19-04-08

Vakbonden – wie gelooft die mensen nog?

De vakbonden zorgen er voor dat voor sommigen een ‘ongelukkige’ feestdag, een ‘gelukkig’ lang weekend wordt.
De feestdag van 1 mei valt dit jaar samen met Hemelvaart. Veel bedrijven, zoals supermarkten e.d. zijn zelfs bereid om het personeel dat die dag wil werken tot vijf maal zoveel te betalen dan normaal. En ook al wil het personeel werken, zelfs met het gewone loon, de vakbonden willen het niet. Sommige supermarkten hebben overeenkomsten kunnen afsluiten, anderen niet en die zullen dan op vrijdag, normaal gesproken een gewone werkdag, gesloten zijn.

Wat de vakbonden echter niet wettelijk krijgen, dat nemen ze dan maar. En daarom hebben ze een stakingsactie aangekondigd bij de spoorwegen en verplegend personeel, dat zal ingaan op, ja, u raadt het, 30 april.

Volgens de vakbonden is de gekozen datum puur toeval – wie gelooft die mensen nog?

12:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik ben er volledig mee akkoord, een vakbond is er nodig GEWEEST, in de jaren stillekes. Zoniet zouden we (werknemers) nu zo geen welvaart kennen. Maar teveel is teveel, probeer van een vakbond nu maar eens hulp te krijgen voor uzelf alsenkeling. "Daar kunnen ze nietds voor doen". Ha nee, dat komt niet in de krant en zo kunnen ze de Economie niet platleggen. De vakbond luistert zelfs niet meer naar de leden (zie hoger, de mensen willen werken, maar mogen niet), de leiding is gewoon een bende navelstaarders,wiens enige bekommernis is de politiek te gaan dicteren. Ben ooit ABVV militant geweest.

Gepost door: Bob D Frankrijk | 19-04-08

De commentaren zijn gesloten.