30-04-08

Omgekeerd racisme?

Persoonlijk vind ik de titel slecht gekozen. Wat bedoelt de krant met 'omgekeerd'? Racisme kan niet omgekeerd zijn. Of het nu wit tegenover zwart, of zwart tegenover wit is...voor racisme bestaat er maar één woord. Een woord dat veel te gemakkelijk wordt gebruikt door zwart tegenover wit, want ondanks de dagelijkse bewijzen kan zwart niet racistisch zijn tegenover wit zeggen sommigen. (o.a. het CGKR)

28.04.2008 09.19u -
Een autochtone Brusselaar klaagt de politie aan wegens racisme. Het is niet iets waar je meteen van opkijkt. Maar dat de man dat doet omdat de politie zich zou bezondigen aan “racisme tegen blanken”, verandert de zaak. Waarover gaat het?

De man in kwestie – zo meldt Het Laatste Nieuws – werkt in Anderlecht en verliet op 10 maart met de wagen zijn bedrijf in de Liverpoolstraat. Normaal moet die dan naar links afdraaien, want het is een éénrichtingstraat. Maar dat ging niet, want Afrikaanse autoverkopers versperden al enkele uren de hele straat. Naar rechts dan maar. De politie was toevallig in de buurt, maar die pakte niet het illegale handeltje aan maar gooide Hans Köhler op de bon. Vanwege een dwaze ‘verkeersovertreding’…

Hans Köhler nam daarop een advocaat onder de arm en die windt er geen doekjes om. Volgens hem heeft het bewuste etikettenbedrijf vorig jaar maar liefst 700 keer naar de politie gebeld om de illegale praktijken in de straat aan te klagen. Tevergeefs. “Wat de politie bezielt is niet duidelijk”, zegt meester Theo De Beir. “Ik denk dat blanke mannen voor hen beboeten gewoon het simpelste is. Die zorgen niet voor rellen. Van Afrikanen heeft zo’n patrouille van twee man veel meer schrik…”

Burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven ontkent dat er richtlijnen zouden bestaan om zoveel mogelijk autochtonen te beboeten en allochtonen te sparen. Maar het gebeurt wel. Van Goidsenhoven erkent dat de politie soms te laks optreedt tegen ‘bepaalde groepen’.

Of omgekeerd racisme een courante praktijk is bij de politie, is niet bekend. Maar autochtone bewoners van Brussel, Antwerpen, Gent of Mechelen zullen u beslist gelijkaardige verhalen kunnen vertellen. Dat heeft misschien niet altijd te maken met directe orders van hun oversten, maar dikwijls met terechte schrik. Schrik voor ‘racisme’-verwijten of rellen, schrik voor eigen lijf en leden. Even de andere kant opkijken als allochtone boefjes of boeven criminele feiten plegen is gemakkelijk, veilig en menselijk. Maar wenselijk, dat is een andere zaak…

23:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-04-08

Derk Jan Eppink - zoals altijd weer fantastisch goed.

http://multiblog.vrt.be/derkjaneppink

Weblog Derk-Jan Eppink

Kwik, kwek en kwak in Kongo
28 / 04 / 2008

De missie was gedoemd te mislukken. Karel De Gucht, Pieter De Crem en Charles Michel trokken naar Kinshasa om president Kabila in eigen land op diens plichten te wijzen. Drie beterwetende neefjes uit Brussel. Kwik, kwek en kwak kwamen naar Kongo maar kregen er een koude douche in tropische hitte. Eerlijk gezegd, ik heb hartelijk gelachen. Wat een klucht. De afstraffer was dik verdiend.

Onmetelijke intelligentie
De Gucht wordt alom onmetelijke intelligentie toegedicht maar ik heb er nooit veel van gezien. Hij heeft nog steeds niet in de gaten dat het internationale podium wat anders is dan het partijbureau van de VLD. Hij kon dissidente VLD-leden uitkafferen en buitengooien. Maar Kabila niet. Die laat kwik, kwek en kwak een dag wachten tot ze gaar zijn. Dan luistert hij een uurtje naar het trio om vervolgens in Le Soir bij Madame Colette te klagen dat elke delegatie met De Gucht leidt tot een demonstratie van ‘arrogantie’.

Arrogantie
De Gucht vertolkt die arrogantie. Hij zegt dat Kabila een ‘soevereinistische houding’ inneemt. Ja logisch, Congo is onafhankelijk sinds 1960. Hij spreekt over een ‘engagement met het Congolese volk’. Maar bestaat het Congolese volk wel? Het land is een juridische fictie: zonder staat en een veelheid aan volkeren. Veel van die volkeren zijn opgelucht dat het centrale gezag in Kinshasa ver weg is en zwak. Zij herinneren zich Mobutu’s gezag met moord en doodslag.

De Gucht eist
De Gucht eist in Congo ‘transparantie, rechtstaat, goed bestuur en juridische zekerheid’. Dat zegt een minister uit een land dat volgens de globale perceptie bezig is uit elkaar te vallen. Dat zegt een minister uit een kakelbonte regering met beperkte houdbaarheidsdatum die een federale begroting vol fouten produceert.

De Gucht wil een ‘mentaliteitswijziging’ in Congo zodat het land ‘voorbeeld is voor een democratie in Afrika’. Dat wilde George Bush ook in Irak. Wellicht begint de mentaliteitswijziging beter eerst bij De Gucht.
Congolezen denken: waar bemoeien die neefjes zich mee? Hun vroegere vorst Leopold II heeft van Congo een ‘slavernij staat’ gemaakt. Het werd zo erg dat de Belgische staat het moest overnemen. Kabila liet de neefjes nerveus ijsberen en tijdens een ceremonie speelde het orkest de Marseilleise. Waarom niet? Premier Leterme zingt het ook. En ze halen een portret van Koning Boudewijn boven. De laatste Belgische vorst die Congo bezocht.

De Chinezen
De Gucht waarschuwt Congo voor de Chinezen. Kijk, hier komt de ware aap uit de mouw. China komt grondstoffen halen en stelt geen vragen. Kabila heeft ineens een alternatief voor de Belgische grondstofdelvers. Chinezen sturen geen geld naar Congo want ze weten dat het verdwijnt in de zakken van de leiders. Dat is namelijk gebeurd met het Westerse ontwikkelingsgeld. China stuurt Chinezen - hun nationale grondstof - en die bouwen wegen, spoorlijnen en stadions. Uitgerekend Johan Van Hecke, de grote kameraad van De Gucht, heeft er bezwaren tegen en stelt het aan de orde in het Europees Parlement. Dat is de heer Van Hecke die zelf een hotel kreeg van de Oegandese leiders nadat hij de verkiezing van president Museveni ‘vrij en eerlijk’ noemde nog voordat de stembussen waren gesloten. Van Hecke grossiert in gratis reisjes naar Oeganda.

Van Hecke en Michel
De Chinezen laten in Congo ten minste nog wegen en spoorlijnen achter. Van Hecke laat een spoor van vernieling na. Waarom spreekt het Europees Parlement niet over Van Hecke’s Oeganda-connectie?
Neem dan Papa Michel, de vader van Charles. Als Chef de Jodoigne weet hij Kabila beter te paaien.
Europees Commissaris Louis Michel kreeg twee keer een reprimande van het Europees Parlement omdat ook hij de verkiezing van Kabila ‘vrij en eerlijk’ noemde terwijl de verkiezingen nog bezig waren. Maar Kabila weet dit te prijzen. Loulou hoeft nooit te wachten. Vervolgens behartigt Michel de belangen van de Waalse grondstofdelver George Forrest International (GFI), met het hoofdkwartier in Wavre. Dat ligt in zijn kiesdistrict.

In het Europees Parlement deed Michel altijd erg ‘vaag en ontwijkend’ over zijn verhouding met GFI. Sommige parlementsleden vermoeden dat hij geld krijgt van zijn vriend Forrest. Michel werd gefotografeerd met een GFI-petje op in Congo. Loulou aan het werk! Als klap op de vuurpijl nam Michel een ‘speciale adviseur voor het Afrika-beleid’ in persoonlijke dienst bij de Europese Commissie. Wie dacht U? Burggraaf Etienne Davignon. Moeten we hier nog een tekening bij maken?

Een open dialoog
Charles Michel houdt uiteraard zijn mond over de expeditie met De Gucht. Hij meldt zijn papa welk een ‘kluns’ de burgemeester van Berlare weer was. Il n’a rien compris! De Crem zei dat er een ‘open dialoog’ was geweest met Kabila. Hij kan het weten. De Crem heeft in het Cremlin in Aalter ongeveer evenveel oppositie als Kabila in Kinshasa. Het klinkt alsof Sjef Tavernier in Het Volk beweert dat hij De Crem tot de orde heeft geroepen tijdens een ‘open dialoog’ in het Cremlin.

Moralisme, mensenrechten? Het gaat allemaal om de delving van grondstoffen. Kabila is die lesjes van kwik, kwek en kwak beu. Hij kan beter overweg met ‘Gu, Gao en Geng’ uit Peking. Het koppel Papa Michel-Davignon probeert nog wat voor George Forrest International (en zichzelf) in de wacht te slepen. Maar De Gucht raakt steeds verzeild in een klucht.

Geklungel in de Congo
Zolang De Gucht ‘paternalistisch’ doet in Congo en de jonge Kabila toespreekt als een rebels VLD-parlementslid blijft het geklungel in de Congo. De Gucht stelt Kabila voorwaarden ten aanzien van ‘transparantie’ en ‘goed bestuur’ die hij in eigen land niet kan realiseren. Kabila is boos want de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet. En De Gucht is té intelligent om zijn eigen onkunde te bevatten. De Chinezen lachen en delven vrolijk voort.

12:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-04-08

Bootcamps voor minderjarige zware criminelen

Op 12/4 hadden we het in de reacties op “Massale intocht van illegalen” over ‘bootcamps. Dat zijn kampen waar minderjarige zware criminelen, door strenge tucht, gekoppeld aan een leerprogramma, worden klaargestoomd om terug als volwaardige burgers deel te nemen aan de maatschappij.

Dat dit op veel linkse weerstand stuit is te begrijpen, want in bootcamps wordt niet gepamperd.

Zo kwam in 2006 Glen Mills in Nederland zwaar onder vuur te liggen door eerst en vooral slecht management en linkse inmenging.

Een bootcamp heeft maar één doel: heropvoeden en de jongeren een beroep aanleren!

Dat het zwaar is voor de jongeren is juist, maar wie daar belandt, heeft ook al een hele resem zware criminele feiten gepleegd. Dus welke andere optie is er nog?

Ze worden militair gedrild volgens de Amerikaanse methode. http://www.bootcampsforteens.com/index.htm

Blijkbaar ziet De Decker daar ook wel iets in, want op het congres van LDD werd er flink voor gepleit. Maar LDD pikt wel eens meer onze ideeën.

16:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Het Nieuwsblad

In Oostenrijk werd een gruwelijke ontdekking gedaan. Een vader had zijn dochter opgesloten in een kelder. Hij misbruikte haar vanaf haar elfde en verwekte zeven kinderen bij haar. Hij was dus zowel de vader als de grootvader. 24 jaar lang zat het meisje opgesloten in een kelder waarvan de toegang werd versperd door boobytraps. Ik snap niet dat er geen verder onderzoek is gebeurd nadat het meisje op haar elfde plots verdween en er klakkeloos werd aangenomen dat ze was toegetreden tot één of andere sekte. Ik snap evenmin dat men geen onderzoek instelde toen er drie van haar eerste kinderen zogezegd plots op de stoep voor de voordeur van de griezel werden gelegd als vondelingen, om daarna te worden opgevoed door de moeder van de gevangen dochter. Een moeder die naar eigen zeggen van niets afwist. Niet zo erg geloofwaardig…

In ieder geval zou men die griezel evenveel leed moeten berokkenen als wat hij zijn eigen dochter en haar kinderen heeft aangedaan. Voor sommige seksueel gerelateerde delicten is een gevangenisstraf niet voldoende, maar mag er gerust een beetje pijn aan te pas komen. Castreren bijvoorbeeld. (En liefst tussen twee kasseien…)

Dit bericht is schokkend, net zoals de berichten over Fourniret, Dutroux, Pandy en al die andere monsters die onze maatschappij voortbrengt.

Wat ik evenwel smerig en evenzeer schokkend vond is het volgende bericht in het Nieuwsblad (waarop ik een allerlaatste abonnement heb genomen) en waarin een suggestieve vraag wordt gesteld die weinig aan de verbeelding overlaat:

“Misschien leidde de verrechtsing – onder impuls van Jörg Haider – tot meer individualisme en ziet men daarom niet meer dat de buurman zijn dochter in de kelder opsluit?”

Eerst en vooral zou ik willen vragen aan het Nieuwsblad of de verlinksing in ons land aan de bron ligt van al het kwaad dat geschiedt in dit land. Het niet verdedigen van de medemens in nood, het vermoorden en verkrachten van jonge meisjes en vrouwen, waren de buren van Dutroux, Fourniret of Pandy zo individualistisch geworden dat ze niet zagen wat zij uitspookten in hun kelder en tuin? En lag dat individualisme vooral aan het linkse bestuur in Wallonië???

Een land waar zoveel kinderporno, pedofielen en kinderverkrachters hun ding jarenlang ongestraft kunnen doen, zou er beter aan doen haar mond te houden over een rechtse partij in het buitenland. Een partij die trouwens, net als onze partij helemaal niet op het ‘liberale individualisme’ inspeelt, maar integendeel pleit voor solidariteit.

FPÖ is een sociaal democratische vrijheidspartij. Geen enkel punt in haar programma is in strijd met de mensenrechten. Wat het Nieuwsblad doet is net hetzelfde als wat haar geestesgenoten zestig jaar geleden deden met de joodse burgers, namelijk een gele ster opkleven.
Haat zaaien zoals Radio Mille Collines, daar is de linkse media bijzonder goed in!

15:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15 boefjes vrij in één weekend

Dit weekend werden niet minder dan 15 ‘boefjes’, zoals men die criminelen nu weer noemt, vrijgelaten wegens gebrek aan Franstalige gesloten jeugdinstellingen.

Bij die jongeren zitten gasten die diefstallen plegen met zwaar geweld. De feiten vermeerderen zich en de criminaliteit wordt gewelddadiger omdat ze weten dat ze toch niet gestraft worden onder de achttien. Zelfs daarna worden criminelen naar huis gestuurd zonder enige vorm van toezicht bij gebrek aan gevangenissen.

Nadat Onckelinckx zolang minister van justitie was, hoeft het niet te verwonderen dat de boeven baas zijn in dit land.
Zij maakt deel uit van de PS en zoals Di Rupo twee jaar geleden al duidelijk maakte bij zijn bezoek aan Ségolène Royal, streeft hij naar een maatschappij zonder gevangenissen en zonder rechters. We zijn dus goed op weg!

Waag het echter niet uw recht in eigen handen te nemen, verzet u niet, of ze vinden gegarandeerd toch nog een plaatsje voor u in één van de overvolle gevangenissen. Want wie zich verzet is ‘rechts’ en ‘extreem-rechts moordend uitschot’ hoort thuis in de gevangenis, maakte een forumdeelnemer op PI duidelijk. En omdat links over het VB steeds weer spreekt in termen van ‘extreem-rechts’, weet ik meteen weer waar ik thuis hoor. Nationaal socialisten op hun best!!! Om bang van te worden…

14:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-04-08

Gelezen in Trends ‘Hitler, de socialist’

__9053305505______________24-04-2008 - Frans Crols – Trends

(Wat ik al altijd heb gezegd – Hitler was links)

In 1933 werden in Duitsland 300.000 huwelijken meer gesloten dan in het jaar voordien.
Het aantal zelfmoorden onder jongeren viel in de eerste zes jaar van Hitlers regime van 1212 naar 290. Een daling van 80 %.
Duitsland herwon zijn optimisme onder de Führer. Hitler slaagde daarin omdat hij een Duitse vorm van socialisme introduceerde. Meer dan Caroline Gennez en co willen weten of toegeven.
De eenpansgerechten, een vroege variant van de hongermaaltijden met rijst en 'fair trade coffee' van Oxfam en 11.11.11, waren rituelen waaraan de landsleiding met volle goesting deelnam als eerbetoon aan de Duitse arbeiders (motto: Ehret die Arbeit und achtet den Arbeiter).

Boeken over politiek liggen niet meteen boven in uw stapeltje? Maak een uitzondering voor Duits socialisme.

’Het falen van de sociaal-democratie en de triomf van het nationaal-socialisme’ van J.A.A. van Doorn.
In Nederland, de auteur (82) is daar een gereputeerde historicus en socioloog, zat het boek continu bij de Beste Boeken van 2007.


Zijn late tour de force heeft waarde voor België, want hij toont waarom een Sammelpartei als het Vlaams Belang met haar rommelige leer en haar volkse tot proletarische bemanning successen haalt. En waar die triomf ontbreekt bij discussiërende en kosmopolitische partijen als de sp.a. Zijn late krachttoer heeft waarde voor een nieuwe generatie van lezers, kiezers en zoekers in Vlaanderen die voetstoots het verhaal over de heroïek van links slikt.
Zijn late krachttoer mag er ook zijn om de verwijzingen naar het medevaderschap van nationaal-socialistische initiatieven - cultuur voor de arbeiders, cruiseschepen voor hun mediterrane vakanties - van een erudiete en internationaal gereputeerde Belg: Hendrik de Man, plansocialist én collaborateur.

Zoals Mussolini begon als kampende socialist en de Italianen twee decennia meesleepte (het communisme en socialisme kregen hem niet klein ondanks hun zelfverklaarde heldenrol), is Hitler het charismatische genie dat in de zes jaar voor de Tweede Wereldoorlog met instemming van zijn landgenoten de eer van Duitsland herwon (na het nationale trauma van 14-18), zorgde voor tewerkstelling, lotsverbondenheid onder de jeugd, diplomatieke triomfen en een paraat leger.
Het succes van Hitler, toont Van Doorn zorgvuldig aan, was grotendeels mogelijk door het getheoretiseer en het gechicaneer van de oude mannen van de SPD, de eerste socialistische partij ter wereld.
De SPD werd gegijzeld door de internationalisten en die keken tegelijk neer op een Duitse invulling van het socialisme en op het plebs van de NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei).

In tegenstelling tot de gauchistische propaganda voor, tijdens en na de oorlog was de NSDAP geen instrument van de kanonnenkoningen of het grootkapitaal - dus een contrarevolutie uit de marxistische bijbel - maar een tak van de socialistische eik naast de sociaaldemocratie en het communisme.
De bruinhemden van Hitler knokten de beurs van Frankfurt kort en klein uit protest tegen het kapitalisme.

J.A.A. van Doorn is lang niet de eerste die de socialistische pedigree van het nazisme ontbloot (Friedrich Hayek deed hem dat als ultraliberaal voor in 1944 met de The Road to Serfdom), maar hij peilt dieper en met verse bronnen. (T)


J.A.A. van Doorn, Duits socialisme, Het falen van de sociaal-democratie en de triomf van het nationaal-socialisme, Mets & Schilt, 2007, 316 blz., 29,90 euro.


nsdap_rodevalken2f_2
Vlaams Belang = sociaal democratie / Sp.a - nationaal socialisme

(Even een zoektocht via google en u vindt nog veel meer dan wat Frans Crols schrijft in Trends.

Citaat uit Dupslog:

Fascinerend herken je de houding van de Duitse sociaal democratie die zich gedroeg zoals het Vlaams Blok vandaag in Vlaanderen.

Fascinerend zie je hoe sp.a populisme dikwijls gelijkloopt met de hele nationaal-socialistische trukendoos tot en met de intellectuelenhaat van een figuur als Stevaert.

Wie zich vandaag – na de verkiezingen van 10 juni - geroepen voelt om aan een evaluatie te werken van het riante sp.a-spirit debacle, van het al even hilarische succes van PvdA plus of min, of CAP en zelfs het alweer zo prille genot van Groen!, doet er goed aan van Doorns analyse van het falen van de sociaal democratie en de triomf van het nationaal socialisme in Duitsland te studeren.

Lees op http://www.janvanduppen.be/?p het volledig artikel.

20:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-04-08

Hoge olie- en voedselprijzen

Dat de voedselschaarste ligt aan het feit dat er enorm veel gronden worden gebruikt voor biobrandstof is geen fabel. Enkele weken geleden schreef ik dat ongeveer 15 jaar geleden, van de ene dag op de andere alle tarwevelden werden vervangen door maïsvelden. De hoge subsidies zetten de boeren aan tot het verbouwen van dat ene product dat moet dienen als voer voor het vee en biobrandstof. Ik schreef dat elk land zou moeten kunnen voorzien in haar eigen voedselproductie. Wanneer het op voedsel op aan komt is ‘protectionisme’ geen vies woord. ‘Hongersnood’ is een veel lelijker woord.

Toen in de jaren ’70 de prijs van de olie enorm steeg doordat de olieproducerende landen de kraan dichtknepen, werden andere wegen gezocht. Bio-brandstof uit maïs. En alhoewel de vraag naar voedsel steeg, werd het steeds op minder grond verbouwd. In het Amerikaanse Mid-West, dat al meer dan 100 jaar de wereld voorziet van tarwe – de vroegere Sovjet-Unie betaalde de VS in goud voor de levering van tarwe – hebben de boeren tarwe ingeruild voor maïs en sojabonen. Daaruit wordt bio-ethanol gewonnen en door de enorme subsidies levert dat meer op dan om het even welke graansoort of ander voedsel.

”Hongarije produceerde 70.000 ton bio-ethanol in 2006. Analisten verwachten een vertienvoudiging van de productie voor 2010, doordat investeerders profiteren van subsidies en overproductie van maïs.

De Hongaarse overheid steunt bovendien de duurzame-energiesector door middel van subsidies voor bio-ethanolproductie. Daarnaast stimuleert het enorme maïsoverschot de bio-ethanolproductie. Maïs is een primaire grondstof van bio-ethanol.
Investeerders hebben plannen voor negen bio-ethanolproductieprojecten aangekondigd.”
schrijft Internationaal Ondernemen en Samenwerken op haar website.

Ook in ons land krijgen boeren voor één hectare maïs tien keer meer subsidies dan een voor hectare gras om hun vee te laten grazen.
Geen wonder dat er een voedselschaarste dreigt.
De overstromingen en droogtes in Canada, Australië, China en Europa zorgen voor de rest. Maar China heeft een voorraad van 50 miljoen ton rijst opgeslagen voor eigen gebruik. De granen hebben landen zoals China en India nodig als veevoer.

Onrust in Nigeria

De grote vraag naar olie door landen zoals China en India, doen de olie- en voedselprijzen stijgen. De olieprijs steeg naar 114,40 dollar per vat. Dit is een recordniveau maar er wordt verwacht dat de prijs zal stijgen tot 125 dollar per vat.
Deze nieuwe tussentijdse pieken werden eveneens ingegeven door de onlusten in Nigeria, waar vorige week installaties van Royal Dutch Shell werden beschadigd door milieuactivisten. (Die echter de Chinezen in Nigeria ongemoeid laten).
Maar de secretaris-generaal van de OPEC, Abdalla el-Badri, verklaarde vandaag dat hij geen tekorten ziet op de globale oliemarkten.

Maar door de duurdere olieprijzen en de grote afname van rijst, granen en andere voedingsproducten door China en India, wordt de voedselschaarste in de rest van de wereld alsmaar groter.

In sommige landen hebben lokale boeren geen geld meer om het land te bewerken door de hoge olieprijzen en kunnen ze bijvoorbeeld ook het land niet bewerken. In Afrika liggen duizenden hectaren braak en die landen beperken hun export naar het buitenland dan ook tot het minimum.

Boeren in andere landen kunnen de diesel voor hun tractoren niet langer betalen, waardoor ze niet kunnen bemesten en ook die minieme oogst blijft in het land. Al in meer dan dertig landen waren er onlusten vanwege de hoge voedselprijzen.

De vraag naar hogere lonen lossen het probleem niet op. Europa moet ervoor zorgen dat we voor onze eigen voedselvoorziening kunnen zorgen en de subsidies betalen voor het verbouwen van granen. 1,4 miljoen Poolse boeren ontvangen rechtstreekse Europese inkomenssteun, plaats genoeg voor het verbouwen van voedsel.

15:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Reclame voor zonnebanken?

“Er is nog een pak werk, ik zie nog altijd te veel witte gezichten bij de magistratuur, bij de leraars, in de universiteiten.”

Vlaams minister van Inburgering Marino Keulen (VLD) in De Morgen van 12 april 2008.

01:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

21-04-08

BBC poll

GetAttachment11

13:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

20-04-08

Verdrag van Lissabon (2007) - Het einde van de naties

eu-flag


De Europese vlag


20050702-betsyross3Betsy Ross maakte de eerste Amerikaanse vlag. In tegenstelling tot de Amerikaanse vlag, die met de sterren het aantal Staten weergeeft, zijn de 12 sterren op de Europese Vlag geïnspireerd op het getal 12, sedert de oudheid het symbool van perfectie, harmonie en evenwicht.
Het verdrag van Lissabon, werd op 13 december 2007 door De Gucht en Verhofstadt als eersten ondertekend. Na de door Nederland en Frankrijk, via een referendum afgewezen Europese Grondwet in 2005, werd de Europese Grondwet vervangen door het Verdrag van Lissabon.
Dit verdrag maakt waarschijnlijk een einde aan de democratie zoals we die tot nu toe hebben gekend en glijden we meer en meer af naar een dictatuur waarbij naties in feite niet meer bestaan en geen autonome beslissingen meer kunnen nemen. We leven in het ‘empire’ zoals Barosso het omschreef en met een even dictatoriaal beleid zoals meestal in een ‘Rijk’.

Bij dit Verdrag werd aan geen enkel land in de Europese Unie toegestaan om een referendum te houden. Bovendien werd de tekst zo onverstaanbaar geschreven dat niemand er iets kan van maken. Het werd ook aan geen enkel land toegestaan om de tekst te ontleden en in verstaanbare taal om te zetten.

Nochtans wil Ierland toch een referendum houden, want het Verdrag van Lissabon werd door diverse landen ondertekend van wie de meeste afgevaardigden het niet eens hebben gelezen.

Wie bij het referendum over de Europese Grondwet op 1 juni 2005 tegenstemde werd een anti-Europese houding aangewreven. Zij werden van ‘nationalisme’ (een lelijk woord tegenwoordig) beschuldigd.
En Balkenende wil daar blijkbaar niet van beschuldigd worden, want ook Nederland houdt geen referendum meer, bovendien werd hem als beloning voor het niet houden van een referendum het voorzitterschap van Europa aangeboden. Over landverraad gesproken, maar wij moeten niet naar Nederland kijken en zeker niet met een beschuldigende vinger naar hen wijzen, want ons land telt alleen maar landverraders. Het verdrag moest erdoor gejaagd worden en de bevolking van de verschillende naties werden massaal genegeerd door de elitaire, onbetrouwbare, machtsgeile club van EU bestuurders.

We geven door dit verdrag te onderteken onze soevereiniteit op. Ierland wil dit echter tegenhouden, maar Europa liet al weten dat één land dit niet kan tegenhouden als de 26 andere landen het verdrag ondertekenen.

De bevolking wordt ook flink wat voorgelogen. Want in feite is er weinig verschil met de oorspronkelijke Grondwet. We leveren allemaal soevereiniteit in, autonoom beslissingsrecht op heel wat gebieden (o.a. ook immigratie) en wat veel erger is, onze eigen politici werken mee aan deze ondemocratische en niet controleerbare macht, zonder aan de bevolking ook maar één woord uitleg te geven.

Wie weet bijvoorbeeld dat vanaf de ondertekening van het Verdrag, elke buitenlandse maatschappij zich hier mag vestigen en eigen werknemers uit de thuislanden meebrengen? En wanneer dat nog niet erg genoeg is, dan moet u ook weten dat die buitenlandse bedrijven hun eigen werknemers de lonen mogen betalen zoals ze in het land van herkomst kregen. Dus een Chinees bedrijf, zal haar Chinese werknemer 1,50 euro per dag mogen betalen - een Pools bedrijf misschien 3 euro enz... Onze werknemers zullen zich moeten aanpassen en tevreden zijn met minder om nog aan de slag te kunnen. Dit zal zeker een grote invloed hebben op ons sociaal systeem dat volledig zal in elkaar storten. Hebben de vakbonden dit Verdrag gelezen? Hebben de socialisten dit Verdrag gelezen? De enigen die er wel bij zullen varen zijn de rijken, zij zullen in het Nieuwe Europa - het Vierde Rijk - machtiger en rijker worden.

Kijk en vooral luister naar deze deze video KLIK HIER werd gemaakt om het bedrog, de manipulatie en de leugens achter de schermen van de EU aan de kaak te stellen.
We set out to make a video about the pros and cons of the Lisbon Treaty and found out to our horror the lies, manipulations and deceit behind the EU. From MEPs, legal experts and EU researches the true nature of the EU unfolded, how it really operates from behind closed doors and away from prying eyes. We discovered the massive power grab away from citizens and nations to the elites that is being proposed in this treaty. Most shocking of all was how our elected representatives are willingly handing us over to this emerging Totalitarian Superstate by deception , propaganda and outright lies. This video details how the structures of the EU really operate, what the full significance of the Lisbon Treaty is and how it is the end of Nations within in the EU. MEPs describe their experience in Brussels and how they are undermined by the real power of the unelected and unaccountable Eurocrats who run the organization. How the politicians are working together for their own selfish needs while being used for a bigger agenda.
Tags: Lisbon Treaty, Reform Treaty, EU, NAU, New World Order, Referendum, UN


19:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Rome zal worden veroverd zoals Constantinopel.

Tijdens het vrijdagsermoen, dat werd uitgezonden op 11 april via Hamas Al-Aqsa TV, vertelde Yunis Al-Astal – (Hamas parlementariër en geestelijke leider), aan zijn volgelingen dat Rome, “de hoofdstad van de katholieken, of de hoofdstad van de kruisvaarders, die haar vijandigheid tegenover de islam heeft verklaard en de broeders van apen en varkens in Palestina hebben neergeplant om een heropleving van de islam te verhinderen” snel zal worden veroverd door de islam, net zoals het gebeurde met Constantinopel.

Het zal dan’, zei hij, ‘ een vooruitgeschoven post zijn voor de islamitische overheersing, die zich zal uitbreiden over heel Europa, de twee Amerika’s en zelfs Oost-Europa”.De tekst in het Engels: KLIK HIER - –

Als FITNA oud nieuws was, dan is dit het niet. Dit zijn oproepen om het Westen te veroveren. Zij worden verspreid via televisie, scholen, moskeeën en islamonderricht. Het wordt er bij kleine kinderen ingestampt vanaf de leeftijd dat ze één woord kunnen verstaan. De kinderen en kleinkinderen zullen de jihad erven en de heersers zijn van morgen, zegt Yunis Al-Astal.

“Vandaag, laten wij deze goede boodschappen in hun zielen binnensijpelen en door middel van de moskeeën en de koranboeken, de geschiedenis van onze profeet en onze grote leiders, bereiden wij hen voor op de missie om het mensdom te vrijwaren van het hellevuur waarvan we nu aan de rand staan.”

Maar angst hebben voor de radicaliteit die van de islam uitgaat is een strafbaar feit. Een islamofoob is een verwerpelijk iemand. Mensen zoals Yunis Al-Astal zijn de helden. Nochtans, denk ik dat diegenen die hem en zijn companen nu vereren, morgen evenmin gespaard worden.

17:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-04-08

De islam achterna?

Misschien is het jullie ook wel al opgevallen, maar de laatste tijd wordt het steeds erger. We worden niet alleen beknot in onze vrije meningsuiting, ons denken, ons doen en laten (binnenkort krijgen we ook overheidscensuur op internet op fora, websites en blogs), maar ook in wat we al dan niet mogen zien.

Het conservatisme dat sommige, zowel linkse als rechtse centrum-politici , aan de dag leggen, is een waardenpatroon dat ik niet helemaal kan en wil volgen.
Neem nu bijvoorbeeld die burgemeester van Borgloon, luc Awouters. Hij vond het zelfs nodig om zwarte tape te plakken op ontblote tepels die te zien waren op een fototentoonstelling.
Ik dacht eerst dat het om een grap ging, maar het blijkt realiteit. Heeft die man dan zelf geen tepels? Of overplakt hij die ook eerst met tape vooraleer hij in de spiegel kijkt?

Moeten we misschien binnenkort ook alle schilderijen van Rubens overplakken met zwarte tape? Want wie weet wie daar zoal aanstoot aan neemt…

Ik vraag ik mij af hoelang het nog gaat duren vooraleer er een bepaald soort tv-reclame, reclame voor lingerie in bushokjes, blote dames op kalenders of schaars geklede dames op mooie auto’s in magazines gaan verboden worden. (Ach ja…die kalenders zijn in Antwerpen al verboden door de socialistische burgemeester Janssens…)

Ik geef toe dat er in de tv-uitzendingen soms wel iets tussenzit waarvan ik denk, ‘hoe is het mogelijk dat ze zoiets uitzenden', misschien zou men dan beter daar beginnen en kijken wat door de beugel kan en wat niet. Maar een blote borst verbieden of kaarten en foto's uit de jaren '20 is er volgens mij over. Uit de geschiedenis leren we dat we van het ene uiterste vaak in het andere uiterste terecht komen, en wie weet hoelang duurt het dan nog vooraleer we als vrouwen allemaal verplicht worden om alles te verstoppen. Geen bikini meer aan het strand en al zeker geen monokini!! Maar alles zedig houden onder lange kledij en het onvermijdelijke hoofddoekje. Bettina Geysen of Mieke Vogels mogen dan wel graag een hoofddoek dragen, ik in ieder geval niet!Het is toch opvallend hoe fanatieke gelovigen elkaar begrijpen wanneer het om vrouwen gaat. Het is haast ontroerend. Echt om te huilen!

14:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vakbonden – wie gelooft die mensen nog?

De vakbonden zorgen er voor dat voor sommigen een ‘ongelukkige’ feestdag, een ‘gelukkig’ lang weekend wordt.
De feestdag van 1 mei valt dit jaar samen met Hemelvaart. Veel bedrijven, zoals supermarkten e.d. zijn zelfs bereid om het personeel dat die dag wil werken tot vijf maal zoveel te betalen dan normaal. En ook al wil het personeel werken, zelfs met het gewone loon, de vakbonden willen het niet. Sommige supermarkten hebben overeenkomsten kunnen afsluiten, anderen niet en die zullen dan op vrijdag, normaal gesproken een gewone werkdag, gesloten zijn.

Wat de vakbonden echter niet wettelijk krijgen, dat nemen ze dan maar. En daarom hebben ze een stakingsactie aangekondigd bij de spoorwegen en verplegend personeel, dat zal ingaan op, ja, u raadt het, 30 april.

Volgens de vakbonden is de gekozen datum puur toeval – wie gelooft die mensen nog?

12:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-04-08

Eremoorden

In Knack staat een artikel over de eremoorden in ons land. Op het einde van het artikel geeft Sp.a senatrice en gynaecologe Marleen Temmerman, een geheim vrij dat voor sommige meisjes wel heel slecht kan aflopen. Bijzonder dom...http://www.knack.be/nieuws/belgie/eerwraak--een-onderscha...

01:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Carla del Ponte

Carla del Ponte heeft een boek geschreven, 'De Jacht, Ik en de oorlogsmisdadigers'. In haar boek haalt ze zwaar uit naar Kosovo. Kosovaarse milities gingen op pad om jonge Serviërs te vermoorden en daarna hun organen te verkopen.

Carla del Ponte, de gewezen hoofdaanklager van het Joegoslaviëtribunaal vertelde al eerder op televisie hoe Kosovaarse 'vrijheidsstrijders' jonge, gezonde Serviërs tijdens de oorlog in '99 meenamen naar Albanië, hen doodden en hun organen verkochten. Zij zegt dat de leiders van de Kosovaren, onder wie de huidige premier Hashim Thaci, daarbij betrokken waren.

Ongeveer driehonder Servische krijgsgevangenen werden in de zomer van 1999 getransporteerd van Kosovo naar Albanië en daar opgesloten.

Ze werden niet mishandeld maar onderzocht door chirurgen, die daarna hun organen weghaalden.

Slachtoffers van wie één nier werd weggehaald, werden nadien terug opgesloten, tot ze werden gedood omdat de Kosovaren weer andere organen nodig hadden.Nadien werden de organen via de luchthaven van Tirana naar ziekenhuizen in het buitenland gevoerd, voor patiënten die ervoor betaalden.

"De leiders van het UCK waren op de hoogte. Ze waren op een actieve manier betrokken bij de zwendel", aldus del Ponte.

01:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Weer zware boeven ontsnapt

En weer zijn er twee gevaarlijke gangsters ontsnapt uit de gevangenis van Verviers. Ze hebben gewoon met een schroevendraaier een gat in de muur gemaakt. De ene was een Irakees Kacim Geibi en zijn celgenoot was een Albanees, Schpetim Murati. De Irakees had levenslang gekregen voor roofmoord en de Albanees transporteerde jonge vrouwen uit Rusland en Polen naar hier met mooie beloftes, maar dwong ze hier in de prostitutie.

Door het gat dat ze met de schroevendraaier hadden gemaakt, lieten ze zich met aaneen geknoopte lakens naar beneden zakken.

Dan rijzen er toch wel een paar vragen. Wat voor soort muren zijn dat dan, waardoor je zomaar met een schroevendraaier, in een paar uren tijd, een gat kunt peuteren waar iemand doorkan? En waar halen ze die schroevendraaier vandaan? En de cruciale vraag, zijn er meer ontsnappingen van sedert er niet-Belgen cipier mogen zijn? Vorig jaar schreef Knack nog dat de overheid overwoog om niet-Belgen aan te werven. lees artikel Knack
(In hetzelfde artikel staat trouwens ook dat Staatsveiligheid eveneens mensen zocht die Arabisch konden praten – ze hebben hem dan ook gevonden, maar hij zit nu jammer genoeg in ‘den bak’ in Marokko).

Al bij al vind ik het voorstel om het teveel aan militairen in te zetten als cipiers een schitterend idee. Misschien kunnen zij wél de gevaarlijke criminelen in de cel houden.

Want van het fameuze plan om criminelen terug naar huis te sturen komt ook niets in huis.
Amper tien van de meer dan tweeduizend Oost-Europeanen en Marokkanen in onze gevangenissen werden de afgelopen jaren terug naar hun thuisland gebracht om daar hun straf uit te zitten.

De voorwaarden zijn echter zo streng dat er tot nu toe nog geen enkele Marokkaan werd teruggestuurd. Want de misdadiger moet zelf akkoord gaan. En gevangenen die hier familie hebben mogen ook niet terug gestuurd worden. Dat zijn waarschijnlijk de Europese richtlijnen.

Het wordt hoog tijd dat er eens nieuwe afspraken worden gemaakt met de thuislanden van criminelen, want de verdragen die Onckelinx afsloot met Marokko, trekken gewoon op niets. Ze moeten niet hier blijven als ze hier familie hebben, ze moeten gewoon terug met de ‘hele’ familie.
En Europa zou zich beter niet bemoeien met interne aangelegenheden, zoals het vreemdelingenbeleid of zelfs de taalwetten in ons land. Want nu gaan ze een delegatie sturen om te zien hoe de vork aan de steel zit met Keulen’s ‘kennis van Nederlands’ voor iemand die in aanmerking wil komen voor een sociale woning. Wat Europa moet doen is zorgen voor de Europese economische welvaart en vlotte samenwerking tussen diverse landen zonder al die papierrommel en van de rest moeten ze afblijven.

00:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-04-08

Islamisering is allang binnengeslopen

30885_4823_1164119273044-12_2006_Nahed_Selim206-04-2008 - Nahed Selim – Trouw

Het schijnt in Nederland taboe te zijn om over de islamisering van de samenleving te praten, schrijft moslima Nahed Selim. Waarom eigenlijk? „Ik denk dat veel Nederlanders de term niet helemaal begrijpen.” Zelf hoopt ze dat er, na de film van Geert Wilders, nog veel méér waarschuwingen komen.

In een uitzending van de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) op 30 maart waren reacties te zien op ’Fitna’ vanuit Egypte. Een daarvan kwam van een predikant. Naast het gebruikelijke betoog dat hij hield over respect en belediging bleek hij ook verontwaardigd te zijn over de titel van de film. Hij vroeg zich af of de ’regisseur’ wel besefte wat fitna betekende.

Uit de woorden van de regisseur in Het Parool van 9 februari blijkt dat Geert Wilders dat inderdaad wist. Iedere moslim kent het Arabische begrip fitna, aldus de PVV-leider. „Het duidt op situaties waarin het geloof van moslims op de proef wordt gesteld. Alles wat hun geloof op de proef stelt, is fitna: onbedekte vrouwen, alcohol, niet-moslims, verzet tegen het gezag van de islam. Ik gebruik die term spiegelbeeldig: voor mij is de verderfelijke islam fitna.” Wilders was ingenomen met de vondst. „Ik wilde per se een term die in de Koran voorkomt.”

Om meerdere redenen is de titel een geslaagde keuze. Fitna is een fascinerend woord. Op individueel niveau betekent het ’verzoeking’ en ’beproeving van het geloof’. Opmerkelijk genoeg wordt de verleiding die van vrouwen uitgaat ook als fitna aangeduid. Daarnaast wordt de term geassocieerd met onrust, burgeroorlog en chaos. In de klassiek islamitische geschiedenis zijn er drie grote fitna’s geweest.

Tussen 656 en 661 brak er, na de moord op de derde kalief Uthman Ibn Affan, een machtsstrijd uit, waarbij moslims voor het eerst de wapens tegen elkaar opnamen. De tweede fitna vond plaats tussen 683 en 685. Daarbij ging het eveneens om een politieke strijd om de controle over het islamitische rijk tussen de dynastieën van de Ummayaden en de Abbassyden. De derde fitna refereert aan de strijd tussen legeraanvoerders en gezaghebbers tijdens de laatste periode van de islamitische overheersing in Córdoba.

De angst voor het begrip fitna – met alle associaties van chaos en burgeroorlog tot aan verleiding en beproeving – is enorm onder moslimgeleerden. Het is bijna vergelijkbaar met het spook van de Tweede Wereldoorlog voor de Europeanen.

De Egyptische predikant, hoewel zelf een christen, eindigde zijn verklaring in de uitzending van de NIO met een spontaan gebed aan God om onze landen en samenlevingen te beschermen tegen alle soorten fitna’s en tegen de aanstichters ervan.

Het is de vraag of Wilders zich bewust was van deze historische dimensie van de titel van zijn film. Gilles Kepel was dat in elk geval wel. Deze Franse islamoloog, politiek wetenschapper en kenner van de radicale islam was de eerste die de term gebruikte in ’Fitna, oorlog in het hart van de islam’ (2005). In dit boeiende boek bespreekt hij de wisselwerking tussen djihad en fitna. Inmiddels is er haast niemand die niet weet wat djihad is. Fitna is voor moslims een minstens even belangrijk begrip, maar nauwelijks bekend bij niet-moslims. Wilders heeft hierin verandering gebracht. Dankzij zijn film maken miljoenen mensen over de hele wereld kennis met het fascinerende begrip.

De film is door de leider van de PVV bedoeld als laatste waarschuwing aan Nederland, tegen de islamisering. Waarom de laatste? Ik hoop dat er veel meer waarschuwingen komen. Met elk land waar zich een totale islamisering heeft voltrokken, ging het bergafwaarts. Hoe meer islamisering, hoe meer onrust, materiële en culturele armoede, conflicten tussen bevolkingsgroepen, bloedvergieten en andere ellende. Kijk maar naar Pakistan, Iran, Soedan, Jemen, Somalië. De samenleving die we nu hebben is veel beter, voor iedereen.

Het schijnt in Nederland taboe te zijn om over de islamisering van de samenleving te spreken. Ik denk dat veel Nederlanders de term niet helemaal begrijpen.

Met islamisering wordt niet alleen de toename van de moslimpopulatie bedoeld, en ook niet de militaire verovering van het land door moslims of de stichting van een islamitische staat. Islamisering is een proces waarbij de religie sluipenderwijs alle aspecten van het leven gaat domineren.

Turkije is een islamitisch land, de meerderheid van de bevolking is moslim, maar het land is niet geheel geïslamiseerd. Er woont een substantiële groep seculieren die totaal anders denkt en leeft. Het is een groep die zich nog steeds weigert te conformeren aan de moslimmeerderheid. En het is een groep met macht, omdat ze vertegenwoordigd is in het leger en in de elite. De vraag is hoe lang de seculieren die macht kunnen behouden.

In Turkije gingen enkele maanden geleden 140.000 demonstranten de straat op om te protesteren. Ze waren het niet eens met de opheffing van het hoofddoekverbod op de universiteiten. Ze vreesden de sociale druk om allemaal een hoofddoek te gaan dragen, terwijl het verbod juist een goede steun en smoes was voor veel vrouwen en hun families. Ze konden immers altijd zeggen dat het nu eenmaal verboden was door de staat. Ze vreesden ook dat de opheffing van het hoofddoekverbod een belangrijke schakel vormt in het islamiseringsproces.

In Turkije begrijpen de seculieren beter dan ons kabinet en onze bestuurders wat islamisering precies inhoudt. Islamisering is ook het proces, hoe traag het ook verloopt, dat geleidelijk resulteert in de islamisering van het denken.

Islamisering van het denken zal het einde betekenen van alle creativiteit, originaliteit en scheppingskracht, want creëren en scheppen zijn goddelijke eigenschappen waarop Allah octrooi heeft genomen. Daarbij duldt Hij geen concurrentie van de mens. Islamisering is het proces waarbij islamitische waarden en normen op den duur de overhand krijgen boven alle andere waardesystemen, in alle aspecten van het leven.

Dit proces is al een tijd bezig in het Westen. En het wordt bijna dagelijks gedemonstreerd in een reeks van incidenten.

Bijvoorbeeld wanneer een moslimapotheker weigert de morningafterpil of condooms te verkopen, wanneer een moslimdokter weigert aidspatiënten te behandelen of abortus te verrichten, wanneer geneeskundestudenten weigeren delen van het curriculum te doen omdat die in strijd zouden zijn met hun geloof, wanneer moslimtaxichauffeurs weigeren blinde cliënten met hun geleidehonden mee te nemen omdat honden onrein zijn volgens hun geloof, wanneer het bijna onmogelijk wordt om kritiek te uiten op de islam of op moslims zonder bedreigd te worden, wanneer het bureau Jeugdzorg de hulp van imams moet inroepen omdat het anders zijn werk bij Marokkaanse gezinnen niet kan verrichten, wanneer gemeenteambtenaren weigeren vrouwen een hand te geven, wanneer leraressen en andere overheidsambtenaren tijdens hun werk de islam vertegenwoordigen door hun hoofddoeken te dragen, terwijl ze de staat zouden moeten vertegenwoordigen, wanneer Fortis het spaarvarkentje afschaft dat hij cadeau gaf aan kinderen omdat dit voor moslims een onrein dier is, wanneer musea foto’s van de muur halen en schilderijen weigeren uit angst voor reacties van moslims, wanneer posters van klassieke naakten niet meer in de metrostations mogen hangen – en de lijst kan nog veel langer worden.

Dit zijn allemaal incidenten die de laatste jaren in westerse landen zijn voorgekomen, ook in Nederland. En het zijn allemaal tekenen van het voortschrijdende islamiseringsproces.

Mag een politieke partij daartegen waarschuwen? Natuurlijk mag zij dat. Politieke partijen hebben zelfs de taak tegen deze gevaren te waarschuwen.

Mijn kritiek op de film ’Fitna’ is dat Wilders dit aspect van de geleidelijke mentale en institutionele islamisering niet of onvoldoende behandelt, terwijl het een grotere bedreiging vormt voor de democratische, seculiere samenleving dan het terroristische gevaar.

Slechts één zin in de film refereert aan deze institutionele islamisering. Wilders laat een stem horen die zegt: „De moskee zal onderdeel worden van het Nederlandse overheidssysteem.”

Ik ben bang dat dit al begonnen is. Wat betekent het anders als een ambtenaar van Jeugdzorg pas zijn werk kan doen, wanneer hij zich laat vergezellen door een imam? De staat delegeert zodoende een deel van zijn taken aan de moskee. Ook bewijst dit dat zulke moslimgezinnen alleen loyaal zijn aan hun geestelijken, en niet aan de overheid en haar ambtenaren.

Jammer dat Wilders niet meer aandacht heeft besteed aan deze aspecten. Anders had hij ook kunnen constateren dat niet alleen moslims daar debet aan zijn. Heel vaak is deze institutionele islamisering mogelijk dankzij autochtone Nederlanders die alvast aan het zelfislamiseren slaan, omdat ze totaal geen benul hebben van de scheiding tussen kerk en staat.

Het heftigste deel van ’Fitna’ is natuurlijk het eerste, waarin we de beelden van terroristische aanslagen zien, gekoppeld aan preken en koranteksten. Wilders heeft het verband tussen de daden van de terroristen, en de theologische onderbouwing ervan willen aantonen – een verband dat door alle commentatoren, moslims of niet, categorisch wordt ontkend. Toch kan ik het grootste deel van de preken van die vreselijke imams bijna woordelijk herleiden tot koranteksten en uitspraken van de profeet Mohammed. Alle moslims die ik erover gehoord heb, namen er terecht krachtig afstand van, beschreven ze als radicale en extremistische interpretaties. Het punt is alleen dat het helemaal geen interpretaties zijn. Het zijn letterlijke citaten uit authentieke islamitische bronnen.

Neem de ramadan. Het normale geloofsprincipe is dat de vasten een maand duurt. Zo staat het immers in de Koran. Radicaal of extreem is het pas om het hele jaar door te vasten. Of neem het bidden. Volgens de islam dient dat vijf keer per dag te gebeuren. Een religieuze stroming die verwacht dat de gelovigen de hele nacht wakker moeten blijven om achter elkaar te bidden, kan met recht omschreven worden als extremistisch of radicaal. Die wijkt te veel af van wat er in de bronnen voorgeschreven staat. Een eenvoudig principe, lijkt me.

Maar stel nu dat het andersom was. Ik ken moslims die bepaalde geneesmiddelen niet willen gebruiken als er alcohol in zit, omdat de Koran zegt dat je geen alcohol mag drinken. Zijn zij radicaal? Of is de Koran radicaal? Ook staan in de Koran instructies voor de gelovigen om de ongelovigen af te slachten. De meeste moslims vinden dat te ver gaan. Ze weigeren deze voorschriften uit te voeren. Mij lijkt het dat zij verstandiger zijn dan hun heilige teksten. Maar stel dat er iemand is die om welke reden dan ook deze bevelen serieus neemt en ernaar gaat handelen. Is hij dan extreem of is zijn heilige tekst dat?

Je hoeft niet alles te doen wat in Koran staat, zeg ik wel eens tegen andere moslims, bijvoorbeeld als het gaat om de hoofddoek. Gegarandeerd krijg ik dan te horen dat dat wel moet, juist omdat zo’n voorschrift uit een heilig boek komt.

De Engelsen hebben een leuke uitdrukking: You can’t have your cake and eat it too.

Mensen willen graag geloven dat de door God geopenbaarde teksten een niveau van wijsheid en schoonheid bevatten dat uniek is. Ze vinden dat ze het recht hebben alles wat er staat letterlijk te belijden, ook al wijkt het af van de hier geldende regels.

De film ’Fitna’ confronteert ze met enkele wrede teksten die totaal geen wijsheid, schoonheid of welke ethiek dan ook bevatten. Voor een eerlijke gelovige kan de film een confrontatie zijn die tot een fitna, een beproeving van het geloof kan leiden. De meesten lopen weg voor die confrontatie, schuiven de schuld op de interpretatie, op de geestelijke die de teksten uitspreekt of op de regisseur die daarover een film maakt.

Natuurlijk is ieder mens verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Geen tekst, heilig of onheilig, mag dienen als een vrijbrief om een ander te doden. Net zo min als een film of een cartoon mag dienen om rellen en aanslagen te legitimeren. Hoeveel mensen zullen de moed hebben om zo’n confrontatie te doorstaan?

In een vorig artikel schreef ik dat er wel gematigde moslims zijn, maar dat er geen gematigde islam bestaat.

Maar wat niet is, kan nog komen. Ondertussen heb ik kennisgemaakt met Muslims against Sharia, ruim een jaar geleden opgericht in de Verenigde Staten. Het is een islamitische organisatie voor hervorming van de islam, met duizenden sympathisanten over de hele wereld. Haar motto luidt: fouten toegeven, verantwoordelijkheid aanvaarden, voorwaarts gaan.

Ze heeft als doel om moslims en niet-moslims bewust te maken van de gevaren van sommige islamitische religieuze teksten. En ze is – en dat is uniek – tegen het toepassen van sharia. Op de website staat een lijst koranteksten die de beweging als ’moreel bezwaarlijk’ betitelt. Sommige teksten omschrijft ze zelfs als ’ethisch onacceptabel’.

Muslims against Sharia wil een versie van de Koran uitgeven waaruit al die bezwaarlijke verzen zijn verwijderd. Geen letterlijk scheuren van de Koran, wel rationeel oordelen welke teksten de moeite van het bewaren waard zijn.

Wordt Wilders toch nog op zijn wenken bediend.


Nahed Selim is Egyptisch-Nederlandse schrijfster en tolk. Haar laatste boek ’Allah houdt niet van vrouwen’ verscheen vorig jaar bij uitgeverij Houtekiet (ISBN 9052409587, euro 14,95). Muslims against Sharia is te vinden via www.reformislam.org

11:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-04-08

Sommigen mogen zich al eens vergissen in hun krantje.

Bij De Morgen sloeg de fantasie nog maar eens op hol. Het publiceren van die fantasie mag uiteraard ongestraft, zoals destijds met notaris X, wiens leven ze totaal verwoest hebben ondanks zijn onschuld.
Zelfs nadat zijn kinderen, nu zelf al vaders, later hebben bevestigd dat ze onder druk stonden van de moeder, heeft De Morgen zich nooit verontschuldigd noch hun eerdere publicaties rechtgezet.

Nu beweren ze dat De Crem militairen gaat laten afvloeien alhoewel daar niets van aan is. Zelfs de legervakbond ontkent het wilde verhaal en zegt dat het enkel om een versnelling van eerdere plannen gaat, waarbij militairen naar andere departementen zouden gaan. Zo zou men o.a. militairen willen inzetten als cipiers.

GvA schrijft: “Het dagblad De Morgen kon de beleidsnota Defensie inkijken en schrijft op basis daarvan dat De Crem meer militairen wil laten afvloeien. Volgens de onafhankelijke legervakbond ACMP bestaat die politieke beleidsnota nog niet, en gaat het om blauwdrukken uit de budgettaire beleidsnota.”

14:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Plezante feestjes

99cff539-de0f-4645-97b0-9c5887c37c4dIn Drogenbos is een verjaardagsfeest vannacht uitgedraaid op een gevecht in regel. Er vielen verschillende gewonden.

Het café "Oud Drogenbos" was afgehuurd door een Afrikaanse familie. Er ontstond ruzie toen een familielid niet binnen mocht. De man droop af, maar keerde weer met een kompaan. De twee hadden machetes bij zich en begonnen te vechten. Stoelen en flessen vlogen in het rond.

De amokmakers werden door de politie opgepakt. Eén persoon moest zwaargewond naar het ziekenhuis, daarnaast vielen er ook enkele lichtgewonden.

De amokmakers waren geen onbekenden voor de organisator van het feest. In het verleden kende hij ook al problemen met hen.

Bron GvA

Aangezien links steeds weer staat te roepen hoe heerlijk al die verschillende culturen bij elkaar wel zijn, en dat we er alleen maar kunnen van leren, heb ik mij alvast een machete aangeschaft.

13:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-04-08

Massale intocht van illegalen.

Ik vroeg mij al de hele week af waarom er zoveel Afrikanen met pak en zak rondliepen in Antwerpen.
Vertrokken ze terug naar huis? Op familiebezoek ergens in een ander Europees land?

Nee, integendeel, ze waren net aangekomen omdat er in het buitenland een gerucht de ronde doet dat er in ons land een massale regularisatie zou plaatsvinden volgende week.
Blijkbaar hebben Afrikanen masochistische neigingen, want wie wil er nu nog naar een ‘racistisch’ land als het onze? Dat is toch het andere gerucht dat door toedoen van onze eigen overheid de ronde doet?

Reeds honderden illegale Afrikanen hebben zich aan de Antwerpse districtshuizen gemeld. Volgens de krantenberichten stond er vorige woensdag een rij van minstens 250 illegalen voor de deur van het Antwerpse districtshuis. Ze kwamen allemaal voor de globale regularisatie die zou ingaan vanaf 19 april. Wat er nu met de massale intocht van illegalen gaat gebeuren laat zich raden. Wie niet terug naar huis wil, duikt onder.

12:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-04-08

De uitverkorenen van Vande Lanotte.

De socialisten zijn werkelijk ten einde raad. Om hun clubje niet helemaal te zien ondergaan proberen ze zoveel mogelijk BVL’ers (Bekende Vlaamse Linksen) te rekruteren voor een plaatsje op de verkiezingslijsten. Nog even en ze vragen De Decker om mee in het kartel Sp.a/Spirit te stappen. Hij wil toch niets liever dan het Vlaams Belang bekampen. Vorige week, in Terzake, bleek dat overigens zijn enige politieke doel te zijn. Stel je voor – Sp.a/Spirit-LDD…
Maar voor het goede doel kan je desnoods wel een pact met de duivel sluiten.

De uitverkorenen van Vande Lanotte, je weet wel, de ex-voorzitter van Sp.a met het charisma van een pompbak, waren Phara de Aguirre, Torfs en Goedele Liekens, die allemaal bedankten voor de eer om in een zinkend schip te stappen.

Toen Phara de Aguirre, die overigens na haar ziekte veel zachter en menselijker overkomt dan ervoor, bedankte voor de eer en zei dat ze niets van politiek afwist,antwoordde Vande Lanotte, 'Om op de lijst te staan, moet je geen verstand hebben van politiek'.
Een boutade? Nee, helemaal niet als je ziet wie zij in het verleden zoal aan een belangrijk ministerpostje hebben geholpen. Mooi en hersenloos was goed genoeg.

Dat ze bang zijn voor de volgende verkiezingen staat als een paal boven water. Als ze denken dat ze kiezers kunnen ‘herwinnen’ die al lang voor het Vlaams Belang stemmen, door de Willockx-stunt om ex-voorzitter Van Hecke te vervolgen voor een onnozele bagatel, dan hadden ze toch beter wél iets van politiek afgeweten.

22:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-04-08

Heksenjacht op Frank Van Hecke

frankvanhecke120Het Vlaams Belang werd drie jaar geleden terechtgewezen omdat het in haar lokaal partijblad in Sint-Niklaas schreef dat de jeugdige grafschenners allochtonen waren en dat de politie dit in de doofpot wou steken. Zij hadden het, zoals men zegt, uit ‘welingelichte bronnen’. Ook de buren rond het kerkhof hadden het verteld. Bovendien zei de korpsoverste toen tijdens een interview, dat hij het schandalig vond van het Vlaams Belang om die ‘jongeren’ te beschuldigen, want ze waren allemaal in Sint-Niklaas geboren.

Burgemeester Willockx (sp.a) eiste een verontschuldiging, maar het Vlaams Belang Sint-Niklaas kreeg niet eens de tijd om zich te verontschuldigen en de eventuele fout recht te zetten, of Willockx had al een klacht neergelegd bij het CGKR dat meteen een onderzoek instelde waarbij ze niet nalieten om nog vóór het onderzoek de uitslag al aan te kondigen.

De snelheid waarmee de klacht drie jaar geleden werd ingediend had te maken met de onlusten op De Ster. Willockx wou op een gewiekste manier de aandacht afleiden van het feit dat hij de migrantenjongeren niet onder controle had.

Tot nu toe heeft echter nog niemand ergens de naam van de grafschenners kunnen lezen. Nochtans is men anders vrij kwistig met Vlaams klinkende namen bij criminele feiten. Misschien hadden ze die namen ook weer in potlood genoteerd en weer uitgegomd??

Rond die periode werden zowel in Frankrijk als in Nederland en bij ons, graven stuk geslagen, beklad en vernield door…inderdaad allochtonen. Een Turkse vrouw heeft graven vernield in Gent en in het Nieuwsblad schreef men toen: “Bij de grafschennis van december vorig jaar werden 211 graven zwaar toegetakeld door een geesteszieke vrouw.”
Mogen we dan ook een klacht neerleggen omdat ze laten uitschijnen dat het om een autochtone vrouw gaat? Want dat verstaat links toch onder ‘racisme’?

Nu, na drie jaar, wil men plots de parlementaire onschendbaarheid opheffen van ex-voorzitter Frank Van Hecke en hem vervolgen wegens racisme omdat een lokaal bladje had geschreven dat het om allochtone grafschenners ging. Wat een misdaad… zou hij daar levenslang voor krijgen???

Iemand schreef in 2006 op zijn site ”Laat het duidelijk zijn, hier is een heksenjacht aan de gang. De snelheid waarmee een klacht werd ingediend, de snelheid waarmee een onderzoek wordt ingesteld, de snelheid waarmee men op voorhand al de uitslag van dat onderzoek kan voorspellen, het wekt allemaal verbazing.”

Verbazing over de huidige klacht, ingediend door de grootste zuurpruim van Sint-Niklaas , Willockx, is wel het minste wat er kan over gezegd worden. Dit zijn praktijken die men kan vergelijken met ‘Radio Mille Collines’ destijds in Rwanda. Haat zaaien en pesterijen.

Net zoals de publiciteitsstunt met de koppels die zogenaamd weigerden zich door Van Bellingen te laten trouwen, werd ook dit zorgvuldig voorbereid door Willockx. Met de komende verkiezingen in zicht heeft hij waarschijnlijk uitgerekend hoelang het duurt vooraleer een proces start en wanneer het ten einde loopt.

Anderzijds moet het Vlaams Belang in Sint Niklaas ook de ‘welingelichte bronnen’ eerst goed doorlichten vooraleer iets te publiceren in een lokaal blad. Want als het iemand was die hen ‘een goeie peer’ wou stoven, dan is het bij deze zeker gelukt. Eén vonkje is genoeg om de brandstapel aan te steken en de heksenjacht opnieuw te laten beginnen.

Een goede raad, wees zelf verantwoordelijke uitgever zoals ik ook ben in Borgerhout, dan draai je zelf op voor eventuele fouten en niet iemand anders.

22:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Fietspadenactie

Het Nieuwsblad is begonnen met een fietspadactie. Het is waar dat fietspaden in een abominabele staat zijn in Vlaanderen. Maar wie hoopt op enige verbetering, gelooft nog in sprookjes. En niet alleen de fietspaden zijn in een nachtmerrie, ook de wegeninfrastructuur laat erg te wensen over.

Anderzijds is het ook wel zo dat heel wat fietsers elk verkeersreglement aan hun laars lappen. Ze vliegen plots voor je neus de baan op, rijden zonder licht en zijn niet zichtbaar in het donker of ze rijden met vijf naast elkaar, terwijl de wet zegt dat ze enkel naast elkaar mogen rijden wanneer ze het verkeer niet hinderen.
Zelfs in straten waar degelijke fietspaden zijn, zie je toch nog mensen, vooral dan schoolgaande jeugd, naast het fietspad rijden om naast hun vrienden die op het fietspad zijn te kunnen rijden. En dan heb ik het nog niet over de zwermen wielertoeristen die doen of de hele straat van hen is. En je, voor je traag voorbij steken, vaak trakteren op een middenvingertje, want ze willen uiteraard liever geen auto’s daar waar ze zelf de weg onveilig maken.

Wielertoeristen zijn zowat de meest onverdraagzame mensen die er bestaan. Niet alleen tegenover auto’s maar ook tegenover ruiters. Geen enkele automobilist zal je paard laten schrikken. Ze vertragen en wachten tot je opzij bent of teken doet dat het veilig is om voorbij te steken. Wielertoeristen laten je paard opzettelijk of door onwetendheid schrikken, en wanneer je paard rare sprongen maakt beginnen ze te schelden terwijl ze zelf de oorzaak zijn. Zien ze dan niet dat het een levend wezen is, en niet een automaat dat je met een sleuteltje aan-of afzet? Is het zo moeilijk om vooraf even met hun bel te rinkelen of iets te roepen vooraleer die ‘zucht’ voorbij komt?

De automobilist, die dagelijks moet horen wat voor een doorslecht iemand hij wel is, moet echter wel voor de nodige centen zorgen. Zij zijn de melkkoe van de Staat. Alle dagen het vermanende vingertje , reuzengrote affiches langs de baan en tv-uitzendingen zorgen ervoor dat iedereen zich beter aan de verkeerswetten houdt. Je zou denken dat ze dan blij zijn, maar nee, nu is het weer niet goed. Want met de dalende verkeersovertredingen krijgt de Staat te weinig inkomsten. En daarom gaan ze dus weer eens in heel Vlaanderen veel meer camera’s plaatsen dan er nu al zijn. De oude flitstoestellen gaan op termijn allemaal vervangen worden door digitale toestellen die eerst en vooral veel duurder zijn in aankoop, maar wel vier keer zo snel kunnen flitsen.

En waarom alleen in Vlaanderen en niet in Wallonië? Omdat de beslissing om er al dan niet te plaatsen regionaal werd gemaakt onder druk van Di Rupo. Destijds kregen wij de flitspalen in ruil voor het Waals autonoom beslissingsrecht om wapens te verkopen aan wie zij zelf willen. Wallonië wou geen flitspalen omdat ze nogal erg gesteld zij op hun privacy, zei Di Rupo in Humo. (En hij kan het weten…)
En dat noemen de Vlaamse bewindsmensen een eerlijke deal en een vooruitgang in de autonomie van Vlaanderen?

Dus als men de fietspaden aanlegt, denk dan ook even aan de milde schenkers beste fietsers, en maak het voor hen niet moeilijker dan het al is.
Het zou ook goed zijn mocht men op school lessen in het verkeer geven, dat zou al een goed begin zijn.

13:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De arme staatssecetaris

Men wou met alle middelen de PS uit de regering houden, maar blijkbaar kon men aan de lokroep van Di Rupo niet weerstaan. Ze zijn dus nog niet begonnen met hun ‘goed bestuur’ , of de fraude bij de PS begint alweer. En dan denk ik even niet aan de advocaat en tweede man van Onckelinx die zich verrijkt via overheidsopdrachten, maar aan een tot nu toe volslagen onbekende, de staatssecretaris Frédéric Laloux. Eerst laat hij de pers geloven dat hij geen bureel in het kabinet krijgt en vanuit zijn auto moet werken. Een misplaatste grap? Of een kaakslag voor de vele daklozen. Nu blijkt dat hij trouwens al veel langer sjoemelt met o.a. tankkaarten voor dienstwagens. Blijkbaar tankt de hele familie op kosten van de Staat.

Maar de brave jongen mag blijven. Di Rupo zal het dossier even bestuderen. Wat valt daar nog te bestuderen? Moest Anissa Temsamani niet aftreden voor een leugentje? Ja toch? Als Franstalige mag je blijkbaar alles. Zeker als je deel uitmaakt van de PS-maffia. En zeker wanneer je beschermengel Marie Arena heet, zus van de minnaar van Di Rupo.

13:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-04-08

Geen sharia in Nederland

Geert Wilders roept met zijn film Fitna niet op tot haat of geweld tegen moslims. Hij laat zich soms provocerend uit, maar 'een parlementariër moet zijn standpunt naar voren kunnen brengen.' Besliste de rechter in Den Haag. Blijkbaar staan de rechters in Nederland niet onder druk van de regering en kan er nog ‘recht’ worden gesproken zoals het hoort.

De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) had eerst al een zaak aangespannen om vertoning van Fitna tegen te gaan, maar Wilders plaatste zijn film de avond voor de rechtszaak al op het internet.

In het nieuwe kort geding eiste de islamitische organisatie dat de uitspraken van de PVV-leider Wilders aan banden zouden worden gelegd, maar de rechtbank acht de uitlatingen van Wilders niet onrechtmatig. 'Het recht op vrijheid van meningsuiting van Wilders geeft hier de doorslag', vond de rechter.

De islamitische organisatie vond ook dat Wilders de wet had overtreden toen hij de islam en de Koran in verband bracht met het fascisme. En ze wilden hem ook graag bestraft zien over de uitspraak van Wilders dat Mohammed een barbaar zou zijn geweest.

Wilders hoeft daarover van de rechtbank niets recht te zetten, omdat dit gelijk zou staan aan een gedwongen spijtbetuiging. Dat staat op gespannen voet met de vrijheid van meningsuiting. 'Spijt kan niet met een vonnis worden afgedwongen, ' zo luidt de uitspraak.

De fouten in de film werden inmiddels ook rechtgezet. De foto van rapper Salah Edin is vervangen door die van Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh. En de spotprent van de Deense cartoonist Kurt Westergaard is vervangen door een andere tekening.

13:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

06-04-08

Waar u mag voor betalen.

Momenteel hebben we vijftien federale ministers en zeven (waarvan 5 Franstalige) staatssecretarissen. Samen met de 38 regionale ministerpostjes brengt dit het totaal in ons land op 60. Per 170.000 inwoners tellen we dus één bewindsman.

Update: Bron Trends nr. 13 - 27 maart (Waarin een fout in de Intro stond en per vergissing 17.000 i.p.v. 170.000 werd vermeld.)

10:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-04-08

De geheime rede van Balkenende: "De islam is het probleem".

“Wat is het grote probleem? Ik zeg het zonder omwegen: het grote probleem is de islam. Jullie horen het goed, ik zeg niet: de radicale islam of het islamitische terrorisme of het fundamentalisme in het algemeen – nee, ik zeg: het grote probleem is de islam.”

“Ik zeg jullie: nu is het moment gekomen om ons als christenen te manifesteren. En ik zeg dit uit de grond van mijn hart. Het is nodig. Het is meer dan nodig. Waarom kunnen wij niet trots zijn op ons christendom? Ik vraag het jullie. En kom me niet aan met Rita Verdonk, die het woord ‘trots’ ook gebruikt. Rita deert me niet. Ik zeg: we moeten trots zijn op ons christendom.”

“Laten we de moslims vragen naar hun beeld van het Paradijs. En ze moeten maar zeggen als ik het verkeerd begrijp, maar voor zover ik weet mogen de martelaren van de islam zich verheugen op 72 maagden in het Paradijs. Mijn vraag aan de moslims is: is dit hun geliefde beeld van het Paradijs? Is dit het hoogste: 72 maagden? Wat betekent het voor hun opvattingen over man en vrouw, over seksualiteit? Over liefde? Mag ik vragen: zijn 72 maagden niet wat veel van het goede? Is dat niet het beeld van een ongetemde seksuele begeerte? Komt dit niet in de buurt van wat je zou kunnen noemen: de pornografische zucht?”

Lees hier de volledige rede: http://www.opinio.nu/

13:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-04-08

Alweer een ‘incident’op de bus.

Een politieagent in burger die tussenbeide wou komen toen allochtone jongeren een koppel uitdaagden en aanvielen op de bus werd zelf aangevallen en zwaar gewond.
De man maakte zich bekend als politieman en toen sloegen alle stoppen door. De 62-jarige politieman werd zwaar toegetakeld. Toen de buschauffeur tussenbeide kwam kreeg ook hij klop. Hij werd geschopt en geslagen in de buik, hoofd en nek.
Horen we Danneels nu iets zeggen over autochtonen die wél tussenbeide komen?? Nee, natuurlijk niet.

Toen het crapuul uit het voertuig werd gezet aan het Koningin Astridplein kreeg de politieman opnieuw slagen van jongeren die hen aan de halte stonden op te wachten. Toen hij terug op de bus geraakte sloegen ze het raam aan zijn kant aan diggelen.
Hij verloor het bewustzijn en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Als hij sterft binnen enkele dagen, dan zal het heel waarschijnlijk weer NIET ten gevolge van de slagen zijn, maar had de man een verborgen gebrek dat nu pas boven water kwam.

Drie minderjarigen werden opgepakt.

De minderjarige verdachten gaan nu naar een gesloten instelling waar ze vermoedelijk binnen drie maanden alweer uit mogen en door hun vrienden als helden zullen onthaald worden.

De linkse gedachtegang is echter moeilijk te volgen. Zo schreef iemand in een reactie op het artikel in Knack, dat het zich niet om Marokkanen handelde maar om Joegoslaven en dat dit vermoedelijk ‘een domper op de vreugde’ zette.
Over crapuul gesproken…ze zijn blijkbaar even erg als het crimineel uitschot dat ze zo graag in bescherming nemen!
Hoe kan iemand nu zoiets schrijven?? Maakt het iets uit of ze uit Oost-Europa of de Maghreb komen wanneer men spreekt over ‘allochtone criminele jongeren’?? Voor hen blijkbaar wel en dat is volgens mij racisme in zijn meest ‘pure vorm’.

Ik hoorde laatst ‘Judge Amy’ in een aflevering zeggen “Nieuw-links is oud-rechts” en gelijk heeft ze.

12:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

02-04-08

Column van Afshin Ellian

Is Muqtada al-Sadr de nieuwe Khomeiny?

Muqtada al-Sadr wil een ayatollah worden. Dat gaat niet vanzelf. Om ayatollah te worden, moet hij eerst gaan studeren. Muqtada al-Sadr is slechts een talib (enkelvoud van taliban, een religieuze leerling). Of hij ayatollah wordt, is afhankelijk van de welwillendheid van een aantal belangrijke ayatollahs. Op zich is dit goed nieuws.

Wie studeert, heeft weinig tijd om aanslagen te organiseren. Maar op lange termijn is dit een gevaarlijke ontwikkeling. Want Muqtada wil een religieuze en politieke leider worden. Een tweede Khomeiny.

LEES HIER VERDER

12:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gorki

Ondertussen is de kleine pup van enkele maanden geleden al uitgegroeid tot een acht maanden oude puber. Hij houdt het bij een leeggeplukte teddybeer i.p.v. de paashaas.

GetAttachmentG4

12:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |