09-05-08

François Sterchele verongelukt.

Van voetbal ken ik niets, dus kende ik ook François Sterchele niet tot hij gisteren dodelijk verongelukte op de N49 richting Knokke, ter hoogte van Vrasene.
Een recht stuk baan, voorbij de werken die momenteel aan de gang zijn. Niets speciaals, geen bocht en niet teveel verkeer. Hoe kan iemand dan plots van de baan afgeraken en met zo’n kracht tegen een boom vliegen dat er van zijn wagen niets anders overblijft dan een hoopje schroot? Waarschijnlijk reed hij te snel schrijft men in de media, maar zelfs met 120 km per uur tegen een boom vliegen, die vlak naast de snelweg staat, zou waarschijnlijk hetzelfde resultaat hebben gehad.

Moest hij plots uitwijken voor een dier? Fazanten, konijnen en andere bloederige ondefinieerbare platgereden dieren liggen regelmatig aan de zijkant van de snelweg. Was hij in slaap gevallen? Had hij teveel gedronken? Of lag het aan de slechte infrastructuur van de baan, kapot gereden door de vele vrachtwagens? (Ik heb ze gisteren geteld – op 20 vrachtwagens waren er twee Belgische bij – de rest komt hier gewoon onze wegen kapot rijden zonder ervoor te betalen).

Allemaal vragen waar hij zelf niet meer kan op antwoorden.

Een trieste dag voor zijn familie, vrienden en zijn club.

17:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Voetbalsupporter of niet, maakt niets uit. Ik vind het heel verdacht dat er geen details uitlekken naar de omstandigheden van het ongeluk. Het was nu plots zo een hele goeie gast, hij is namelijk dood. Daarvoor was het wel een goeie speler, maakte geregeld zijn goaltje, maar spetterende akties heb ik hem niet echt weten maken. Ok, er waren mooie goals, maar er waren ook heel veel gemiste kansen!
Als je nu hoort welk een lof men over hem spreekt, gewoon ergerlijk. Precies of er was geen beter mens op aarde. Kunnen ze nu eens nooit neutraal iets weergeven in de pers ? Of is het omdat het een waal was die in vlaanderen zijn kost verdiende ? Van de vlamingen die vroeger in de waalse industrie moesten gaan werken, wordt aangegeven dat vlaanderen er goed aan verdiende, de zogenaamde transferts in omgekeerde richting. Afgelopen dagen heb ik daarover nooit iemand iets horen over vertellen. Sterchele die dankzij de vlamingen een mooi voetbalcontract kon versieren ?

En rijdt te pletter tegen een boom om 3 uur snachts ... Raar, zeer raar. Enkele dagen voor de allerlaatste belangrijke match voor Club Brugge. Zie je een Kim Geveart enkele dagen voor een finale snachts om 3 uur nog over de autostrades hotsen ? Moest die zich niet prepareren voor zo een belangrijke match ?
Weten wij nu al iets over het drug of alcoholgebruik van Sterchele op de dag van zijn overlijden ? Vanwaar kwam hij met zo een snelheid in het holst van de nacht ?
Veel vragen, weinig antwoorden zullen volgen.

Mocht Mss Morel in een gelijkaardig accident betrokken geraken... ik mag er niet aan denken over de prietpraat die haar zou te beurtvallen in alle pocomedia !!!

Gepost door: Ano | 09-05-08

normen en waarden ??? Twee Belgische nummerplaten betekent niet dat er maar twee Belgische vrachtwagens rijden, er zijn genoeg vrachtwagens met bv. een Poolse nummerplaat die eigendom zijn van een Belgische firma. De rest van het artikel toont wat velen allang vermoedden, Laureyssens geeft geen manieren en kent nog minder gene. Het is waarschijnlijk allemaal terug te brengen naar een slechte opvoeding (en slechte vriendjes). Zelfs wie verongelukt en nog niet eens begraven is krijgt het vermanend vingertje, Bah! En aan de bezoekersaantallen van deze blog te zien ben ik niet de enige die er zo over denkt.

Gepost door: DV | 09-05-08

Verdacht Toch verdacht dat ze het toxicologisch bloedonderzoek niet vrijgeven. Bij gewone 'stervelingen' is het direct van 'hij had 2 promille in z'n bloed!' Ook vind ik dat de auto wel enorm kapot was, nog niet vaak gezien. Lijkt meer een straaljager die tegen een boom tepletter is gevlogen. Ik ken de man niet, voetbal interesseert me geen fluit, behalve de gokschandalen dan.

Gepost door: Observer | 09-05-08

Een "bavette" nodig ? @ DV, wanneer ga jij eens stoppen met zeveren ?
Maar vooral, wanneer ga jij hier DEFINITIEF jouw rooie kloten schuren ???

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 09-05-08

eindelijk nog eens een topic waar DV langs zijn rode aars nog eens commentaar kan "uitsch...ten" tot zijn grote voldoening ,want bij hete hangijzers en feiten heeft hij geen verhaal !

Wat die voetballer betreft, een tragedie voor de familie,zij hebben een zoon en kleinzoon verloren maar voor het overige een beetje overdreven..grote aandacht in de media ,dat allemaal omdat ge een beetje kunt sjotten, wordt je verheven tot een soort volksheld .Heb ooit iemand gekend die als voor-laatste jaar student aan de universiteit werd kapotgereden door een doodrijder ,dat was zijn lot na jaren hard studeren om een toekomst op te bouwen ,mijn verongelukte kennis reed met een Renaultje R4...als ge dat wrak ziet van "wat eens een sportcar" was ..kan ik me niet van de indruk ontdoen dat ......

Gepost door: Rene | 10-05-08

Typisch gevolg van..... Elk leven dat verwoest wordt is er één teveel, maar......de oorzaak van véél ellende wordt nooit aangepakt.
"Te véél geld op te jonge leeftijd is moordend".
Daar moet echt geen tekening bij gemaakt worden.
Een snelle wagen, niet geschikt voor Belgische wegen, voor een snaak van 25, 26 jaar, vrouwen en drank/drugs, zijn fataal, niet alleen voor een voetballer maar voor iedereen.
Typisch toch dat het parket héél snel met een mededeling kwam dat er niets zou vermeld worden betreffende het bloedonderzoek?????
Waarom bij persoon A ellenlange uitleg en bij persoon B de lippen op mekaar????
Raar, maar ja, zo werkt het parket in dit apenland.
Voor alle duidelijkheid, het interesseert mij géén barst, het stoot wél tegen de borst het steeds voorkomend onderscheid qua behandeling in dit corrupt landje.

Gepost door: Jean | 10-05-08

DV hoe vaak moet ik je nog vertellen dat je gezever hier niet gesmaakt wordt? Ik vraag mij trouwens af waar jij dat vermanende vingertje ziet. Ik ben niet links, hé! Ik ben rechts, zelfs eerder rechts libertair (niet te verwarren met liberaal of libertijn) en dus voor absolute vrijheid zolang het anderen geen schade toebrengt, maar dat is iets wat jij wel nooit zult begrijpen. We merken het allemaal aan je dictatoriale toontje en je wens om deel uit maken van de linkse gerecycleerde communisten, beroepsdoppers, krakers en ander schorriemorrie.

Twee Belgische nummerplaten betekent dat er maar twee vrachtwagens (héél veel) betalen om op onze wegen te rijden.
Laat die ene hersencel van jou ook even werken, wil je?

Gepost door: Janice | 10-05-08

Van dinsdag tot vandaag en ondanks het goede weer en ik sedert maandag niets meer heb geschreven toch nog ongeveer 5000 bezoekers... mij hoor je niet klagen.

Gepost door: Janice | 10-05-08

Het wil niet zeggen... omdat er geen reacties zijn dat Uw blog niet zou gelezen worden lieve Janice.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 10-05-08

Ik weet het Victor, maar Deeveeke weet alles beter...denkt hij.

Aan een compliment van professor Matthias Storme hecht ik heel wat meer waarde, dan aan het gezever van DV over dingen die ik meestal niet schreef, maar die hij wel meent te hebben gelezen.

Gepost door: Janice | 10-05-08

Bomen verbieden? BRUSSEL - Een Vlaamse actiegroep eist dat bomen langs autowegen verdwijnen of achter een vangrail komen. Dat zou heel wat dodelijke ongelukken voorkomen, stelt de pro-auto-organisatie flits.bnet.be

Aanleiding is de dood van de beroemde Belgische voetballer Francois Sterchele, die donderdag om het leven kwam tegen een boom langs de E34.

‘Als een boom een dikte van 15 centimeter heeft bereikt, zal deze nog maar moeilijk breken en veroorzaakt die een zeer aanzienlijke schade bij een aanrijding’, aldus de actiegroep in een persbericht.

De groep eist een verbod op de aanplant van bomen bij nieuwe wegen. De overheid moet bestaande bomenrijen kappen, verplaatsen of afschermen.

De gewoonte om bomen te planten langs wegen dateert uit de Romeinse oudheid. De bomen moesten schaduw bieden aan de marcherende soldaten. In Nederland staan de bomen langs autowegen niet erg ter discussie. Integendeel: Rijkswaterstaat heeft bij de A50 verschillende soorten bomen geplant om te meten welke de meeste fijnstof en CO2 uit de lucht halen.

Gepost door: Volkskrant | 10-05-08

dat zal mie katoen van groen niet graag horen alle bomen langs de wegen doen verdwijnen en die staan er al zo lang !! van in de tijd van de Romeinen staat er in de Volkskrant !! nog een beetje dan rijden we allemaal op een kameel GT

Gepost door: Rene | 10-05-08

DV, is dat soms de afkorting van De (linkse) Voddevent?

Gepost door: Bob D Frankrijk | 10-05-08

?? Wat is dat hier allemaal ?

Gepost door: Soetkin de B. | 11-05-08

De ene wil bomen langs de weg verbieden, de andere sportwagens. Waarom de kern vd zaak niet aanpakken: de enorme hoeveelheden geld die aan jonge voetballers worden betaald? Omhooggevallen snotneuzen die veel te veel verdienen omdat ze toevallig goed kunnen voetballen, en er een hoop gekken zijn die belachelijke bedragen willen neertellen om naar een voetbalmatch te gaan kijken.

Bovendien trekken die snaken dan nog de mooisten van het land aan, waardoor de drang naar presteren nog groter wordt, want die willen ntl nog meer geld zien.

Het enige wat ze goed kunnen is rochelen, alle 10 stappen vliegt er een groene over het veld. Gewoon schandalig. En komedie spelen, ge moet er nog maar naar wijzen en ze laten zich al vallen. Sportief is anders, maar ja, wat trekt de meute zich daarvan aan.

Gepost door: Observer | 11-05-08

Ik heb gehoord dat die jongen bijzonder sympathiek was en het een groot verlies is voor de voetbalwereld. Om nog maar te zwijgen over zijn familie en vrienden. Het moet verschrikkelijk zijn.

En dat hij veel geld verdiende? Nu ja, dat moet kunnen want hun loopbaan duurt ook maar even.
En als ze het hier niet verdienen, dan krijgen ze evenveel of meer in het buitenland. (Dat is trouwens met die duurbetaalde managers net hetzelfde).
Wat men wel in overweging zou kunnen nemen, is dat met dergelijke snelle wagens al meerdere dodelijke ongevallen zijn gebeurd door jongeren onder de dertig.
Misschien kan men die snelheden aanpassen in de wagen zelf voor mensen onder de dertig om ze tegen zichzelf te beschermen? Want volgens de onderzoeken reed Strechelle 217 km/u. en dat is echt wel héél snel. Dan hoef je maar even een verkeerde beweging te maken en het is voorbij...

Gepost door: Janice | 12-05-08

Al wat ik weet is dat die onnozelaar voor hetzelfde geld onschuldige kinderen had kunnen meesleuren. En als hij mijn kind had meegesleurd en hij had het ongeval overleefd, ik sloeg hem eigenhandig morsdood.

Gepost door: Antichrist | 13-05-08

De stand even mededelen aan Deeveeke vooraleer hij zich weer zorgen maakt.

Van 10/5 tot nu 13/5 ---- 13705 lezers.

Gepost door: Janice | 13-05-08

Waar haal je die informatie Janice? De teller hierboven telt sinds jaar en dag plusminus 1400 bij per dag, zo ongeveer ook het aantal minuten in een etmaal. Het kan dus evengoed een minutenteller zijn, want er staat niet eens bij wat er eigenlijk geteld wordt.

Gepost door: Observer | 14-05-08

Dat klopt, en daarom heb ik vorig jaar een mailtje gestuurd naar Skynet. Het zijn dus wel degelijk lezers die rechtstreeks inloggen, want diegenen die hier per oneluk vezeild geraken via een link op een ander blog worden niet meegeteld.
De teller wordt om het kwartier aangepast.

Gepost door: Janice | 14-05-08

De mail heb ik niet meer, maar dit heb ik gevonden op Blogadvies

De bezoekersteller

Een veel terugkerende vraag die ons gesteld wordt gaat over de teller van de Skynet Blogs.

Hoe werkt de teller en hoe komt het dat de resultaten niet overeenkomen met deze van externe tellers.

Sébastien van het devteam verduidelijkt :

De teller van de Skynet Blogs is asynchroon, of anders gezegd, het tellen gebeurt niet in realtime maar op bepaalde tijdstippen (elke 15 minuten)

De teller is gebaseerd op data uit de logs van de verschillende servers die de Skynet Blogs bedienen.

De logs van alle servers worden samengevoegd en per blog resulteert dit in een cijfer.

Wanneer een gebruiker meermaals dezelfde blog bezoekt, worden deze geteld als één bezoek, dit om te vermijden dat "robots" het bezoekersaantal artificieel in de hoogte jagen.

Het aantal bezoekers op de teller wordt berekend op basis van het aantal bezoeken aan de verschillende pagina's van een blog.

Je houdt er best rekening mee dat er een tiental verschillende servers draaien voor de Skynet Blogs. Tijdens het surfen op een blog kan je ongemerkt van de ene naar de andere server overschakelen. Een pagina kan als nieuw beschouwd worden op de ene server en niet op de andere wat kan resulteren in een verschillende telling.

Om te besluiten : de teller zal steeds het aantal werkelijke bezoeken benaderen.
Een zeer complex systeem is het zeker maar betrouwbaar is het evenzeer ;-)


Bericht gepost door J. op 05-04-2007
in de categorie: Blogadvies.

Gepost door: Janice | 16-05-08

tekst etc gisteren ging ik aan uw tekst voorbij. Iemand die zo jong overlijdt is altijd erg, niet?
Sterchele heeft misschien een klapband gehad? of een hartstilstand?
En wat met al die Belgische (vooral 'Vlaamse'?) toeristen die jarenlang de Spaanse kust hebben ingepalmd én toegetakeld en nu andere oorden kiezen? Bijvoorbeeld?
En met welke auto rijdt u? Een 'Vlaamse'? Neen? Hoe is die hier geraakt denkt u? Te voet? En zijn uw appelsienen ook 'Vlaams'? en uw koffie of thee? En het speelgoed van uw kinderen of neefjes of nichtjes? en de kleren aan uw lijf? allemaal te voet tot in uw kleerkast gestapt? Dit zijn slechts voorbeelden, natuurlijk, ik vergeet nog erg veel en heb geen verstand van die dingen, noch van politiek.

Wat mijn reactie betreft; u heeft die geschrapt en toch heeft u er op geantwoord. Vreemd, niet? En uw antwoord is erg uitgebreid maar wat u er boven schreef, over 'rechtstreeks inloggen' blijft onzin.

Gepost door: Evy | 17-05-08

BOMEN. Wordt het geen tijd om bomen aan te planten in het midden van de rijweg?

Als die in het midden van de rijweg staan, sieren ze onze autowegen
Iedereen zal ze zien staan en misschien klagen dat men nu voorzichtig moet rijden om geen ongelukken te hebben

Zoals ze nu opzij van de weg staan, is er meer gevaar voor de auto's die er langs rijden,
zelfs als ze 10 of 20 meter van de weg verwijderd zijn (zoals in Vrasene) is het nog gevaarlijk als er een auto van de weg vliegt!

BOMEN MIDDEN OP DE WEG : WANNEER BEGINNEN ZE ERMEE?
Het kan tientallen mensenlevens sparen van jonge mensen die onze arbeidsmarkt zo nodig heeft!

Wanneer doen de "groenen" eens een actie?

Gepost door: Erwin | 18-05-08

BOMEN. Wordt het geen tijd om bomen aan te planten in het midden van de rijweg?

Als die in het midden van de rijweg staan, sieren ze onze autowegen
Iedereen zal ze zien staan en misschien klagen dat men nu voorzichtig moet rijden om geen ongelukken te hebben

Zoals ze nu opzij van de weg staan, is er meer gevaar voor de auto's die er langs rijden,
zelfs als ze 10 of 20 meter van de weg verwijderd zijn (zoals in Vrasene) is het nog gevaarlijk als er een auto van de weg vliegt!

BOMEN MIDDEN OP DE WEG : WANNEER BEGINNEN ZE ERMEE?
Het kan tientallen mensenlevens sparen van jonge mensen die onze arbeidsmarkt zo nodig heeft!

Wanneer doen de "groenen" eens een actie?

Gepost door: Erwin | 18-05-08

Een getuige heeft gemeld dat Sterchele uitweek voor een fazant.
Zoals ik hierboven al schreef ligt de baan vol dode dieren. Uitwijken voor een dier aan een snelheid van 217 km/u. is inderdaad niet aan te raden, maar meestal is het een normale reactie bij mensen.

Gepost door: Janice | 19-05-08

Evy ga op een ander zagen... Mijn reactie is geen antwoord op jouw niet ter zake doende gezaag (dat ik inderdaad heb gewist omdat je hier tenslotte maar wat reclame komt maken voor je blog), maar een antwoord op Observer.

Gepost door: Janice | 19-05-08

Erwin, iedereen houdt bomen, maar een autsnelweg is een autosnelweg en geen bos.
In de herfst ligt dat wegdek vol rottende bladeren. Als het dan begint te regenen dat rijdt je daar precies op een skipiste. 't Is al gevaarlijk genoeg zo...

Gepost door: Janice | 19-05-08

Is 217 km per uur de toegelaten snelheid op een autoweg? Bomen midden op de rijweg kunnen natuurlijk niet, maar tegen 217 km/uur over de weg scheuren is eigenlijkook niet verstandig, zelfs als men bloednuchter is.
Het treft me dat er bijna elke dag bomen aangereden worden, mensen in hun huizen opgeschrikt...
Elk ongeluk is erg en te betreuren, maar voorzichtigheid was en is nog altijd
de moeder van de poreseleinwinkel,
ook van de winkel waar men kostbaar porselein verkoopt.

Gepost door: Erwin | 19-05-08

De commentaren zijn gesloten.