19-04-08

De islam achterna?

Misschien is het jullie ook wel al opgevallen, maar de laatste tijd wordt het steeds erger. We worden niet alleen beknot in onze vrije meningsuiting, ons denken, ons doen en laten (binnenkort krijgen we ook overheidscensuur op internet op fora, websites en blogs), maar ook in wat we al dan niet mogen zien.

Het conservatisme dat sommige, zowel linkse als rechtse centrum-politici , aan de dag leggen, is een waardenpatroon dat ik niet helemaal kan en wil volgen.
Neem nu bijvoorbeeld die burgemeester van Borgloon, luc Awouters. Hij vond het zelfs nodig om zwarte tape te plakken op ontblote tepels die te zien waren op een fototentoonstelling.
Ik dacht eerst dat het om een grap ging, maar het blijkt realiteit. Heeft die man dan zelf geen tepels? Of overplakt hij die ook eerst met tape vooraleer hij in de spiegel kijkt?

Moeten we misschien binnenkort ook alle schilderijen van Rubens overplakken met zwarte tape? Want wie weet wie daar zoal aanstoot aan neemt…

Ik vraag ik mij af hoelang het nog gaat duren vooraleer er een bepaald soort tv-reclame, reclame voor lingerie in bushokjes, blote dames op kalenders of schaars geklede dames op mooie auto’s in magazines gaan verboden worden. (Ach ja…die kalenders zijn in Antwerpen al verboden door de socialistische burgemeester Janssens…)

Ik geef toe dat er in de tv-uitzendingen soms wel iets tussenzit waarvan ik denk, ‘hoe is het mogelijk dat ze zoiets uitzenden', misschien zou men dan beter daar beginnen en kijken wat door de beugel kan en wat niet. Maar een blote borst verbieden of kaarten en foto's uit de jaren '20 is er volgens mij over. Uit de geschiedenis leren we dat we van het ene uiterste vaak in het andere uiterste terecht komen, en wie weet hoelang duurt het dan nog vooraleer we als vrouwen allemaal verplicht worden om alles te verstoppen. Geen bikini meer aan het strand en al zeker geen monokini!! Maar alles zedig houden onder lange kledij en het onvermijdelijke hoofddoekje. Bettina Geysen of Mieke Vogels mogen dan wel graag een hoofddoek dragen, ik in ieder geval niet!Het is toch opvallend hoe fanatieke gelovigen elkaar begrijpen wanneer het om vrouwen gaat. Het is haast ontroerend. Echt om te huilen!

14:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Rare jongens... Rare jongens (en meisjes) die linkiewinkies! In de jaren ´60 van vorige eeuw zetten zij een sexuele revolutie in gang met een 'alles kan, alles mag maar niets moet mentaliteit'. Nu, in de 21ste eeuw gaan zij plots bakzeil halen en alles terugdraaien waar zij voor waren.
Ik begrijp dat soort helemaal niet meer!

Gepost door: Metten | 19-04-08

Schoppen tegen de schenen om bloot te behouden!
Het was ooit anders, maar nu de hoeders van de christelijke moraal (bijna) zijn uitgeteld, voelen anderen zich blijkbaar geroepen om de puritein uit te hangen. Dit hokjesdenken wordt door elk inidividu blijkbaar anders gemotiveerd.
Is de mens dan toch preuts van nature?
G
G

Gepost door: Guillaume de Montségur | 19-04-08

Zijn gewoon door de wilde beesten gebeten. Er was een spreekwoord: "Als het in Parijs regent, druppelt het in Brussel". In navolging: In Antwerpen deed Patje Onderlijfke aan "blootcensuur", dus rtgrn,s anders moeten ze ook zoiets hebben. Als we maar in de belangstelling staan hoe is niet belangrijk. Iedereen dus B(eperkt) V(erstand).

Gepost door: Bob D Frankrijk | 19-04-08

ben nu ook erg preuts geworden Ik heb me al aangepast heb nu ook zwarte tape geplakt op mijn tepels en op mijn "zondaar"

Gepost door: Rene | 20-04-08

Daar had ge niet veel tape voor nodig zeker Rene? :)

Gepost door: van Dale | 20-04-08

De commentaren zijn gesloten.