15-05-08

Q en Dedecker: 'Wij zijn géén lid van organisatie Abou Jahjah'

Minister Vincent van Quickenborne (Open VLD) en kamerlid Jean-Marie Dedecker (LDD) zijn lid van een organisatie die wordt geleid door Dyab Abou Jahjah. Tenminste, dat beweert die laatste. Beide politici horen het in Keulen donderen. Nochtans is geweten dat ze beiden, zonder veel kennis ter zake, resoluut de Palestijnse kant kiezen. Ze willen niet aanvaarden dat de 600.000 Palestijnen die destijds Israël zijn ontvlucht, dit deden op aanraden van hun Arabische broeders die toen met zeven omliggende landen tegelijk Israël aanvielen. Nu zijn ze met 4 miljoen en willen terug naar Israël, waaronder velen een Egyptische of Jordaanse identiteitskaart hebben. Gaza behoorde vroeger toe aan Egypte.

'Ik viel van mijn stoel. Ik heb die man nooit ontmoet en van die organisatie heb ik nog nooit gehoord' zei Jean-Marie Dedecker volgens de kranten.

Jahjah zond zijn theorietje dinsdagavond de wereld in tijdens het praatprogramma Phara op Eén.
Zo klonk het letterlijk: 'Ik ben sinds begin deze maand directeur van een parlementaire organisatie: de Internationale Unie van Parlementairen voor Palestina (IUPFP). Driehonderd politici uit veertig landen zijn lid, onder wie Vincent Van Quickenborne en Jean-Marie Dedecker. Al weet ik niet hoe ik hem (Dedecker, nvdr.) kan houden als lid. Hij moet consequent zijn in de strijd tegen onrechtvaardigheid, ook hier in België.'
Jean-Marie Dedecker weet naar eigen zeggen helemaal niet waar Jahjah het over had. 'Ik viel van mijn stoel. Ik heb die man nooit ontmoet. Ik ben een verdediger van de Palestijnse kwestie, dat is algemeen geweten. (nvdr. Waarom vraagt hij zich niet hoe het komt dat Israël wel iets van een onvruchtbaar stuk grond iets kan maken en de Palestijnen niet? Waarom veroordeelt hij Arafat niet, die het vele geld die hij kreeg vanuit het Westen netjes op een Zwitserse bankrekening heeft gezet en het Palestijnse volk liet creperen? En waarom veroordeelt hij Hamas en Hezbollah niet die de burgers misbruiken als levend schild vanwaar ze ongehinderd dagelijks Israël met bommen bestoken?)

”Ik ben er verschillende keren geweest. Maar van die organisatie heb ik nog nooit gehoord. En nog eens: ik heb nog nooit gesproken met Abou Jahjah.” Zegt De Decker.

Ook minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne, op missie in Peru, begrijpt het niet zo goed. 'Ik heb Abou Jahjah ontmoet ten tijde van het proces over Sabra en Shatila.
Sindsdien heb ik hem niet meer gezien. Sinds ik staatssecretaris ben geworden (in 2003, nvdr.) hou me niet meer publiekelijk bezig met die zaken. Ik heb er ook nooit meer iets van gehoord.' De International Union of Parliamentarians For Palestine (IUPFP) is volgens de website iupfp.com, die op 3 mei jl. door Abou Jahjah in Breda werd geregistreerd, in 2001 gesticht.

België is het eerste land in Europa waar de organisatie een afdeling opricht, zei Abou Jahjah dinsdag op de regionale Antwerpse zender ATV. Vincent van Quickenborne en Jean-Marie Dedecker distantieerden zich gisteren ervan, hoewel de naam van Van Quickenborne voorkomt op de ledenlijst van de IUPFP, die is gepubliceerd op het internet. Weliswaar wordt hij daar nog senator genoemd, wat al vijf jaar niet meer het geval is.

(frp)

De enige reden dat de moslims de Joden er weg willen, is niet omdat ze zonodig dat kleine stukje land willen hebben, maar omdat het onduldbaar is dat een land waar de islam (Turken) heerste, nu in handen is van 'Westerse ongelovigen'. Alhoewel ze nooit eerder interesse hebben getoond in dit verdorde stukje grond, willen ze het nu wel.

www.iupfp.com

Israël indien het in de verenigde naties zou liggen. !cid_234443214@10012003-02df
!cid_234443214@10012003-02d8

Israël waar het nu ligt.

14:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Natuurlijk dat die gasten Israël terugwillen. Zijn verdreven uit een stuk woestijn dat ze niet meer wilden, dat nu door Israel vruchtbaar is gemaakt. Dus nu kunnen we teren op het werk van anderen, dus moeten we alles terughebben.

Gepost door: Bob D Frankrijk | 15-05-08

Belgie barst in de New York Times en Het Nieuwsblad Ter informatie Janice,

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=6S1S0QDS_2

'België barst' in The New York Times

Het nieuws over de moeizame relatie tussen Vlaanderen en Wallonië heeft nu ook de Verenigde Staten bereikt. De progressieve krant The New York Times wijdt zelfs een halve pagina aan de kwestie.

Vlaanderen en Wallonië leven op gespannen voet met elkaar, staat in de Amerikaanse krant te lezen. Het einde van België is nabij en de ingewikkelde staatshervorming - of het uitblijven daarvan - zal de oorzaak zijn. In het artikel doen inwoners van Liedekerke vooral hun beklag over de komst van steeds meer Franstaligen uit de hoofdstad Brussel. 'Toen ik nog jong was, hoorde ik hier nooit een vreemde taal', vertelt Marc Mertens (53), gemeentesecretaris van Liedekerke, in het stuk. 'Nu ontmoet ik dagelijks mensen die Frans spreken.' (ksm)

'België barst' in The New York Times

Gepost door: Jean-Piere | 15-05-08

Natuurlijk Bob dat is de reden.De Arabs blijven al meer dan 1000 jaar op detzelfde plaats trappelen dank zij hunne Koran ,het enigste dat ze leren en mogen leren ,zijn die gedichtjes uit hunne Koran.Het vrije denkende westen heeft vanalles uitgevonden zoals de gsm-mekens waar zij dankbaar gebruik van maken + al de rest, wat niet in hunne Koran te vinden is. Nu zeggen zij das allemaal van ons ,want het is de wil van "den Allah" op die manier is het heel gemakkelijk...tot zij baas kunnen spelen dan is het aftellen geblazen tot we allemaal terug in de woestijn leven en geiten melken,de enige techniek die zij volledig onder de knie hebben,de rest!! nougat bollen,ik denk niet dat er in hunne Koran "alles staat" zoals ze beweren bv het afstellen van een diesel-pomp

Gepost door: Rene | 15-05-08

Deze week hebben ze op Canvas enkele oudere Palestijnen geïnterviewd. En die ene vertelde dat hij uit Israël was gevlucht nadat zijn broer had gezegd dat hij drie dagen had om te maken dat hij daar weg kwam. Zijn broer woonde in een aanpalend land, maar ik ben vergeten welk land het was.
En dat is normaal zo gebeurd. Alle moslims werden verwittigd dat Israël zou worden aangevallen. Dus zijn ze niet verdreven, maar gevlucht voor het geweld van hun broeders.
Diegenen die gebleven zijn, zitten er nog, zelfs tot in de regering.

Lees ook wat ik op mijn ander blog schreef:

Gepost door: Janice | 16-05-08

Bedankt Jean-Pierre.

Ik had het niet gezien, maar hier staat het:

Gepost door: Janice | 16-05-08

Ik denk dat 'Verenigde Naties' 'Verenigde Staten' moet zijn ;).

Gepost door: Melaerts | 16-05-08

Waar staat dat? Ik zie er blijkbaar over...

Gepost door: Janice | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.