16-04-08

Weer zware boeven ontsnapt

En weer zijn er twee gevaarlijke gangsters ontsnapt uit de gevangenis van Verviers. Ze hebben gewoon met een schroevendraaier een gat in de muur gemaakt. De ene was een Irakees Kacim Geibi en zijn celgenoot was een Albanees, Schpetim Murati. De Irakees had levenslang gekregen voor roofmoord en de Albanees transporteerde jonge vrouwen uit Rusland en Polen naar hier met mooie beloftes, maar dwong ze hier in de prostitutie.

Door het gat dat ze met de schroevendraaier hadden gemaakt, lieten ze zich met aaneen geknoopte lakens naar beneden zakken.

Dan rijzen er toch wel een paar vragen. Wat voor soort muren zijn dat dan, waardoor je zomaar met een schroevendraaier, in een paar uren tijd, een gat kunt peuteren waar iemand doorkan? En waar halen ze die schroevendraaier vandaan? En de cruciale vraag, zijn er meer ontsnappingen van sedert er niet-Belgen cipier mogen zijn? Vorig jaar schreef Knack nog dat de overheid overwoog om niet-Belgen aan te werven. lees artikel Knack
(In hetzelfde artikel staat trouwens ook dat Staatsveiligheid eveneens mensen zocht die Arabisch konden praten – ze hebben hem dan ook gevonden, maar hij zit nu jammer genoeg in ‘den bak’ in Marokko).

Al bij al vind ik het voorstel om het teveel aan militairen in te zetten als cipiers een schitterend idee. Misschien kunnen zij wél de gevaarlijke criminelen in de cel houden.

Want van het fameuze plan om criminelen terug naar huis te sturen komt ook niets in huis.
Amper tien van de meer dan tweeduizend Oost-Europeanen en Marokkanen in onze gevangenissen werden de afgelopen jaren terug naar hun thuisland gebracht om daar hun straf uit te zitten.

De voorwaarden zijn echter zo streng dat er tot nu toe nog geen enkele Marokkaan werd teruggestuurd. Want de misdadiger moet zelf akkoord gaan. En gevangenen die hier familie hebben mogen ook niet terug gestuurd worden. Dat zijn waarschijnlijk de Europese richtlijnen.

Het wordt hoog tijd dat er eens nieuwe afspraken worden gemaakt met de thuislanden van criminelen, want de verdragen die Onckelinx afsloot met Marokko, trekken gewoon op niets. Ze moeten niet hier blijven als ze hier familie hebben, ze moeten gewoon terug met de ‘hele’ familie.
En Europa zou zich beter niet bemoeien met interne aangelegenheden, zoals het vreemdelingenbeleid of zelfs de taalwetten in ons land. Want nu gaan ze een delegatie sturen om te zien hoe de vork aan de steel zit met Keulen’s ‘kennis van Nederlands’ voor iemand die in aanmerking wil komen voor een sociale woning. Wat Europa moet doen is zorgen voor de Europese economische welvaart en vlotte samenwerking tussen diverse landen zonder al die papierrommel en van de rest moeten ze afblijven.

00:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

twee ontsnapt waar blijven de honderduizend die
vrij mogen weglopen haaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa

Gepost door: geert | 16-04-08

stomme film Moest het niet zo triestig zijn,dan lig je toch plat van't lachen met dit belachelijk landje.

Gepost door: Gina | 18-04-08

ok

Gepost door: hamid | 18-04-08

De commentaren zijn gesloten.