10-06-08

Ahmadinejad zegt dat er olie genoeg is op de markt en de prijzen artificieel hoog worden gehouden.

Vorige woensdag zei de Iraanse president Ahmadinjad dat er voor de globale markt nog olie in overvloed is, maar dat de prijzen voor ruwe olie kunstmatig de hoogte worden ingedreven voor geopolitieke en economische doeleinden.

"While the growth of consumption is lower than that of production and the market is full of oil, prices continue to rise and this situation is completely manipulated," Ahmadinejad said in his address to a U.N. food summit in Rome.

“Zonder namen te noemen”, zei de Iraanse leider verder, “verborgen en niet verborgen handen werken samen om de prijzen kunstmatig onder controle te houden om politieke en economische redenen.”

Het doel van de ‘machtige en internationale kapitalisten” is om de prijzen voor olie en energie ‘kunstmatig hoog te houden om op die manier nieuwe boringen in de Noordpool en diep in zee te kunnen verantwoorden, zei hij vorige week in Rome.

Ook hier verdient de regering Leterme enorm veel geld aan de hoge olie- en energieprijzen.

Niet minder dan 56% van de prijs van benzine aan de pomp gaat naar de staatskas. Bij diesel is dat 40%. Op de dure prijzen betalen we niet alleen accijnzen, maar ook nog eens 21% BTW.

Verscheidene Europese landen passen voor gas en elektriciteit een verlaagd BTW-tarief toe. Italië (10%), Griekenland (9%), Luxemburg (6%), en Portugal (5%).

Waarom kan het dan hier niet?

In de Verenigde Staten betaalt men 0,62 euro per liter benzine. In België 1,58 euro en in het nieuws vertelde men net dat de prijs morgen alweer de hoogte ingaat. Alleen Nederland is duurder dan België, in alle overige Europese landen is de benzine goedkoper.
Olie wordt betaald in dollars en de dollar staat lager dan ooit, hoe kan het dan dat de prijzen zo enorm stijgen?

De olie - gas en elektriciteitprijzen zijn veel te duur. Om het energieverbruik te verminderen zoals men ons probeert wijs te maken??

Nee, iemand wordt daar beter van, en dat is zeker niet de consument.

01:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

geldontwaarding? Ik denk dat er een enrorme inflatie aan de gang is overal in de westerse wereld.Geld is niet waard wat erop gedrukt staat dat zie je aan de stijgende voedselprijzen, huizenmarkt, energie enz.
Heeft u een platina juweeltje liggen? ga het rap verkopen, men geeft momenteel 30 € per gram.
De oliekapitalisten hebben en regeringen hebben alle baat bij hoge prijzen, de eerste omdat ze hun geld massaal gaan investeren in bv. china.
Als daar ook iedereen met de auto gaat rijden
neemt de vraag toe en zullen de prijzen nog stijgen, kassa.
Regeringen hebben nooit geld genoeg want in gans europa zitten miljoenen gelukzoekers en andere
vreemde luizen en die moeten allemaal betaald worden om niks te doen, diversiteit brengen is genoeg.
Vooral hier in Vlaanderen worden de automobilisten extra uitgeperst door de regeerders,van de ene file naar de andere. Ik ben er trouwens van overtuigd dat men systematisch en moedwillig files
doet ontstaan. Het brengt enorm veel geld op.
Kankerheuvels zijn jaarlijks hun gewicht in superbenzine waard want iedereen moet bijna stilstaan en terug optrekken om over de kankerheuvel te geraken.Ting ting aan de pomp en taks = kassa.
We kunnen die rotzakken enkel een koekje van eigen deeg geven door met zijn allen trager te gaan rijden dan aangegeven
Het schijnt dat ge dan minder verbruikt en de flitspalen die kunnen ze in hun ... steken.
Zoals de fietsers zo'n gekke helm opzetten, zetten wij elke dag een vers koolstofmasker op want de stank zal niet te harden zijn.
De hollandetrs zullen ons wegennet mijden want we rijden hier gezellig in blok tegen 60 km over onze autowegen, raampje open en onderweg kunnen mooie
autovriendschappen ontstaan.
Op het werk komen we graag te laat, en den baas maalt er niet minder om want hij heeft een uitstekende fileverzekering.

Gepost door: gilbert | 10-06-08

De commentaren zijn gesloten.