05-06-08

Forza Flandria

De Vlaamse kranten berichten vandaag vrij uitgebreid over de ‘Forza Flandria’ en de gesprekken tussen het Vlaams Belang en andere partijen. Een zwaktebod, zoals her en der wordt beweerd? Helemaal niet. Zijn we bang om op eigen kracht deel te nemen aan de Vlaamse en Europese verkiezingen van volgend jaar? Integendeel. Wij zijn voorstander van een krachtenbundeling omdat Vlaanderen daar nood aan heeft. Omdat, zoals één krantencommentator vandaag wel terecht opmerkt, “zo’n bundeling van rechtse, radicale Vlaamse krachten een machtsblok (zou) creëren waar de andere partijen nauwelijks omheen kunnen. Met VB, LDD en N-VA samen kom je aardig in de buurt van veertig procent van de Vlaamse stemmen.”
Een dergelijk oppositiefront zou het Belgische establishment definitief op de knieën kunnen dwingen, maar blijkbaar zijn de geesten bij N-VA en LDD daarvoor nog niet rijp. Die partijen dragen dan ook een verpletterende verantwoordelijkheid.

Laat het nog maar eens gezegd zijn: het Vlaams Belang blaakt van zelfvertrouwen. Onze VL-campagne draait op volle toeren en in tal van parlementaire dossiers trekken onze mandatarissen de spurt aan. Steeds meer Vlamingen hebben de buik vol van de Belgische chaos en zullen het verraad van Yves Leterme ongetwijfeld genadeloos afstraffen. Wij zien de komende stembusslag dan ook met vertrouwen tegemoet. Het Vlaams Belang ziet het echter, als tweede grootste partij van Vlaanderen, als zijn plicht om te pogen de rechtse en Vlaamse krachten te verenigen. Zeker nu de Belgische regimecrisis onomkeerbaar lijkt, is een krachtenbundeling ten bate van de Vlaamse onafhankelijkheid aangewezen. Het Vlaams Belang doet immers niet aan politiek uit eigenbelang, maar om zijn programma – met de Vlaamse onafhankelijkheid als speerpunt – te kunnen realiseren.

Tussen haakjes: wat willen de Vlaamse media eigenlijk? Jaren aan een stuk schreef het journalistengild dat het Vlaams Belang zichzelf isoleerde en zich opsloot in het eigen grote gelijk. Maar als we de hand uitsteken naar andere Vlaamsgezinden, heet dat dan plots “een zwaktebod” of “paniekvoetbal” te zijn. Ach, men doet maar. De honden blaffen, de karavaan trekt voorbij. Net zoals dat de voorbije dertig jaar het geval was, is en blijft het Vlaams Belang de motor van het Vlaamse onafhankelijkheidsstreven.


www.vlaamsbelang.org

11:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Onafhankelijk vlaanderen ? En Brussel dan, gaat er desnoods om gevochten worden ? Wie moet/mag vlaming worden en wie zal een waals paspoort krijgen ? Op welke termijn zien jullie dat ? Ach, de natte droom van de winter maakt hij niet meer zelf mee.

Gepost door: Soetkin | 05-06-08

Wat ik hier schrijf is uiteraard mijn eigen mening. Want over Brussel zijn de meningen bij alle partijen verdeeld, bij ons is dat niet anders.

Maar volgens mij zijn er enkele mogelijkheden. Ofwel blijft Brussel de hoofdstad van beide staten (uiteraard zonder uitbreiding) en moeten de inwoners kiezen bij welke natie ze willen horen en dan blijft alles verder zoals het nu is.

Ofwel kiest elke staat een nieuwe hoofdstad. Alles wat Vlaams is verhuisd bijvoorbeeld naar Antwerpen en alles wat Waals is kan eventueel verhuizen naar Luik of Charleroi. Brussel wordt dan een Europese hoofdstad zoals Washington DC - maar omdat DC wil zeggen 'district of Columbia' zou het hier dan Brussels D EUR moeten heten ofziets.... (District of Europe).

Een nadeel voor de Brusselse bevolking is dat geen van de inwoners dan nog stemgerechtigd zou zijn voor Vlaanderen noch voor Wallonië, daarvoor moeten ze dan ook aan geen van beide naties directe belastingen betalen. Ze zouden een soort zelfbestuur hebben met een burgemeester en een gemeenteraad, maar onder de verantwoordelijkheid van Europa vallen.

Dit zou verder kunnen uitgewerkt worden door bijvoorbeeld delen van Brussel waar Nederlands de voertaal is, in Vlaanderen te houden en los te koppelen van het Brussels gewest. (Brussel ligt tenslotte nog altijd in Vlaanderen).

Washington DC is ook maar een paar km² groot.

Gepost door: Janice | 05-06-08

Een natte droom voor Soetkin of DV? Al opgemerkt Soetkinnetje, de oude CCC (jullie helden van de democratie nietwaar) zit terug in de cel omdat ze hun oude gewoonten niet konden laten. Maar ach enkele aanslagen en doden meer kunnen geen kwaad, nietwaar, als ze van links komen. Dit in tegenstelling tot het grote gevaar van (extreem?) rechts waar jullie niet over kunnen zwijgen. Hoe is de stand ook weer tussen het aantal aanslagen gepleegd door links en rechts in belgië

Gepost door: knackworst | 05-06-08

SOETKIN, wie ben jij eigenlijk? Produkt van PS, ABVV, CCC, Soviet-restant?
Wat je hier regelmatig posteert getuigt van HAAT, ONKUNDE en HAAT!
Wat je daar schrijft over Brussel raakt kant nog wal.
Vechten om Brussel: da ziede van hier!
Surlet de Chokier en het Houten Been zijn al lang dood en vergeten.
Thielemans en Compagnie zijn geraffineerde lafbekken: dat zie je wel als je hun reactie tegenover de betoging tegen de Islamisering vergelijkt met hun reactie tegen de betoging van de woedende vissers!
Vreemdzame betogers werden toen aangepakt door beesten uit Luik en tot nu toe is daar nog niets serieus over gezegd.
Ik hoorde de koning niet, de kamer en de senaat, de VN (ook al moeien die zich met alles).
Alleen de Chinezen hebben er dankbaar gebruik van gemaakt toen ze op zoek waren naar een methode om de Tibetanen aan te pakken.
PS:
binnenkort gaat het officiële België de Chinezen daarvoor nog feliciteren.
Kongoklunzer De Gucht op kop, misschien zelfs de koning of zijn doorluchtige zoon, en natuurlijk wonderkind Zak Roggeverdommeke.

Reageer daar maar eens op!
Voor elke dode Tibetaan heb je al 1 goed punt, voor elke dode Kongolees 2.
Misschien krijg je vanuit Bejing nog een gouden medaille!

Gepost door: Erwin | 05-06-08

mooi Janice, mijn gedacht. Onze mensen zijn van goede wil en bereid water in hun wijn te doen om tot een onafhankelijk Vlaanderen te komen.Het cordon valt inderdaad als een kaartenhuise in mekaar.
Ik denk dat het grootste obstakel de zakbonden zullen vormen, eens Vlaanderen op eigen benen staat gaan ze politieke stakingen organiseren want
zij dreigen de grote verliezers te worden.

Gepost door: gilbert | 05-06-08

Als ik de keuze mag maken tussen OF een onafhankelijk maar (extreem-)rechts en ethisch oerconservatief Vlaanderen OF een pluralistisch, progressief en verdraagzaam België, is de keuze snel gemaakt. Hopelijk is er nog een derde weg: met een progressief VL als het kàn, dan maar verder met een vertroebeld België als het moèt.

Gepost door: Hugo | 05-06-08

Nou breekt m'n klomp ! Kan er iemand mij zeggen waar ik communistische sympathieën ventileer ? Dit zegt meer over jullie dan over mij.
Uw uiteenzetting vind ik erg mooi Mevr. Laureyssens... op papier !

Gepost door: Soetkin | 05-06-08

Hugo, dat 'verdraagzaam' is wel iets overdreven, hé?

Gepost door: Janice | 06-06-08

15 juli: de dag van de Onafhankelijke Vlaamse Republiek! Als men weet dat men de grootste en sterkste formatie kan vormen "door samen te werken", géén kartels, en men weigert dat te doen, dan is men misdadig bezig tégen Vlaanderen en tégen de Vlaamse bevolking.
Om het franskiljons schorem terug te drijven binnen hun taal(land)grens zal er nochtans "samengewerkt moeten worden".
Willen wij een Onafhankelijke Vlaamse Republiek, dan zal er "samengewerkt moeten worden".

Gepost door: Jean | 06-06-08

@Hugo Ik zag uw verdraagzame Luikse politieagentjes bezig in Brussel.
Rustig betogende mensen tegen de islamisering werden ineengeklopt.
Dan misschien beter onverdraagzame mensen die nog een beetje MENSELIJKHEID in zich hebben!
Gelukkig hebben de moedige vissers Brussel en zijn schitterende burgemeester Thieleùmans een lesje geleerd...
tot een volgende uitbraak van geweld in Anderlecht.

Gepost door: Erwin | 06-06-08

Juist! de motor in het streven naar:
1. onafhankelijkheid(1)
2. én een leefbaar(2) Vlaanderen!

Gepost door: jos | 06-06-08

En hoeveel mensen hebben deelgenomen aan die peilingen? En wie is verantwoordelijk voor die peilingen? Kom zeg...

Frank Thevissen is gepest en genekt door echte onafhankelijke peilingen, waaruit bleek dat het Vlaams Belang er telkens beter en beter uitkwam. Volgens de VLD stemmen mensen naar wat ze zien op de peilingen en zijn de peilingen niet volgens de eventuele stemkeuze.

Dus als je steeds maar weer blijft herhalen dat de mensen voor één bepaalde partij stemmen, dan gaan ze ervan uit dat de overgrote meerderheid van de kiezers dat dan ook wel zullen doen.

En sommige dwaze kiekens zullen dat uiteraard wel doen, Moniekske!!!

Gepost door: Janice | 07-06-08

Dat de hyperkineet van het laagste nieuws ons meer dan 18% toemeet stemt hoopvol. dan komen we zeker op meer dan 20% uit! en als we met POTLOOD stemmen + 25% . Groeten aan rood moniekske!

Gepost door: jos | 07-06-08

Laat brussel links liggen Ik ben altijd categoriek geweest en heb mij tot hiertoe steeds verzet tegen enige gebiedsoverdracht van vlaanderen, maar sinds ik enkele jaren geleden de realiteit van brussel heb leren kennen heb ik maar één goede raad voor de vlaamse onderhandelaars :
laat alle vlaamse aanspraken op brussel vallen en eis in ruil de volledige bevoegdheid op, dus zonder enige faciliteit, van alle vlaamse bebieden, dus ook de volledige vlaamse rand rond brussel.
Wedden dat vele franstaligen dan automatisch weer zullen verdwijnen zoals ze gekomen zijn. Zo zal er vanzelf plaats vrijkomen om eventueel vlaamse brusselaars op te vangen die een brusselse staat niet zien zitten.
Spijtig genoeg is het reeds veel te laat om brussel nog te redden. Het zal nooit nog terug een vlaamse stad worden, ook nooit geen franstalig belgische stad trouwens, nu brussel verworden is tot een arabisch getto, een multiculturele soukh als het ware, waar binnen afzienbare tijd zeker geen plaats meer zal zijn voor een europese bevolking. Het is spijtig maar het is de waarheid. Zulk een gebied zou ik in geen geval binnen een vlaamse republiek willen zien. Ik ken de "bevolking" namelijk al zeer goed na vijf maal afgeslagen te zijn omdat ik het lef had om voor mijn kost met een vlaamse bus door hun brussel te rijden.
Als de walen zo graag brussel hebben, dat ze het dan maar nemen, maar zonder corridor, en op eigen kosten en hun eigen waals-brusselse staat oprichten.

Gepost door: een gedwongen realist | 08-06-08

Zeg ABVV-erke, moet gij niet ergens een steunkas gaan plunderen of zo???

Gepost door: Antichrist | 08-06-08

De commentaren zijn gesloten.