18-03-08

Turkse hoofdaanklager wil verbod op regeringspartij

erdogan2_200

Het Turkse Grondwettelijk Hof buigt zich maandag over een verzoek van de hoofdaanklager van het Hof van Cassatie om de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) te laten verbieden. De Turkse zakenwereld vreest dat een verbod op de AKP de Turkse inspanningen om toe te reden tot de Europese Unie kan schaden.

De hoofdaanklager diende vrijdag een tekst in van 162 pagina’s waarin hij het verbod eist op de partij van premier Recep Tayyip Erdogan. Hij wil dat 71 leden van de partij een verbod krijgen om voor een periode van vijf jaar aan politiek te doen. Op de lijst staat behalve de naam van premier Erdogan ook die van president Abdullah Gül en die van de voormalige parlementsvoorzitter, Bülent Arinç.


LEES HIER VERDER

12:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Grondwet De scheiding tussen moskee en staat zal waarschijnlijk in de Atatürk-grondwet staan, en daarop zal het gerechtshof zich baseren. Maar de grondwet kan aangepast worden met een 2/3e meerderheid, en die zullen de islamisten wel vinden. Niets krijgt de islam klein, ook Atatürk niet. Daarenboven heeft de EU niet jaren zitten hengelen naar het lidmaatschap van Turkije om er een 28e gewone seculiere staat bij te krijgen, de voornaamste attractie voor Links Europa vormt natuurlijk de islam als politieke ideologie.

Gepost door: Procureur Generaal | 18-03-08

En voor de rest is het onder enorme druk van de VS die haar basis in Turkije wil veilig stellen.

Gepost door: Janice | 19-03-08

maak nooit een kruisteken met de "linkerhand" kan men die Turkse hoofdaanklager niet naar hier halen om partijen zoals groen en rood te verbieden...ze hebben geen enkel nut ! ze liegen en bedriegen..ze proberen van al de Vlamingen "kwezels te maken die de Vogelkensdans moeten aanleren .... ze ondermijnen en verkopen de gemeenschap aan Allah en zijn veertig rovers.Ze stigmatiseren en vernederen een bepaalde partij en maken ze politiek "kansarm" er is reden genoeg om die allemaal buiten de wet te plaatsen.
Links is doorslecht...in mijn kindertijd hebben mijn opvoeders steeds gezegd "altijd" met de "rechterhand" een "kruiske" te maken...NOOIT met de linkerhand.....het waarom ....is me nu duidelijk geworden !!

Gepost door: Rene | 21-03-08

De commentaren zijn gesloten.