26-05-08

Multiculturele droom failliet -

Overgenomen van Vlaams belang Nationaal


De rellen van afgelopen vrijdag in Anderlecht – balans: 193 aanhoudingen, veertien gewonde agenten en een pak materiële schade – bewijzen nog maar eens dat de multiculturele droom uitmondt in een regelrechte nachtmerrie.
Het kordate optreden van de ordediensten voorkwam een bikkelharde confrontatie tussen vechtersbazen en relschoppers, maar de eerste politieke reacties maakten duidelijk dat ten gronde niets zal veranderen.

Ministers Dewael (VLD) en Vandeurzen (CD&V) klopten zich weliswaar stoer op de borst, maar het pleidooi van Patrick Dewael voor huisarrest en weekendwerk zal maar weinig indruk maken op de Brusselse straatbendes. Het Vlaams Belang zal morgen Justitieminister Vandeurzen ondervragen. Onze partij eist een grondig onderzoek naar de oorzaak van de rellen en pleit voor een harde aanpak van álle geweldenaars.

In een lezenswaardig stuk in De Standaard schetst journalist Steven Samyn, zelf een inwoner van Anderlecht, vandaag een treffend beeld van de grote kloof tussen Wetstraat en Dorpstraat. “Nooit was de afstand tussen die Wetstraat en mijn dorpstraat groter, als toen ik vrijdag naar huis reed. De dorpstraat vinden, ging nochtans makkelijker dan ooit. Het volstond de politiehelikopter te volgen."
” Terwijl toppolitici in de Wetstraat een persconferentie hielden over “sociaaleconomisch beleid, werkmethodes en prioritaire assen”, hadden vlakbij de voordeur van de journalist honderden relschoppers en agenten in gevechtsuitrusting postgevat. “Een mens zou er zowaar een onveiligheidsgevoel van krijgen,”
zo klinkt het.

De journalist pleit er verder voor de problemen in Brussel ernstig te nemen.
Problemen die hoogdringend om een oplossing vragen. Dat die problemen door sommigen nog steeds worden geminimaliseerd, stuit tegen de borst. Steven Samyn in een post scriptum: “Aan de anker van het journaal die vrijdagavond aan zijn reporter ter plaatse vroeg of de aanwezigheid van de politie – die zeer gewaardeerd werd – geen provocatie was. En aan de reporter die de stelling van de anker beaamde: heren, de volgende keer dat enkele honderden heethoofden elkaar de kop willen inslaan, hoop ik dat ze het voor uw deur doen. Zonder politie. De agenten zullen de rust appreciëren. Ik ook.”


Bron: Vlaams Belang

23:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

OEI! OEI!OEI! Als een kwaliteitskrant als DS zo stout durft schrijven,
dan zijn we toch laag gevallen!
Tobback had ons nog zo ingehamerd dat er alleen maar een INGEBEELD onveiligheidsgevoel bestond...
Waarschijnlijk de reden waarom de gevangenissen bijna alle LEEG zijn (of vergis ik me?).
De journalist van DS die nu eerlijk schrijft waar het op staat, zou beter zijn collega's en ex-collega's eens interpelleren over alles wat zij in de voorbije jaren op papier gemorst hebben
om in het gevlei te komen bij de paarse machthebbers: zo hebben zij hun titel van kwaliteitskrant verdiend!

Hoe zegde men het vroeger ook al weer?
DE KRUIK GAAT ZO LANG TE WATER TOT HIJ BREEKT.

Wel: hij is gebroken en WIJ zitten met de scherven.

Gepost door: Erwin | 27-05-08

domme trut,alleen allochtoon zwakkeren werden opgepakt en mishandeld door de racistische politie. Welgeteld één autochtoon werd opgepakt
die ze waarschijnlijk voor allochtoon namen...
Zo erg was het ook weer niet, merendeels kleine kinderen die wat plezier maakten en eens goed uitleefden. Uw rotpartij zal daar weer iets anders van maken, duivelin !

Gepost door: Jessie | 28-05-08

Leuke bijdrage Jessie!

Gepost door: Janice | 28-05-08

lol Dat er nog debielen vrij mogen rondlopen zoals een jessie is dank zij onze ruimdenkende partij, in een socialistisch land (China bv) had ze allang in de psychiatrie gezeten of was ze afgemaakt met een nekschot, dank U wel VB

Gepost door: lowieke staal | 28-05-08

Jessie is een duidelijk voorbeeld van linkse verdraagzaamheid.

Gepost door: lies | 28-05-08

arme liefdeloze Jessie die Jessie heeft gelijk , er werd slechts één blanke Hooligan opgepakt en meer dan 180 gekleurd krapuul !!!! dat is de verhouding van crimineel gedrag tussen ons volk en de Rudolf- Valentino's ,de woestijnheersers....zoek jezelf een vent beste Jessie ,het zal voor jou niet gemakkelijk zijn maar probeer het ! met wat liefde te krijgen zul je minder frustraties hebben en wat meer nadenken alvorens je dergelijke lulkoek schrijft!!

dit was een goede raad van tante Kaat

Gepost door: Rene | 30-05-08

JESSIE TOCH! Ik citeer:
"Kleine kinderen die plezier maakten en zich eens goed uitleefden..."

MOGEN ZIJ MISSCHIEN MORGEN UW RAMEN KOMEN UITSMIJTEN?
Verwittig mij dan, dan kom ik eens lachen!

Maar wat gemene , smerige praat tegenover degene die ons hier de gelegenheid biedt, om met mekaar in contact te komen!
DAT IS WEL LAAG, TYPISCH SOCIALISTISCH!
Vroeger was het
ROOD OF GEEN BROOD!
Nu is het
WIJ ALLEEN HEBBEN RECHT VAN SPREKEN!

Gepost door: Erwin | 02-06-08

Didier jongen, ik denk niet dat wij het zo snel in ons broek doen...

Wat er met jou aan de hand is heeft misschien een medische oorzaak, laat er eens naar kijken, want het kan erger worden. Een brilletje kan wonderen doen...
Al dagen op voorhand riepen allochtonen op hun sites iedereen op om een robbertje te gaan vechten in Anderlecht en hun vriendjes kwamen van overal, zelfs vanuit Nederland en Frankrijk.

Dus wat jij daar schrijft is dikke zever.

Gepost door: Janice | 02-06-08

De commentaren zijn gesloten.