12-06-08

De ondergang van de Vlaamse Volksbeweging

Gisteren stond er in Knack een interview met de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging Eric Defoort met als titel ‘het flamigantisme voorbij' KLIK HIER waarin hij zo onbeschoft tekeer ging tegen iedereen ter rechter zijde, dat dit waarschijnlijk het einde van de Vlaamse Volksbeweging zal betekenen tenzij men zo snel mogelijk voor een nieuwe en neutrale voorzitter zorgt.

Toen hij nog maar pas voorzitter was gaf hij al een omstreden interview in Knack, waarvan hij achteraf beweerde dat zijn woorden verdraaid werden. Dit pleistertje tegen het bloeden kan hij geen twee keer gebruiken.

Hij haalt uit naar de populaire en zeer bekwame Rita De Bont, naar Bruno Valkeniers en naar Forza Flandria terwijl hij constant ligt te lonken naar links en zelfs niet te beroerd is om de Franstaligen op te vrijen. Bovendien heeft hij ook weinig dossierkennis en weet hij zelfs niet dat TAK een onderdeel van de Vlaamse Volksbeweging is.

Vlamingen die opkomen voor hun rechten worden door hem als extremisten bestempeld. Wat doet die man aan de top van een Vlaamse Volksbeweging?

Een boel mensen hebben reeds hun lidkaart teruggestuurd en volledige afdelingen hebben hun lidmaatschap opgezegd. Als het VVB nog wat meubelen wil redden zullen ze zo snel mogelijk moeten zorgen dat er een andere (neutrale) voorzitter op die plaats zit met zowel respect voor linkse als rechtse Vlamingen.
Wie weet, misschien is er voor hem nog een toekomst bij het FDF?

14:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Een Vlaamse (of is het belgische?) schande! Zo snel mogelijk afvoeren die man. Toen ik gisteren het artikel in knack las heb ik enkele keren gescrolld omdat ik dacht dat ik mij van artikel vergist had. Dit zijn geen woorden van een vlaams-nationalist of hij nu links- of rechts geörienteerd is. Dit zijn de woorden van diegenen die er reeds tientallen jaren voor zorgen dat mensen van tak en voorpost nodig zijn om de belangen van de echte vlamingen te verdedigen in plaats van de belangen van de echte belgen, waar hij zich duidelijk bij heeft geplaatst. Gelooft die man nu echt zelf dat het franstalige gedeelte van belgië de vlamingen ooit met rust zal laten en niet afkomen met nieuwe eisen, dat zij ooit de vlamingen in vlaams brabant zullen respecteren en vooral Vlaanderen ooit zullen respecteren. Schijnbaar woont deze man heel ver van de brabantse taalgrens of hij zou er zulke gedachten niet op na houden. Het spijt mij dat ik mij nu verlaag, maar ik kan niets anders zeggen dan dat ik walg van deze man. Ik zou wel graag weten bij welke verenigingen deze man nog actief is. Ik wens namelijk dit heerschap niet tegen te komen als medelid, waar dan ook.
Tot besluit nog één goede raad, houd de eer aan Uzelf mijnheer Defoort en neem ontslag, voor U gans Vlaanderen over U heen krijgt!

Gepost door: een vlaamsbrabander | 12-06-08

ik was nog vergeten te vragen of mijnheer Defoort toevallig geen lid is van enige belgische loge

Gepost door: een vlaamsbrabander | 12-06-08

Wie weet...

Gepost door: Janice | 12-06-08

Wind je niet zo op Janice, geef toe dat Defoort gelijk heeft. Het huis van de Vlaamse beweging heeft vele kamers en tot voor een paar jaar werden entree, salon, eetkamer, slaapkamer en de tuin helemaal bezet door rechtse conservatievelingen. Linkse flaminganten zaten ergens weggemoffeld op het zolderke. Inderdaad loopt de VVB op haar laatste benen, recht evenredig met de toenemende autonomie van de gewesten. Het confederaal model zoals dat onder meer door de Vlaams Progressieven wordt voorgesteld in een groter Europees perspectief is de enige haalbare toekomst voor VL.

Gepost door: Hugo | 13-06-08

Ik snap niet waarom hier altijd de loges in van alles en nog wat worden betrokken. Complottheorieën maken nog steeds een goede beurt. Of het nu bij extreemrechts of extreemlinks is, de loges zitten blijkbaar overal achter: de petrolprijzen, het slechte weer, het goede weer, de opwarming van de aarde, afbrokkeling van de koopkracht, de armoede, de toenemende welvaart, de werkloosheid, de immigratie, de emigratie enz. het is allemaal de schuld van de loges. Dit terwijl de loges niks meer en ook niets minder zijn dat een filosofisch humanistisch vereniging van mensen die bouwen aan zichzelf, aan het land en de toekomst. Mythes, fabels en vooroordelen blijken moeilijk te verdwijnen, zelfs al worden ze duizend keren weerlegd.

Gepost door: Hugo | 13-06-08

Defoort en compagnie mogen voor mijn part de boom in. Stel u niet voor dat het alleen defoort zou zijn die een anti V(B) agenda voert! Of denkt u dat het een toeval is dat die meneer nù met dat artikel uitpakt in knack, nu de strijd voor de onafhankelijkheid in volle hevigheid is los gebarsten? hier wordt een belgisch spelletje gespeeld. hun postjes komen in gevaar wanneer Vlaanderen onafhankelijk wordt en dààr staat het kalf gebonden. Volgend jaar ben ik geen lid meer van die beweging. Dat extreem linkse soort heeft de VU (schiltz v.anciaux) gekelderd, van de ijzerbedevaart( vandenberge, bleiter, schiltz) een circus gemaakt en zal nu (defoort, vandecasteele, de roover) de vvb de grond in boren.

Gepost door: jos | 13-06-08

Waaraan merk jij dat ik mij zou opwinden, Hugo?

Het enige waarover ik mij tegenwoordig nog zou kunnen opwinden is wanneer er iets zou gebeuren met mijn familie of mijn honden... dus maak je over mij maar geen zorgen.

Gepost door: Janice | 13-06-08

Omdat "heer hugo" (voor diegenen die hun klassiekers nog kennen!) ikzelf en mijn familie reeds meer dan 50 (vijftig!) jaar weten wat het betekent als "de loge" een vloek over je familie uitspreekt. Origineel ging het trouwens over mijn grootvader, en voor je erover begint, neen hij was niet "verbrand in de oorlog" En ja hugo, ze zitten inderdaad overal. Hoewel ik absoluut geen subversief karakter, of toen zelfs nog maar vlaamse aard had, ben ik door hen verwijderd van een katholieke school, heb ik geen studies rechtspraktijk mogen doen, werd ik inderdaad zelfs geweerd om te werken bij een vrije radio, en nog zovele andere voorbeelden. Dat hugo zijn feiten waar ik de bewijzen en de namen van heb en geen verdachtmakingen. De enigste redenen dat ik de namen hier niet geef, is omdat ik teveel vrees dat ze mij terugvinden, ja ik ben gevlucht uit Antwerpen omdat het leven mij onmogelijk gemaakt werd

Gepost door: een vlaamsbrabander | 13-06-08

De Loge Het is niet voor niets dat de Belgische loge niet erkend wordt in het buitenland, Hugo. Want het is niet zozeer de instelling op zichzelf als wel de mensen die er lid van zijn en die van de Belgische loge gemaakt hebben wat ze nu is. Een clubje der machtigen, waar in de ‘natte kamer’ magistraten, academici en politici samen tussen pot en pint het beleid uitmaken en beslissen wie ze gaan afmaken en wie niet.
Wat je hierboven leest is zeker geen alleenstaand geval. Ik heb zo al een paar gelijkaardige zaken gehoord. Het is niet alleen uitermate bedreigend, maar vooral bedroevend dat zoiets kan in een land dat zich democratisch noemt.

Gepost door: Janice | 13-06-08

Daar sla je de bal mis Janice, de Reguliere Grootloge van België is wel degelijk erkend in het buitenland en in de rest v/d wereld. Maar daarnaast bestaan er ook nog eens vier 'irreguliere' loges, sinds kort zelfs een vijfde. Waarschijnlijk dat je dat door elkaar haspelt. Een goede introductie kan je op mijn site vinden:

Gepost door: Hugo | 14-06-08

'De vloek van de loge' van vlaamsbrabander lijkt me nogal ongeloofwaardig en zijn 'vlucht uit Antwerpen' is al helemaal te gek, maar past anderzijds perfect voor mensen die in complottheorieën 'geloven'. Met zijn 'ze zitten overal' kunnen we gelijk de garagepoort toetrekken.

Gepost door: Hugo | 14-06-08

Hugo ooit al eens van advokaat Grijspeerd gehoord, zou wel moeten want in de oorlog en vlak na de oorlog was het er een van jouw kant. En zeg nu niet dat die niet tot de loge behoorde

Gepost door: een vlaamsbrabander | 14-06-08

Je zal allicht beter op de hoogte zijn, Hugo, dat wil ik graag toegeven. Maar het maakt weinig of geen verschil uit. Het is niet de instelling op zich, zoals ik al zei, maar grotendeels de mensen die er deel van uitmaken die niet deugen.

Gepost door: Janice | 14-06-08

Of hij iets met sluikbladen onder de oorlog iets te zien had weet ik niet, maar ik weet wel dat het een gekende advokaat uit de Sanderusstraat was die gekend stond voor zijn uitgesproken haat tegen de "zwarten" tijdens de repressie na de oorlog. En aangezien mijn grootvader het aandurfde tijdens die periode repressie-slachtoffers - weet je wel hugo, die mensen die natuurlijk met alle respect voor de rechten van de mens jou zo dierbaar, opgesloten werden in de leeuwen- apen- en andere kooien in de zoo - te verdedigen als advokaat,...
Als je wil kan ik je steeds privé meer uitleg, wel aan jou niet aan hugo die toch alles al bij voorbaat weet

Gepost door: een vlaamsbrabander | 14-06-08

Als je dertig jaar ook nog 'recentelijk' noemt, hoe 'recent' geleden ben jij dan vanuit het rode nest bij het VB aanbeland Janice? Plak daar ook eens een jaartal op? Vertel tegelijk ook het verhaal nog eens waarom je naar het VB bent overgelopen? Dat moeten je fans toch ook wel interesseren me dunkt?

Kan je me ook toelichten, en liefst met bewijzen en feiten, waarom mensen die lid zijn in de een of andere loge, 'niet deugen'? Welke misdaden hebben ze dan wel begaan? En als ze al een misdaad hebben begaan, in hoeverre zat dan de vrijmetselarij erachter of was het een persoonlijke drijfveer? Ga jij telkens een katholiek achter de tralies beland, elke keer het Vaticaan en de RKK als een misdadige subversieve organisatie verketteren en laten verbieden als je dat kon?

Gepost door: Hugo | 14-06-08

Hugo,

Organisaties die de politiek van een land beinvloeden buiten de reguliere politiek, buiten de verkozenen des volks, die in het geheim vergaderen en dus zaken te verbergen hebben, horen niet thuis in een democratie.

Het is niet omdat hun objectieven eventueel zelfs positief bedoeld zijn (wat ik sterk betwijfel) dat het toegelaten moet zijn.

Moest de loge tot doel hebben een dictatuur te installeren dan vraag ik mij af of je hen nog zo leuk zou vinden.

Verder blijf je zelf een uitgeproken seperatist in hart en nieren, zoals elke belgicist. Belgie is ontstaan uit de seperatistische strijd toen we nog een deel van Nederland waren.

Ironisch, de belgicisten van vandaag zijn de seperatisten van 1830.

Gepost door: Den Amerikaan | 14-06-08

De commentaren zijn gesloten.