17-03-08

Stemrecht of stemplicht.

Griekenland en België zijn de twee enige landen in Europa die nog de stemplicht hanteren. Waarom dat in Griekenland zo is weet ik niet, waarom het in België angstvallig op ‘plicht’ wordt gehouden, daarover heb ik zo’n tricolore vermoeden. Een groot deel van de bevolking zou trouwens toch gewoon op een zondagmorgen liever in bed blijven dan te gaan aanschuiven aan het kiesbureau. Ze beseffen onderhand wel dat een stem uitbrengen toch niets uithaalt. En diegenen die wel gaat stemmen, zullen dan meestal wel mensen zijn met een ideaal. Een ideaal over hoe een echte democratische Staat hoort te zijn. Een land waarin het welzijn van de burgers primeert boven de machtwellust en geldzucht van de huidige politici. Politici geplaatst, gestuurd en gesteund door de maffia van de vakbonden. ACV – ABVV en ACLVB (en wees gerust – er zal nooit een neutrale vakbond in dit land worden toegelaten, want een nieuwe vakbond oprichten moet worden goedgekeurd door NAR. En wie zit er zoal in de NAR? O.a. de heer Rudy De Leeuw van het ABVV… Later meer hierover). Het is dus niet verbazend dat steeds weer dezelfde mensen minister worden.

Lokale verkiezingen geven een onjuist beeld over wat de etnische bevolking echt wil. Net als in Frankrijk, Engeland of Nederland hebben steden te kampen met de voorkeur van migranten voor links. Het hoeft dus ook niet te verwonderen dat socialistische partijen het migrantenstemrecht om opportunistische redenen willen behouden. Je ziet dat meestal ook in alle Europese grootsteden dat bij de gemeenteraadsverkiezingen rechtse of rechts-liberale kandidaten (zoals nu Sarkozy) stemmen verliezen ten gunste van socialistische kandidaten. Bij het verdelen van de zetels worden deze stemmen echter niet echt geteld en vaak over het hoofd gezien. Daarom denk ik dat het niet lang meer zal duren vooraleer (vooral moslims) met hun eigen partijen aan de verkiezingen zullen gaan deelnemen, met alle gevolgen vandien.

Wat er nu op federaal niveau gebeurt is toch echt wel ongelooflijk. De man van 800.000 stemmen – die nooit met de PS samen in één regering wou zitten – heeft zich gewoon laten inpakken en doet met de interim-regering verder. Hij vergeet hierbij al zijn verkiezingsbeloften.

De volgende verkiezingen wil men nu in het vervolg ook laten samenvallen, maar is een federale regering nog wel nodig? Heeft men nu nog niet door dat België niet meer bestaat? Waarom wil men zo krampachtig iets samenhouden, waarvan iedereen weet dat het in theorie toch al om twee verschillende landen, elk met hun eigen cultuur en taal, gaat? Waarom moet Vlaanderen blijven betalen aan een volk dat hen alleen maar veracht en minacht? Wie af en toe eens de uitzendingen op de RTBF volgt weet wat ik bedoel.

De solidariteit met Wallonië is onnodig, er is voldoende werk volgens De Tijd en bovendien is er enkele kilometers verder in Vlaanderen altijd werk te vinden voor diegenen die willen werken.

Het spijtige is dat de burgers in Vlaanderen het allemaal lijdzaam ondergaan. Ze leggen er zich bij neer zonder te protesteren. Je hoort wel hier en daar zeggen ‘bij de volgende verkiezingen…’ , maar mensen toch! Als we ons lot niet eens eindelijk in eigen handen nemen is het bij de volgende verkiezingen weer net hetzelfde. Het is al 178 jaar zo… Wat Vlaanderen nodig heeft is onafhankelijkheid en liefst zo snel mogelijk.


15:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

vergis u niet uit eerste bron: de moslims kiezen eerder voor de cdnv, ze kiezen liever voor een gelovige partij en vakbond. moslims die voor rood kiezen zowel vakbond als politiek zijn eerder de minderheid, tenminste in mijn regio. enkel voor de ziekenkas kiest men rood omwille goedkoper en beter bereikbaarheid.

Gepost door: watje | 17-03-08

Ja? Ik weet wel dat de christelijke Assyriërs voor CD&V stemmen omwille van de C, maar in het Antwerpse werden er tijdens de verkiezingen wel enorm veel affiches geplakt met Sp.a Marokkanen en die hadden toch allemaal een serieus pak stemmen.

Gepost door: Janice | 17-03-08

De commentaren zijn gesloten.