03-06-08

De arrogantie van onze journalisten...

imagesVorige week interviewde een reporter van Radio 1, Mia Doornaert over de verkiezingen in Californië, waar Schwarzenegger terug verkozen werd als gouverneur.

Wat bij de reporter van dienst, - Verschueren of zoiets…, de opmerking ontlokte, “dus in Californië verkiezen ze spieren boven hersenen”.

Je moet maar durven als arrogant prutsfiguurtje om je zo neerbuigend uit te laten over een gouverneur in de grootste staat van de Verenigde Staten! Een staat met 33,9 miljoen inwoners op een oppervlakte van 424000 km³.

Hij weet blijkbaar niet eens dat een gouverneur ginder kan vergeleken worden met een staatshoofd in Europa. Als we naar ons staatshoofd kijken is het ronduit bedroevend, we kunnen zeker niet spreken over spieren en met de hersenen is het zoniet nog erger gesteld.

En bij ons toekomstig staatshoofd, die we hier overigens niet op een democratische manier kunnen kiezen, maar het enkel wordt door erfrecht, zit er nog minder onder zijn dakpan dan bij Lambik uit Suske en Wiske.
Dus waarom denken ze hier dat ze het zoveel beter weten dan de doorsnee Amerikaan?
Zijn wij dan zo’n goed voorbeeld? Een land waar éénvierde van de bevolking wordt uitgesloten onder druk van dat niet verkozen staatshoofd?

Kom zeg, ons land werkt gewoon op de lachspieren in het buitenland en in Amerika weten ze niet eens waar België ligt, ze denken dat België de hoofdstad van Brussel is, want daar hebben ze wel al over gehoord. Niet omdat het zo verdienstelijk is, maar omdat Europa daar gehuisvest is.

Wanneer iemand van de lezers hier zijn gal wil spuwen over het feit dat de gemiddelde Amerikaan ons land niet kent, dan zou ik graag willen weten of ze alle staten van de VS kunnen opnoemen plus de hoofdsteden in al die staten. Ik wed dat de gemiddelde Vlaming niet eens weet hoeveel staten er zijn in de VS. Zou de reporter het hebben geweten??
Enkele jaren geleden vroeg men aan mensen op straat waar Australië lag en de antwoorden waren gewoon rampzalig. Meer dan de helft dacht dat Australië in Canada lag.

Schwarzenegger heeft al zeer goed werk verricht in Californië en zou zeker niet zijn herverkozen indien dit niet zo was. Is het misschien omdat hij een republikein is en voor links alle republikeinen rechts – en dus verwerpelijke mensen zijn?
Het moet maar eens gedaan zijn met vooroordelen door mensen die de VS niet kennen of er nog nooit geweest zijn.

Gelukkig is Mia Doornaert wel op de hoogte en heeft ze het hem verder tijdens het interview duidelijk gemaakt. Maar of het effect heeft gehad? Ik betwijfel het! Sommige mensen willen het gewoon niet weten.


vlag-Calif

http://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_Schwarzenegger

00:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De minkukels van de vier dikke vette nullen... ...weten maar al te goed dat ze in hun arrogante stompzinnige betweterigheid schouderklopjes van de door de sossen doorzopen directie krijgen. Voor die Verschueren of hoe die ook heet een bank vooruit en een kus van de juffrouw: flink gesproken ventje!

Toen ik bij u belandde, Janice, stond "De arrogantie..." nog niet op uw stek en was ik de reacties op "Politieke veroordeling - Bart Debie" aan het lezen.

Ik ga me, wegens mijn zeer bescheiden kennis over de VSA en in het bijzonder de politieke situatie, niet uitspreken noch over Schwarzenegger maar kan het niet nalaten eventjes de fascisten en Nazi's een spiegel voor te houden.

Monique, Julien en o.a. den Hugo vinden deze "intellectuele" opmerking m.b.t. spieren en hersens natuurlijk HET van HET. Buiten hun opgeblazen "papegaai-repertorium" hebben deze mensen (ik dacht dit laatste eerst tussen haakjes te zetten) niet alleen geen benul van het maatschappelijk debat maar laten zich vooral kennen als slaafse dommekrachten die enkel slogans, leugens en gemeenplaatsen kunnen nadreunen.

Op zich is dat niet zo erg. Jammerlijk is echter dat deze blinde vinken alle steun hebben van de regimepers, van "kwaliteitskrant" over de abnormaal gesubsidieerde commerciële media en uiteraard de vier dikke vette in-het-geld-zwemmende nullen.

Soetkin, had ik nog niet vernoemd, doet het met de dooddoener: had mijn grootmoeder wieltjes dan was ze een "trontinette".

Een van de betere en duidelijkste is Monique van het ABVV. Zij steekt haar communistische maoïstische overtuiging tenminste niet onder stoelen of banken. " VB-militante van mijn voeten, laat dit een les zijn en op een dag wordt jij ook door het regime terecht gesteld en die dag zal vlugger komen dan je durft te dromen."

Let vooral op haar gebruik van het woord "regime" die ze als een legitieme positieve beoordeling van een "regering" beschouwt. Stom dom wicht, zelfs je kameraden gebruiken dit woord nooit voor de "vrienden" van hun "vrienden". Niet te verwonderen dat ze zich associeert met het ABVV.

Julien, een naar m.i. ouwe getrouwe "vakbonder" die er in zijn ganse leven altijd heeft voor gekozen "eigen profijt eerst" komt ook hier graag zijn ultieme natte Nazi-droom spuiten.

Ik citeer: "Monikske, we krijgen ze wel kapot - desnoods slaan we ze kapot..." ("ze", slaat wel degelijk op Volksnationalisten, in het bijzonder mensen die stemmen of opkomen voor het Vlaams Belang)

Hugo is mij echter niet meer waard dan om te stellen dat het allemaal boter aan de galg is. In 't West-Vlaams: 't es ol twuppe gin avance, un kiekn bleuft un kiekn al zetjut ip un torre in platse van nun mestwup.Gepost door: Duplo | 03-06-08

Zoveel weet je erover...Schwarzenegger kan het wel tot gouverneur schoppen, maar nooit tot president.
Een kandidaat president moet een 'natural born' zijn. Hij moet dus van nature Amerikaans staatsburger zijn -- genaturaliseerde staatsburgers mogen of kunnen nooit president worden.

Wat je verder over hem zegt is gewoon kwaadsprekerij...ik heb er nog niets over gehoord, maar ik lees dan ook geen roddelblaadjes.

En verder brengen de klachten vanwege ongewenste intimiteiten de dames in Amerika veel geld op. Erg verleidelijk dus voor veel vrouwen die er wel eens munt proberen uit te slaan. Dat kan ginder een lucratief zaakje zijn.

"Bij langdurig en intensief gebruik van steroiden : grootheidswaanzin, onvoorspelbare agressie-aanvallen, verminderd inlevingsvermogen, verminderd besef van realiteitszin, enz..."??? Was je over jezelf bezig??

Gepost door: Janice | 03-06-08

De commentaren zijn gesloten.