07-04-08

Geen sharia in Nederland

Geert Wilders roept met zijn film Fitna niet op tot haat of geweld tegen moslims. Hij laat zich soms provocerend uit, maar 'een parlementariër moet zijn standpunt naar voren kunnen brengen.' Besliste de rechter in Den Haag. Blijkbaar staan de rechters in Nederland niet onder druk van de regering en kan er nog ‘recht’ worden gesproken zoals het hoort.

De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) had eerst al een zaak aangespannen om vertoning van Fitna tegen te gaan, maar Wilders plaatste zijn film de avond voor de rechtszaak al op het internet.

In het nieuwe kort geding eiste de islamitische organisatie dat de uitspraken van de PVV-leider Wilders aan banden zouden worden gelegd, maar de rechtbank acht de uitlatingen van Wilders niet onrechtmatig. 'Het recht op vrijheid van meningsuiting van Wilders geeft hier de doorslag', vond de rechter.

De islamitische organisatie vond ook dat Wilders de wet had overtreden toen hij de islam en de Koran in verband bracht met het fascisme. En ze wilden hem ook graag bestraft zien over de uitspraak van Wilders dat Mohammed een barbaar zou zijn geweest.

Wilders hoeft daarover van de rechtbank niets recht te zetten, omdat dit gelijk zou staan aan een gedwongen spijtbetuiging. Dat staat op gespannen voet met de vrijheid van meningsuiting. 'Spijt kan niet met een vonnis worden afgedwongen, ' zo luidt de uitspraak.

De fouten in de film werden inmiddels ook rechtgezet. De foto van rapper Salah Edin is vervangen door die van Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh. En de spotprent van de Deense cartoonist Kurt Westergaard is vervangen door een andere tekening.

13:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Eigen fout Deze uitspraak was te verwachten. Als de moslims nu maar niet overgaan tot geweld, nu ze zien dat wettige middelen niets uithalen.

Zaterdag nog een mooi staaltje gehoord van scheve moslimlogica op NMO (Nederlandse Moslim Omroep), die wel het ganse weekend lijken uit te zenden. Het moet gezegd, op gematigde toon. Maar toen een historica mocht uitleggen dat Mohammed nog niet van de kwaadste was, probeerde ze dit als volgt te bewijzen: Hij schreef brieven naar vorsten en heersers in de buurlanden om hen de islam op te dringen. Als deze weigerden, of zijn gezanten botweg de keel oversneden, was het oorlog. Logisch toch? Het is dan immers hun eigen fout. En voor moslims is Mo het in alles na te volgen voorbeeld. Gisteren nog eens herhaald door de vertegenwoordiger van de 3 miljoen 'gematigde' turken in Duitsland.

Gepost door: Procureur Generaal | 07-04-08

Nederlandse rechtspraak De "gekwetsten" zullen met die uitspraak serieus in de haren krabben ,dat zullen ze zeker niet nalaten ,hebben ze ne kletskop ,kunnen ze dat in hunne baard... missen ze die ook, is er nog slechts "een"plaats beschikbaar om hun groot ongenoegen eens goed af te krabben ! In tegenstelling tot Belgie is NL dus een democratisch land ,blijkbaar is daar nog plaats voor "de vrije meningsuiting" en zijn de rechters geen marionetten van een bepaalde kleur.Het is in ieder geval een dikke streep door onze moslimvrienden hun rekening ,als er inderdaad maar geen geweld van komt ,want de "gekwetsen" worden niet graag tegengesproken..Wedden dat onze correcte politieke gezagtoeters ,die rechter als een racist gaan bestempelen !!!

Gepost door: Rene | 07-04-08

Wij hebben geen les van baardmannen te krijgen over democratie.

Gepost door: rescuekid | 07-04-08

iedere weldenkende mens wordt daar zo "moe" van Aan alle Moslim bepamperaars van groene en andere kleuren..aan Hugo's DV-ers,Moniquen en dergelijk blindzijnde "mollen"....
Multicul... het liefdelijk opnemen van zonen en dochters van Allah is "een" grote mislukking...de kloof tussen onze Westerse beschaving en hun Middeleeuwse leefwereld is te groot ,de kloof is niet te overbruggen en ze zal met de jaren groter en groter worden ...ze houden zich krampachtig vast aan hun leefregeltje en wij houden ons vast aan onze mentaliteit...dus vergeet het sprookje van multikul..Het enigste wat ons nog kan redden om onze maatschappij leefbaar te houden is dat ieder zijn eigen weg gaat... en de ene de andere met rust laat...zoals de Joden hun manier van leven hebben in "hun" besloten kring . Wederzijds respect met het dringend verzoek hun bende "jong" wat beter op te voeden, want daar hebben ze totaal geen "fluit" verstand van...

Ik kots van kopvodden, Allahs.. profeten ...Moskeeen en heel dat circus...Ik kots in dezelfde mate als zij "kotsen" van onze maatschappij,het enigste waar ze blijkbaar geen afstand van kunnen nemen, zijn de talrijke sociale voorzieningen....
Het kan me geen "lap" schelen of zij nu rondlopen in hunne flikker of met een boerka... of zij appart willen zwemmen of niet.....maar dat ze ons met RUST laten...voor mij hoeven ze nog niet eens te integreren. Ze moeten gewoon stoppen met hun "Overlast" het idee opgeven dat zij een superieur volk zijn,omdat ze geloven in een fosiele vent die indertijd wat regeltjes neerschreef ,ze zijn zeker niet "superieur" en zullen het nooit worden ... Dank zij onze laffe hypocriete politiek zitten wij nu eenmaal met die Islaaamtroep op onze nek...het zij zo...dat ze ons aub met rust laten en dat ze tenminste trachten iets positiefs bij te dragen ,want tot op heden was hun bijdrage niks anders dan overlast en miserie..en hun verrijking ???? laat maar zitten!!

Gepost door: Rene | 08-04-08

Het overgrote deel van de moslims en burgers van allochtone origine zijn brave burgers die netjes in de pas lopen. Waarom lees ik dat hier nooit?

Gepost door: peruwelz | 08-04-08

Ataturk Dat dachten ze in Turkije sinds Ataturk ook, dat de islam stilaan aan belang ging inboeten en de staat steeds meer seculier ging worden. Turkije heeft echter onze ogen geopend. Met dank aan Recyp Erdogan.

En hoe braaf de moslims hier zijn, dat lezen we wel in de reguliere kranten, dat moet hier niet nog eens herhaald worden. In een vakbondsblad lees je ook nooit dat de meeste werkgevers gul en menslievend zijn.

Gepost door: Procureur Generaal | 08-04-08

peruwelz...dat is hetzelfde als tegen iedere Duitser zeggen dat hij een nazi is...
Er zijn genoeg allochtonen die ons "respect" verdienen...omdat zij ook "respect" hebben voor "ons"... wat dat betreft geen vuiltje aan de lucht...maar de groep van godsdienstfanatiekers die "eisen" dat WIJ ons aanpassen wordt alsmaar groter !...het geweld onder de allochtonen tegenover onze maatschappij wordt alsmaar groter ! hun eisen hun "onverdraagzaamheid" onbuigzaamheid ,opdringerigheid de onwil om zich "aan te passen" wordt steeds maar groter...het is deze groep die we kunnen missen als de pest ! maar als ge laat horen en voelen dat wij geen arabieren zijn...dat wij met hunne Allah niks kunnen aanvangen ,dat wij niet akkoord kunnen gaan met bepaalde fratsen uit hunne cultuur ,zoals eremoord ,vrouwenbesnijdenis...gedwongen huwelijken ,zelfs met minderjarigen !! dan ben je een racist...dan krijg je groene Mie Katoen op je donder en koleirig rood en is het centrum voor racisten in alle staten...inplaats van die middeleeuwers duidelijk te maken dat wij niet meer leven in het stenen tijdperk ...krijgen wij onze eigen mensen op onze nek ! ik vind dat spijtig peruwelz...jij niet ?

Gepost door: Rene | 08-04-08

Hartelijke ontvangst Leerlingen uitgescholden voor "honden" in moskee

De leerlingen van een Amsterdamse basisschool hoorden hun oren tuiten bij een schooluitstapje naar een moskee.

De stomverbaasde kinderen van basisschool De Horizon en hun begeleiders kregen van de voorzitter van de moskee El Mouchidine te horen dat ongelovigen 'honden' zijn.

Gepost door: GVA | 08-04-08

peruwelz...begrijp ,je wat ik bedoel ? lees eens goed de posting van GVA...wij staan in de slammers in ogen op dezelfde lijn als "honden" omdat we niet willen geloven in ne fanatieke zot!
wij zijn "honden" maw ze staan ver boven ons,tenminste dat denken zij....alles maar dan ook alles wat ze hebben komt van het westen ,kunnen kopen met hun oliedollars..als ze dat niet hadden, zwierven ze nog rond met hun tenten en geiten...en dan komen die hier vertellen hoe het moet !! en de enigste reden waarom ze op zoveel steun kunnen rekenen bij onze correcten is omwille van Eurootjes heel veel Eurootjes

Gepost door: Rene | 08-04-08

René: GELIJK HEB JE! Ook al ben je een hond in de ogen van elke sympathieke moslim , toch heb je gelijk!
Zij beweren voor de vrede te zijn, maar stoken oorlog.
Zijn er problemen: zie maar wie er achter zit!
Daarom is deze iman goudeerlijk: hij spreekt de waarheid - zoals zij het zien.
Er bestaat ook een mooi woord voor : RESPECT!
Dat werkt dan maar in één richting natuurlijk.

Een goede tip: laat nooit je politiebadge zien op de bus of ze slagen je verrot! RESPECT: ik zei het al.
Straf? naar het voetbal gaan kijken, pingpongen, kortom: gratis center parks.

Gepost door: Erwin | 08-04-08

het overgrote deel van de moslims en burgers van allochtone origine zijn brave en slimme burgers die netjes in peruwelz naar de kas lopen.

Gepost door: jos | 08-04-08

Grrrrrrrrr Wij VB-ers en symphatisanten zijn dan wel "honden" maar van het Pitt-Bull ras indien het "moet" vreten wij alles op....Rood Groen daarentegen zijn "poedeltjes" lieve gezelschapdiertjes ,zijn slaafs en beginnen onmiddellijk te bibberen als ze voelen dat het baasje om de een of andere reden zich "gekwetst" voelt...
Je kunt die "poedel" mentaliteit op dit blog aanvoelen....ze keffen wat..zoals bv peruwelz maar als je ze van antwoord dient,verdwijnen ze zoals vampiers bij dageraad

Gepost door: Rene | 09-04-08

Bart Somers Nu Bartje Somers' prijzige VW Touareg als éénendertigste auto gevandaliseerd werd de laatste dagen in Mechelen, rijst de vraag: is dit ook een reactie op Fitna?

Gepost door: Procureur Generaal | 09-04-08

Zeg Rene, als ge hem dan toch zo hard mist (al is't maar om uw gevoeg tegen te doen) waarom vraagt ge dan niet aan Janice wanneer roodgroen of donkerrood terug mag meespelen op dezen blog? Of wist ge soms weer niet dat hij een paar weken geleden uit door haar uit dezen blog is gegooid?

Gepost door: peruwelz | 10-04-08

De toekomst Christelijk Amerika in de toekomst.

Nieuwe geboden:
- abortus verboden
- homoseksualiteit verboden
- evolutieleer verbannen
- geen vergunningen voor de bouw van moskeeën
- veelvuldige toepassing van de doodstraf
- afbraak van het openbaar onderwijs
- geen seksuele voorlichting op scholen
- censuur van films, video’s, boeken, televisie, muziek
- een immigratiestop
- waar mogelijk, verbanning van vrouwen uit de arbeidsmarkt.’

Islamitisch Europa in de toekomst.

Nieuwe geboden:
- abortus verboden
- homoseksualiteit verboden
- evolutieleer verbannen
- geen vergunningen voor de bouw van Kerken
- veelvuldige toepassing van de doodstraf
- afbraak van het openbaar onderwijs
- geen seksuele voorlichting op scholen
- censuur van films, video’s, boeken, televisie, muziek
- een emigratiestop
- waar mogelijk, verbanning van vrouwen uit de arbeidsmarkt.’

Gepost door: Vrij Nederland | 10-04-08

inderdaad vrij... Nederland zo zie je maar de noodzaak van een "rechts religie vrij Europa"

Gepost door: Rene | 10-04-08

voor alle "progressieven" http://www.youtube.com/watch?v=DZpXUfAO68c

mannen die het kunnen weten

Gepost door: lowieke staal | 10-04-08

Zet het in URL, dan moeten we maar gewoon klikken.

Gepost door: Janice | 10-04-08

@peruwelz

Ik denk niet dat je ongelijk hebt. Alleen is dit het probleem :

1) De meeste vlamingen zijn geen racisten, slechts een zeer laag 100sten van een percent, zoals bij alle volkeren bestaat.

2) Er is een wezenlijk verschil tussen racisme en frustraties. Ik denk wel dat vele vlamingen gefrustreerd zijn of worden door de aanhoudelijke problemen met allochtonen en bepaalde "multiculturele verrijkingen", de geimporteeerde huwelijken, de gezinsherenigingen, etc.. om maar iets op te noemen

3) Indien je de krant openslaat staat er wel iets in over allochtonen of aanslagen in naam van de Islam. Zie je dat ook bij andere godsdiensten ???

4) Dus ja niet iedere moslim is een terrorist, anderzijds zijn de meeste terroristen moslims. of niet ?

5) Waarom komen die mensen nooit eens op straat indien er weeral eens geweld is gepleegd tegen autochtonen of klagen zij nooit eigen organisaties aan bij het gerecht ?
Heb he ooit al een witte mars gezien tegen hun eigen krapuul zoals wij dat doen ?

Waarom dagen zij niet op indien er een muziekfestival wordt georganiseerd voor de verdraagzaamheid ?

Waarom blijven ze weg van de meeste multicultuur feestjes omdat ze andere culturen niet kunnen verdragen... (zelf meegemaakt in Mechelen)

Allen die zich integreren, de taal spreken, onze waarden en normen onderschrijven, onze cultuur als de leidcultuur aanvaarden, ongeacht hun kleur en religie zijn hier welkom en verdienen onze steun.

En kom niet af dat wij geen cultuur hebben he, dat is nog zo een dooddoener die kant noch wal raakt.

Gepost door: Den Amerikaan | 10-04-08

Vrede Verwacht vooral geen antwoord van Peruwelz, want dat is ntl gewoon den Hugo.

Verder maakt de video nog maar eens duidelijk dat moslims even hard kunnen liegen en misleiden als hun wapenbroeders van Links. Inderdaad, in Fitna werd gezegd dat moslims ongelovigen moeten aanvallen en doden. Het antwoord vd moslims was: jamaar, als de tegenstander vrede aanbiedt, moeten wij dat accepteren, zie soera zoveel. Maar wat blijkt nu in een andere soera te staan? "Waarom zouden wij vrede accepteren, als wij in de meerderheid zijn?"

Zo staat het antieke boekje vol met tegenstrijdigheden. 20% is zelfs totaal onbegrijpelijk, deels omdat het in een inmiddels verdwenen aramees-arabisch dialect werd geschreven. Niet moeilijk als men weet dat Mohammed analfabeet was, en zijn mondeling meegedeelde wetten dus pas later door volgelingen in boekvorm werden uitgegeven. Na enige tijd waren er zelfs zeven verschillende versies in omloop, die zichzelf nog meer tegenspraken dan de huidige versie. Er werden toen zes versies verboden en verbrand.

Gepost door: Procureur Generaal | 10-04-08

Bovendien kan er alleen maar vrede (over de hele wereld) zijn in het huis van Allah.

Lees ook dit even. En dan zien we in welke fase Europa momenteel al zit.

Gepost door: Janice | 10-04-08

leren om te begrijpen ze zijn zo lief mijnheer.

Gepost door: eva | 10-04-08

met al die zever !! Proc... al zes versies verbrand ??? dat ze de overige versies ook maar verbranden ,inderdaad de Islaaaaam zit vol tegenstrijdigheden,ze kunnen er zelf niet meer aanuit ,de ene denkt, het zal dat wel zijn ,de andere denkt ,het tegenovergestelde en ze willen allemaal hun gelijk halen...heel die troep buitenzwieren den bijbel en de koran herleiden tot een zinneke....
""""het leven is al zo kort ,maak er het beste van en val niemand anders lastig....en denk niet dat ge beter bent dan een ander""""....das den beste psalm of soera die ge kunt voorstellen

Gepost door: Rene | 10-04-08

Binnenkort schrijf ik hier over het leven van Mohammed en hoe hij ertoe kwam om met een eigen godsdienst te beginnen.

Gepost door: Janice | 10-04-08

Vrij Nederland is wel voorspelbaar. Hoe vaak wordt het christendom vergeleken met een paar extremistische gelovigen in het Zuiden van de VS of zelfs in Nederland? Heel vaak, alhoewel wij daar niets mee te maken hebben. Hier gaat men zelfs kerken sluiten omdat er geen kat meer komt. Extremistische gelovigen, zowel in de VS, hier en in Nederland bekeren zich nu vaak tot de islam.
Vroeger zouden diezelfde mensen misschien volgelingen zijn geweest van de één of andere Indische goeroe. Dat soort mensen heeft dat nodig en worden meestal de grootste fanatiekelingen.
Zo'n beetje vergelijkbaar met ex-rokers...

Gepost door: Janice | 10-04-08

Peruwelz schreef:"Het overgrote deel van de moslims en burgers van allochtone origine zijn brave burgers die netjes in de pas lopen. Waarom lees ik dat hier nooit?"

Ik schreef het al...vanaf hun 18de zijn ze dat meestal, omdat dan de straffen zwaarder worden.
Enne...dat vind ik niet zomaar uit, dat zeggen ze zelf.

Gepost door: Janice | 10-04-08

De commentaren zijn gesloten.