25-03-08

Franstaligen willen geen staatshervorming

Als het van de Franstaligen afhangt, moeten we niet te snel hopen op een grote staatshervorming. Dat bleek tijdens het RTBF-programma Mise au Point waar alle voorzitters van de Franstalige partijen aan deelnamen.

MR-voorzitter Didier Reynders zei dat er nog drie jaar tijd is om over een staatshervorming te praten en veegde de vooropgestelde datum van 15 juli gewoon van tafel. Waarschijnlijk stuurt hij aan op een mislukking van de regering uit rancune omdat hij zelf geen eerste minister mocht worden. Nu...voor mij niet gelaten natuurlijk. Hoe meer gezever, hoe dichter we bij een totale splitsing komen.

Stel je voor, Reynders zei dat hij nogal ontstemd is over de zware eisen van de fractie van CD&V en N-VA en over de deadline van 15 juli. 'Hopelijk vinden ze hun kalmte terug. Het hoeft niet zo snel te gaan. We hebben nog drie jaar de tijd', zei Reynders.

Reynders is bereid te praten over de regionalisering van het arbeidsmarktbeleid, maar hield zich voor de rest op de vlakte. Joëlle Milquet wil ook praten over de arbeidsmarkt, maar de cdH-voorzitster of madame ‘NON’, wijst verdere hervormingen, onder meer van het sociaal overleg en de sociale zekerheid resoluut af.

Voor PS-voorzitter, Elio Di Rupo moeten hervormingen iets opleveren voor iedereen. Net of dat Vlaanderen nog niet genoeg ‘levert’ aan Wallonië.

CD&V, en zeker haar kartelpartner N-VA willen tegen midden juli een stevige staatshervorming, zeggen ze. Komt die er niet, dan brengt dat het voorbestaan van Leterme I in gevaar. Nochtans is Leterme zelf sedert zijn genezing heel wat gematigder geworden en wil hij ‘de eenheid’ van het land niet op de helling zetten. Wat zoveel wil zeggen als 'onder de lat gaan'.

Nu blijkt het ook al niet zo goed meer te gaan tussen Leterme en Bart De Wever. Bart De Wever die ooit tegen Gerolf Annemans ze:i “[...]dat je partij voorbij haar hoogtepunt ging zonder ooit in het spel te komen, dat je carrière die was van een maagd die jarenlang uit de Kamasutra voorlas om anderen erop te wijzen hoe het moest maar zelf nooit enige appetijt kon opwekken.
Blijkbaar hebben zijn kartelpartners ook de appetijt in zijn vette vis verloren en staat hij ook maar te roepen aan de zijlijn zonder te mogen deelnemen.
En dat zonder cordon, je moet het verdorie maar kunnen.

18:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Spijtig dat de nva zo links is op het gebied van islamisering, anders was vb-nva een mooi huwelijk geweest. Hetzelfde geldt trouwens voor ldd. Maar een (homo)huwelijk nva-ldd zit er dus wel in vlg mij.

En als het vb blijft achteruitboeren zoals in de peilingen voorspeld, zal belgie nog héél lang bestaan. En met achteruitboeren bedoel ik alles onder de 25% natuurlijk, wat anders?

Gepost door: Procureur Generaal | 25-03-08

achteruitboeren? @pg: het VB zou volgens de peilingen achteruit boeren? dat zijn dan wel de peilingen van De Schandaart en de VRT zeker?

lees en bekijk eens de peiling van De Frut, zie url, dan zie je wel wat anders.

en gedenk, de peilingen van De Frut hebben een bewezen hoge betrouwbaarheid.

Gepost door: fee | 25-03-08

hier zijn peilingen !! die van het WB (Waals Belang) Ik denk dat onze Waalse broeders ons echt zeer graag zien ons niet kunnen en willen missen...het idee dat we willen scheiden maakt hen bang ,op het randje van de paniek...dat is "echte , onvervalste" liefde...of is er een andere oorzaak ?

Hoe zou de Waalse politiek eruit zien als Vlaanderen afhankelijk zou zijn van de "la Walonie" een geldstroom van zuid naar noord...Ik denk niet dat er een madamme NON zou bestaan wel een madamme OUI...en Reynders de grootste separatist aller tijden......wat is ons volk behalve VB toch een bende kalveren te braaf te onozel en te zot om dood te kloppen....en of dat nog niet genoeg is ... ze zijn zeer naief ,ze geloven alles ,ze hangen aan de lippen van rood groen enz...ze geloven in Ali Baba's en in de rechtvaardigheid van waalse politiek...want afspraken zijn afspraken !!!! "sukkels"

Gepost door: Rene | 25-03-08

de procureur begint stillekesaan kleur te bekennen. hij hangt dan wel de rechtse uit maar is zelf zo links als een deur. het wordt een beetje te moeilijk voor de generaal om de ware aard te blijven verbergen.

Gepost door: jos | 26-03-08

Procureur links??? Die indruk kreeg ik nog nooit, wel dat hij soms verkeerd begrepen wordt.

Gepost door: Janice | 26-03-08

Ik wil stoeien met moslima's das mij ook al eens overkomen Jos dat ik de tekst verkeerd begrepen had .... de Proc is een van ons ene uit de goede oude rechtse doos....

Janice ik zou willen bewijzen dat ik geen racist ben als ik volgende maand terug in Belgie ben wil ik met moslima's stoeien in het openbaar zwembad...zoiets zou een rasechte racist nooit doen !!!!

Gepost door: Rene | 26-03-08

Staatshervormi,g barst ! Sorry, geen grote staatshervorming deze jaar, ha ha, and de andere jaren ook, en BHV on U hol.

Gepost door: Charlier jambe de Bois | 26-03-08

Kolonisa,tie barst ! Sorry, geen grote kolonisatie deze jaar, ha ha, and de andere jaren ook, en Groot Brussel in U hol.

Gepost door: Pinokkio | 26-03-08

Un grand bonjour... et un "Baron Mittelfinger" a Charlier tête de bois

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 26-03-08

Franstaligen willen geen staatshervorming , excuseer , ze hebben ze nooit gewild .Nu ze opnieuw bewust zijn van de overheersende rol in dit onland zullen ze Vlaanderen doen bloeden én betalen voor Vlaanderen's korte rebellie (BHV) en voor elke minieme toegeving . Nu ze nogmaals de onmacht van politiek Vlaanderen hebben gezien hebben ze zich steviger dan ooit vastgenesteld in hun imperialistische rol. En ,let op ! àlle franstalige woordvoerders staan op één lijn ....
NO PASARAN !
Het Vlaamse spierballengedoe van Leterme was al van bij de aanvang show en diende , in de beste tjeventraditie als platform voor zijn ambitie richting Wetstraat.Zoals het vroeger de CVP en nu de CD&V betaamt zouden er toch weer beloftes worden ingeslikt en met " de dood in het hart " toegevingen gedaan . Allez , typisch op zijn Belgisch !
Alleen de luis in de pels (NVA) deed het manoeuver
tot zijn eigen grote frustratie serieus vertragen . Een NVA , dat op korte tijd zelf besmet werd door de tjevenziekte .Aan het roer een Bart De Wever die nu in goede Belgische begrotingstraditie niet meer fatsoenlijk kan tellen en een Vlaamse "minderheid" kan uitleggen als "meerderheid".
Wat is nu de totaalsom voor Vlaanderen ?
N I E T S , ondanks het gezwets van BDW.
Een Vlaamse minderheid in de regering , àlle belangrijke ministerposten in franstalige handen , Leterme en Co die er notabene de verliezers van de vorige verkiezingen in de regering brengen nl Open VLD en hen zelfs sleutelposities aanbiedt , (B Somers moet zowat stikken van het lachen). Hoe dom of naief moet men daarvoor zijn .
Alles bij mekaar schijnt deze regering me nefaster voor Vlaanderen dan die geleid door VRHSTD.
Staatshervorming ! welke staatshervorming ? Wil
Vlaanderen wel zelfstandig zijn , wil het echt een staatshervorming ? Verdient dit Vlaanderen wel onafhankelijkheid ?
Men zou gaan twijfelen wanneer we de houding van de zgn traditionele Vlaamse partijen beschouwd .
En dan de rol van de media !Hoever zou Vlaanderen niet staan indien we een radicalere , kritischere en vooral Vlaamsere media zou hebben.
Vlaanderen heeft , (misschien samen met Leterme)
vlak na de verkiezingen dée kans , het moment van triomf grandioos gemist . Helaas .

Gepost door: Frank Junkers | 26-03-08

Hoelang nog ??? Wat een raar volkje toch, die Vlamingen.
Elke dag opnieuw haasten ze zich om naar Brusselallahbath te 'mogen' gaan, daar gaan ze dan tegen een muur staan en roepen op elke anderstalige,(én dat zijn er veel in Brusselallahbath) ,én Vlaamstalige, kom maar, je mag mij volledig 'bezeiken', ik vind dat fijn en prettig!!!
het lijkt wel een vorm van masochisme, hebben die Vlaamse volksverraders dan geen greintje zelfrespect? géén greintje respect voor het volk wat hun naar Brusselallahbath stuurt om de belangen van Vlaanderen te verdedigen, géén greintje respect voor een gegeven woord????
Blijkbaar niet, “het postje én de poen, uiteraard zonder fatsoen”, daar draait alles om.
Dat ze gezakt zijn tot het niveau van rioolratten, interesseert hen blijkbaar evenmin.
Zelden zoveel walging en afgrijzen geweest voor politiek in ’t algemeen, zéker als die politiek bedekt is met een francofoon taaltje.

Gepost door: Jean | 26-03-08

Liedekerke Ik wacht in spanning af tot een franskiljon in Liedekerke een klacht indient tegen een speelpleinmonitor omdat zijn kind zich bezeerd heeft tgv een slechte uitleg in het frans.

Er zijn nu eenmaal Übermenschen, en er zijn Untermenschen.

Gepost door: Procureur Generaal | 26-03-08

2009 2009 biedt een vlaamsnationalistische overwinningskans - maar accepteren de vlaamsgezinden de vraag naar een dans? Ik betwijfel het. Het belangrijkste is dat het kartel CD&V-NVA blijft bestaan, zelfs ondanks hun kiezersverraad. Ik heb hier een stukje over geschreven op mijn beginnende weblog : http://schrijfsels.skynetblogs.be/ kom gerust een kijkje nemen! Mvg, Roeland (ook wel gekend als Roeland1 op http://www.politicsinfo.net/).

Gepost door: Roeland1 | 26-03-08

Ik ben ook tegen een grote staatshervorming, net zoals het grootste deel van de Vlamingen. Daarvoor hoef je niet eens links te zijn (of aldus gestigmatiseerd te worden door extreemrechts): gezond verstand is al voldoende.

Gepost door: Echte Vlaming | 27-03-08

Gezond verstand?? Dat vraagt toch om iets meer uitleg. We kunnen je niet zomaar op je woord geloven dat je over gezond verstand beschikt wanneer je hier zo'n onzin neerkrabbelt.

Gepost door: Janice | 27-03-08

Hugo Weer zo'n linkse die beweert vooral niet links te zijn, het wordt afgezaagd. Iemand die 1/4e van zijn landgenoten wegzet als 'extreemrechts' verraadt daarmee zichzelf. Het zal wel weer Hugo zijn zeker?

Gepost door: Echte Waal | 27-03-08

"Ik ben ook tegen een grote staatshervorming ,net zoals het grootste deel van Vlaanderen " Dat is een gratuite verklaring die kant of wal raakt .Heb jij dat grootste deel van Vlaanderen gaan bevragen misschien ?Neen , voor zo'n uitspraak, hoef je niet eens links te zijn , men hoeft gewoon maar dom te wezen , dat volstaat.Alleen je ondertekening alleen al , verklaart alles .Een bewuste Vlaming hoeft niet te benadrukken dat hij nen "echte" Vlaming is .

Gepost door: Frank Junkers | 27-03-08

Janice: "je over gezond verstand beschikt wanneer je hier zo'n onzin neerkrabbelt."

Je bedoelt dat 2/3 van de Belgen en meer dan de helft van de Vlamingen 'onzin brabbelen' en 'niet goed bij hun verstand zijn' omdat ze geen onafhankelijke rechtse republiek Vlaanderen wensen? Rare conclusie en wereldvreemd

Gepost door: Echte Vlaming | 27-03-08

Echte vlaming,

Zolang jij je bewering niet kan hard maken is het idd onzin. Je maakt een statement zonder ook maar enig bewijs te leveren alsof het een feit is.

Me dunkt dat alle vlaamse partijen een document hebben ondertekend in de vlaamse regering. DAT is het enige feit dat telt.

Janice heeft dus gelijk om te menen dat je onzin neerpent.

Gepost door: Den Amerikaan | 27-03-08

BREAKING NEWS: Geert Wilders heeft zijn film 'Fitna' gelanceerd op internetsite LiveLeak

http://www.liveleak.com/view?i=ee4_1206625795

Gepost door: BREAKING NEWS | 27-03-08

Déja-vu Een déja-vu van de eerste tot de laatste minuut. Dat had ik ook kunnen maken, en veel sneller en goedkoper.

Gepost door: Procureur Generaal | 27-03-08

Nochtans heeft 'echte' Vlaming gelijk.De tijd om te leuteren over een grote staatshervorming is voorbij.Laat ons praten over staatsvorming.;)

Gepost door: Dietslander | 27-03-08

Laat ons praten over een totale splitsing...en zoals het er nu uitziet, zit dat er binnenkort dik in.

Gepost door: Janice | 27-03-08

2/3 van de Belgen? Dat de Franstaligen er over denken zoals jij is toch niet zo verbazend? Wie onderhoudt hen, denk je?

Aan Vlaamse kant zijn er die baat hebben bij een unitair België en een ander deel is gewoon niet slimmer omdat ze er niets van af weten. Geef ze VTM - en wat linkse propaganda (die geloven toch in een maakbare maatschappij? Bij een deel van de bevolking lukt dat blijkbaar aardig) en ze zijn al lang tevreden. Hun interesse gaat uit naar de glamour van koningshuizen en filmsterren. Meer vraagt de doorsnee Vlaming niet. Brood en spelen!
Wie wel politiek op de hoogte is, wordt het zwijgen opgelegd door ze als 'extreem-rechts' of 'fascisten' te bestempelen, en geef toe...niemand hoort dat graag. Dus zwijgen ze, of ze stemmen op een veelbelovende en politiek correct aanvaardbare partij zoals CD&V-NV-A die hen nu grandioos in de kou laat staan, of... ze verlaten het land en trekken naar betere oorden.
Hoeveel Vlamingen al naar het buitenland zijn verhuisd is niet geweten, maar wat ik wel weet is dat er al een heel groot deel naar Ierland is vertrokken de laatste tijd.

Gepost door: Janice | 28-03-08

Janice , en of het waar is.Bij mij is het ook kantje boordje of ik ben er van onder naar Eire.
Omdat ;
-De " eunuch" positie van de grootste Vlaamse partij (VB);
-Het voortdurend gekibbel tussen Vlaamse spelers in het belgische(!!) politieke spel.
-En zoals je al zei de "laat maar waaien" mentaliteit van een groot deel van het Vlaamse volk.Dank aan de VRT/VTM/VT4 potentaten , de "serieuze" gazetten en boekskes.
-En bovenal omdat hier , in dit onland een meerderheid zich laat behandelen als een gekoloniseerd volk, als een quantité négligeable .
-Dat de grootste ondergravers van een Vlaamse zelfstandigheid , Vlamingen zelf zijn .
Een Vlaams klootjesvolk dat nauwelijks enige fierheid heeft .
Maar ik kan niet weg.Ik kan niet voorbij gaan aan het offer van de duizende bekende en onbekende Vlamingen , die wél veel over hadden voor Vlaanderen , zonder enig loon of voldoening te ontvangen.Ik zou me dan voelen als één van die velen laat-maar-waaien Vlamingen , dat wil ik niet .

Gepost door: Frank Junkers | 28-03-08

De commentaren zijn gesloten.