04-04-08

De geheime rede van Balkenende: "De islam is het probleem".

“Wat is het grote probleem? Ik zeg het zonder omwegen: het grote probleem is de islam. Jullie horen het goed, ik zeg niet: de radicale islam of het islamitische terrorisme of het fundamentalisme in het algemeen – nee, ik zeg: het grote probleem is de islam.”

“Ik zeg jullie: nu is het moment gekomen om ons als christenen te manifesteren. En ik zeg dit uit de grond van mijn hart. Het is nodig. Het is meer dan nodig. Waarom kunnen wij niet trots zijn op ons christendom? Ik vraag het jullie. En kom me niet aan met Rita Verdonk, die het woord ‘trots’ ook gebruikt. Rita deert me niet. Ik zeg: we moeten trots zijn op ons christendom.”

“Laten we de moslims vragen naar hun beeld van het Paradijs. En ze moeten maar zeggen als ik het verkeerd begrijp, maar voor zover ik weet mogen de martelaren van de islam zich verheugen op 72 maagden in het Paradijs. Mijn vraag aan de moslims is: is dit hun geliefde beeld van het Paradijs? Is dit het hoogste: 72 maagden? Wat betekent het voor hun opvattingen over man en vrouw, over seksualiteit? Over liefde? Mag ik vragen: zijn 72 maagden niet wat veel van het goede? Is dat niet het beeld van een ongetemde seksuele begeerte? Komt dit niet in de buurt van wat je zou kunnen noemen: de pornografische zucht?”

Lees hier de volledige rede: http://www.opinio.nu/

13:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Janice, volgens mij hebben de moslims dat nog niet door. Hun paradijs met 72 maagden is geen paradijs, maar een hel. Stel je eens 72 schoonmoeders (;-)

Gepost door: Bob D Frankrijk | 04-04-08

Nep Balkenende verliest rechtszaak tegen Opinio
Van onze redactie
gepubliceerd op 04 april 2008 16:35, bijgewerkt op 4 april 2008 16:55

AMSTERDAM - Premier Balkenende heeft een rechtszaak tegen Opinio verloren. Het blad drukte een aan hem toegeschreven, islamkritische toespraak af die hij nooit had gehouden.

Opinio drukt in de vandaag verschenen editie een aan Balkenende toegeschreven artikel af. Daarin zou de premier de islam wel degelijk een probleem noemen.

Advocaat Henk Jan Boukema van de minister president eiste vrijdag tijdens een door Balkenende aangespannen kort geding in Amsterdam rectificatie. Opinio zou met het artikel de spanningen rond de film Fitna verder vergroten.

‘Het gedrag van Opinio is te vergelijken met dat van iemand die een sigarettenpeuk in een winkel vol met vuurwerk werpt’, aldus Boukema. Advocaat Cor Hellingman van het weekblad wierp tegen dat de neptoespraak ‘een duidelijk parodiërende’ tekst is.‘

De voorzieningenrechter stelde Opinio in het gelijk

------
Maar wie maakte van NL een winkel vol met vuurwerk?

Gepost door: Procureur Generaal | 04-04-08

Een duidelijk 'parodiërende’ tekst?? Het was toch geen 1 april meer?Gepost door: Janice | 04-04-08

geef mij maar een barok engel 72 maagden is inderdaad van het goede een beetje te veel,vroeger zou dat voor mij geen probleem zijn maar als je wat ouderdom krijgt !! komt daarbij dat die maagden met mij veel geduld moeten hebben...geef mij maar wat reistpap met of zonder gouden lepel en af en toe een flinke barok engel om mee te stoeien !!

Gepost door: Rene | 05-04-08

@ Rene "geef mij maar wat reistpap".... Mag het ook rijstpap zijn, René ?

Gepost door: Ropie | 05-04-08

Rene rijsd veel, hei neemd het niet zo nouw met de spellinksreegels. Hei spreekd wel vloeiend Thais en dat kan niet van Ropie gesegt wordten.

Gepost door: Leraar nederlands | 05-04-08

Het is 'neemT', niet 'neemD'.

Gepost door: Van Dale | 05-04-08

Rene, voor de duidelijkheid, ik ben noch Ropie, noch leraar N(!)ederlands (wat overigens met een hoofdletter moet), noch Van Dale. Vooral Leraar Nederlands reageert nogal overdreven.

Gepost door: Ikke | 05-04-08

Verdonk Sinds de Balkenbende tot de islam is bekeerd mogen we van hem zo'n toespraak zeker niet meer verwachten, noch van de VVD van schoolmeester Rutte, en zeker niet vd PvdA, de Partij vd Allochtonen.

Verdonk heeft zopas haar beweging 'Trots op Nederland' voorgesteld, ze zou er al 22 zetels mee halen (op 150). De Hollanders rekenen in zetels, niet in procenten zoals wij. Wilders 10 à 15 zetels. De VVD, waar Rita werd buitengesmeten, nog 13.

Gepost door: Procureur Generaal | 05-04-08

Inderdaad en uit peilingen blijkt dat veel kiezers van Rita Verdonk voor de herinvoering zijn van de doodstraf. Een toch wel huiveringwekkend gegeven, vind ik.

Gepost door: Ikke | 05-04-08

Awel, dat vind ik ook. Ik ben absoluut tegen de doodstraf.
In Amerika is het trouwens bewezen dat de doodstraf niet afschrikt.
Gevangenissen zoals ze in Rusland, Thailand of Marokko hebben schrikken veel meer af.

Ik vraag mij trouwens af waarom ze hier cellen willen huren van Nederland. Die hebben er ook geen over, alleen maar boten en die willen ze hier niet. Ze zijn te duur. Waarom vragen ze het niet eens aan Marokko? Daar is altijd 'room for one more'.

Gepost door: Janice | 05-04-08

Zou iedereen nu eens eindelijk een alias willen zoeken en daarbij blijven. Dat maakt het wat aangenamer en gemakkelijker en vliegen de beschuldigingen niet in het rond.

Heb je het begrepen Hugo?

Gepost door: Janice | 05-04-08

zoveel lieve blogvrienden inderdaad Ropie in onze taal is het "rijstpap" maar ik leer Thai en daar schrijft men rijst met ei.....Het doet me echter veel genoegen ,te ontdekken dat ik zoveel vrienden heb, die mijn foutjes willen verbeteren,zoals wij de foute denkwereld van rood groen ook willen opruimen.

Gepost door: Rene | 05-04-08

Inderdaad er zijn al veel onderzoeken die aangetoond hebben dat in landen waarin de doodstraf bestaat even veel (zware) misdaad is als in landen waar de doodstraf niet meer bestaat.

Bovendien vind ik de doodstraf barbaars en volledig passé. Je zou wel kunnen argumenteren dat de doodstraf het principe volgt van oog om oog, tand om tand ("moordenaar, jij doodde iemand, nu doden wij jou"), maar dat vind ik dus een middeleeuwse mentaliteit die niet meer past in het heden.

En stel je eens voor: iemand luist je erin of er worden fouten gemaakt door het gerecht en je wordt ter dood veroordeeld terwijl je eigenlijk onschuldig bent. Het is al meermaals voorgevallen dat terdoodgebrachte 'misdadigers' achteraf schuldig bleken te zijn.

Gepost door: Ikke | 05-04-08

heel mooi en beschaafd !!! Ikke das allemaal heel mooi en "beschaafd" maar ik zou er helemaal geen moeite mee hebben om een Fourniret of een Dutroux persoonlijk op te hangen...of bv de "helden" die op TV toonde hoe je een onschuldig slachtoffer onthoofd....In bepaalde gevallen ben ik volledig "pro" doodstraf !! en middeleeuwse tijd ?? bepaalde volkeren in ons land leven in de middeleeuwen en wij zullen ons moeten aanpassen ... dus ik zie geen probleem voor de doodstraf of steniging bv...kwestie van je aan te passen...Wij zullen de beschaafde wel uithangen,de vredelievende , den verdraagzame....Ze willen de sharia invoeren maar als ze zelf betrokken geraken ,liever niet dan kiezen ze voor ons systeem !

Gepost door: Rene | 05-04-08

Een verzinsel Ik lees wel vooraan in de tekst "De Amsterdamse rechtbank oordeelde vanmiddag dat 'het artikel overduidelijk een verzinsel (is)"

Heb je daar express overgekeken Janice?

Gepost door: Prawda | 06-04-08

tuurlijk Prawda ,dat zullen allemaal wel verzinsels zijn...alles wat niet past in de rood groene correcte lijn van verdraagzaamheid en menslievendheid zijn "verzinsels"
was de Islaaaaaam ook maar een verzinsel

Gepost door: Rene | 06-04-08

72 maagden Seriemoordenaars als een Fourniret moeten ter dood worden gebracht, ze verwachten zelf niet anders vermoed ik. Iemand die al zo vaak het leven van tussen zijn handen heeft laten wegvloeien weet dat als hij gepakt wordt, hetzelfde lot verdient.

Bovendien zit de kans erin dat ze zich expres laten pakken omwille van het veelbelovende leven achter de tralies. Ze krijgen duizenden brieven van vooral jonge meisjes (zie Dutroux en Manson), die graag bereid zijn een privébezoekje te brengen in de 'peeskamer' van het gevang. Een gevangenisstraf voor zulke mensen is dus te vergelijken met de hemel vd moslims.

Gepost door: Procureur Generaal | 06-04-08

moeten ter dood worden gebracht........ en als een procureur Generaal dat zegt.....

Gepost door: Rene | 07-04-08

Prawda, ik heb er niet overgekeken, want op het moment dat ik het hier zette, stond het er nog niet bij. Bovendien was Procureur generaal je al voor, want hij wist het al te melden nog voor Opinio de tekst erbij had geplaatst.


In ieder geval staat de link bij de paar citaten die ik eruit haalde en kan iedereen zijn eigen mening vormen over de (nep)rede en vooral de inhoud. En dat was de bedoeling. Ik heb er zelf niets aan toegevoegd.

Jammer dat Balkenende, noch enig ander Europees staatshoofd de moed niet hebben om werkelijk zo'n toespraak te houden.

Gepost door: Janice | 07-04-08

Dit staat ons ook te wachten... RABAT - Een Marokkaanse minister heeft tumult ontketend met haar wens het Fajr ttadheen (ochtend gebed) te verbieden zodat toeristen in het Noord-Afrikaanse koninkrijk niet langer 's nachts gestoord worden.

Gepost door: Procureur Generaal | 07-04-08

De commentaren zijn gesloten.