16-04-08

Carla del Ponte

Carla del Ponte heeft een boek geschreven, 'De Jacht, Ik en de oorlogsmisdadigers'. In haar boek haalt ze zwaar uit naar Kosovo. Kosovaarse milities gingen op pad om jonge Serviërs te vermoorden en daarna hun organen te verkopen.

Carla del Ponte, de gewezen hoofdaanklager van het Joegoslaviëtribunaal vertelde al eerder op televisie hoe Kosovaarse 'vrijheidsstrijders' jonge, gezonde Serviërs tijdens de oorlog in '99 meenamen naar Albanië, hen doodden en hun organen verkochten. Zij zegt dat de leiders van de Kosovaren, onder wie de huidige premier Hashim Thaci, daarbij betrokken waren.

Ongeveer driehonder Servische krijgsgevangenen werden in de zomer van 1999 getransporteerd van Kosovo naar Albanië en daar opgesloten.

Ze werden niet mishandeld maar onderzocht door chirurgen, die daarna hun organen weghaalden.

Slachtoffers van wie één nier werd weggehaald, werden nadien terug opgesloten, tot ze werden gedood omdat de Kosovaren weer andere organen nodig hadden.Nadien werden de organen via de luchthaven van Tirana naar ziekenhuizen in het buitenland gevoerd, voor patiënten die ervoor betaalden.

"De leiders van het UCK waren op de hoogte. Ze waren op een actieve manier betrokken bij de zwendel", aldus del Ponte.

01:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.