12-06-08

Waarom werklozensteun?

t_markt-bhout-7
Foto markt Laar - Borgerhout

Bijna een kwart van alle werklozen in Vlaanderen spreekt geen Nederlands. Desondanks trekken ze werklozensteun en ontnemen ze in feite de steun van de mensen aan wie het toekomt. De taalhandicap (en de klederdracht) bemoeilijkt hun kansen op de arbeidsmarkt. Behoorlijk Nederlands en westers aangepaste kledij zou hun zoektocht naar een baan aanzienlijk verhogen.

Uit een recente studie blijkt dat niet minder dan 36 % van de anderstalige werklozen met een goede kennis van de Nederlandse taal binnen de zes maanden werk vinden. Wat het verhaaltje van de 'racistische werkgever' dus totaal tegenspreekt.
Zonder taalkennis maken 23,5 % kans om te werken in poetsdiensten, bouw of wegenwerken.

Inplaats van enorm veel geld te investeren in buurtfeesten en campagnes die veel geld kosten en niets opbrengen, zou men beter mensen die steun trekken verplichten om Nederlands te leren. En wie niet wil, kan volgens mij niet langer aanspraak maken op werklozensteun.

14:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

En eigenlijk moet de wet daar niet eens voor aangepast worden. Om recht te hebben op een werkloosheidsuitkering moet men ook daadwerkelijk voor de arbeidsmarkt beschikbaar zijn. Iemand die met zo'n kopvod rondloopt in een paar strandlakens en geen andere geluiden kan maken dan "cham cham jihad cham cham", zou automatisch hier niet voor mogen kwalificeren. Maar wie heeft er in dit land om tenminste recht te durven staan en deze beroepssteuntrekkers op hun plichten te wijzen???

Gepost door: Antichrist | 12-06-08

De commentaren zijn gesloten.