30-03-08

Fascisten?

Tijdens het bussen van ons lokaal Borgerhouts blad ‘De Borger’ werd ik onderweg uitgescholden voor ‘fascist’ door een niet meer zo jong koppel. De vrouw begon ook nog hysterisch te krijsen over extreem-rechts vooraleer ik in feite goed besefte dat ze het tegen mij hadden. Maar het hoeft niet te verwonderen, want het links-radicalisme is tegenwoordig zeer actief op het gebied van het zogenaamde anti-fascisme, of liever, de Duitse variant hiervan, het nationaal-socialisme. Deze laatste term is natuurlijk niet zo gelukkig voor onze radicaal-linkse activisten omdat zij de straffe verwantschap tussen het collectivisme van radicaal-links en radicaal-rechts aantoont. Ik voel mij bij geen van beiden thuis, dus schrok ik wel even van die plotse hysterische uitval.

Toen ik thuiskwam vond ik nog een bewijs van verdraagzaamheid. Iemand met toevallig dezelfde familienaam van ons blad, wil een rechtszaak tegen mij aanspannen voor het gebruik van zijn familienaam terwijl daar helemaal geen sprake van is. De Borger is gewoon een afkorting van ‘De Borgerhoutenaar’, meer niet.
Maar omdat we uiteraard tolerant zijn, zullen we er in het vervolg 'Den Borger' van maken. Wat een verzuurde mensen, ongelooflijk!!

In ons land is er geen enkele politieke partij die zich fascistisch of nationaal-socialistisch noemt. Alhoewel er ter linker zijde wel erg veel dictatoriale en dus fascistische trekjes te bespeuren vallen in tegenstelling tot onze partij. Dat zit onze linkse rakkers natuurlijk niet zo lekker, dus daar heeft men dan iets op gevonden, het fenomeen extreem- rechts. Dat is al een stuk breder begrip en klinkt helemaal niet leuk.

Ben je voor het uitzetten van illegalen die de wet overtreden? Extreem rechts!
Ben je tegen het straffeloosheidsbeleid van criminele ‘jongeren’? Extreem Rechts!
Ben je voor een restrictiever migratiebeleid? Extreem rechts!
Ben je tegen het druggedoogbeleid? Extreem rechts!
Ben je tegen abortus? Extreem rechts!
Probeer je een debat aan te zwengelen over de zegeningen van de multiculturele samenleving? Zeker en vast extreem rechts!

Iedereen die er een andere mening op nahoudt dan ter linkerzijde wordt gedoogd, is dus extreem-rechts.

Kortom, extreem rechts is een veel breder begrip en leent zich een stuk beter voor het stigmatiseren van bepaalde opvattingen dan het enge begrip fascisme*.

In dit repressieve politiek-correcte klimaat is het natuurlijk een zeer verstandige zet om alles wat zich ter rechterzijde bevindt, extreem rechts te noemen. Maar spreek nooit over extreem links, want alleen rechtse mensen zijn extreem!


* In de huidige politiek in de meeste landen gelden 'fascisme' of 'fascist' als beledigingen of als een verwijzing naar 'dictatoriaal', soms zelfs gewoon naar ‘rechts’ of 'conservatief'. Deze verglijding van het woordgebruik is ontstaan toen de communistische DDR zich een antifascistische staat noemde, liever dan anti-nationaal-socialistisch, en later toen de Rote Armee Fraktion, (zelf fascisten omdat zij een ‘Diktatur des Proletariats‘ wilden) ook de Bondsrepubliek fascistisch gingen noemen. Veel antifascistische organisaties hanteren eveneens een definitie van fascisme die veel breder is dan wat de meeste historici en politicologen onder fascisme verstaan.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

21:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het verschil tussen rechtse en linkse mensen is dat de eersten een mening hebben, de laatsten hebben ineens gelijk. Een heel verschil. Zij vinden zichzelf zo superieur omwille van hun 'goedmenszijn' en hun verdediging van de 'zwakkere' dat ze een oprecht misprijzen koesteren voor alle andere meningen. Dat zijzelf naief zijn en er met hun ogen open inlopen zien ze niet. Ze cultiveren hun Moeder Theresa complex als was het een sanseveria.

Gepost door: Procureur Generaal | 30-03-08

Info Blad ""Familie De Borger" Toon je geen begrip voor de wreedheden,in hun strijd tegen het westen voor en door Allah....te zien.. in dat Wilders filmpje...ben je extreem rechts...Het moet toch voor die rode militante knolselders buitengewoon handig zijn om alles wat er misloopt, bij en door onze dierbare moslimvrienden..te kunnen afschuiven op het VB ,zijn symphatisanten en leden...want VB is de oorzaak van alle elende ...of onrechtstreeks tenminste de "sfeermakers" ...Moest het.. en ik hoop van harte ! dat het nooit zal gebeuren..de enkeling uit dat zeer kleine groepje (een paar duizend) fundamentele Allah-idioten,het in zijn hoofd halen om bij ons een bomaanslag te plegen waarbij slachtoffers zouden vallen ....moeten ze niet ver gaan zoeken om een "schuldige" aan te wijzen...eens te meer zal het VB zijn nut tonen bij onze geliefde rode lafaarden,die zonder twijfel het VB als oorzaak van al die elende ...zullen aanwijzen...(zoals bij die Antwerpse moorden) Ik las onlangs dat wordt onderzocht of ze Wilders niet aansprakelijk kunnen stellen , moest er een boycot komen en dergelijke ongemakken...nu nog op zoek naar een NL Jos Geysels die een cordonne legt rond Wilders en zijn partij en klaar is kees...het biedt alle voordelen ,ze hebben niks meer te zeggen , fungeren als zondebok en onze Islaaam vrienden kunnen verder zonder lastige hinderpaaltjes hun gangen gaan om de grote droom van Allah te verwezelijken.....

Janice waarom de naam van uw blad veranderen ? laat ze naar de rechter stappen ! Het kan niks anders dan voordelen opleveren in beide gevallen ,indien de rechter ,De Borger ongelijk geeft..staan ze in hun hemd en maken ze zich belachelijk in hun "onverdraagzaamheid" Moesten ze gelijk krijgen, kan dat toch dienen als overgroot bewijs ,hoe politiek getint onze rechtspraak is ...hoe liep het af met de klacht van dat "wijf" die dacht zichzelf te herkennen in de figuur van Anke ??
Ik zou zelfs je blad "onze familie De Borger" noemen ... een "familie" zijn toch een aantal mensen die samenhorig zijn , deel uitmaken van dezelfde "ploeg"

Gepost door: Rene | 31-03-08

De Borger verhuist!

Gepost door: De Borger | 31-03-08

Was Hitler links?

http://www.meervrijheid.nl/index.html?mr-hitlerlinks.htm

Gepost door: pino | 31-03-08

Iemand uit Zele? Zover ben ik niet gaan bussen...

Gepost door: Janice | 31-03-08

Welke partij bevind er zich rechts van het VB? Geen enkele. Vandaar dat wij het VB uiterst - of extreem - rechts noemen. Simpel toch? CD&V, N-VA en VLD noem ik rechts, SPA en Agalev links, en extreemlinks is bv PVDA, KP en SAP. Duidelijker?

Gepost door: Links | 31-03-08

@Links

1) De oorspronkelijke betekenis van links en rechts was louter de plaats van politieke partijen in het parlement...

2) Uw definitie is dom op zich, wat maakt het VB rechtser dan de VLD en wat maakt de SPA minder links dan PVDA.

3) En als het een dictatuur is.... is ze dan links of rechts ?

Als u nu eens een degelijk argument zou hebben kan je nog eens discuteren, maar dit slaat nergens op.

Gepost door: Den Amerikaan | 31-03-08

Wat betekent extreem-rechts?

Extreem-rechts is een term die gebruikt wordt voor politieke groeperingen met ideeën die vaak racistisch en radicaal-nationalistisch zijn.

Met radicaal-nationalistische ideeën wordt hier een voorliefde bedoeld voor het eigen volk en een afkeer van andere mensen.

Daarnaast zijn extreem-rechtse groeperingen vaak tegen democratische ideeën zoals vrijheid en gelijkheid voor iedereen.

Gepost door: neutraal | 31-03-08

DEFINITIE
Wat is rechts-extremisme? De term duikt vaak op, maar gaat bijna even zo vaak gepaard met ontkenningen door degenen op wie het etiket wordt geplakt. Mede door de onderlinge verschillen tussen rechts-radicale partijen in bijvoorbeeld Europa is het moeilijk algemene kenmerken te geven.
Urs Altermatt, vooraanstaand Zwitsers politicoloog en filosoof, heeft toch een poging gedaan in de Neue Zürcher Zeitung. Volgens hem gaat het om een fenomeen met vaste bestanddelen die zich echter, afhankelijk van land, regio en zelfs individuele politicus, wisselend manifesteren.
Wat zijn die bestanddelen?

# Agressief nationalisme en/of etnocentrisme, dat zich uitdrukt in xenofobie en vreemdelingenhaat.

# Racisme, meestal gefundeerd op een biologisch getinte wereldbeschouwing, terugkerend in etnisch/culturele discriminatie.

# Antisemitisme, dat zich vertaalt in een open of bedekte vijandelijke houding tegenover het joodse volk alsmede in een relativering van nazi-misdaden uit het verleden.

# Autoritarisme, strevend naar een krachtige leidersfiguur en een sterke staat.

# Een anti-egalitaristische maatschappijopvatting waarbinnen een hiërarchische, ‘organische' ordening domineert.

# Nadruk op de volksgemeenschap en de culturele homogeniteit daarvan.

Een antipluralistische opvatting over politiek en samenleving, samenhangend met een wantrouwen tegen de democratie.

# Acceptatie van geweld als middel om sociale en politieke conflicten te beslechten.

# Een demagogische spreekstijl waarbij politieke tegenstanders verbaal worden besmeurd.

# Absolutistische aanspraken op de waarheid, die maatschappelijke tolerantie sterk bemoeilijken.

Binnen Europa zijn er diverse politieke partijen die extreem-rechts worden genoemd, of bekend staan om hun rechts-extremistische sympathieën. Op pagina 3 een aantal voorbeelden. Zie ook het artikel over rechts-extreme bewegingen in de Verenigde Staten, op dezelfde pagina.

Bron: zie lin onderaan

Gepost door: niet-neutraal | 31-03-08

Cultureel-links is niet bekwaam nuance aan de dag te brengen Cultureel-links zijn diegenen die de grootgrondgebiedelijke Europese Rijksgedachte aanhangen waar over één reusachtig grondgebied één Europese identiteit zou moeten heersen. Dit is idd waar de oude nationalisten, de oude fascisten, communisten en nazisten van dromen. Ook wordt steeds meer en meer aan herverdeling gedaan. Het is duidelijk dat de huidige cultureel-linksen die jou en mij vandaag de dag voor 'fascist' uitschelden degenen zijn die binnen 30 jaar zullen zeggen "we hebben het niet geweten". Neen, wij staan sterk en recht in onze schoenen, onze mening is beargumenteerd! Het is duidelijk dat het cultureel-linkse kamp(f) totaal geen voeling meer heeft met enige dwang tot nuance of geen voeling meer heeft met enige redenering zonder te beginnen schelden. Zelfs de oppergoden van de linkse Kerk en de linkse partijen zijn in dit land niet van een belediging beschaamd. Zelfs de linkse leiders zijn niet in staat om énig intellectualisme aan de dag te brengen. Herman de Croo noemt ons mentaal gehandicapt, anderen noemen ons een mesthoop van stemmen en nog anderen zouden ons - kakkerlakken - zo liefst mogelijk vertrappelen. En zij moeten intellectueel Vlaanderen voorstellen? Laat me niet lachen! Wij leven in een tijd waar een intellectueel als reactionair cultuur-protectionistisch denkt! En al wie anders denkt is ofwel blind, zit aan de drugs of is intellectueel onbekwaam om ook maar enige zinnige mening naar buiten te brengen. Mvg. RG. (graag ook een kijkje op mijn nieuwe weblog :))

Gepost door: Roeland | 31-03-08

Hij zien zionistische verraadster dat wij nooit zijn ver weg en heel dom zijn jij niet met deze islaamhaat stoppen. Nu nog kunnen ontkomen maar pas op voor de stilte, is altijd gevaarlijk...

Gepost door: Ahmed | 31-03-08

neutraal heeft een perfectie beschrijving gegeven van de Islaaaaaam onder zijn tittel ""wat betekent extreem rechts" de Islam is inderdaad radicaal en hebben een afkeer van andere mensen ,ongelovigen .... homo's .... Joden ...Ze zijn inderdaad tegen democratische ideeen zoals vrijheid (van denken en handelen) hun Allah wetten primeren op alle anderen ,drinken van een pintje..bv is verboden ,iets in de openbaarheid brengen dat hun niet aanstaat ,zoals dat filmpje van Wilders of cartoons.....gelijkheid ??? apparte zwemuurtjes voor moslima's bv...burka... niet in de nabijheid komen van andere mannen, ,niet mogen deelnemen aan toneel ,zang ,dans en alles wat het leven voor een vrouw aangenaam kan maken...

Als bepaalde partijen VB of Wilders ,dit willen aanklagen, ons willen verwittigen van de steeds maar grotere invloed van de Islaam die stilaan begint te knabbelen aan de vrijheid van de mens...dan zijn dat "mestkevers" "fascisten" "racisten" en heel die litanie....
heb ik niet een beetje gelijk beste "neutraal" of ben ik nu ook een racist ,fascist enz enz en moet ik als mestkever, met alle middelen bestreden worden....moet ik verdraagzaam met respect ,liefde en begrip voor hunne kul-tuur ....toekijken hoe ze bv een homo de Schelde in zwieren of een buschauffeur doodkloppen omdat die durfde te vragen wat kalmer te zijn ??
Het kan me geen barst schelen welke partij, rechts ,links ,onder ,boven.. er kan zorgen dat ik "goed" kan leven in een rechtvaardige maatschappij waar ik me veilig kan voelen in alle delen van de stad ,alle openbare plaatsen ... mijn mening kan uiten zonder te worden uitgescholden...Welke partij??? kan aan mijn "verzuchtingen" tegemoet komen ... de rode partij ??? De Groenen ??? of heel die andere correcte nest die ons allemaal de Islaaaam door de strot duwen ,ons "dwingen" tot respect en "liefde" voor een cultuur , godsdienst of levenswijze die de onze niet is....IK kies mijn religie en mijn levenswijze liefst zelf beste neutraal ,met de rest heb ik geen "affaire" en noemt mij zoals je wil...Heel die fanatieke Moslimtroep kan voor mij de bomen in samen met hun correcte politieke "gatlakkers"

Gepost door: Rene | 31-03-08

Ahmed, ik heb al tientallen doodsbedreigingen gekregen, jammer genoeg waren ze alemaal even laf als jij. Geen eentje durfde zijn echte naam te schrijven.
Ik haat de islam niet, ik haat de uitspattingen die ook vaak cultureel gerelateerd zijn. Ik haat dus de islam niet, ik ben er doodsbang voor. Ik wil geen islam in Europa, voor mij houdt de islam op waar het Westen begint.
Deze keer zijn het misschien vrouwen uit Iran die klagen, bij RAWA zijn het vrouwen uit Afghanistan, op Canvas waren het vrouwen uit Marokko. 't Is overal hetzelfde en ik heb medelijden met hen, mag het even?

Gepost door: Janice | 31-03-08

Neutraal, daar zitten jullie nu wel dik verkeerd. Het is niet omdat je opkomt voor je eigen volk, cultuur, taal en portemonnee, dat je een afkeer hebt van andere volkeren. We staan open voor andere volkeren, respecteren andere volkeren als ze dat waard zijn. Respect kan je niet afdwingen, dat moet je verdienen.
Je kunt enkel een afkeer hebben van een ander volk wanneer die naar hier komen om te profiteren van ons sociaal systeem, weigeren te integreren en onze cultuur en manier van leven verachten. Terwijl ze ondertussen hun eigen cultuur opdringen of criminele activiteiten uitvoeren die meestal ongestraft blijven.

Je kunt ook verlangen naar een eigen autonoom bestuur, maar je buurman nog even graag zien en bezoeken. Van je buur houden wil niet zeggen dat je hem levenslang moet onderhouden.
Ik heb het nooit goed begrepen dat links opkomt voor de Basken, maar Vlaanderen niet hetzelfde gunt.

Gepost door: Janice | 01-04-08

Protest! Mestkevers met alle middelen bestrijden???

Mestkevers zijn nuttige dieren, ze ruimen de shit van anderen op.

Gepost door: Michel | 01-04-08

@ links @Welke partij bevind er zich rechts van het VB?
Geen enkele.FOUT : Voorpost,TAK, horen Niet bij het VB zijn dus autonoom !

Vandaar dat wij het VB uiterst - of extreem - rechts noemen. Simpel toch? CD&V, N-VA en VLD noem ik rechts,
Weeral fout cd&v en VLD zijn liberaal LINKS ,en NVA is centrum rechts !!

SPA en Agalev links, en extreemlinks is bv PVDA, KP en SAP. Duidelijker?

dit is allemaal één brij rotzooi ,duidelijk??

Gepost door: lowieke staal | 01-04-08

Zeg Neutraal,

hetgeen jij daar als definitie aanhaalt lijkt me zeer sterk van toepassing op een andere politiek, namelijk de .... Islam.

Alles wat bij daar schrijft valt eronder en als je ook maar enige intellectuele eerlijkheid hebt weet je best dat deze definitie geenszins van toepassing is op het vlaams belang, zelfs niet op de PVDA.

Wel op de CCC, je weet wel die extreem LINKSEN, de RAF, en andere linkse fascistische organisaties die vandaag vrij rondlopen na mensen vermoord te hebben.

Gepost door: Den Amerikaan | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.