14-05-08

Nieuwsflits

Alles gaat zo snel dat je het bijna niet kunt bijhouden.

Drie wijzen uit de Europese Raad kwamen de Vlamingen op hun plaats zetten. Maar eerst trokken ze aan de verkeerde bel. De Brusselse regering is niet bevoegd voor de faciliteitengemeenten rond Brussel. Dat hebben de drie Brusselse ministers tegen de delegatie van de Raad van Europa gezegd. Dus zo wijs waren die drie dan ook weer niet.

Elsevier maakt zich dan weer druk over het feit dat Amsterdam miljoenen verkwanselt aan jeugdbeleid. Ook Antwerpen wil weer investeren in een verlieslatend project. Ze willen een spijbelambtenaar aanstellen. Wat moeten de spijbelaars dan doen, zich melden bij de ambtenaar wanneer ze weer eens geen zin hebben om naar school te gaan?

Een cycloon trekt een spoor van dood en vernieling door Myanmar, een aardbeving in China en bosbranden teisteren Florida.
Een Oostenrijker vermoordt zijn gezin met een bijl, en hier wordt een meisje met een hamer neergeslagen en verkracht.
De huizenmarkt in Spanje zakt in elkaar en Lufthansa onderhandelt over de overname van Brussels Airlines, wat dan weer kansen biedt aan Charleroi (die geen last heeft van ambetante buurtbewoners die klagen over het lawaai, het was onteigenen of zwijgen...) om publiciteit te maken voor hun eigen winkel.

Wilders wil Vlaanderen terug inlijven bij Nederland, wat ons dan weer met een koningshuis opzadelt en de Ollanders het rijke zuiden dan weer kunnen leegplunderen zoals ze in het verleden ook hebben gedaan.

De Gentse imam die vond dat het echtpaar, waarvan de man de vrouw in de kelder had vastgebonden, elkaar maar eens goed moesten vervloeken nadat de vrouw hem telefonisch smeekte om hulp omdat haar man haar ging vermoorden. Toch reageerde de vertegenwoordiger van de religie van vrede niet.
De vrouw werd vermoord, haar zus werd vermoord, zijn ex-vriendin en haar stiefmoeder werden vermoord en de vermeende minnaar van zijn vrouw kreeg een nekschot. En de imam die alles had kunnen verhinderen? Die kreeg zes maanden cel wegens schuldig verzuim.

Justine Henin stopt ermee.
In Wezembeek-Oppen zoekt men een jonge verkrachter met een Europees voorkomen, maar die er op de robotfoto alles behalve Europees uitziet.

Een Turkse krant ergert zich aan een eeuwenoud beeld in een Dendermondse kerk. Maar daar hebben ze al een sussend antwoord op gevonden. De engelen vertrappelen een oosters uitziende man, maar het zou evengoed een jood kunnen zijn, schrijft de GvA. (t Is namelijk minder gevaarlijk om de joden te schofferen dan Arabieren natuurlijk).

Abu Jahjah is terug in ’t land en mocht al meteen bij Phara op de schoot, waar hij naar aloude Hezbollah gewoonte de joodse Daniël Peterfreund begon te jennen, maar die bleef er zeer kalm bij. Hij wist uiteraard van wie het kwam…

Foorkramers van onbestemde origine staken de eeuwenoude kerk van Galmaarden in de fik.

Weggelopen ‘jongeren’ begonnen een gevecht met een politiepatrouille en probeerden een agent te wurgen, leve de multicul!
En de vrouw die haar vijf kinderen vermoordde wil scheiden van haar Marokkaanse man. Ze heeft blijkbaar genoeg van de multicultuur. En…ze wil opnieuw een kind. Kan dat zomaar? Kinderen maken en kapot maken?

Fourniret wil duidelijk het verlossende spuitje want hij schreeuwt het uit dat hij nog steeds aartsgevaarlijk is.
Carrefour verkoopt ‘ongevulde’ zwembaden.
En de gevallen Chevalier krijgt toch nog een jobke aan de haven van Zeebrugge en bij de sociale huisvestingsmaatschappij, tenslotte moet hij ook eten, niet?

De Portugese Luis Figo (middenvelder Inter Milaan) is bijgelovig, en niet zo’n beetje. Een zwarte kat van zijn buren bracht ongeluk, dacht hij, en daarom reed hij het beestje plat.

Ook nog een beetje goed nieuws, het Nederlandse zwemstertje krijgt toch haar verdiende medaille en mocht mee op het Belgische podium.

Diesel en stookolieprijzen stijgen nog maar eens.
De helft van de drugverbruikers zijn depressief, de ouders en familieleden van de druggebruikers zijn allemaal depressief…

De huisbazen mogen geen hogere huur vragen en dan is men verbaasd dat er te weinig huurwoningen zijn en anderen staan te verkrotten.

En de spelers van FC Kilim waren misnoegd voor de match omdat hun bekerfinale niet op neutrale grond gespeeld werd en toen ze de match tegen Hamme verloren begon de knokpartij. Toen de scheidsrecher de match stillegde kreeg hij ook flink wat schoppen. Volgens het voetbalcomité van Eerste Aanleg is het niet de eerste keer dit jaar dat Kilim (je mag drie keer raden waar die spelers vandaan komen) moeten verschijnen, zegt De Noose. “Zolang de ploeg wint, is er niets aan de hand, maar ze kunnen niet tegen hun verlies. Ook na een match tegen Ekkergem gingen sommige spelers uit hun dak’.

Twee bladzijden verder … “Voetbal, een weerspiegeling van de maatschappij”.

23:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

En wat wilt ge daar nu allemaal mee zeggen Janiceken ?

Gepost door: Soetkin de B. | 15-05-08

Vive La Belkliek overdrijf je niet een beetje Jancinneke...wij zijn een uiterst verdraagzaam land waar alles mag en kan ,waar iedereen welkom is. Wij mogen fier zijn op ons koningshuis ,de rots in de branding een voorbeeld voor ons allen (behalve dan "jong" maken op een ander terwijl moeder de vrouw aan den haard zit) Wij hebben prachtig gekleurde partijen die met elkander wedijveren om de bevolking "goe" te doen en ze bijna iedere dag te laten "klaarkomen" met hun wijze visie en knappe "wel overwogen" beslissingen. Het bewijs voor ons "boterland" iedereen wil er zijn iedereen wil er wonen....Vive La Belkliek

Gepost door: Rene | 15-05-08

Ik heb mij wat aangepast aan de nieuwsberichten uit de krant. Want als het te moeilijk wordt, dan komt er geen reactie zoals bij topics over de economie of de voorgaande.
Dat is het nieuws dat je mag weten. Behalve misschien dat Kilim een allochtonenvoetbalploeg is.

Gepost door: Janice | 15-05-08

Het ongenoemde artikel. Volgens A. Griffon krijgt FC Kilim een toelage van Bertje met de betraande ogen; het is de ronde som van 2.500 euro.
Dat is toch goed nieuws, die schofterige "toerken" kunnen die centjes direct gebruiken om hun boete en schadevergoeding te betalen vanwege die knokpartij.
Maar NOG een heugelijk nieuwsbericht ontbreekt: de keunink en z'n nannetjesnest hebben een royale opslag gekregen, z'n schoonzuster ook.
Dat is toch fijn, ze moeten deze zomer dus geen dorst lijden en ook niet vrezen voor een kille winter. Dat doet deugd aan het hart zie.
Grrrrrrr.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 15-05-08

Totaal over het hoofd gezien. Dat moet ik meteen rechtzetten!!!

Procentueel hebben zowel het koningshuis als de andere steuntrekkers meer opslag gekregen dan de werkende bevolking.

Gepost door: Janice | 16-05-08

De commentaren zijn gesloten.