02-04-08

Column van Afshin Ellian

Is Muqtada al-Sadr de nieuwe Khomeiny?

Muqtada al-Sadr wil een ayatollah worden. Dat gaat niet vanzelf. Om ayatollah te worden, moet hij eerst gaan studeren. Muqtada al-Sadr is slechts een talib (enkelvoud van taliban, een religieuze leerling). Of hij ayatollah wordt, is afhankelijk van de welwillendheid van een aantal belangrijke ayatollahs. Op zich is dit goed nieuws.

Wie studeert, heeft weinig tijd om aanslagen te organiseren. Maar op lange termijn is dit een gevaarlijke ontwikkeling. Want Muqtada wil een religieuze en politieke leider worden. Een tweede Khomeiny.

LEES HIER VERDER

12:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Duivelse sekte Op termijn moeten alle islamitische landen opgedeeld worden in een gematigd en in een fundamentalistisch deel. Denk maar aan Algerije, Turkije, Iran, Marokko, Saudi Arabie, en nu dus ook Irak. Een soort lappendeken zoals Bosnie. Moeilijk, maar wsl de enige oplossing op termijn. De fundamentalistische druk gaat te groot worden. De islam bezit een onzichtbare duivelse aantrekkingskracht, zoals een sekte, die door miljoenen mensen niet is te weerstaan. Vooral vrouwen worden er door aangetast.

Gepost door: Procureur Generaal | 02-04-08

Wij binnen rappe tijd beslissen wat nog op de internet komen !

Gepost door: Ahmed | 02-04-08

Niet moeilijk Moeilijk kan dat niet zijn, jullie bepalen nu al voor 50% het nieuws met jullie fratsen hier en wereldwijd!

Gepost door: Martine | 02-04-08

een vaste job en later een goe pensioen Ik wist dat al lang dat "Al Sadder" op een vaste job loerde en een Ayatolla wil worden en ik die vroeger dacht dat een Ayatolla een uitbater was van een "fritkot"

Gepost door: Rene | 02-04-08

we zijn voor op schema
dat zal hier nog rapper gedaan zijn

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/230013/2008/04/03/-Iran-fabriceert-extra-uraniumcentrifuges-.dhtml

Gepost door: Ahmed | 04-04-08

inderdaad het zal daar rapper gedaan zijn dan ze denken.

Gepost door: Rene | 04-04-08

Toch niet bang van een paar centrifuges mensen? Wij maken er drieduizend per dag!

Gepost door: Miele | 04-04-08

Er is hoop ‘Minder jongens, minder terreur’

AMSTERDAM - Het islamitische terrorisme zal na 2020 langzaam afnemen, doordat het aantal jonge mannen in de Arabische wereld tegen die tijd aanzienlijk is gedaald. Dit zegt de Duitse socioloog en demograaf Gunnar Heinsohn vandaag in de Volkskrant. Heinsohn was de afgelopen dagen in Nederland voor de presentatie van zijn boek Zonen grijpen de wereldmacht.

Volgens Heinsohn is er een sterk verband tussen oorlog en geboortecijfers. De meeste burgeroorlogen en andere conflicten worden gevoerd in landen met een groot aantal jonge mannen voor wie geen emplooi is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Arabische wereld, Kenia en Afghanistan.

De westerse oorlogen in Irak en Afghanistan zijn volgens Heinsohn tot mislukken gedoemd, omdat de Taliban en andere strijdgroepen een enorm reservoir aan jonge strijders achter de hand hebben.

Omgekeerd gaan conflicten voorbij als het geboortecijfer daalt, aldus Heinsohn. Zo zijn de meeste guerrillaoorlogen in Zuid-Amerika beëindigd omdat er te weinig strijders waren. Ook in landen als Libanon en Algerije is de vrede teruggekeerd nadat het geboortecijfer daalde. Heinsohn verwacht daarom dat het islamitisch terrorisme na 2020 grotendeels verdwijnt, omdat Arabische vrouwen minder kinderen krijgen.

Gepost door: Procureur Generaal | 05-04-08

Bullshit Bullshit. De 29 van PKK-terrorisme verdachte personen die gisteren werden aangehouden zijn ALLEMAAL vrouwen. Vrouwen zijn net zo radicaal en tot aanslagen bereid als mannen. Herbegin uw huiswerk, professor Heinsohn.

Gepost door: Brice | 05-04-08

De commentaren zijn gesloten.