17-03-08

De vakbonden leven van de werklozensteun en willen werkloosheid liefst in stand houden.

Rudy Aernoudt, die men niet kan verdenken van enige Vlaamsvoelendheid, maakt in februari volgende analyse over de Belgische vakbonden: "Vakbonden leven van werklozensteun!"
Nieuw is dit niet. Alexandra Colen maakte vroeger al dezelfde analyse. Vakbonden teren op de werkloosheid en verdienen er fortuinen mee, die ze dan beleggen in vakantiewoningen op de Seychellen. Vakantiewoningen voor wie???

Correct natuurlijk, schrijft Marie-Rose Morel op haar website http://www.marie-rosemorel.be/
“Deze column in Trends bevatte nog een aantal markante waarheden, ik vat even voor u samen”.
Wie ooit de kans krijgt om Marie-Rose Morel te horen spreken over de vakbonden, moet dit zeker doen. Het is ongelooflijk interessant en zeker de moeite waard.

Ik neem de ingekorte tekst even over van Marie-Rose’s website…


De uitbetaling werkloosheidsuitkering kan 10 maal goedkoper:

De bestanden van de werklozen worden aangeleverd door de RVA. De overheid zou dus zonder problemen deze betalingen kunnen uitbesteden aan gespecialiseerde betalingsinstellingen. Banksys bijvoorbeeld schat de kostprijs per elektronische betaling op 0,13 euro.
Op basis daarvan kunnen wij de approximatieve kostprijs van de betalingstransacties schatten op jaarbasis op: 14.500.000 verrichtingen aan 0,13 euro betekent een totale kostprijs van 1.885.000 euro.
Een professionele betalingsinstelling is dus honderd keer goedkoper dan de prijs die de vakbonden vragen om de betalingen te verrichten.

De uitbetaling van de werkloosheidsuitkering kan zelfs gratis.

De betalingsopdracht wordt immers elektronisch (door de RVA) aangeleverd. Op die manier kunnen banken zogenaamde overnightrendementen genereren.
De bijna vijftien miljoen betalingen vertegenwoordigen een jaarlijks bedrag van acht miljard euro. In de hypothese dat de betalingen onmiddellijk bij ontvangst gebeuren, blijven ze toch overnight; Maandelijks blijft er dus zeven honderd miljoen overnachten in de bank, wat afhankelijk van de markliquiditeit op jaarbasis tussen één en twee miljoen opbrengt.
Met andere woorden het geldbeheer kan voldoende opbrengen om de betalingskosten te betalen zodat banken de betaling "gratis" kunnen doen.

De overheid spaart dan 168 miljoen die nu overbodig aan de kleurenvakbonden wordt betaald

De 168 miljoen is netjes verdeeld over de Christelijke (50%), de Socialistische (40%) en de Liberale (10%) zuil (berekeningen Intinera).

Iedere werkloze die werk vindt, betekent een onmiddellijk inkomstenverlies voor de vakbonden.

Maar evenzo een werkloze die opleiding of werkaanbiedingen systematisch weigert, en die dus wordt verwezen naar het OCMW, creëert een minder inkomst voor de vakbonden.
We moeten ons er dan ook niet over verwonderen dat we op de website van de ABVV de volgende tip, in groot kader, gericht aan de werkloze kunnen lezen:
"Als je wordt opgeroepen voor een onderhoud bij de RVA, neem dan onmiddellijk contact op met de ABVV om na te gaan of de oproeping wel terecht is."


16:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Een belangrijk feit is natuurlijk dat niemand verplicht is via een vakbond naar zijn dopgeld te hengelen. Er is ook de Hulpkas voor Werklozen, een neutrale parastatale instelling. Wie dus voor uitbetaling via de vakbond kiest, doet dat uit sympathie, en gunt hen de vergoeding van harte. Men betaalt er zelf ook lidgeld voor, en dat zou in principe genoeg moeten zijn, zodat van staatswege niets meer zou moeten betaald worden als 'vergoeding'.

Gepost door: Procureur Generaal | 17-03-08

Donkerblauw De jongste peilingen geven aan dat het Vlaams Belang toch z'n "nacht van de lange messen" niet zal krijgen, en daar kunnen we enkel maar tevreden om zijn. Niemand die zich schijnt af te vragen waarom het VB zo tekeer gaat tegen de vakbonden. Tegenover de werkgeversfederatie en rijke ondernemers zul je ze nooit op kritiek kunnen betrappen. Het Vlaams Belang is blauwer dan de blauwste VLDer. Op de parking van Morel zul je geen lada's of goedkope japanners van werkmensen zien, wel staat het er regelmatig vol met dikke BMW's, Jaguars en andere luxewagens. Wordt wakker, Vlaams Belang zit achter uw centen ! Het mooiste voorbeeld is de flat-tax waarbij iedereen, rijk of arm, evenveel belastingen zal betalen. Wat de rijken minder betalen zal de rest mogen bipassen. Duidelijker kan toch niet ? Om dan nog maar te zwijgen over de lastenverminderingen, extra subsidies en andere voordelen voor ondernemers en kapitaal. Stuk voor stuk maatregelen die veel geld kosten en waarvan enkel de rijke ondernemers voordelen hebben. Denken jullie nooit eens "wie zal dat allemaal betalen?". Racisme en het zuurtje uithangen is een dure hobby, mispak u er niet aan.

Gepost door: D.V. | 17-03-08

Toch zijn er al een 20-tal landen, veelal oostbloklanden oa Rusland, die de flat tax ingevoerd hebben. Flat tax betekent niet dat iedereen evenveel belasting betaalt, wel evenveel procent belasting. Iemand die 5x meer verdient, zal dus 5x meer belasting betalen, en niet 10x zoveel zoals nu.

En "wie zal dat allemaal betalen?", is iets wat de sossen zich ook nooit afvragen. Of toch: de rijken!

Gepost door: Procureur Generaal | 17-03-08

D.V. Vooraleer u uit uw nek kletst zou het goed zijn u te informeren: zie http://www.vlaamsbelang.be/21/8/ of http://www.ondernemendvl.org/ en lees ook eens de brochures VERGRIJZING EN ARBEIDSMARKT, NAAR EEN VLAAMSE GEZONDHEIDSZORG en NAAR EEN SOCIALER VLAANDEREN op http://www.vlaamsbelang.be/24/

Gepost door: Duplo | 18-03-08

DV is niet van de slimste, vergeef het hem. Raar dat hij Rudy Aernoudt niet kent. 't Is nochtans een belgicist..en als die het al zeggen.

Om nog even terug te komen op de vakbonden...wij zijn niet tegen vakbonden, maar dan wel neutrale vakbonden en geen vakbonden die geld achterhouden van mensen die niet bij hen zijn aangesloten. Wij zijn tegen vakonden die zich verrijken op de kap van de arbeiders en er in het buitenland chique vakantiewoningen van bouwen die enkel beschikbaar zijn voor de elite.

Wat willen wij wel...vakbonden die echt bezorgd zijn om de werknemers. Vakbonden die op een serieuze manier onderhandelen met de werkgevers inplaats van ze naar het buitenland te verjagen. Vakbonden die het niet doen om macht en geld.
Vakbonden die geen miljarden verdienen aan de werknemers en ze daarom bewust werkloos houden.
Wij willen geen politiek gebonden vakbonden. En wij willen vakbonden die met een ernstige boekhouding boven water kunnen komen.

Het is een maffiabende, een pure Augiasstal die dringend moet uitgekuist worden.

Gepost door: Janice | 18-03-08

Hou je rotsmoel maar Janice.... u en uw vent zijn ook geen gewone werkmensen,maar zelfstandige foefelaars die zelfs met vreemdelingen in zwart werken. ( mijnheer den decorateur van mijn voeten )
Ga terug vanwaar je komt en ga daar wat van uw kloten maken en de monarchie beledigen.
Al deze zever zal je nog zuur opbreken ! We worden terug groter dan ooit !

Gepost door: Monique ( ABVV ) | 18-03-08

Ach Janice,... Gooi die "rooielantaarndame" toch waar ze thuishoort aub. anders zal jouw gezellig blogje weer verwateren door allerlei sluikstortsel

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 18-03-08

AAN DE TAAL KENT MEN DE PERSOON! Persoon is hier dan wel eufemistisch gebruikt.
Die monique die zich verklarenderwijs ook abvv noemt, gebruikt nogal een taaltje.
Ze heeft er precies een probleem mee dat de monarchie beledigd wordt...Heeft ze gelezen wat ze zelf geschreven heeft.
Daar bestaat een woord voor dat alles meteen duidelijk maakt.
Eigenlijk zouden we zo'n geval gewoon moeten negeren maar je bent zo vriendelijk haar schrijfsel hier te laten staan: dat is nu het vrije woord dat zij gewoon misbruikt om te beledigen, hoewel zij zelf geen belediging waard is...

Gepost door: Francis | 18-03-08

Monique Ik denk dat Janice blij is met uw zeer inhoudelijke en waardige reactie.
Gezien uw scherpe analytische kijk op het onderwerp wil ik u er wel op wijzen dat uw reactie eerder thuishoort op de webstekken van verstandige mensen zoals die van het profitariaat zoals het ABVV.

Snapt u het plaatje of moet ik er een tekeningetje bij maken? Wentel u gerust in uw frustratie.

Gepost door: Duplo | 18-03-08

Aan de reactie van het ABVV is te zien dat het inderdaad waar is dat de vakbenden veel te veel betaald krijgen voor het doorsluizen van het dopgeld. En dat geld dan maar op rekeningen in belastingvrije paradijzen verstopt, zodat het niet te veel opvalt.

In ieder geval, ik zou toch liever een decorateur hebben om mijn hotel te verfraaien dan een vakbondsvrouw.

Gepost door: Procureur Generaal | 19-03-08

Lompe Monique En, Lompe Monique, hoe dikwijls gaan de buschauffeurs nog staken tgv agressie door 'jongeren'? Waarom hebben jullie zo'n grote bek tegen werkgevers, maar durven jullie niets zeggen tegen de moslims? Schrik van uw laatste kiezers te verliezen? Nergens in Europa heeft Links zo weinig aanhang als in Vlaanderen, pas dus maar op of jullie zkken onder de kiesdrempel. Schrikschijters!

Gepost door: MIVB-klant | 19-03-08

monnikske Beste Monique

Je hebt zo te zien geen hoge dunk voor het zelfstandige ondernemen.
Ik ken nochtans enkele hevige (ex)aanhangers van uw instelling die zelfstandig geworden zijn, een daarvan zelfs voor 18 maanden, nu werkzoekend. Hij kreeg bij General Motors een ontslagpremie cadeau ( een van de verwezenlijkheden van de chantagepraktijken van de vakbonden) van ongeveer 100,000 euro. Uw verhaaltjes over de zwart verdienende en sjoemelende zelfstandige nog vers in het geheugen is hij zelfstandige geworden.
ff vlug rijk worden hihi.
Als je nu zijn verhaal zou aanhoren over de onmenselijke werkdruk, de papierberg, de ongemotiveerde werknemers die, stel je voor, vakantie nemen en ziek worden, de ontwrichte familiale banden door tijdgebrek, de vele belastingen en bijdragen allerhande en ga zo maar door, dan begrijp ik niet dat er nog zelfstandigen zijn.
Dus 18 maanden later en bankroet is hij wel de ideale man die je haarfijn zal uitleggen wat er fout loopt in dit land, en uw organisatie is volgens zijn nieuwe verlichte visie mede de grootste boosdoener.Het kan verkeren niet?
Mijn vriend wou, zoals je het noemt, geen gewone werkmens meer zijn.
De kleine zelfstandige ondernemingen zijn de grootste werkgevers in Vlaanderen, zij zijn het die dit land overeind houden, mijn part mogen ze miljoenen verdienen.
De betekenis van geld verdienen is uit zijn context gerukt, er worden in dit land te veel mensen te veel betaald voor een bezigheid die als werk bestempeld wordt, en ik vermoed dat jij bij die categorie hoort.
Maar uw verlichting zal pas komen als een van die goedkope vreemdelingen uw baantje zal ingepikt hebben.

“Het inherente gebrek van het kapitalisme is de ongelijke verdeling van zegeningen, terwijl de inherente waarde van het socialisme ligt in de gelijke verdeling van ellende”.

Salut Monnikske

Gepost door: Stradi | 19-03-08

Ik heb zo'n gevoel dat die Monique het masker liet vallen. Ofwel is ze de zus van PDR...

Ik vraag mij trouwens af wat ze (hij) bedoelt met terug vanwaar je komt...ik ben terug vanwaar ik kom, en dat is Borgerhout!

Wij hebben trouwens in ns bedrijf nog nooit iemand in het zwart laten werken, om de eenvoudige reden dat we daartegen zijn, net zoals we tegen de dienstencheques zijn die nadelig zijn voor zelfstandigen. Dus als Monique iets hard wil maken zal ze eerst eens zichzelf bekend moeten maken, dan kunnen we eventueel deze laster verder voor de rechtbank uitvechten.

Maar ik vermoed dat de lafheid hier weer eens zal zegevieren...

Gepost door: Janice | 19-03-08

Op één punt heeft ze echter gelijk. Zelfstandigen zijn niet zoals andere werknemers. Ze kloppen namelijk dubbele uren, waarvan de helft onbetaald. En ziek zijn zit er voor hen ook niet in.
Geen wonder dat de enige ziekteverzekering die winst maakt die van de zelfstandigen is.

Ik vraagt mij trouwens af wat mensen zoals Monique zouden doen mocht hier geen enkel bedrijf meer zijn in dit land. Geen enkele werkgever meer..stel je voor dat moet toch een paradijs zijn voor mensen met zo'n gedachtegoed??

Jammer genoeg zal er dan ok niemand meer zijn die hun bijstand of dop kan betalen!

Gepost door: Janice | 19-03-08

Ik geloof zelfs niet dat ...de zich noemende "Monique" een "dame" is want dat soort woordgebruik doet meer denken aan een ruwe primitieve dokwerker met veel tatoes, dan aan een vrouw ,slechts heel uitzonderlijk kan dat wel het geval zijn...maar dan zitten we onder het allerlaagste "krapuul"..."zij?" kreeg veel kritiek maar zal niet antwoorden omdat Monique gewoonweg "niet bestaat"....het is de een of andere, onder ons goed gekende tegenspeler die zijn gal eens wilde uitspuwen ...dus niets aan de hand...enkel een gefrustreerde gek..

Gepost door: Rene | 19-03-08

@procureur generaal,

Je hebt gelijk, alleen duurt het allemaal zoooooo lang vooraleer iets geregeld is bij die kas dat je eigenlijk gedwongen wordt om het via een vakbond te regelen.

Met mutualiteiten was dat net hetzelfde probleem, dankzij de nieuwe neutrale ziekenfondsen ben ik nu weg bij de sossen en heb ik een niet politiek getinte ziekenkas die mij probeert te overtuigen om voor de sossen te stemmen.

@Monique,
Als ik van het ABVV zou zijn zou ik beschaamd zijn in uw plaats !

Laten staan deze bijdrage aub !

@DV
De vakbonden LEVEN van deze werkloosheidsuitkeringen, iedereen weet dat al jaren.
Je lijkt me een persoon die op zijn 'hugo s' al eens komt posten zonder ook maar iets te weten waarover je schrijft. Het VB is niet tegen de vakbond, wel tegen de organisatie van vakbonden en hun objectieven zoals ze vandaag bestaan. Hun standpunt is bijna 100% dezelfde als die van Verhofstadt in zijn burgermanifest.

Laat je echter vooral niet tegenhouden door gebrek aan kennis, zo kan ik tussendoor nog eens lachen met uw bijdragen die enkel bevestigen wat de meesten al weten, di linksen zijn dikwijls blind en dom.


Gepost door: Den Amerikaan | 22-03-08

Aan zotte Rene : ben niet van het kaliber van uw voorzitter, dokwerker of havenbaas... en krapuul ?
spreek voor uzelf,vanachter uw pc grote bek he, kleine worm

Gepost door: Monique ( ABVV ) | 28-03-08

De commentaren zijn gesloten.