10-04-08

Heksenjacht op Frank Van Hecke

frankvanhecke120Het Vlaams Belang werd drie jaar geleden terechtgewezen omdat het in haar lokaal partijblad in Sint-Niklaas schreef dat de jeugdige grafschenners allochtonen waren en dat de politie dit in de doofpot wou steken. Zij hadden het, zoals men zegt, uit ‘welingelichte bronnen’. Ook de buren rond het kerkhof hadden het verteld. Bovendien zei de korpsoverste toen tijdens een interview, dat hij het schandalig vond van het Vlaams Belang om die ‘jongeren’ te beschuldigen, want ze waren allemaal in Sint-Niklaas geboren.

Burgemeester Willockx (sp.a) eiste een verontschuldiging, maar het Vlaams Belang Sint-Niklaas kreeg niet eens de tijd om zich te verontschuldigen en de eventuele fout recht te zetten, of Willockx had al een klacht neergelegd bij het CGKR dat meteen een onderzoek instelde waarbij ze niet nalieten om nog vóór het onderzoek de uitslag al aan te kondigen.

De snelheid waarmee de klacht drie jaar geleden werd ingediend had te maken met de onlusten op De Ster. Willockx wou op een gewiekste manier de aandacht afleiden van het feit dat hij de migrantenjongeren niet onder controle had.

Tot nu toe heeft echter nog niemand ergens de naam van de grafschenners kunnen lezen. Nochtans is men anders vrij kwistig met Vlaams klinkende namen bij criminele feiten. Misschien hadden ze die namen ook weer in potlood genoteerd en weer uitgegomd??

Rond die periode werden zowel in Frankrijk als in Nederland en bij ons, graven stuk geslagen, beklad en vernield door…inderdaad allochtonen. Een Turkse vrouw heeft graven vernield in Gent en in het Nieuwsblad schreef men toen: “Bij de grafschennis van december vorig jaar werden 211 graven zwaar toegetakeld door een geesteszieke vrouw.”
Mogen we dan ook een klacht neerleggen omdat ze laten uitschijnen dat het om een autochtone vrouw gaat? Want dat verstaat links toch onder ‘racisme’?

Nu, na drie jaar, wil men plots de parlementaire onschendbaarheid opheffen van ex-voorzitter Frank Van Hecke en hem vervolgen wegens racisme omdat een lokaal bladje had geschreven dat het om allochtone grafschenners ging. Wat een misdaad… zou hij daar levenslang voor krijgen???

Iemand schreef in 2006 op zijn site ”Laat het duidelijk zijn, hier is een heksenjacht aan de gang. De snelheid waarmee een klacht werd ingediend, de snelheid waarmee een onderzoek wordt ingesteld, de snelheid waarmee men op voorhand al de uitslag van dat onderzoek kan voorspellen, het wekt allemaal verbazing.”

Verbazing over de huidige klacht, ingediend door de grootste zuurpruim van Sint-Niklaas , Willockx, is wel het minste wat er kan over gezegd worden. Dit zijn praktijken die men kan vergelijken met ‘Radio Mille Collines’ destijds in Rwanda. Haat zaaien en pesterijen.

Net zoals de publiciteitsstunt met de koppels die zogenaamd weigerden zich door Van Bellingen te laten trouwen, werd ook dit zorgvuldig voorbereid door Willockx. Met de komende verkiezingen in zicht heeft hij waarschijnlijk uitgerekend hoelang het duurt vooraleer een proces start en wanneer het ten einde loopt.

Anderzijds moet het Vlaams Belang in Sint Niklaas ook de ‘welingelichte bronnen’ eerst goed doorlichten vooraleer iets te publiceren in een lokaal blad. Want als het iemand was die hen ‘een goeie peer’ wou stoven, dan is het bij deze zeker gelukt. Eén vonkje is genoeg om de brandstapel aan te steken en de heksenjacht opnieuw te laten beginnen.

Een goede raad, wees zelf verantwoordelijke uitgever zoals ik ook ben in Borgerhout, dan draai je zelf op voor eventuele fouten en niet iemand anders.

22:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Die heksenjacht op (echte) Vlamingen is al bezig sedert de onafhankelijkheid van Belgie .... Wij zijn... en nog steeds een verknecht volk.Het Nederlands was en is nog steeds de taal van boeren en meiden..de franssprekenden zijn onze meesters...Het spijtige is dat onze zogezegde Vlaamse partijen Ceedee en Vee NVaaa,Spa en al die andere sattelietpartijtjes ja knikkers zijn en blijven..... van onze echte franssprekende bourgeoisie beleiduitstippelaars, de correcten ..de voor het zeggen hebbers...Het VB zal het voorwerp blijven uitmaken van spot vernedering ,vervolging maar desondanks blijft het een dankbare zondenbok ,voor alles wat er fout loopt... ze kunnen het steeds in de schoenen schuiven van VB..als was het maar het scheppen van ""sfeer""" gisteren Debie vandaag Van Hecke wie zal het morgen zijn en nieuwe deftige gezondverstandpartijtjes zoals er onlangs er eentje is bijgekomen haasten zich om VB te verketteren om toch zeker te mogen meedraaien in de grote toegelaten politiek Belgische carrousel,uiteraard enkel wat meedraaien want feitelijk hebben ze geen fluit te vertellen ...wat zijn VB-ers toch brave zielen...zelfs die "blood en honnor" groepjes ,achternagezeten door de staatsveiligheid die Islaaaamterroristen op hun loonlijst hebben staan...die groepjes doen niemand kwaad ,spelen wat muziek maken wat van hun oren en verdwijnen...alle ogen blijven gericht op "kwatta" terwijl onze geachte hoog moralisten er nog niet in slagen wat kut "jongeren" in bedwang te houden op de bus..
Als ge over die wantoestanden diep nadenkt moet ge toch onvermijdelijk lachen met mensen die nog geloven in rechtvaardigheid van niet door cordon uitgesloten partijen...

Gepost door: Rene | 11-04-08

Dat Van Deurzen hieraan meedoet verschiet ik toch van.

Vooral omdat ze in Sint Niklaas de fout meteen hebben rechtgezet en hun verontschuldigingen hebben aangeboden. En een krant, waarbij de verantwoordelijke uitgever staat mag een fout maken zonder daarom vervolgd te worden.
Waarom geldt die wet niet voor een krant van het VB?
Zoeken ze echt een burgeropstand uit te lokken? Ze zijn er niet ver meer vanaf.

Gepost door: Hubert | 11-04-08

X Wat dan met Yves Desmet en zijn valse beschuldigingen in De Morgen? (notaris X, getuige X1 en wat nog meer)

Ook Fouad Agadhir van Spirit had het na de mp3-moord verkeerdelijk direct over Marokkanen. Hij werd door Het Kind wel op een zijspoor gezet, maar werd nooit vervolgd.

BELgie wordt stilaan BELachelijk.

Gepost door: Procureur Generaal | 11-04-08

Potig wijf Zozo, was dat een marokkaanse die 211 graven vernield heeft in Gent? Dat wist ik nog niet. Dat moet wel een potig wijf geweest zijn om zo'n groot aantal graven zo zwaar te beschadigen.

Waar was dat weer dat iemand weerwraak genomen heeft door een aantal moslimgraven met hakenkruisen te bekladden?

Gepost door: Procureur Generaal | 11-04-08

Van Deurzen ... heeft bij dezen ook zijn échte gezicht laten zien: dat van een op versleten knieën rond kruipend slaafs francofonen knechtje. HEIL! SIEG HEIL!

dat als 'tegenprestatie' het VB de zaak van die 'zwarte trouwerij' eens uit de doeken doet, want dat daar stront aan de knikker was is zeker.
was daar geen poging vanwege Willockx en Co om enige Vlamingen haat aan te zwengelen?

en is het bewezen dat het GEEN allochtone grafschenners waren? de grafschenners zijn onbekend, toch? kunnen het evengoed WEL allochtonen geweest zijn, of 'geesteszieke vrouwen'?

dit alles neemt niet weg dat het VB beter zou controleren wat het voor waarheid schrijft. met leugens win je geen prijzen en zaken zoals deze kunnen beter vermeden worden.

het is weer eens al te duidelijk hoe deze zaak door de correcten aangegrepen wordt om een VB-er op de brandstapel te offeren. ze maken zich in dezen belachelijk, ze vallen door de mand als huichelaars en wangedrochten. eens kijken wat Europa te vertellen heeft omtrent de onschendbaarheid van ONZE Frank. vallen die ook door de mand?

Frank mag en moet weten dat véél Vlamingen hem steunen en deze praktijken doorzien.

tot in het stemhokje smerige hypocrieten en valse vlamingen!

Gepost door: fee | 11-04-08

Anne-Marie Vanavond een reportage over het functioneren van de burgemeester van Huy tussen 2000 en 2006 op RTBF La Une om 20h45: "Anne-Marie Lizin, je voudrais vous poser une question".

Gepost door: La Une | 11-04-08

@Janice,

De daders waren minderjarig, maar is dat een reden om hun afkomst niet te vermelden ? Trouwens wat is een allochtoon ? Volgens de VDAB is dat iemand die zelf uit het buitenland komt of een van de ouders niet uit de europese unie komt.

Elke marokkaan is dus nog steeds een allochtoon voor de VDAB....

Dus
1) Was de informatie foutief of niet ?
2) Er is een rechtzetting geweest zoals het hoort van zodra het kon
3) De auteur is bekend en dat is de persoon die eigenlijk moet vervolgd worden.
4) Is dit geen persdelict en is er dan geen precedent ?
http://www.senate.be/www/?MIval=/Registers/ViewReg&COLL=B&PUID=16780534&TID=16788944&POS=1&LANG=nl
5) Als het een persdelict is moet dit dan niet voor assisen komen ?

Mij lijkt dit totaal geen kans op slagen te hebben. Zulke dingen gebeuren dagelijks in de pers, zie maar recent het "racistisch incident tegenover de afrikaanse vrouw", dat uiteindelijk omgekeerd racisme bleek te zijn.

Schande waar men in dit land mee bezig is...

Gepost door: Den Amerikaan | 11-04-08

Het is uiteindelijk allemaal heel simpel. Lees gewoon eens artikel 25 van de grondwet (in het bijzonder de tweede paragraaf), en dan weet je meteen dat ze geen poot hebben om op te staan. Frank kan dus gerust zijn. Of zouden ze toch ? Dat zou durven zijn! De grondwet is toch geen vodje papier? :P

Gepost door: D. | 11-04-08

Art. 25

De drukpers is vrij; de censuur kan nooit worden ingevoerd; geen borgstelling kan worden geëist van de schrijvers, uitgevers of drukkers.

Wanneer de schrijver bekend is en zijn woonplaats in België heeft, kan de uitgever, de drukker of de verspreider niet worden vervolgd.

Gepost door: Albert | 11-04-08

Vlug de wet wat aanpassen en klaar is kees.
Het VB is te ver gegaan en ze worden te gevaarlijk en deze keer gaan ze allemaal kapot.
Wie zijn die Dewinter en Van Hecke eigenlijk ?
twee broekventjes in dure kostuumkes die wat pletsen en schoppen kregen van politie en te laf waar zich te verdedigen.
Wat hebben ze gedaan ?
Als we die uitschakelen zal dit wel overwaaien.
Het werd tijd dat er just. minister met haar op zijn tanden kwam !

Gepost door: Barbara ( ABVV ) | 11-04-08

Barbara Jij hebt allicht ook haar, maar dan op plaatsen waar ge het liever niet hebt ...
Je reactie zegt genoeg over wat een plodderwijf gij wel zijt!

Gepost door: Ovi | 11-04-08

Ach, Barbara! Je bent zo eerlijk om toe te geven dat je dictatoriale clubje snel wat wetten aanpast om de oppositie uit te schakelen?

Gepost door: Janice | 11-04-08

en Barabas van het A(chterlijk)B(oere)V(lamingen) V(erstand) voor de rest alles "goe"?? met de kindjes den bompa ,den Hugo alles OK ?

Gepost door: Rene | 11-04-08

EUKoran Maar is het toeval dat de klacht er komt vlak na de goedkeuring door het parlement van het Verdrag van Lissabon, de Europese Grondwet dus, of de EUKoran? Want die tekst is al even bindend, vaag en vatbaar voor interpretatie als de echte Koran naar het schijnt. Hij blijkt op vele gebieden ook te primeren op de nationale wetten. Zo staat er bv in (Brussels Journal):

"The Charter sets out fundamental rights in areas in which the Union has currently no competence, e.g. outlawing the death penalty, asserting citizens' rights in criminal proceedings and various other areas.

This gives a new and extensive human and civil rights jurisdiction to the EU Court of Justice and makes that Court the final body to decide what people's rights are in the vast area covered by European law, as against national Supreme Courts and the Court of Human Rights in Strasbourg – the latter Court serving all other European States, not just the EU members – which are our final fundamental rights Courts today.

The EU Commission can be expected in time to propose European laws to ensure the uniform implementation and guarantee of the rights provisions of the Charter throughout the Member States, even in areas which are basically outside the scope of Union competence. American constitutional history provides ample evidence of the radical federalising potential of the fundamental rights jurisdiction of the US Supreme Court."

Gepost door: Procureur Generaal | 12-04-08

Antwoord ABVV Gaat de vakbond zich nu WEER moeien met de politiek. Zij zijn er al in geslaagd in de voorbije jaren de Belgische economie proberen te kelderen. Vakbond is er nooit als jeze nodig hebt (behalve natuurlijk in dit geval om de rooie kiezers te pamperen). Was zelf vroeger (actief) lid van het ABVV, maar moment dat ik ze nodig had hebben zij mij laten vallen (en was zelfs geen lid van Vlaams Belang/Blok). Dus ik zou zeggen, schoenmaker blijf bij je leest, (elke) vakbond moet uit de politiek blijven en zich verder bezighouden met hetgeen ze het best kunnen; Economeie Kelderen.

Gepost door: Bob D Frankrijk | 12-04-08

EIGENLIJK heeft Van Hecke maar 1 fout! Hij is geen lid van het ABVV (zoek zelf mar uit wat die afkorting betekent)
en ook niet van het ACV (aanhangsel van het ABVV).
Als hij mee kon potverteren zoals de vakbonden doen was hij een goeie: hoe meer werklozen, hoe beter!(ze brengen op en dat is toch het enige wat telt!)
En wat betreft dat stuk burgemeester van Sint-Niklaas: het is de VLEESGEWORDEN HAAT TEGEN ALLES WAT VLAAMS IS, hij spuwt op Vlaanderen en op de Vlamingen! Hij heeft natuurlijkj een extra rochel over voor het VB
en die honderduizenden mense,n die er voor gestemd hebben!
Hij is zeker het schoothondje van LE PALAIS en misschien ooit nog een graag geziene gast in China om de Tibetanen daar kapot te maken - zo ver is hij hier nog niet gegaan, NOG niet!
Hoewel de stoottroepen die hij in de zomerperiode weer naar de Ster zal sturen, zullen weer hun zegeningen over dat prachtige ontspanningsgebied uitstrooien.
Dames op de Ster: laat u uitgebreid betasten door zijn handlangers en zeg vooral niets! Het zijn de zegeningen van zijn politieke spitsvondigheid die u zullen welgevallen.
AFSCHUWELIJK ZO'N POLITIEKERS!
Tussen haakjes: gezien hoe Van Hecke daar in Brussel bij die (rustige) betoging tegen de islamisering werd tegen de grond geslagen?
Zijn daar die gasten uit Luik voor gestraft?
Die Chinese politie die daar al een aantal (hoeveel zullen we nooit weten!)
Tibetanen heeft vermoord, kan nog een lesje leren van die luikse beesten, ingehuurd (en door ons betaald) door het Brussels collegatje van M. Willockx.
Soort zoekt soort!
EN WIJ LATEN DIT ALLEMAAL MAAR GEBEUREN!

Gepost door: Erwin | 12-04-08

7e dag Morgen in de 7e dag om 11.40h de clash Willockx-Van Hecke. Een KO wordt verwacht in ronde 3.

Gepost door: vrt | 12-04-08

Vrttrut Wat een vrttrut! Als van Hecke zegt dat de schrijver drie jaar geleden zelfs werd AANGEHOUDEN omdat hij suggereerde dat de daders allochtonen waren, zegt ze "ja, maar, hij is toch weer vrijgelaten?". Niet te geloven, die koe denkt werkelijk dat men voor het doodstampen van een buspassagier vrijuit kan gaan, voor het suggereren dat het om moslims zou gaan drie jaar in den bak moet zitten. Ik zou graag dat mens haar diploma eens zien. En haar partijkaart.

Maar dat van Hecke zijn onschendbaarheid kwijtraakt, was te voorspellen, het EP is immers overwegend links. We kunnen alleen hopen dat het VB ervan profiteert bij de keus en minstens 25% haalt. Zoniet zie ik het maar somber in.

Gepost door: Procureur Generaal | 13-04-08

Verkeerde nationaliteit maar wel moslim 13-04-2008, 13:31:43

--------------------------------------------------------------------------------

Sorry, het was geen Marokkaanse maar een Turkse.

Het Nieuwsblad:

"300 graven vernield in Gentbrugge


GENT - De vandalen die woensdagavond tekeer gingen op het kerkhof van Gentbrugge hebben naar schatting 300 graven vernield. Dat zegt commissaris Guy Bontinck van de Gentse interventiepolitie donderdag. Eén verdachte is opgepakt.

De schade is enorm. De vandalen vernielden onder meer de rozentuin waar urnen werden ondergebracht. Ze beschadigden ook kinder- en oorlogsgraven.

De stoffelijke resten van de overledenen niet beroerd. Dat zeiden parketwoordvoerster Nicole De Rouck en burgemeester Frank Beke vanmiddag op een persconferentie in het Gentse justitiepaleis.

Verdachte aangehouden

De politie heeft een verdachte opgepakt. Het gaat om een 29-jarige Gentse vrouw met de Belgische nationaliteit, maar van Turkse afkomst, die woensdagavond in verdachte omstandigheden werd aangetroffen. Het gaat om een psychisch labiel persoon.

Er is nog geen zekerheid dat de vrouw al de vernielingen aanrichtte, maar er zijn elementen die haar verdacht maken, volgens de politie. De vrouw wordt beschuldigd van grafschennis, waarvoor ze tot een jaar gevangenisstraf riskeert, en verboden wapendracht. Ze had pepperspray bij zich en had verschillende keukenmessen op zak.

De begraafplaats van Gentbrugge ligt achter de kerk aan het Gentbruggeplein, tussen Gentbruggekouter en Gentbruggeaard. De politie kwam woensdag rond 22 uur ter plaatse na een oproep van een omwonende, die lawaai op het kerkhof had gehoord. De agenten van de lokale politie stelden de schade vast."Uiteraard is ook zij, net als die Marokkaanse die bejaarden in hun bed opstookte, of Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Van Gogh, gewoon geestesziek en had het niets met racisme, fanatisme, haat tegenover onze cultuur en religie of onverdraagzaamheid te maken. Die mensen zijn gewoon allemaal 'geestesziek'.

Alleen wij zijn al die andere dingen...

Gepost door: Janice | 13-04-08

De commentaren zijn gesloten.