30-04-08

Omgekeerd racisme?

Persoonlijk vind ik de titel slecht gekozen. Wat bedoelt de krant met 'omgekeerd'? Racisme kan niet omgekeerd zijn. Of het nu wit tegenover zwart, of zwart tegenover wit is...voor racisme bestaat er maar één woord. Een woord dat veel te gemakkelijk wordt gebruikt door zwart tegenover wit, want ondanks de dagelijkse bewijzen kan zwart niet racistisch zijn tegenover wit zeggen sommigen. (o.a. het CGKR)

28.04.2008 09.19u -
Een autochtone Brusselaar klaagt de politie aan wegens racisme. Het is niet iets waar je meteen van opkijkt. Maar dat de man dat doet omdat de politie zich zou bezondigen aan “racisme tegen blanken”, verandert de zaak. Waarover gaat het?

De man in kwestie – zo meldt Het Laatste Nieuws – werkt in Anderlecht en verliet op 10 maart met de wagen zijn bedrijf in de Liverpoolstraat. Normaal moet die dan naar links afdraaien, want het is een éénrichtingstraat. Maar dat ging niet, want Afrikaanse autoverkopers versperden al enkele uren de hele straat. Naar rechts dan maar. De politie was toevallig in de buurt, maar die pakte niet het illegale handeltje aan maar gooide Hans Köhler op de bon. Vanwege een dwaze ‘verkeersovertreding’…

Hans Köhler nam daarop een advocaat onder de arm en die windt er geen doekjes om. Volgens hem heeft het bewuste etikettenbedrijf vorig jaar maar liefst 700 keer naar de politie gebeld om de illegale praktijken in de straat aan te klagen. Tevergeefs. “Wat de politie bezielt is niet duidelijk”, zegt meester Theo De Beir. “Ik denk dat blanke mannen voor hen beboeten gewoon het simpelste is. Die zorgen niet voor rellen. Van Afrikanen heeft zo’n patrouille van twee man veel meer schrik…”

Burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven ontkent dat er richtlijnen zouden bestaan om zoveel mogelijk autochtonen te beboeten en allochtonen te sparen. Maar het gebeurt wel. Van Goidsenhoven erkent dat de politie soms te laks optreedt tegen ‘bepaalde groepen’.

Of omgekeerd racisme een courante praktijk is bij de politie, is niet bekend. Maar autochtone bewoners van Brussel, Antwerpen, Gent of Mechelen zullen u beslist gelijkaardige verhalen kunnen vertellen. Dat heeft misschien niet altijd te maken met directe orders van hun oversten, maar dikwijls met terechte schrik. Schrik voor ‘racisme’-verwijten of rellen, schrik voor eigen lijf en leden. Even de andere kant opkijken als allochtone boefjes of boeven criminele feiten plegen is gemakkelijk, veilig en menselijk. Maar wenselijk, dat is een andere zaak…

23:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

"Schrik voor eigen lijf en leden"! En ons burgers is altijd verteld dat wij nooit het recht in eigen hand mogen nemen, want daar hebben we de politie voor. Maar als die nu ook al in hun broek kakken van schrik als ze eens iets anders moeten doen als flitsen zijn we ntl ver van huis.

Wat als de kleuren omgekeerd waren geweest? Een donkere dus die verkeerd moest rijden omdat blanken de weg versperden?

In Frankrijk hebben de flikken blijkbaar toch nog meer ballen aan hun lijf. Volgens de Washington Post zijn 60-70% van alle gevangenen er moslim.

Gepost door: Observer | 01-05-08

Wat een zielig gedoe, wat een schijnheilige komedie! Reeds jaren maak ik er melding van:"Het is totaal fout dat politie onder verantwoordelijkheid valt van postjesjagers", politie hoort bevelen te krijgen van een politierechter en niet van een politieker, die laatste is toch maar alleen bezig met zijn eigen verheerlijking en te zorgen voor zijn eigen persoonlijke belangen.
Heel snel politie weghalen uit de politiek en daar plaatsen waar het nodig is, namelijk zorgen voor de veiligheid van de bevolking.
Daarom ook héél snel die 270 agenten die nu niets staan te doen, enkel in dienst staan van die totaal nutteloze én overbodige familieclub uit Brusselallahbath, inschakelen in het plan ter beveiliging van de burgers.
maar ja, daar hebben we mensen met een zuiver geweten voor nodig, iets wat we niet hebben in de zogenaamde democratische partijen, daar zit het nu eenmaal vol met lafaards én gatlikkers van de ergste soort.
Walgelijk.

Gepost door: Jean | 01-05-08

Terug naar de Rijkswacht Vroeger had je de Rijkswacht, en daar had de politiek niet veel vat op. het was immers een legereenheid. Nu hebben ze alles onder de rechtstreekse politieke macht geplaatst en alles loop de spuigaten uit.

Bij een café ruzie had de politie soms schrik om in te grijpen, de Rijkswacht had dat niet, niemand rotzooide met Rijkswachters. Ze kwamen binnen en ofwel stopte de ambras vanzelf, of de Rijkswachters in kwestie deelde wat meppen uit en niemand kloeg.

Nu sturen ze z'n blonde huppeltrutjes op de baan en die zouden dan respect moeten afdwingen, het is lachwekkend hoe tegenwoordig de Barbie's en Ken's zich in probleemsituaties gedragen.

Dan spreek ik nog niet over de mensen die van hun cultuur uit nog meer respect hebben voor een schaap dan voor vrouwen.

De generatie politici van ongeveer de laatste 20 jaar heeft meer naar de kl*ten geholpen dan ze ooit gerealiseerd hebben. Het enige dat ze hebben is de pers die hun bewierookt en de bevolking die hun uitspuwt.

Gepost door: Stoffel | 01-05-08

Politie-mensen ... Zijn Geen Broeksch........ Inderdaad voor de rijkswacht had men nog respect.Ik heb het dikwijls moeten meemaken dat wij ergens hulp moesten bieden en te horen kregen "wij hebben de politie niet gevraagd maar wel de rijkswacht". De rijkswacht was niet echt politiek gebonden,die schreven met evenveel plezier een "groot politieker op" of .. de Jos met zijn klak...ge moest dat eens proberen als politie-agent...Zolang de politiek aan de touwtjes trekt van de politie ...is... en blijft het een operettenkorps een persoonlijke militie van bv de Janssens ... die moeten luisteren naar hun gekleurde baasjes ,zoniet kan hij ophoepelen ,het gevolg is dat vele van mijn ex collega's "foert" zeggen en enkel maar oog hebben voor hun "pre" dat is nu zo ...en dat zal nog erger worden .... maar dat is NIET de schuld van de politie ...die zouden maar al te graag enz enz ...maar ze mogen en kunnen niet...resultaat de criminaliteit zal blijven stijgen voor de gewone burgers.Het is mijn overtuiging dat als bv ...Van Brempt een koek op haar smoel ,zou krijgen op de bus of uitgescholden voor hoer...een Toback een stamp onder zijn kl.. nen Vandeuren (of zoiets) zot geklopt en beroofd.... een Onckelinx of Groene Mie Katoen ,slachtoffers van een groepsverkrachting...ge zou ervan verschieten hoe vlug alles zou veranderen ...dan pas zouden wij terug politie krijgen ORDEHANDHAVERS in de ware zin van het woord ..ik ken vele politiemensen, dat zijn zeker geen "broekscheiters" de meeste van deze laatstgenoemde categorie hebben mooie bureelpostjes en ze hebben bijna allemaal een rode partijkaart en een foto van Janssens met wierrookbrander

Gepost door: Rene | 01-05-08

1,60 m groot Volgens mij zijn die hooggeblondeerde langharige jongedametjes van 1,60 m groot en 50 kg zwaar ook niet geschikt voor het echte politiewerk in islamitische nederzettingen. Voor het belangrijkste politiewerk, het flitsen, tot daar nog aan toe, het is bovendien aangenaam gezelschap voor de mannelijke collega. Moest men vroeger niet minstens 1,70 m groot zijn om poltieman te worden? Politievrouwen met hoofddoek, dat ontbreekt er nog aan, zoals in Engeland. Benieuwd hoe die zouden reageren als je niet doorkunt omdat moslims de weg versperren.

Over Engeland gesproken: het ziet er daar niet slecht uit. Wordt Londen na Rome de tweede europese hoofdstad die uit de klauwen van links wordt bevrijd? En gaan de Tories zich minder links profileren als de échte linkse partijen, Labour en Libdems?

Gepost door: Observer | 02-05-08

Omgekeerd rassisme ? Omgekeerd racisme ?? En dergelijke nonsens schrijft een ernstig (?) joernalist van Het Laatste Nieuws ? Racisme is gewoon racisme, van wie dit ook uit gaat tenzij men natuurlijk vooropstelt dat alleen blanken racist kunnen zijn.
Wat te denken van een joernalist die b.v. zou schrijven: "Het gras was omgekeerd groen" of :"De man had een omgekeerde dorst"? Ja, inderdaad lachwekkend ...
P.s. t.a.v. Rene: ook ik ken maar weinig broekscheiters bij de politie (tenzij misschien bij de Thaise politie)maar er loopt hier en daar wel broekschijter rond, hoor!

Gepost door: Ropie | 02-05-08

Maar stel dat het geen 'broekschijters' zijn, en ze treden hard op tegen dat geboefte...dan staan ze toch meteen voor de rechter zoals het met Bart Debie gebeurde? Wat valse verklaringen en beschuldigingen, daarin gesteund door enkele ex-collegabroekschijters...meer moet dat niet zijn om een zware veroordeling op te lopen onder druk van de regering (vooral VLD en Spa) en zelfs je burgerrechten kwijt te spelen.

Ze maken gewoon de toekomst kapot van iemand die voor elke burger een veilige stad wil, en de moordenaars van vreemde origine worden meteen terug op ons losgelaten.

Dat is België. Erger dan de socialistische paradijzen Cuba en China samen.

Gepost door: Janice | 04-05-08

Elio Krijgen we een vervolg op de bende van Nijvel? Ik wed dat het 'cultuurverrijkers' zijn dit keer. Maar geen nood, het is maar in Henegouwen, Elio zal dat wel oplossen zonder rechters en zonder gevangenissen.

Gepost door: Observer | 04-05-08

Flor Ik sta er nog altijd van te kijken dat de Flor zijn proces verbaal niet heeft kunnen doen verdwijnen, als ex-flik, en als spa-politieker vooral. Is er dan toch nog iets dat werkt in dit land?

"Dezer dagen is het bon ton om Flor Koninckx belachelijk te maken, omdat deze verkeersspecialist zelf tegen de lamp was gelopen en positief had geblazen bij een alcoholcontrole. Het kan ons inderdaad allemaal overkomen. Niemand is onfeilbaar", aldus Het Kind, alias Bert Anciaux op zijn webstekje.

Maar hij moet toch hard gestraft worden hé Bert? Toen je de monsterboetes invoerde voor de minste snelheidsovertreding was je argumentatie toch ook: nee, de straf is niet overdreven, je moet maar niet te hard rijden?

Ik denk dat den Bert de bui al ziet hangen, als hij eens tegengehouden wordt met teveel drugs in zijn bloed. Want wat die vent soms in zijn dagboekje schrijft, kan vlg mij alleen het resultaat zijn van overmatig cannabisgebruik.

Gepost door: Observer | 04-05-08

Zelf gezien In Antwerpen waren er rellen geweest met Marokkanen. Aanleiding tot die rellen was het oppakken van een Marokkaanse drugsdealer die een winkel was binnengevlucht in de Provinciestraat door de Rijkswacht van de Korte Vlierstraat. Naar aanleiding van die rellen heeft de Rijkswacht 's nachts die kerel moeten vrijlaten op "bevel van hogerhand" om de rellen te stoppen.
Twee dagen later werd een ambulance opgeroepen om iemand die op straat onwel was geworden in de Van Kerkhovenstraat op te halen. Terwijl de politie na het vertrek van de ambulance in hun combi de gegevens noteerde om hun verslag te maken, waren acht Marokkaanse snotneuzen tussen 12 en 16 jaar oud het busje aan het molesteren. De agenten reageerden niet en vertrokken met het beschadigde voertuig richting Dambruggestraat. Op zo'n 20-tal meter voor het kruispunt wierp een autochtoontje net een leeg puntzakje van frieten in de goot, en promt stond het manneke op het boekje.

Gepost door: Metten | 05-05-08

inderdaad Metten de moed van de politie is een andere wending aan het krijgen.Voor het beboeten van een autochtoon een inboorling ,zoals ik me voel ! geen probleem. Maar stel je voor een kutmarokkaan doet idem en een moedig agent slingert hem op den bon ,dan is hij een racist en mag hij zich gelukkig achten geen pak "vet" te krijgen door toegesnelde bruin-rode geinspireerde mede krapuul hulpverleners

Gepost door: Rene | 06-05-08

er is degelijk sprake van omgekeerd racisme in België. Allochtonen mogen hier alles. zij zullen niet gestraft worden. het zou veel beter zijn voor alles en iedereen dat elk in zijn eigen land blijft. de criminaliteit zal gevoelig dalen

Gepost door: bart | 27-06-08

De commentaren zijn gesloten.