27-04-08

Gelezen in Trends ‘Hitler, de socialist’

__9053305505______________24-04-2008 - Frans Crols – Trends

(Wat ik al altijd heb gezegd – Hitler was links)

In 1933 werden in Duitsland 300.000 huwelijken meer gesloten dan in het jaar voordien.
Het aantal zelfmoorden onder jongeren viel in de eerste zes jaar van Hitlers regime van 1212 naar 290. Een daling van 80 %.
Duitsland herwon zijn optimisme onder de Führer. Hitler slaagde daarin omdat hij een Duitse vorm van socialisme introduceerde. Meer dan Caroline Gennez en co willen weten of toegeven.
De eenpansgerechten, een vroege variant van de hongermaaltijden met rijst en 'fair trade coffee' van Oxfam en 11.11.11, waren rituelen waaraan de landsleiding met volle goesting deelnam als eerbetoon aan de Duitse arbeiders (motto: Ehret die Arbeit und achtet den Arbeiter).

Boeken over politiek liggen niet meteen boven in uw stapeltje? Maak een uitzondering voor Duits socialisme.

’Het falen van de sociaal-democratie en de triomf van het nationaal-socialisme’ van J.A.A. van Doorn.
In Nederland, de auteur (82) is daar een gereputeerde historicus en socioloog, zat het boek continu bij de Beste Boeken van 2007.


Zijn late tour de force heeft waarde voor België, want hij toont waarom een Sammelpartei als het Vlaams Belang met haar rommelige leer en haar volkse tot proletarische bemanning successen haalt. En waar die triomf ontbreekt bij discussiërende en kosmopolitische partijen als de sp.a. Zijn late krachttoer heeft waarde voor een nieuwe generatie van lezers, kiezers en zoekers in Vlaanderen die voetstoots het verhaal over de heroïek van links slikt.
Zijn late krachttoer mag er ook zijn om de verwijzingen naar het medevaderschap van nationaal-socialistische initiatieven - cultuur voor de arbeiders, cruiseschepen voor hun mediterrane vakanties - van een erudiete en internationaal gereputeerde Belg: Hendrik de Man, plansocialist én collaborateur.

Zoals Mussolini begon als kampende socialist en de Italianen twee decennia meesleepte (het communisme en socialisme kregen hem niet klein ondanks hun zelfverklaarde heldenrol), is Hitler het charismatische genie dat in de zes jaar voor de Tweede Wereldoorlog met instemming van zijn landgenoten de eer van Duitsland herwon (na het nationale trauma van 14-18), zorgde voor tewerkstelling, lotsverbondenheid onder de jeugd, diplomatieke triomfen en een paraat leger.
Het succes van Hitler, toont Van Doorn zorgvuldig aan, was grotendeels mogelijk door het getheoretiseer en het gechicaneer van de oude mannen van de SPD, de eerste socialistische partij ter wereld.
De SPD werd gegijzeld door de internationalisten en die keken tegelijk neer op een Duitse invulling van het socialisme en op het plebs van de NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei).

In tegenstelling tot de gauchistische propaganda voor, tijdens en na de oorlog was de NSDAP geen instrument van de kanonnenkoningen of het grootkapitaal - dus een contrarevolutie uit de marxistische bijbel - maar een tak van de socialistische eik naast de sociaaldemocratie en het communisme.
De bruinhemden van Hitler knokten de beurs van Frankfurt kort en klein uit protest tegen het kapitalisme.

J.A.A. van Doorn is lang niet de eerste die de socialistische pedigree van het nazisme ontbloot (Friedrich Hayek deed hem dat als ultraliberaal voor in 1944 met de The Road to Serfdom), maar hij peilt dieper en met verse bronnen. (T)


J.A.A. van Doorn, Duits socialisme, Het falen van de sociaal-democratie en de triomf van het nationaal-socialisme, Mets & Schilt, 2007, 316 blz., 29,90 euro.


nsdap_rodevalken2f_2
Vlaams Belang = sociaal democratie / Sp.a - nationaal socialisme

(Even een zoektocht via google en u vindt nog veel meer dan wat Frans Crols schrijft in Trends.

Citaat uit Dupslog:

Fascinerend herken je de houding van de Duitse sociaal democratie die zich gedroeg zoals het Vlaams Blok vandaag in Vlaanderen.

Fascinerend zie je hoe sp.a populisme dikwijls gelijkloopt met de hele nationaal-socialistische trukendoos tot en met de intellectuelenhaat van een figuur als Stevaert.

Wie zich vandaag – na de verkiezingen van 10 juni - geroepen voelt om aan een evaluatie te werken van het riante sp.a-spirit debacle, van het al even hilarische succes van PvdA plus of min, of CAP en zelfs het alweer zo prille genot van Groen!, doet er goed aan van Doorns analyse van het falen van de sociaal democratie en de triomf van het nationaal socialisme in Duitsland te studeren.

Lees op http://www.janvanduppen.be/?p het volledig artikel.

20:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

VB socialistisch ? Nooit gedacht dat Filip Dewinter, Annemans ea.. militante socialisten zijn . Een mens leert bij....

Gepost door: DV | 28-04-08

Man, hoeveel jouw IQ is laat zich raden. De indoctrinatie van links is zo groot dat de adepten niet eens nieuwsgierig zijn om te weten of het al dan niet waar is.

Sociaal is geen synoniem voor socialistisch.
En als je het woord synoniem evenmin snapt, zoek het dan op in een woordenboek. Dan doe je nog iets nuttig i.p.v. je hier belachelijk te komen maken. Veel knappere koppen dan jij hebben intussen al vastgesteld dat de geschiedenis vrijwel onmiddellijk na de oorlog gemanipuleerd werd en recente onderzoeken wijzen uit dat Hitler links was. Zelfs zijn biograaf zei in Humo, dat "hij iets zou vertellen dat links niet graag zou horen, maar Hitler was links en niet rechts", zei hij.Toen Norbert De Batselier nog niet was overgestapt naar een lucratieve en vetbetaalde job bij de Nationale bank, zei hij tijdens een interview, dat het 'socialisme zich meer moest ontplooien naar het socialisme in de geest van Hendrik De Man'. Welk socialisme hij voor ogen had kennen we allemaal.

Ken je professor John J. Ray? Die man heeft er zijn levenswerk van gemaakt om met zijn opzoekingen te bewijzen dat Hitler links was.

En eerlijk gezegd, als ik jullie discours hoor en lees, als ik de haatproza tegenover andere meningen hoor dan twijfel ik geen moment.

Links = Nationaal socialisme - afgekort NAZI

Gepost door: Janice | 28-04-08

Gelijkenis? "Hitler was eerder een verleider dan een dictator. Hij werd jarenlang door zijn volk op handen gedragen, als [b]verlosser[/b] begroet en als [b]profeet[/b] geëerd. Vele miljoenen Duitsers [b]geloofden[/b] in hem, [b]volgden hem[/b] en waren bereid voor hem en voor het Duitsland dat hij schiep, [b]te sterven[/b].


Hitler is terecht een typisch voorbeeld genoemd van een charismatische leider, iemand wiens ongelimiteerde gezag berust op het geloof bij zijn volgelingen, dat hij over uitzonderlijke kwaliteiten beschikte en daarom in staat is elke crisis te overwinnen."

Doet mij sterk denken aan de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Zijn geloof is na 1400 jaar echter nog springlevend, terwijl Hitler's schepping slechts 10 jaar heeft geduurd. Het verschil kan alleen aan Allah toegeschreven worden. Hitler had immers geen goddelijke steun voor zijn project.

Gepost door: Ibn Saud | 28-04-08

My Point Exactly.

Gepost door: Janice | 28-04-08

M.i. was Hitler een buiksprekerspop van van de echte leiders van de Nationaal SOCIALISTISCHE Partij, whomever they might have been (wil niet zeggen dat de genocide in naam van de NSP op eender welke manier goed te praten is). Net zoals Mohammed een buiksprekerspop is van wie? Volgens mij bestaan nog Allah, nog God. noch wie ook de mensen probeert te indoctrineren. Buiten natuurlijk de linkse rakkers, maar als men politiek correct wil zijn, mag men dat niet als indoctrinatie beschouwen.

Gepost door: Bob D Frankrijk | 28-04-08

Minder zelfmoorden, meer huwelijken, cultuur en reizen voor de arbeider, werk voor iedereen, diplomatieke triomfen, een paraat leger, een lotsverbonden jeugd... Is dat links? Is dat rechts? Ik stel hier alleen maar vast dat Hitler het blijkbaar veel beter deed dan de huidige politieke kaste, met hun neo-marxistische moraal en met hun vingers in de vetpotten van het kapitalistisch systeem. En dat in een samenleving met meer en meer zelfmoorden, meer en meer mislukte huwelijken, meer en meer bedrijven die naar lage loonlanden trekken, helemaal geen diplomatieke triomfen, een wegkwijnend leger, meer en meer jongeren aan de drugs, toenemende overlast en onveiligheid en noem maar op. Hitler was links! En dan? Je kan hem van alles verwijten, behalve dan dat hij een kaviaarsocialist was.

Gepost door: Willem | 28-04-08

Janice Waarom herdenken ze dan Hitler ? In cafe Odal hing er zelfs een poster van Rudolf Hess, toch ook van Hitler's socialistische partij? Waarom gaat FDW en Annemans dan naar het kerkhof van gevallen Duitse Nazi's ? Waarom ging VB-politica Sandy Neel en Voorpost op nazibedevaart naar Oostenrijk en Duitsland ? Waarom gebruiken zoveel VBers de symbolen van de nazi's ?Waarom verkondigen Dewinter en zoveel andere VBers dat Hitler politiek interessante en goeie ideeën had ? Waarom worden zoveel Hitlerfanaten en neonazi's aangetrokken door het VB, bijna zonder uitzondering stemmen ze allemaal VB. Geef toe, veel aanwijzingen dat het VB donkerrood socialistisch is. Of was Hitler dan toch niet zo'n socialist ? Janice weet zeker het antwoord en daar kijk ik enorm naar uit. met kameraadschappelijke groet!

Gepost door: DV | 28-04-08

Een beetje relativeren... en nadenken (als je dat kan) DV; Omdat er onder de kopstukken van de PS en de SPa een heleboel sjoemelaars zitten, wil dit dan zeggen dat Berten de metser en Jef de metaalbewerker ook niet te vertrouwen zijn? (ze zijn nochtans roodstemmers)
Idem voor VB adepten.
Verder....de "Dewinters" woonden tijdens WO II in Blankenberge èn waren harde ANGLOFIELEN !!!
Dus: hou je mond maar en documenteer je eerst alvorens stommiteiten te schrijven.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 28-04-08

DV, ik zou zeggen...koop het boek, en lees het.

Ik vraag mij trouwens af wanneer Filip Dewinter ooit zou gezegd hebben dat Hitler goede ideeën had. De Batselier heeft het wel gezegd, want hij wou het socialisme van De Man terug. Bovendien moet je maar eens vergelijken welke ideeën de socialisten al politiek hebben verwezenlijkt die gelijklopend zijn met die van Hitler.

Bekijk de link die ik hierboven al heb gezet, tenzij je geen lap Engels verstaat natuurlijk.

"We are socialists, we are enemies of today's capitalistic economic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are all determined to destroy this system under all conditions." --Adolf Hitler

(Speech of May 1, 1927. Quoted by Toland, 1976, p. 306)

En wat Sandy Neel betreft, is zij geen dochter van Staf Neel die destijds overgelopen is van de socialisten naar onze partij?
Bovendien is dat met die beruchte foto fel overroepen. Ze waren daar op doorreis en zijn er gestopt zoals zoveel andere toeristen.

En als ik zou beweren dat iedereen die onze partij achterna loopt ervan overtuigd is dat Hitler links was, dan lieg ik. Maar volgens mij zijn er ook figuren bij die menen bij onze partij te horen met totaal afwijkende ideeën en die we liever kwijt zijn dan rijk. (Maar dat zei Hugo Schiltz vroeger ook al, toen hij nog sprak voor de Volksunie).

Die gasten (die meestal schrijven onder een Duitse nicknaam) vinden onze eis voor een onanfhankelijk Vlaanderen 'kleinburgerlijk' en ons anti-islamprogramma 'belachelijk, zij zijn vrienden van Sadam en Kadhaffi. Ze zijn net als de socialisten pro Palestijns en noemen mij en al diegenen die Israël steunen zionisten.

Moet ik nog meer vergelijkingen maken?

En als het je kan gerust stellen, ik heb zowel uit islamitische hoek, uit linkse hoek als uit nationaal-socialistische hoek al meer dan eens serieuze bedreigingen gekregen.Gepost door: Janice | 29-04-08

Domme DV Beste DV

Zoals steeds veel blabla maar zonder enige bewijs, link naar foto's of wat dan ook.

Laat mij u eens een bewijs geven, kijk naar de symbolen van de NAZI's en dan naar de sossen van vandaag.

1) De 'JA' campagne van de sossen, wel dat komt recht uit de campagne van de NAZI's.


2) "We are socialists, we are enemies of today's capitalistic economic system." dixit Hitler.
Moet ik er een tekening bij maken wat de sossen van vandaag zeggen...

3) Staat op dit artikel, "de rode valken", vergelijk met de zwarte adelaar....

4) SP.a => NSDAP De drie letters van SP.a vinden we terug in de NSDAP

5) De eerste ideeën over frontvorming langs links (agalev, SP, ID21) werden neergeschreven in een boekje met de titel.. Het signaal. => En hoe noemde het nazi-propagandablad? Juist ja.. Signaal !!!

6) SP.a is voorstander van de “alles is gratis” campagnes => De NSDAP gaf gratis 11,5 miljoen m³ kolen aan de bevolking met de boodschap geef uw stem aan de “grote leider”.

7) Achiel Van Acker BWP/BSP -socialist in hart en nieren- ondertekende op 23 augustus 1940 het manifest van Hendrik De Man en steunde volledig het nationaal socialisme van de NSDAP.

Gepost door: Den Amerikaan | 29-04-08

Tiens, mijn laatste reactie is geschrapt! Heb ik dan iets gezegd dat niet mocht?

Gepost door: Willem | 30-04-08

Per ongeluk. Je mag ze gerust terug plaatsen.

Gepost door: Janice | 30-04-08

Weer de socialisten De 1 mei viering is in Berlijn weer in de beste socialistische traditie verlopen. Berlijnse linkspartijtjes, bolsjewisten, communisten, anarchisten, autonomen en antifaschisten staken er autos in brand en bekogelden de grote politiechef (in burger) met flessen, stenen, stoelen en fietsen. Zelfs toen hij door poltiemensen in veiligheid was gebracht in een auto, werd hij verder aangevallen.

Allemaal nog heel vredig vind ik, in vgl met hun illustere voorgangers de nazis.


Gepost door: Observer | 02-05-08

Observer Vlaams Belang vierde 1 mei op het H. Conscienceplein in Antwerpen, en niet in Berlijn (misschien binnen enkele jaren als Vlaanderen opgaat in n groot Duitsland).

Gepost door: DV | 02-05-08

Ibn...zijn geloof is na 1400 jaar nog springlevend....verbetering ...de profeet zijn volgelingen zijn na 1400 jaar nog altijd even dom !
Goed dat wij er waren anders had je nooit met uw GSmeke kunnen spelen !

Gepost door: Rene | 02-05-08

DV In iedere oorlog heb je mensen die sympathiseren met de agressor, zelfs in Irak. In dit geval kwam dat de eigen zaak, een onafhankelijk vlaanderen, tengoede. Ik vind het echter electoraal onverstandig van het VB om daar in het openbaar nog altijd mee uit te pakken. Die hitlergroeten af en toe zijn ook zo'n kinderachtig gedoe, en de verontschuldigende uitleg die eraan gegeven wordt grenst aan het infantiele.

Maar was het geen vooraanstaande sos die regelmatig op de schoot van dictator Castro ging zitten?

Gepost door: Observer | 03-05-08

Heil Steve ! wat is er mis met de "Hitlergroet" dat is hetzelfde zoals de "Steve-Stevaert"groet maar dan met de linkerarm.

Gepost door: Rene | 03-05-08

Ik heb deze morgen nog even wat opzoekwerk gedaan ivm de Duitse socialistische partijen tijdens het interbellum. Wat blijkt nu, die periode bulkte het van de linkse partijtjes die allemaal om ter “socialistisch” wilde zijn. Zo had je de SDP, DAP, SDAP, ADAV, SAP, SPD, VKPD, KPD, MSDP, USPD, NSDAP. Uiteindelijk is er één partij als overwinnaar uit de bus gekomen en dat was de DAP van Anton Drexler, de Deutsche Arbeiters Partei. Die onder leiding van Hitler veranderde naar NSDAP.

De NSDAP verbood de SPD zodra hij de kans had. De SPD had daarvoor ook al pogingen gedaan om de andere partij(en) te kortwieken. Toen de SPD verboden werd losten de andere socialistische partijtjes op in de NSDAP, en zodoende was er nog maar één grote socialistische partij, de NationalSozialistische Deutsche Arbeiters Partij.
Deze uitspraak van Hitler op 1 mei 1927 geeft goed weer hoe trots men toen was om socialist te zijn, en dit goed te benadrukken: "We are socialists, we are enemies of today's capitalistic economic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are all determined to destroy this system under all conditions." --Adolf Hitler (Speech of May 1, 1927. Quoted by Toland, 1976, p. 306)

Rond 1933 – 1934 had Hitler dus op een mooie socialistische manier samengebracht onder één partij.

Hier in België zitten we met ongeveer een gelijkaardige situatie. We hebben hier een overschot aan (s)linkse partijtjes die allemaal zichzelf dé socialist vinden. SP.A, Spirit, Pvda, CAP, LSP, milburg militie, enz…

Nu nog wachten tot er de nieuwe Hitler opstaat.
Al is er wel één belangrijk verschil met 75 jaar geleden, toen kwamen de socialisten nog op voor de arbeider.

"Wir sind Links und verachten das Rechtse Burgerblok."
Joseph Goebbels (Reichsleiter für Propaganda bij socialistische regeringspartij in Duitsland) -p ;)

Gepost door: Stoffel | 03-05-08

Mohammed (vzmh) Het blijft verbazen hoe Hitler dezelfde werkwijze toepaste als de Profeet (vrede zij met hem) zoveel eeuwen voor hem. Ook in Arabie had men verschillende afgoden, waarvan Allah slechts één was. Mohammed slaagde erin alle arabieren achter Allah te verenigen, en de afgoden af te schaffen, waardoor het arabische volk één werd en de zegetocht van het Ware Geloof kon beginnen.

Als Mohammed (vrede zij met hem) nu nog leefde (of zou terugkomen), hij zou de ganse wereld achter zich verenigen in één grote Ummah, en er zou voor altijd vrede heersen.

Gepost door: Ibn Saud | 03-05-08

@Ibn Saud,

Natuurlijk jongen, vrede of we hangen je op. :roll:
http://www.rawa.org/f-hang.htm

Gepost door: Stoffel | 03-05-08

Ibnnekke das zekers jongen je hebt gelijk

Gepost door: Rene | 03-05-08

De commentaren zijn gesloten.