13-06-08

Eigen Vlaams voetbalteam.

Vorig jaar liet Carl Huybrechts zich al zeer kritisch uit op de Nederlandse televisie over de Belgische poppenkast – het koningshuis. Een ondemocratische instelling die hij liefst zo snel mogelijk zou zien verdwijnen, waardoor ik hem meteen een sympathieke knul vond.
Nu geeft hij zijn mening weer over ons nationaal voetbalteam, “de Rode Duivels” die voor zover ik weet (maar ik ken niets van voetbal) weinig te betekenen hebben op het Europees voetbalniveau.

Wanneer men nu naar Nederland gaat, dan wordt je overrompeld door de felle oranje kleuren die overal hangen of staan. In supermarkten zijn de bedienden in oranje kledij gestoken, en op de dag van de match zelf waren hun gezichten geschminkt in oranje en zwarte leeuwtjes op hun wangen gekleefd.

.Tijdens een interview vroeg men Carl Huybrechts of “wij dat nationale gevoel” niet missen.Zijn antwoord was niet alleen verrassend maar op journalistiek vlak ook hoopgevend:

'Een echt nationaal gevoel zal bij ons pas ontstaan als ons land tot zijn normale proporties herleid is, als Vlaanderen een aparte entiteit is in Europa. Achter een Vlaamse en een Waalse ploeg kan je staan, maar achter een allegaartje? Niemand weet waarom sommige spelers mogen meedoen: is het omdat ze goed zijn of speelt een communautair geschil? Laat ook daarvoor dit land ophouden te bestaan. Dat is het verschil tussen een staat en een natie. Wij zijn een echte staat.'

Het mag dus wel eens gezegd worden, voor een sportjournalist is dit best wel een heel moedig standpunt.


www.nieuwsblad.be/ek

13:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Waarin een poppenkast GROOT kan zijn! U zegt dat het B. koningshuis een poppenkast is.
Maar zeg nu zelf: ze hebben het toch goed gespeeld!
Dankzij de vakbonden
ABVV (Monique was erbij!)
ACV
Liberale Vakbond
heeft het koningshuis zijn 5 % opslag gekregen om de levensduurte aan te kunnen!
De vakbonden hebben ervoor gezorgd dat hun volgelingen ervoor gestaakt hebben!
PRACHTIG toch!
Dat die snullen die de straat zijn opgegaan maar niet denken dat ZIJ iets zullen krijgen: ze zullen NIETS krijgen!
Trouwens meneer Quaden (ook een SUPERrooie) heeft het gezegd:
de mensen hebben genoeg geld en er is NIETS duurder geworden (maar vanmiddag zei hij dat er toch wel een prijsstijging was...)

Dus toch maar naar de poppenkast kijken!
Sara valt in het niets, zelfs de brullende politica kan het niet halen tegen de "ontwapenende" glimlach van prinses Matil. Ze moet maar eens in de Antwerpse scholen langskomen, dan zijn ze ZO van hun messen af!

Gepost door: Dick | 13-06-08

In afwachting van onze eigen Vlaamse nationale
voetbalploeg supporter ik met volle overtui-
ging voor Oranje, dus bij mij hangt nu de
leeuw uit.

Gepost door: Toon Masscho | 13-06-08

Wij noemen de Nederlanders.... vaak smalend:"kaaskoppen" maar,, in feite zijn we toch wel ietsje jaloers om hun sportprestaties EN hun hevige supporters.
Het zijn "cracks" bij schaatswedstrijden en ze hebben,,terecht, steeds een massa supporters mee als ze in 't buitenland optreden.
Nu, met het voetbal, hebben ze het leger zo gek gekregen om een tank oranje te verven.
Ze hebben die ter beschikking gesteld van Rutger Castricum (van Geen Stijl.nl) om ermee naar Zwitserland te rijden ter aanmoediging van hun elftal! Zo iets zie ik nog niet vlug gebeuren in ons toekomend vrij Vlaanderen.
Om het in 't schoon Vlaams te zeggen: "chapeau"!

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 14-06-08

jah, ben benieuwd of Janice en haar VB ermee zou kunnen leven dat driekwart van haar 'Vlaams' elftal bestaat uit mensen van vreemde origine, Ivoorkust, Marokko, uit het voormalige Oostblok enz... Indien dat niet zo zou zijn, zal de oranjegekte ook nà een mogelijke onafhankelijke staat voor eeuwig een droom blijven :)

Gepost door: Hugo | 14-06-08

Huybrechts heeft makkelijk PRATEN: 'Laat ook daarvoor dit land ophouden te bestaan.' Tussen dat zeggen of dat uitvoeren ligt al een jaar bestuurloos België. De onafhankelijkheid uitroepen over een stuk landje waarvan niemand het eens is waar de grenzen liggen of zouden moeten liggen, of wat de criteria zouden moeten zijn om tot grenscorrecties te komen (taal, etnie, origine...), begin er maar eens aan. Die vijf minuten politieke moed heeft al een uitzichtloos vervolg van ruim een jaar gekregen.

Gepost door: Hugo | 14-06-08

Ook opgemerkt Hugo ? Gisteren mooie match gezien tussen de kezen en de fransen. 4 - 1 !! Bij de fransen, weinig wit vel gezien. Bij de kezen daarentegen ? Dat is wat anders dan enkele jaren geleden. Toen bestond de nederlandse ploeg uit omzeggens niets anders dat zwart vel. En ruzie dat die mannen toen maakten. Balartiesten genoeg, de beste spelers van europa verzameld onder de nederlandse vlag, bijna allemaal zwart velleke ! Maar winnen was er toen niet bij.
Nu bijna allemaal witte mannekes, en ze spelen als ploegske iedereen naar huis !
Na de rust was het gisteren zelfs nog meer genieten toen ook zwartvelleke "Engelaar" vervangen werd door witvelleke Robben !

Hugo, je moet niet altijd alles zwartwit zien hé ...

Gepost door: Ovi | 14-06-08

Gezien de dreigende financiële ramptoestand voor de Vlamingen als gevolg van de ordinaire brutale misdadige leegroof van Vlaanderen, voor het parasitisme te onderhouden van de franskiljons, coburgers en walen, valt die uitspraak van Huybrechts in het niets, voetbal komt eerst op de 99ste plaats.
Nu moeten wij alles zetten op 15 juli 2008, om dan héél hard te roepen én te zingen,"Bye Bye".
Laat de franskiljons maar kaartjes tekenen met corridors, er zal niets van in huis komen, net zoals een groter Brusselallahbath, net zoals het betonneren van de faciliteiten, elke betonconstructie is af te breken, én......die constructie WORDT afgebrioken, want wij willen géén franskiljons op ons grondgebied.

Gepost door: Jean | 14-06-08

Ondertussen vluchten duizenden Vlamingen over de taalgrens richting Wallonnië omdat daar de huizen en gronden goedkoper zijn en ook het leven van alle dag een stuk aangenamer omdat de mensen er een stuk opener en gastvrijer zijn dan aan onze kant van de taalgrens, zie:

Gepost door: Hugo | 14-06-08

Correctie url:

Gepost door: Hugo | 14-06-08

Brazilie nog eens wereldkampioen Hugotje ? Als jij al die tijd in de zon bent blijven bakken sinds de laatste keer dat die chocolatte mannen het WK wonnen, dan zou je er als een moegewerkt mijnwerkerke uitzien. Als je al niet met een bruin velleke geboren bent ! Je reacties doen zoiets vermoeden. Daarenboven zal je jezelf nog nooit moegewerkt hebben, je hebt blijkbaar alle tijd om alle fora af te schuimen met je "verzet". Je verzet je ook tegen alles wat ook maar iets of wat naar het witte universum ruikt.
Nog 1 tip : vlucht gauw mee de taalgrens over, straks ga je je hier nog eenzaam voelen.

Gepost door: Ovi | 14-06-08

Gerdatje, verschiet niet als ik je vertel dat ik bij de allereerste pc-gebruikers was... Jij zoog dan gegarandeerd nog aan je overgrootmoeders borst.

Gepost door: Ovi | 14-06-08

Van de pot rukkende Hudo, pardon, Hugo Vlamingen vluchten inderdaad over de taalgrens om te bouwen. Omdat het hier onleefbaar wordt: vol is vol, gronden en woningen onbetaalbaar en de positieve discriminatie tegenover alles wat niet-Vlaams is draait op volle toeren. Kan Hugo eens de cijfers geven aangaande hoeveel 'gevluchte' Vlamingen daar sociale woningen opeisen en voor overlast zorgen? Of zorgen hardwerkende Vlamingen voor meer gemeentelijke inkomsten? Wat zijn de faciliteiten die Vlamingen krijgen als zij in het zuiden de buurten en dorpen echtig-en-'t echtig verrijken?
Vlamingen die gronden en huizen kopen in Wallonië zijn geen armoezaaiers en geen delirerende opeisers van gratis verkregen en niet zelfbevochten mensenrechten.
Ook al gemerkt dat Walen intellectueel en commercieel niet in staat zijn om hun eigen prachtige toerisme uit te baten? Dat moeten Vlamingen en Nederlanders komen doen.
De Waalse overheid gaat trouwens door haar Degrelle-uebermenschen-superioriteits gedrag ervan uit dat iedereen die zich op hun (door Vlamingen gefinancierde) grondgebied komt vestigen, zich onmiddelijk volledig assimileert. Ongeschreven maar onversneden racisme: geen frans geen brood.
Van het moment dat Wallonië één enkele Euro in Vlaanderen zou moeten steken zou het gedaan zijn met dit land. Notre peuple d'abord!
Wat het Braziliaanse voetbalteam betreft kan men enkel vaststelllen dat Hugo een voorstander is van eigen volk en eigen huidskleur eerst is maar enkel wat andere 'rassen' betreft.
Al eens naar namen en oorsprong van het Braziliaanse team gekeken? Van Kakà tot Julio César, allemaal eigen volk.
Hugo, bewonderaar van homogene, eenkleurige teams van huid, behalve in eigen streek. Daar blaast hij achterwaarts op de supporterstrompet.

Gepost door: Jade | 14-06-08

Jade, er is wel 1 uitzondering. De zus van de dikke vis BDW, parisiteert blijkbaar in het verre zuiden van onze Belziek. Blijkbaar bevestigen uitzonderingen altijd de regel !

Gepost door: Ovi | 14-06-08

Juist Ovi, de zus van BDW heeft het pech om als schaarse vergelijkingsmunitie tegen de Vlamingen te dienen, meer gewichtige argumenten zijn niet te vinden.
Voor de rest ben ik van mening dat men altijd van niet-politieke of van politieke mening verschillende zussen en broers, kinderen en kleinkinderen, nichten en neven enz... moet afblijven.
Wanneer zullen de knelpuntberoepen ingevuld worden door Walen die zich eventueel een paar tiental kilometers willen verplaatsen i.p.v. gretig ingevuld door Polen die er een duizendtal kilometers voor over hebben en moeilijk van luiheid kunnen beticht worden? Dus toch 'Waalse luiaarden', zelf veralgemenend toepasbaar? Of een misleid volkje dat tegen de Vlamingen opgezet wordt en verdoofd door het FGTB en van vaseline-face Di Rupo in de hangmat mag blijven liggen?
Wat de zus van BDW doet is volkomen gewettigd en dus transparant te noemen, hetgeen van de transferten naar Wallonië niet gezegd kan worden.
Maar Bart De Wever is en blijft een collaborerende eikel.

Gepost door: Jade | 15-06-08

BDW, wat is daar nu racistisch aan ? Een kat een kat noemen en je bent racist ? Ik ben nog niet kleurenblind, kleuren fascineren trouwens.

Ben je daarom terecht kwaad ? Hebben ze je brutaal en anaal verkracht ? Als je uit zelfondervinding spreekt kan ik je niet tegenspreken. Mijn innige deelneming!

Gepost door: Ovi | 15-06-08

De commentaren zijn gesloten.