09-05-08

Brussel - Halle - Vilvoorde

large_385234Wie gisteren niet kon kijken naar Villa Politica heeft werkelijk iets gemist. De CD&V had nog niet eens vijf minuten politieke moed om de splitsing B-H-V in de Kamer te laten stemmen. Van Rompuy wou het agenderen als tweede punt en eerst de andere wetsontwerpen behandelen. Goed wetende dat ze dan nooit aan het tweede punt zouden geraken. Onckelinkx had al eerder tijdens een interview uitgeroepen, “Vlamingen die stemmen tegen de Franstaligen? Jamais!!!” Het is inderdaad nog nooit eerder gebeurd. Stel je voor, het Vlaamse klootjesvolk dat net goed genoeg is om te pluimen, wil niet dat Franstaligen zich nog langer verkiesbaar stellen tot diep in Vlaanderen en zo de ene na de andere Vlaamse gemeente verfransen terwijl dit omgekeerd onmogelijk is. Quelle odace!!!

Gerolf Annemans wist het al van begin af aan goed onder woorden te brengen en probeerde tegen beter weten in, toch nog de stemming over de splitsing van B-H-V op de agenda te krijgen. Maar Verherstraeten pleitte voor een onderhandelende oplossing en Van Rompuy liet uiteindelijk daarover stemmen. Een ‘tsjeventruc’, zei Gerolf Annemans, en dat was het ook. Maar Van Rompuy vond dit eerder een compliment dan een scheldwoord. Na de stemming begon de totale chaos, want de Groenen en de Sp.a’ers wisten niet eens wat ze gestemd hadden. Groen! vroeg zelfs om hun eerder gegeven stem te wijzigen.

Tuybens (Sp.a) had zich onthouden en legde ook uit waarom. Hij vond dat de voorzitter van de Kamer, Van Rompuy niet de voorzitter van alle Kamerleden was, maar slechts van enkelen, en dan vooral zijn eigen partij.

Leterme zelf bleef tamelijk rustig. Hij vond weliswaar dat een oplossing voor B-H-V noodzakelijk was, maar van zijn eerdere beloftes viel niets meer te bespeuren. Hij leek wel een tweede Verhofstadt geworden. Veel beloven, maar meer niet. Het werd duidelijk dat Vlamingen weer eens een zware prijs zullen betalen. Een prijs voor het volgen van de wet. Want zolang B-H-V niet gesplitst is, kunnen er normaal gesproken ook geen verkiezingen meer zijn.

Di Rupo was nog beter, “Zeg het dan als jullie onafhankelijkheid willen.” Natuurlijk willen wij dat, maar het splitsen van B-H-V heeft totaal niets met de Vlaamse onafhankelijkheid te maken. De staathervorming, waarbij de gewesten meer eigen bevoegdheden zouden krijgen staat evenmin gelijk met een Vlaamse onafhankelijkheid, maar als de Franstaligen blijven verder doen zoals ze nu bezig zijn, staat de Vlaamse onafhankelijk dichterbij dan ooit tevoren! Nu Heeft Leterme weer tijd tot 15 juli om met een aanvaardbare oplossing op de proppen te komen, maar het is duidelijk dat Vlaamse voorstellen voor de Franstaligen nooit aanvaardbaar zullen zijn. In het verleden niet, in het heden niet en in de toekomt evenmin.


yk_peulengaleis_defrut

12:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Non et Jamais zijn de sleutelwoorden van de Waalse politiek.Het is een symbolische strijd tussen Vlaanderen en Walonie, de grondwet wordt hier gewoon van de tafel geveegd...Laat ze maar doen ! hoe erger hoe beter, het zal uiteindelijk een Vlaamse overwinning worden ,tenslotte wij hebben de centen !! en de tegenpartij enkel een grote arrogante smoel !
Ik had graag mijn steentje bijgedragen voor een oplossing door een hongerstaking op te starten maar het grootste probleem ,achter mijne hoek is een fritkot en als die geuren mijn huiskamer binnendringen en ge hebt wat honger....dan is mijn poging om zeep,zeker weten ....

Gepost door: Rene | 09-05-08

Vergelijking Vlaanderen zijn de Serviers, de franstaligen zijn de Albanezen, BHV is Kosovo. De franstaligen proberen een stuk van Vlaanderen in te palmen door massale immigratie en weigering om zich aan te passen zodat ze na verloop van tijd de gepriviligeerde status van minderheid krijgen, met alle positieve discriminaties, tot afscheuring van het moederland toe. Het staat al te gebeuren met de 4 gemeenten met niet goedgekeurde burgemeester en een meerderheid van franstaligen. Ook de hautaine houding van de franstaligen is te vergelijken met de doorgaans superieure houding vd moslim tov alles wat ongelovig is.

Gepost door: Observer | 09-05-08

Na de komedie op villa politica, zal ik het wel nooit begrijpen, maar wat ik me afvraag:
waarom willen de francofonen, waar de haat tegen vlaanderen vanaf druipt(di rupo, onkelinks, milquet....), nog langer met de vlamingen onder één dak leven?
waarom doen sommige "vlamingen"(collabo's) zoveel moeite om dat "circus belgié" in leven te houden?
waarom kruipen ze steeds voor die armoezaaiers door het stof? waarom laten ze zich keer op keer door die nitwitten rollen in "onderhandelingen"?
"eigen belang eerst??"

Gepost door: jos | 09-05-08

Tuig van de richel bezig gezien, walgelijk. Democratie???? Nooit van gehoord. Als de Vlamingen nu eens zich als volwassenen gedragen, gewoon in de zetel gaan zitten, en......op NIETS toegeven.
Laat die franskiljons, een bende terroristen wonende in Vlaanderen, die zowel Vlaanderen als Wallonië schade berokkenen, in mijn ogen, pure misdadigers, hun pijlen maar verschieten met 'procedures', 'belangenconflicten','grendels', enz. na circa 365 dagen zijn alle middelen opgebruikt, dan moeten de Vlamingen rechtstaan en ze vlakaf in hun smoel zeggen, "DIT IS HET EINDE VAN JULLIE GIJZELINGSPRAKTIJKEN, DIT IS HET EINDE VAN JULLIE ORDINAIR PARASITISME, DIT IS HET EINDE VAN DIT KLOTENLAND" en.....de coburgers krijgen jullie gratis en voor niets, de waarde wat dat gedoe voorstelt, nl. niets.
Intussen werkt Vlaanderen rustig verder aan de verbetering van zij economie, zonder inmenging van franskiljons tuig, investeert Vlaanderen in vergrijzing, gezinsbeleid, pensioenen VAN DE VLAMINGEN, komt een lid van die corrupte francofone crimineel bende de (taal)grens over, een ferme trap onder zijn kl.... geven en terug de (taal)grens over ermee.
Laat ze maar dreigen, ER KOMT EEN EINDE AAN, ZELFS SNELLER DAN ZE ZELFS DURVEN DROMEN. Vlaanderen zal zegevieren met de ONAFHANKELIJKHEID, en Brussel wordt gewoon de nek omgedraaid, wordt gewoon terug onderdeel van Vlaanderen, zonder poespas, zonder veel woorden aan te verknoeien.
Hetgeen wat we op 8 mei hebben gezien was degoutant, een kot vol misdadigers, die fier waren om een meerderheid in dit land schade te berokkenen, met medewerking van een bende Vlaamse volks- resp. landverraders, in één woord, “lafaards”. Normaal hoort dergelijk gespuis in een gevangenis thuis, er is momenteel meer respect voor een zesvoudige moordenares dan voor dergelijk uitschot.
Wie dat vettig ventje van Brakel bezig zag, hij stond zo opgesteld dat alle vijandige teven gekust konden worden wat hij dan ook gretig deed, heeft hij ergens iets te kort? Wat een walgelijke vertoning.
Toen DE mislukking van de eeuw uit Berlare ten tonele verscheen, heel demonstratief staan te praten met de rug naar de tribune, om iedereen duidelijk te maken dat het hem geen moer interesseert, ja, dan weet men met wel vulgair zootje wij opgescheept zitten, idem dito die gatlikker in kwadraat uit Mechelen, wat een zielepoot toch, dankt echt dat hij mag meespelen, ja in de zandbak.
De grootste schijnheiligheid zat daar als voorzitter in dat kot vol misdadigers, wat lag het er dik op, die huichelaar zat openlijk te solliciteren voor een lintje of titeltje, iets wat niets voorstelt, enkel walging oproept.
Maar.....ze doen maar, op een bepaalt moment zullen wij zelf de macht overnemen, want dit misdadig wanbeleid heeft véél wonden geslagen, de huichelaars zullen aan de schandpaal eindigen, kolders zoals ‘onschendbaar’ zullen niet helpen, NIEMAND IS HIER ONSCHENDBAAR, N I E M A N D.

Gepost door: Jean | 10-05-08

Voila, de extreem linkse (spreken over creationisme zou strafbaar moeten worden...) Raad van Europa heeft zijn oordeel al klaar: democratisch verkozen burgemeesters én hun stemmers mogen hun eigen taal gebruiken in bestuurszaken. Dat wil dus zeggen dat het mogelijk wordt dat in de toekomst Schaarbeek of Borgerhout in het arabisch of turks worden bestuurd.

Gepost door: Observer | 14-05-08

Wat de Raad van Europa zegt is niet bindend.

Het zou nogal straf zijn, dat (voral die Fransman)ons gaat komen vertellen wat we moeten doen zonder onze Grondwet te kennen.

Gepost door: Janice | 14-05-08

B-H-V Wanneer men als herbergier een terras heeft wordt dit aanzien als een bijkomend voordeel.
Waarom kan het aanspreken van de klant in een taal, andere dan de streektaal, ook niet worden aanzien als een bijkomend voordeel en op deze manier worden belast. Ik denk dat op deze manier B-H-V zichzelf oplost.
gy

Gepost door: Scheers | 08-07-08

Dat gaan de toeristen niet graag hebben, denk ik.

Gepost door: Janice | 08-07-08

De commentaren zijn gesloten.