12-05-08

Eric Van Rompuy woedend op Maigain

Wie gisteren het debat heeft gevolgd in het programma ‘Mise au point’, moet in alle eerlijkheid toegeven dat de Francofone haat tegenover alles wat Vlaams is angstaanjagende vormen aanneemt.

De Franstalige deelnemers aan het debat waren (Ph. Moureaux (PS), M.Cheron (Ecolo), B.Cerexhe(CDH), O. Maingain (FDF). Aan de andere kant, zaten Vlaamse politici uit de rand rond Brussel. Met o.m. Eric Van Rompuy (CD&V), Luk Van Biesen (Open VLD), H. Bonte (Sp.a) en T. Vanderstraeten (Groen!).

Maigain is iemand die het bloed vanonder de nagels kan halen met zijn nazistische lichaamstaal, zijn eeuwige grimas en zijn hoogmoed. Een fascist pur sang, die waarschijnlijk elke dag een Vlaming tussen zijn boterham legt.

Maigain slaagde erin om een halve minuut lang de Vlamingen uit te schelden voor racisten, fascisten en imperialisten met daarbij de nodige dreigementen.

Maingain slaagde er gisteren in de Vlamingen te vernederen tot op het bot. Vlamingen zijn in zijn ogen allemaal nazistische en fascistische onverdraagzamen. En als de Vlamingen niet zouden toegeven aan hun eisen om Brussel uit te breiden, dan zou hij het leven van de Vlamingen in Brussel (hun eigen stad nota bene) zo zuur maken dat ze er niet zouden willen blijven, want de Franstaligen waren in Brussel in de meerderheid, zei hij, en ze waren klaar voor de strijd.


Hij dreef het zover dat Eric Van Rompuy met moeite zijn woede kon bedwingen en L. Van Biesen hem liet verstaan dat hij wat moest inbinden want dat het wel genoeg was.
Ik vroeg mij dan weer eens af waarom we gewoon de geldkraan niet toedraaien, de federale regering stopzetten, de grootste vergissing aller tijden - het Derde Gewest - afschaffen (voor maigain 'Dritte Reich') en de grenzen die in ’62 werden getrokken doen respecteren.

Links probeerde zoals gewoonlijk bij de francofonen op een goed voetje te staan, door eveneens zwaar uit te vallen naar Leterme en vooral naar Bart De Wever. De baarlijke duivel die volgens hen schuld heeft aan alles wat te maken heeft met de splitsing van Brussel – Halle – Vilvoorde.
Aan Franstalige kant beweerde men dat de CD&V gegijzeld werd door de N-VA en natuurlijk ook het Vlaams Belang.

Aangezien links geprogrammeerd is op het woord – Vlaams Belang – vonden ze ook dat het kartel CD&V – NV-A moest worden gebroken en kregen ze meteen, net zoals een gehypnotiseerde, die starre robotblik in de ogen.
Het scheelde niet veel of Bonte (Sp.a) sprong onder de tafel om de voeten te gaan likken van de Franstaligen aan de overkant, terwijl zijn Groene buurvrouw Vanderstraeten in haar barslechte Frans zat te kakelen dat ze toch beter eens allemaal rond de tafel zouden zitten om te praten, wat haar een geamuseerde maar afkeurende grijns van Maingain opleverde. Hoe kan iemand nu respect hebben voor zo’n mensen??

Alleen Luk Van Biesen en Eric Van Rompuy verwierpen categoriek elke uitbreiding van het Brussels Hoofstedelijk Gewest en hebben zich duidelijk gekant tegen de benoeming van de Franstalige burgemeesters van Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek. Maar dan enkel wanneer Van Rompuy aan Van Biesen rechtstreeks vroeg of hij dan misschien wél voorstander was om Kraainem bij Brussel te voegen. Dat zag hij uiteraard evenmin zitten.

Nochtans is het duidelijk dat de VLD binnen de regering oppositie speelt.
Iets wat de Franstaligen evenmin is ontgaan. Verhofstadt was volgens hen ook begonnen als ‘echte Vlaming’, maar naargelang zijn werk als eerste minister en de debatten met Franstaligen plus zijn werk op Europees niveau, ‘evolueerde’ hij. Dat Vlaanderen daardoor zwaar gediscrimineerd en financieel en economisch zeer zwaar belast werd, ontging blijkbaar iedereen. Want Verhofstadt gaf toe, omdat hij machtsgeil is en enkel via zware toegevingen aan Wallonië en Brussel in het zadel kon blijven.
Vlaanderen heeft de VLD daarvoor afgestraft, maar de onbeschaamdheid bij de VLD kent geen grenzen en plots waren ze na de verkiezingen één familie met MR, waardoor ze hun kans zagen om in de pluche te blijven zitten en te werken aan de terugkeer van één van hun dictators.

Als een dialoog met Franstaligen niet meer mogelijk is, en dat was het nooit zonder verregaande toegevingen aan Vlaamse kant – dan blijft er maar één optie over.
Scheiding!!!
Voor mijn part mag Eric Van Rompuy dan zelfs de eerste president worden van de nieuwe Vlaamse Staat.

15:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Kankeraars De franstaligen kunnen het nog altijd niet verkroppen dat de vlamingen nooit franstalig zijn geworden, zoals zij, en dat tot overmaat van ramp het frans, de franse cultuur, en Frankrijk zelf op geen tijd zijn ineengekropmpen van internationale allure tot alledaagse proporties. Engels is de enige overgebleven echte wereldtaal, de franse cultuur is zo goed als verdwenen, en Frankrijk is een land van kankeraars en ontevredenen geworden, die de overheid van alles de schuld geven, maar zelf te lui zijn om te werken (35 urenweek). Ze passen eigenlijk goed bijeen, de Fransen, de franstalige belgen, en de miljoenen moslims in Frankrijk.

Gepost door: Observer | 12-05-08

vlaamse landverraders zondagavond op RTL bij Vrebos was het triest om aanzien hoe de volledige franstalge kliek + Gats ( vld )en meyrem (groen) op Letherme en De Wever inhakken en eisen dat alles terug besproken wordt. Van den Berghe (cd&v) mocht zeggen wat hij wou , het werd toch niet verstaan.
Wanneer gaat er nu eens een vlaamse gelijkgezindheid komen en tegen de Franstaligen zeggen " STOP" zo is het te nemen of te laten.
Het vlaamse volk heeft landverraders als politiekers (cd&v =nva=vld=spa=groen =ldd)
ze doen allemaal hetzelfde om een pluche stoel onder hun gat te krijgen : toegeven aan de Franstaligen
leon

Gepost door: leon | 12-05-08

Eric Van Rompuy - broer van...deed het anders niet slecht. Ik denk dat binnen de CD&V de meningen ook sterk verdeeld zijn.
Hij had voor mijn part wel iets harder mogen dreigen met het eventueel toedraaien van de geldkraan.
En Vlaams minister president Peeters laat de laatste tijd ook zijn tanden zien.
Hij zou beter eisen dat Vlaanderen belastingen betaald aan de Vlaamse regering. Dat zou al een goed begin zijn.

Gepost door: Janice | 13-05-08

Kris Peeters: "Geen staatshervorming, geen Vlaams geld" In Knack:

Vlaams minister-president Kris Peeters staat op zijn strepen. Hij heeft niet alleen een klare boodschap voor de Franstaligen, maar ook voor premier en partijgenoot Yves Leterme. "Ik ben niet zijn concurrent, noch zijn vazal. Maar ik zal wel voor een stuk worden afgerekend op wat hij op communautair vlak heeft bereikt."

Weer beloften? Weer een tsjeventruc voor de verkiezingen? Of meent hij het...

Gepost door: Janice | 14-05-08

De commentaren zijn gesloten.