hetgeen u nu zegt is contradictie met uw vorige posting.

Bij deze bedankt om het nog eens duidelijk te maken.

Gepost door: DenAmerikaan | 25-02-08

Inderdaad Amerikaan, het lijkt me ondertussen wel vrij duidelijk dat er geen behoefte of vraag is naar een meldpunt, vermits er al zovele wettelijke bestaan.

Zoals je al gemerkt zal hebben, krijgen deze zogenaamde 'klachten' door de webmaster (Debie?) de boodschap mee "doorgegeven aan de Lokale Politie Antwerpen voor opvolging". Of hij dat doet, kan natuurlijk niemand controleren, maar het wordt wel gesuggereerd dàt hij het doet en dat het de efficientie zou ten goede komen. Ook dat zullen we nooit te weten kunnen komen. De man of meldpost is niet officieel en niet beëdigd.

Mijn advies: deponeer uw klacht rechtstreeks bij de politie of bij de bestaande meldpunten. Je slaat alvast een TOTAAL overbodige tussenhalte over, namelijk die van criminaliteit.org. Die tijd heb je al zeker terug gewonnen.

Gepost door: Uw wijkagent | 25-02-08

Jongens vast na bruut beroven bejaarden


De politie Haaglanden heeft met de aanhouding vorige maand van twee Haagse jongens van 15 en 16 jaar vermoedelijk enkele gewelddadige diefstallen opgelost. Het gaat om de beroving van twee vrouwen van 91 en 86 jaar. De laatste werd ook slachtoffer van een poging tot verkrachting.

Het 91-jarige slachtoffer kreeg op 4 januari in haar woning aan de Ermelostraat bezoek van een jonge man die vertelde dat hij de radio kwam repareren. Al snel stuurde ze hem weg, omdat ze het niet vertrouwde. Later ontdekte de vrouw dat er geld en een pinpas uit haar tas waren verdwenen. Vijf dagen hierna belden twee jongens bij de vrouw aan. Ze vertelden de vrouw dat zij het geld kwamen terugbrengen dat enkele dagen daarvoor was gestolen. Eenmaal binnen sloegen de jongens de 91-jarige in elkaar en bedreigden zij haar met een mes. Het was de daders onder meer te doen om de pincode van het slachtoffer, maar die heeft zij uiteindelijk niet gegeven.

Op 18 januari werd de 86-jarige vrouw uit dezelfde buurt het slachtoffer van een brute beroving. Zij werd in haar woning plots geconfronteerd met een jongen die vermoedelijk door een open raam naar binnen was geklommen. De jongen mishandelde de vrouw, poogde haar te verkrachten en bedreigde haar met een mes. Uiteindelijk ging de jongen er met een onbekende buit vandoor.

Enkele dagen na de beroving in de Ermelostraat besteedde het opsporings-programma van RTV West, Team West, aandacht aan déze zaak. Naar aanleiding van de uitzending kwamen bij Meld Misdaad Anoniem twee zeer bruikbare tips binnen. Deze tips leidden samen met intensief onderzoek door de recherche op de vroege ochtend van 20 januari tot de aanhouding van de twee verdachten. De rechter-commissaris heeft het duo inmiddels voor minstens 90 dagen in voorarrest gezet.
Politie.nl 8 februari 2008

Gepost door: Uw ervaringsdeskundige | 25-02-08

Tav Uw ervaringsdeskundige.

U 'vergeet' wel een belangrijk gegeven te vermelden, namelijk: door wie wordt het initiatief ondersteund?

Het verschil dus.

a) meldmisdaadanoniem.nl
Ik citeer: "Het bestuur van de stichting is samengesteld uit vertegenwoordigers van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Verbond van Verzekeraars en van de Raad van Hoofdcommissarissen. "

b) criminaliteit.org
Wat lees ik bij criminaliteit.org: "Opgericht door Bart Debie met de steun van het Vlaams Belang".

Is wel wat anders niet?

Terloops: Bart Debie werd zonet veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf waarvan één jaar effectief. Dit onder meer voor valsheid in geschrifte en het achterhouden van info.

Snapje't verschil een beetje?

Gepost door: Uw wijkagent | 25-02-08

Neen Neen, want de reden waarom het initiatief in ons land uitgaat van een politieke partij is omdat de officiele instanties hun kans niet gegrepen hebben om het zelf te doen. Een beetje dezelfde reden dus waarom de katholieke kerk zo'n grote successen boekten met hun scholen en klinieken.

En wat betreft Debie vermoed ik dat, als alle politieagenten zo zwaar moesten aangepakt worden als hij omwille van even buiten hun boekje te gaan, ze niet eens meer genoeg personeel over hadden om te flitsen. Als Debie niet bij het VB was gegaan, was hij hoogstens een paar weken geschorst geweest met behoud van wedde, de gebruikelijke straf.

Gepost door: Uw ervaringsdeskundige | 25-02-08

Wijkagent Uw wijkagent,

Gelieve me dan even uit te leggen waarom al die andere meldpunten dan bestaan, ook opgezet buiten justitie en politieke partijen.

Dat zijn allemaal meldpunten die ook criminele feiten zijn en bij de politie kunnen binnengedaan worden, dus waarom steunt u deze dan wel ?

Waarom kan een politieke partij zoals de SPA tegen een private instellinge een meldpunt maken en geeft men dit niet door aan de onderzoekrechter ?

Mij lijkt het dat u veel schrijft maar weinig zegt, want aan argumenten ontbreekt het u. DE vraag is en blijft, is dit onwettelijk of niet.

Gepost door: Den Amerikaan | 25-02-08

Soms begrijp ik de mensen niet , neem nu bv de " wijkagent" Indien die persoon werkelijk wijkagent zou zijn of zelfs maar bekommerd om de veiligheid ,zou hij dan toch niet beter blij zijn met een meldpunt , prive of niet ,dat kriminele daden en/of personen aanbrengt ? Of is zijn zure oprisping er eentje van " 't komt van het VB , dus is het slecht !"
Terloops , een enquete in het nieuwsblad gaf als resultaat dat 74 % van de briefschrijvers het idee van het krimineel meldpunt goed vond .

Waarom voortdurend de persoon van Bart Debie erbijgesleurd ?. Om wat te bewijzen ?
Dat Bart veroordeeld werd " ONDER MEER VOOR VALSHEID IN GESCHRIFTEN EN ACHTERHOUDEN VAN INFO "
de woordjes "onder meer" geven al aan dat het een erg zwak dossier was . Wat was Barts kapitaal misdrijf dan ?
Het krankzinnigste aan het ganse betoog van de wijkagent en zijn gelijken is eenvoudig , als er morgen iemand anders, hetzij een prive persoon
-instelling of politieke partij met een identiek meldpunt komt aandraven , de kranten bol zullen staan van lof en goedgunstige kommentaren .
De "ervaringsdeskundige" heeft het bij het rechte eind ; hier wordt weer eens het VB geviseerd en niet echt het initiatief .

Gepost door: Theo | 25-02-08

Zoals ik al hoger vermeldde, schiet het meldpunt van crim.org haar doel voorbij vermits ze 1) enkel klachten bevat en geen concrete tips 2) omdat ze deze 'tips' doorverwijst opnieuw naar de overheidsinstanties waarvan ze tegelijkertijd beweert 'dat ze hun werk niet doen'.

Nogmaals: crim.org werd opgezet, niet om efficienter te werken, maar om het werkelijke opsporingswerk te bekladden en haar dienaren in uniform te discrediteren. Bovendien is er het chronisch tekort aan politiepersoneel, dat overigens ook door het VB wordt erkend, en meer tips (hoe waardeloos ze tot nog toe ook blijken te zijn) zal in deze omstandigheden ook niet tot meer aanhoudingen leiden. Ik beschouw crim.org dan ook zuiver als een propagandistische stunt, niet bedoeld om criminele feiten op te lossen maar (dat is maar een indruk die ze geeft) maar dat enkel doet uit electoraal winstbejag. Iets wat ik 'gewoon' vind voor een politieke partij, daarom is het ook politiek.

Ik blijf huiverachtig tegenover een crimineel (Debie) die criminelen gaat helpen klissen en tegenover een partij (het VB) die eveneens werd door het Hof van Beroep werd veroordeeld (zij het dan via haar duistere vzw's).

Mijn advies: Laat politie- en speurwerk over aan hen die ervoor opgeleid zijn en gemachtigd en controleerbaar zijn door de wet.


Gepost door: Uw wijkagent | 25-02-08

Wijkagent ,

Tekort aan politiemensen, ok,maar ik had een beter argument verwacht dan deze dooddoener.
Nogmaals , al is het ook een "goedkope " verkiezingsstunt waarom niet de onmiskenbare positieve punten erkennen?

De 74 procent lezers van "Het Nieuwsblad " die het initiatief wel goed vonden (waarop je geen kommentaar geeft )geven toch maar weer dat het vertrouwen in justie en politie niet erg groot is , of vergis ik mij.
Jij kunt toch niet ontkennen dat er voorbeelden zat zijn van scenes op politiekantoren (bv bij aangeven van diefstallen of "kleine kriminaliteit ) die eerder thuishoren in de
Marx-brothers-films .Er zijn nog steeds menskens die er niet goed van zijn .
Het zijn vooral die zaken die de mensen naar het VB drijven omdat die partij vooral het thema veiligheid en daaraan verbonden problemen luid verkondigt zonder de verzachtende en wollige toon van korrekte politiekers.Ik weet het dat hoor je misschien niet graag en breng je misschien onder bij de afdeling " verkiezingsslogans "
Voor de rest ,tja man , je afschuw voor het VB in het algemeen en Bart Debie in het bijzonder is je volle recht maar nuanceringsvermogen is niet je sterkste kant.Daarom breng ik ook geen enkel argument aan om je tegen te spreken .

Gepost door: Theo | 25-02-08

Leuven, het Mekka aan de Dijle Omwille van het cordon sanitaire en de verdere demonisering van het VB is het hun volste recht de ondemocratische partijen en instanties tegen de schenen te stampen zo hard ze kunnen.

Neem nu het hoofddoekendebat in Leuven: van de 45 raadsleden stemden alleen de 3 VB'ers voor een verbod. Alle anderen, zelfs NV-A, pisten in hun broek van schrik voor de Leuvense Napoleon. Zo hoort het dus, nu weten we waar we staan. Leuven is waarschijnlijk de meest linkse stad van Vlaanderen, nergens haalt Groen! zo'n score.

Gepost door: Uw ervaringsdeskundige | 25-02-08

Wijkagent gaat hier wel z'n boekje te buiten.
Waarom werd het Vlaams Blok destijds veroordeeld? Niet omdat ze strafbare feiten hadden gepleegd, maar omdat een partij die België wou splitsen moest gefnuikt worden.
Met alle middelen bestreden moest worden.

Drie rechters hadden zich al eerder onbevoegd verklaard omdat het volgens hen om een politieke afrekening ging. Mede door het feit dat het CGKR zich had versproken en had toegeven dat het proces enkel diende om het VB politiek uit te schakelen.

Maar Verhofstadt had al ver voor de rechtsspraak in Gent laten verstaan dat 'het Blok hier niet zou ontsnappen'. (Natuurlijk niet, die rechter kreeg dan ook rond nieuwjaar zijn beloofde bevordering - het stond in het staatsblad).
Na 36 wetswijzigingen geraakten ze trouwens nog niet verder dan 'aanzetten tot...' en het was dus geen veroordeling 'wegens racisme', zoals Wijkagent hier zegt. Dat is een heel groot verschil waar zich blijkbaar niemand aan stoort.

En waarom hadden Verhofstadt en zijn bende absoluut een veroordeling nodig? Om de uitsluiting van het Vlaams Belang (toen de grootste partij)in het buitenland aanvaardbaar te maken. Daarom werd het Vlaams Belang in het buitenland slecht gemaakt door vooral de paarse regering.
Om het allemaal geloofwaardig te maken natuurlijk...

Nu gaat Verhofstadt één miljoen euro verkwisten om ons land terug op 'niveau' te brengen zodat buitenlandse investeerders naar ons land zouden komen. Ik geloof echter niet dat buitenlanders met hun bedrijven zouden wegblijven indien we onafhankelijk zouden zijn van het corrupte PS land.
Maar had paars, de Vlamingen niet zo slecht gemaakt door grove leugens in het rond te strooien, dan had hij nu niet weer geld moeten verkwisten om bedrijven naar hier te lokken.

Wist je trouwens dat Nederland in samenwerking met België illegalen terug naar het land van herkomst vloog in een C 130, op hetzelfde moment dat het VB daarvoor veroordeeld werd?

Wat Bart Debie betreft...in feite vind ik jouw reactie niet abnormaal. Je gelooft natuurlijk eerder vijf veroordeelde Turken die op heterdaad betrapt werden met ijzeren staven in de hand (die ze zogezegd hadden afgepakt van andere 'bandieten') maar waarbij gestolen goederen in huis gevonden werden, dan een politiecommissaris die voor hetzelfde werk op het Falconplein gevierd en gelauwerd werd.
Alleen kwam het nu beter uit hem te veroordelen omdat hij ondertussen deel uitmaakt van een partij die ze toch kapot willen.
Wat die 'verduistering' betreft ging het om een laptop die twee weken op het bureel bleef liggen. De eigenaars hadden een shipping bedrijf en indien deze laptop in de archieven zou zijn verdwenen, dan was dit bedrijf belangrijke informatie kwijt geweest. Dus heeft Bart die laptop terug gebracht.

En ja, misschien nog iets dat jullie niet weten -na zijn veroordeling werden nog eens zeven Turken vrijgelaten, want die jongens hadden evenmin iets gedaan. Allen maar een beetje carjacken, inbreken en fysiek geweld...meer niet! Niets om te bestraffen dus.

Gepost door: Janice | 26-02-08

Janice,

Wat mij helemaal stoort aan Debie's veroordeling en die naar mijn mening geen kans maakt om overeind te blijven zijn de klachten van racisme.

Hij heeft een sfeer gecreeerd waarin racisme mogelijk was.... (welke wet is dat ?)

Hij heeft zich dus niet bezondigd aan racisme, maar toch wordt hij veroordeeld.

Vergelijk dat even met de Turkse man die een congolees heeft afgeslagen, en opgenomen op video.

De congolees zegt dat er racisme was van de turkse man en de openbare aanklager volgt dat niet, volgens hem is er geen sprake van racisme...

Straf toch , was die turk een blanke vlaming geweest stond het CGKR al mee te klagen....

Gepost door: Den Amerikaan | 26-02-08

Ze gaan er van uit dat enkel blanken racistisch kunnen zijn. Dan moeten ze maar eens een tijdje naar Noord-Afrika gaan en kijken hoe hun donkere landgenoten daar behandeld worden.
Ik heb het zelf gezien, hoe dieper men het land intrekt, hoe donkerder de mensen worden. Zij en mensen van het platteland zijn daar gewoon tweederangsburgers.

Gepost door: Janice | 26-02-08

Hugo uw wijkagent !! waarom noemt Hugo zich nu "uw wijkagent"..dat slecht onderhouden kacheltje heeft hem toch geen goed gedaan !!
en als hij op bepaalde argumenten in de hoek wordt geduwd en geen zinnige repliek kan vinden .komt hij weer te voorschijn met een nieuwe nick

Gepost door: Rene | 26-02-08

Hij heeft een sfeer gecreeerd waarin racisme mogelijk was.... (welke wet is dat ?)

Dezelfde wet waarop het Vlaams Belang werd veroordeeld: de antiracismewet namelijk.

Gepost door: Uw wijkagent | 26-02-08

De politie uw vriend Een typisch voorbeeld op crim.org is wat er in de rubriek 'Opsporing verzocht'. Plat van't lachen was ik van wat ik daar zag (nauwelijks vier gevallen.

Toch moet je eens klikken bij die zgn broodautomaten pikkers, waar eveneens een plaatje van de camera opstaat. Crim.org is wel zo eerlijk om te vermelden van waar die info komt, namelijk www.OPAM.be. Doe eens de moeite om crim.org te vergelijken met www.opam.be. Dan ziet u meteen het verschil tussen professionals en dat van de amateurs.

Nogmaals: er bestaan voldoende sites waar je terecht kan met je klachten. Wie dat wenst kan ik hier een ganse lijst publiceren van professionele sites die aan preventie doen. Voor het overige: laat politiekers doen waar ze 'goed' voor zijn: politiek bedrijven, en laat het èchte werk (het politie- en speurwerk) over aan hen die er toe bekwaam zijn en beëdigd zijn.

Laatste tip: uw eerste en beste aanspreekpunt is nog altijd uw wijkagent. Met gegronde duidelijke klachten en tips kan u nog altijd het beste bij hem/haar terecht.

Gepost door: Uw wijkagent | 26-02-08

Blij Toch zijn wij blij dat we het CGKR hebben opgericht, Wijkagent, samen met de vele bestaande en nog op te richten meldpunten racisme. Je weet waarschijnlijk ook hoe racistisch sommige politiemensen zijn?

Gepost door: Jozef | 26-02-08

Ook blij U bent me juist voor zie ik, Jozef.

Ik zou eraan willen toevoegen: ook wij van Child Focus prefereren dat strafbare feiten ivm ontvoeringen van kinderen rechtstreeks aan ons worden gemeld. Iedereen weet immers (zie bv www.opam.be) dat de politie alleen binnen de bureeluren bereikbaar is.

Gepost door: Brice | 26-02-08

Bij ons in Nederland Supermarkten willen posters dieven ophangen

LEIDSCHENDAM (ANP) - Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) onderzoekt of posters van professionele winkeldieven in supermarkten kunnen komen te hangen. De posters zouden een afschrikkende werking moeten hebben.

Het CBL wil binnenkort over dit plan in overleg treden met politie, justitie en het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).


Het CBP laat in een reactie weten niet veel voor het plan te voelen.

Wel bestaan er al speciale websites met foto's van overvallers en winkeldieven waar winkeleigenaren informatie kunnen halen.

Gepost door: TROUW | 26-02-08

Wijkagent Omdat u toch niet op de man speelt en probeert met degelijke argumenten te komen de volgende vraag

Waarom mag een politieke partij (die in de regering zat) op die moment wel een meldpunt maken tegen over een private firma ?

Waarom mag men wel een meldpunt maken over racisme en kinder- ouder mishandeling (criminele feiten) door prive organisaties in dit land maar niet door een politieke partij die in parlement en senaat zit en die oppositie voert ?

Waarom mag een krant of magazine mensen beoordelen en veroordelen en gebruik maken van 'bronnen' om zaken aan te klagen (cfr Notaris X compleet fout !) en publiceren en een politieke partij niet ?

Over die veroordeling, in eerste aanleg heeft de rechter de veroordeling over racisme NIET weerhouden en onbewezen geacht. Vreemd dat een andere rechter anders oordeelt op dezelfde argumenten en bewijzen ? Waarom zei u ?

Bovendien heeft de rechter een fout gemaakt, de wet waarnaar u verwijst is verschillende keren aangepast, we weten waarom... het onderdeel waar de rechter naar verwijst was naar mijn informatie NIET van toepassing toen de zgnmde overtreding is gebeurt. Een wet kan niet retroactief worden toegepast, een kluif voor cassatie als je het mij vraagt.

Gepost door: Den Amerikaan | 26-02-08

Wat is racisme En ieder mens die eens het vonnis wil lezen (recap) over waarom het VB is veroordeelt tot aanzetten tot racisme (het VB kon niet voor racisme veroordeeld worden vandaar....) kan dat hier lezen.

De feiten aanhalen die iedereen kent en die niet worden afgedaan als leugens door de rechtbank, de rechtbank heeft geen oordeel gevelt over de juistheid van de data statements gemaakt in de folders door het VB, is voldoende voor de rechter om te zeggen aanzetten tot racisme.

Dat de SPA aanzet tot haat door de rijken altijd aan te vallen dat het geld daar zit en moet gehaald worden en dat de rijken (10%) eigenaar zijn van 80% van het kapitaal, dat mag WEL gezegd worden.

20% van de kiezers in Vlaanderen als kakkerlakken benoemen mag wel, dat is allemaal geen probleem


http://www.mensenrechten.be/word/belangrijke%20elementen%20arrest.doc

Maar wijkagent, het feit dat Debie nu webadmin is of niet maakt niets uit. U heeft me nog steeds geen enkel wettelijk argument gegeven. Dat dit nu zijn doel voorbij schiet of niet, is dat uw probleem nu echt ?

Gepost door: Den Amerikaan | 26-02-08

"Toch zijn wij blij dat we het CGKR hebben opgericht, Wijkagent, samen met de vele bestaande en nog op te richten meldpunten racisme. Je weet waarschijnlijk ook hoe racistisch sommige politiemensen zijn?"

Klopt, een paar voorbeelden: Rene, gepensioneerd politieinspecteur, en actief op dit forum; VB mandatarissen Bart Debie en Johan Demol enzovoort. Politiemannen zijn tenslotte ook maar mensen en zijn evengoed te beïnvloeden en te manipuleren als andere mensen. Politiemensen behoren boven de politiek te staan en mensen bij te staan ongeacht hun origine of religie. Het zou nogal wat worden als politiemensen op eigen houtje mogen beslissen wie ze willen helpen of wie ze tot moes mogen slaan. Gelijke plichten impliceert ook gelijke rechten. Om ontspoorde politieagenten terug op de rechte weg te helpen of te sanctioneren, bestaan verschillende comité's en tuchtcommissies en procedures. Bart Debie en Johan Demol zijn niet ontslaan omdat ze tot een bepaalde politieke partij behoorden, maar omdat ze hun boekje te buiten gingen. Hun bevoegdheden op eigenwijze gingen interpreteren.

Over andere meldpunten. Die staan ook onder controle van de wetgever en kunnen ter verantwoording worden geroepen. Er bestaat ook zoiets als de wet op de privacy. Andere meldpunten zijn zich daar goed van bewust, kijk maar wat Childfocus (hierboven aangehaald) daarop zegt: "Eerst en vooral moet duidelijk gesteld worden dat Child Focus de politiediensten niet vervangt. Wij werken aanvullend en blijven een onafhankelijk centrum.[..] Door de samenwerking met de politie en het gerecht verder te verbeteren, zullen wij veld blijven winnen op de plaag van de pedofilie en de verdwijning van kinderen."

Gepost door: Uw wijkagent | 26-02-08

Beste donkerrood mijn gelukwensen met uw aanstelling tot "wijkagent" eindelijk een politieman die niet racistisch is en boven alle politiek staat....Je noemt daar twee namen Bart Debie en Demol,ik heb voor die officieren... en dat waren inderdaad OFFICIEREN van politie,veel bewondering omdat deze BOVEN alle politiek hun job naar behoren uitvoerden,de harde aanpak ......is Vlaanderen nu voor de harde lijn of niet ? ben jij voorstander voor bepampering van het crimineel uitschot ? Vele officieren die ik heb gekend ,durfden in bepaalde gevallen geen beslissing nemen,omwille van de polititiek ,voor het veilig stellen van een bevordering .Bij de ontruiming van de Arenaweide bv hing de politiek in de lucht,we moesten de tenten en betogers verwijderen maar geen enkele officier had de moed het noodzakelijk bevel te geven , wij stonden daar als Joker...wat heeft men gedaan... de rijkswacht erbij geroepen ... als die mannen eindelijk toekwamen was alles opgelost binnen het kwartiertje zonder dat er geweld voor nodig was...waarom ? omdat deze niet politiek gebonden waren, geen burgermeester geen partij enz ..!! Idem heb ik meegemaakt met een betoging van het AFF opnieuw stonden wij daar voor "joker" tot de "rijkswacht" er een einde aan maakte.Demol en BDB zijn slachtoffers van de politiek omwille van hun harde aanpak en ze boekte ""resultaten!!"" en dat mocht blijkbaar niet.Wij zijn inderdaad ook maar mensen en te beinvoeden.Als ge bijna dagelijk de confrontatie moet aangaan met "krapuul" soms van het ergste soort,die dan nog in sommige gevallen bijzonder arrogant zijn en het bloed onder je nagels halen,als je weet wat zij hun medemens hadden aangedaan...krijgt zo'n smeerl...eens een lap rond zijn oren ,staan de gazetten er vol van ...en wat zijn slachtoffers ???? Inderdaad donkere wijkagent, soms was mijn "haat" tegenover het krapuul erg groot ,hoe graag in bepaalde gevallen droomde ik ervan "een stuk vuilnis" alle hoeken van de kamer te laten zien...maar dat mag uiteraard niet he! en wat "haat" betreft, beste collega wijkagent, daar weet jij alles van .... je haat tegen VB-ers bv.... zelfs nog tegen personen en een bepaalde partij die al lang tot de geschiedenis behoren.Jouw grote politieke voorbeelden druipen van haat..."mestkevers enz" en wat zij doen ,vernederen , belachelijk maken ,vervolgen, uitsluiten enz enz is volgens mij veel erger dat een stuk "krapuul" een draai rond zijn oren geven !!!! maar daar zal jij zeker niet mee akkoord gaan "krapuul" komt op de eerste plaats samen met de socialisten en hun leiders !!

Gepost door: Rene | 26-02-08

Hugo, watch it!!!

De site heeft niet dezelfde functie als child focus of om het even welke andere organisatie. Het gaat erom dat feiten bekend worden gemaakt waarvan Janssens vindt dat ze moeten verzwegen worden voor de bevolking.
Iedereen heeft het recht om te weten wat ze op ons loslaten.

Wat wijkagent en co hier doen is gewoon schieten op de pianist.

Gepost door: Janice | 27-02-08

"Het gaat erom dat feiten bekend worden gemaakt waarvan Janssens vindt dat ze moeten verzwegen worden voor de bevolking."

Ik ben het met u eens dat er niks moet verzwegen worden voor de bevolking. Alleen, waarom vind ik dat dan niet terug op crim.org? De paar berichten die op crim.org werden aangehaald, komen van officiële meldpunten en van de politie zèlf die op het internet werd weggeplukt/gecopieerd door Bart Debie zèlf. Vind je dat niet vreemd? Het wordt al helemaal te gek wanneer Debie een melding wegplukt van een politiesite en dan de 'melder' daarna de raad geeft om terug naar de politie te stappen, of de boodschap zelf doorgeeft aan de politie?

Wat blijft er dan nog over van het nut van crim.org, behalve dan zoals Theo het hierboven reeds aanhaalde: "al is het ook een "goedkope " verkiezingsstunt"?


Gepost door: Uw wijkagent | 27-02-08

alle middelen zijn goed he mijne kwartier-agent....Het blog van BDB is nuttig en kan bv ook dienstig zijn als uitlaatklep voor de getreiterde burger,die volgens uw rode "smartlappen" moeten leren leven met een "spatje criminaliteit" !!

Gepost door: Rene | 27-02-08

Rene: "alle middelen zijn goed he.."

.. om allochtonen te pesten en te stigmatiseren.."

Want daar draait crim.org de facto om. Of dacht je dat crim.org de moeite zal doen om ook autochtone criminaliteit aan te pakken? We zien dat nu al hoe ze Eigen Volk-criminelen voortdurend trachten te verschonen.

Gepost door: Uw wijkagent | 28-02-08

Criminaliteit in Scandinavie Terreurverdachten in Scandinavië opgepakt

STOCKHOLM (ANP) - De inlichtingendiensten in Noorwegen en Zweden hebben donderdag in een gezamenlijke operatie zes terreurverdachten aangehouden. De zes worden verdacht van het voorbereiden en financieren van aanslagen.


Dat hebben de autoriteiten in Zweden en Noorwegen laten weten. Medewerkers van de Zweedse inlichtingendienst SAPO arresteerden drie mensen in Stockholm. Collega's van de Noorse geheime dienst PST hielden in Oslo eveneens drie personen aan.Gepost door: TROUW | 28-02-08

een echte wijkagent zou er anders over denken Beste wijkagent..wat ik wel weet ,de laatste 5 jaar was ik amigobewaker politie Noord ...onze onvrijwillige klanten werden allemaal keurig in groot een boek geschreven..en wat bleek...toen ik op rust ging was er meer dan een verdubbeling van onze hotelgasten...en wat viel op ?....de overgrote meerderheid waren Noord Afrikaanse namen zoals Mohamed... Abdelkader enz enz en de meeste werden aangehouden voor drugdealing...ook bij de jeugd waren deze "namen" sterk vertegenwoordigd...ik weet het en spreek van ondervinding , jij weet het niet en hecht geloof aan wat ze je vertellen.....je moet de waarheid onder ogen durven zien ... spijtig dat de "goede Marokkanen " over dezelfde kam geschoren worden,want goede Marokkanen zijn er blijkbaar ook....stigmatiseren , pesten, racisme ....zijn woordjes die door de rode smartlappen op de voorgrond worden geschoven om het krapuul te beschermen

Gepost door: Rene | 28-02-08

"spijtig dat de "goede Marokkanen " over dezelfde kam geschoren worden,want goede Marokkanen zijn er blijkbaar ook"

Dat lijk je precies toch al door te hebben. Persoonlijk ken ik enkel goede burgers van Marokkaanse origine. Waarschijnlijk valt dit te verklaren doordat ik een burger ben en jij een ex-flik. Jij komt alleen met de onderkant van de maatschappij in contact waardoor je een totaal vertekend beeld hebt gekregen van de maatschappij. Ik daarentegen begrijp er niks van dat je zo veralgemeniseert van wat je in je functie ooit hebt meegemaakt. Jouw 3% criminelen allochtonen zijn belangrijker voor jou dat mijn 97% niet criminele allochtonen. Zo komen we natuurlijk nooit tot een oplossing, noch van racisme en discriminatie, noch tot een behoorlijke communicatie, wederzijds begrip en 'uniforme' aanpak. Tracht eens meer naar die 97% te kijken en ontdek met mij dat het niet al slecht is in ons land. Kijk wat meer naar de zon en wat minder naar de grond.

Gepost door: Uw wijkagent | 28-02-08

Man, man, man. Hoe is het mogelijk!
Je zou toch mogen verwachten van een wijkagent dat hij een beetje 'van deze wereld' is, maar onze wijkagent zit blijkbaar al te lang in zijn stoel achter zijn PC'tje gekluisterd om nog realistisch te kunen nadenken.
Ik vraag mij af aan welke normen die 'goeden' moeten voldoen om tot die 'wijkagent-goeden' gerekend te worden.
Heb je al eens gehoord van de 'Umma'?


Umma

Het maatschappelijke kader waarin het samenleven van de Moslims geregeld moet worden, heet Umma,
waarmee zowel een stam, een rijk, een staat bedoeld kan zijn of ook een religieuze gemeenschap. Na verloop van tijd verstond men daaronder steeds meer de gemeenschap van
de Moslims (Umma Muhammadiyya of Islamiyya). “De geestelijke en culturele eenheid van de Moslims in de “Umma” is voor de Moslims het symbool voor de eenheid van God. Als lid van de “Umma” was en is de Moslim lid van de “Dar al Islam”(huis van de Islam). (Ik hoop dat je dit snapt? Er kan enkel vrede zijn in het huis van de islam betekent dat er enkel vrede kan zijn als heel de wereld bekeerd wordt tot de islam).


Slechts daarin kan hij op een optimale wijze aan zijn religieuze plichten voldoen.

De eenheid van de “Umma” manifesteert zich in de gemeenschappelijke geloofsbelijdenis en in het gezamenlijk in acht nemen van het goddelijke recht.

Het is de taak van de politieke Moslimleiders de “Umma” “goed functionerend en vrij van ketterij te houden.” (KHOURY)

De discussie over wat de Umma behoort te zijn, een doel dat nagestreefd dient te worden of een
oorspronkelijke toestand die men weer wil herstellen, is heel actueel, zowel onder wetenschappers als ook onder fanatiek geworden islamitische intellectuelen en fundamentalisten.

Omdat gelovige Moslims zich nauwelijks een geseculariseerde Umma buiten het goddelijke recht, de Sharia, voor kunnen stellen, is het voor hen moeilijk een maatschappelijk volledig geïntegreerd leven in een niet islamitische
staat te leiden.

Een gelovige Moslim kan dit niet anders ervaren dan als een voortdurende bedreiging van zijn identiteit.

Gezien de huidige socio-economische omstandigheden in bijna alle Islamitische landen dringt zich de vraag
op ......”of de Islam als cultureel systeem dat aanspraak maakt op absoluutheid en onvergankelijkheid en daarom vijandig staat tegenover de geschiedenis, veranderingen belemmert, of dat Moslims hun eigen weg
gezocht hebben om deze absoluutheid in het dagelijkse leven te vermijden, zonder op te houden erin te
geloven.” (TIBI, 1991)

Europa als deelgebied van de Umma?

Vermoedelijk vat een groot deel van de in Europa levende Moslims diverse teksten van de Koran niet
woordelijk (fundamenteel) op. Maar diegenen die dat doen, hebben het probleem dat ze zich ten opzichte van de Europese maatschappij of huichelachtig moeten opstellen of in Islamitische zin tegen de goddelijke
opdracht, namelijk om de Umma ook voor alle Europeanen als levensruimte te introduceren, dat wil zeggen actief te missioneren, moeten zondigen.

„In die zin bracht het een Belgische Islamiet op een openbare bijeenkomst aan de Nederlandse Universiteit van Leiden als volgt onder woorden: »Wij als Moslims volgen de geldende wetten in Europa«, echter niet naar de geest.

Daarop volgde de beperkende zin:» .en dit zo lang wij in de minderheid zijn”.

De oprichter en directeur van het Moslim College in Londen, Imam Zaki Badawi, heeft op het World
Economic Forum 2001 in Davos West Europa 'welwillend' niet meer als het huis van de oorlog (Dar al-harb) aangeduid en het tot het huis van de Islam gerekend (Dar al-Islam), omdat reeds rond de 25 miljoen moslims hier zouden wonen.

Dat Europa een eigen (ongeveer 1000 jaar oudere) identiteit bezit en door enkele miljoenen Islamitische immigranten niet Islamitisch wordt, wilde hij niet inzien.

Zo, nu weet je het, ze beschouwen het hier al 'Dar al-Islam' en als ik jou bezig hoor, dan schrik ik daar niet van.

Gepost door: Janice | 29-02-08

Hugo is een triestige rode plant met groene blaadjes Janice heel dat Islaaaaam gedoe is een herhaling van de geschiedenis...Indertijd viel het Christendom ook uiteen in protestanten ,orthodoxen en andere talrijke grote en kleine groepjes , je hoort ze allemaal zeggen ,wij verkondigen de waarheid en leiden je naar het "licht" Zo zal het uiteindelijk ook vergaan met de Islaam ,ze komen in ons klein landje al niet overeen de Turkse Moslims kunnen de Marokkaanse niet luchten noch zien , zo gaat het ook in de Arabische wereld ,in Irak blazen ze elkander op, ondanks het feit dat in hunne Koran duidelijk staat dat moslims elkander niet mogen doden...er zijn enorm veel opvattingen en interpretaties over hunne "heilige" boek...vraag is alleen, wie zal het halen de fanatieke politiek moordadige moslim of de niet politieke moslim...dat is de hamvraag ! en dat is iets wat onze Hugo maar niet kan snappen ... de eerste groep van fanatiekers waaronder de kopvod-dragers moet gestopt worden want zij vormen de groep die het meest vatbaar is voor "andere doelen" dan enkel maar wat "lullen" over hunne Allah....moesten zij begrip tonen voor onze cultuur ,moesten zij verdraagzaam zijn tegenover onze maatschappij,onze cultuur, dan zouden zij aan de loketten zelf hun hoofddoek afleggen,maar nee hoor !!! doen ze lekker niet ,ze eisen respect ...en wij dan !! en dan te bedenken dat bepaalde correcten daar nog met meeheulen !!

Gepost door: Rene | 29-02-08

mijn wijkagent is aan de kant geschoven omdat hij teveel oren had naar gefundeerde aanklachten van door bruine crimineeltjes gepleegde feiten !!hij mag nu op het bureel de nietjes tellen ,in zijn plaats is er nu een zombie met een rood A'ke op zijn vest, goe bezig hier in borgerokko

Gepost door: lowieke staal | 29-02-08

Abdelkader Belliraj Abdelkader Belliraj, de man die volgens de Marokkaanse autoriteiten de leider is van een islamistisch terreurnetwerk, was jarenlang een informant van de Staatsveiligheid.

Mooier kan het nauwelijks worden. Daarom was de staatsveiligheid van niets op de hoogte, en was het gerecht zo snel om een rogatoire comissie naar Marokko te sturen om na te gaan of ze de zaak niet als verjaard konden laten klasseren.

Het absurde als levensstijl, dit moet Belgie zijn.

Gepost door: Procureur Generaal | 29-02-08

uw (nieuwe) kwartieragent dus Lowieke is "onze wijkagent" van dit blog,dan toch zijn vervanger geworden , inderdaad een zombie die alleen begrip kan opbrengen voor die arme gestigmatiseerde , kansloze , onbegrepen...kutmarokkaantjes,toekomstig kanonnenvlees in dienst van de allerhoogste....momenteel in opleiding ,de kunst om in groep , bejaarden op de grond te gooien en te beroven...links en rechts de ongelovigen wat pesten...een grote smoel opzetten om indruk te maken ,allerlei "kattekwaad" uitsteken..en dan naar de Moskee om Allah te eren en te bedanken voor de komst van die nieuwe totaal ongevaarlijke kwartieragent...

Gepost door: Rene | 01-03-08

je zou eens moeten gaan kijken bij deze
http://klachten-over-justitie.skynetblogs.be/
klik op DE CHARDON en daar zie je pas een bezige kwartieragent vanuit de Handelstraat ,Antwerpen.

Gepost door: collega Luc Menheer fed. | 14-05-09

De commentaren zijn gesloten.