16-06-08

KEULEN EN LETERME SCHIETEN VLAAMSE RAND IN DE RUG

128px-Flag_of_Quebec_svgDeze week verscheen in ‘La Dernière Heure’ een tendentieus artikel over het meldpunt voor taalklachten in Overijse.
Er wordt naar goede gewoonte gesproken in termen van ‘verklikking’ en ‘heksenjacht’, terwijl de gemeente enkel de intentie heeft om bedrijven en handelszaken die anderstalige publiciteit maken, er op een vriendelijke manier attent op te maken dat zij zich in het Nederlandse taalgebied bevinden.
Klein bier in vergelijking met de heersende taalwetgeving in de Franstalige Canadese provincie Québec, waar de taalwetgeving – ook ten aanzien van particulieren – veel strenger is dan bij ons.

Dat uitgerekend het FDF tegen het Taalmeldpunt te keer gaat, is wel bijzonder cynisch. Maingain is een grote bewonderaar van het behoud van het Franstalig karakter van Québec en gaat ginder regelmatig pleiten voor de ‘goede zaak’.
In Québec staan zelfs boetes op het niet-gebruiken van het Frans door handelaars en bedrijven.

Het “Office québecois de la langue française” publiceert ook jaarlijks een lijst van de beboete bedrijven. Dat is pas een schandpaal. Maingain zou dus beter zijn mond houden.

In elk geval is het intriest te moeten vaststellen dat een Vlaams minister zich ontpopt tot een bondgenoot van het FDF.


Bron: Office québecois de la langue française

Surf naar de webstek: www.oqlf.gouv.qc.ca/francisation/respect/infractions/infractions_2007.htmlffice

Bekijk de lijst van de 58 namen van bedrijven die in 2007 werden beboet wegens overtreding van onderstaand reglement.

Règlements d'application de la Charte de la langue française

SECTION III

L'AFFICHAGE PUBLIC ET LA PUBLICITÉ COMMERCIALE

15. La publicité commerciale d'une entreprise, présentée sur des panneaux-réclame, sur des affiches ou sur tout autre support d'une superficie de 16 mètres carrés ou plus et visible de tout chemin public, au sens de l'article 4 du Code de la sécurité routière (L.R.Q., c. C-24.2), doit être faite uniquement en français à moins que cette publicité ne soit située sur les lieux mêmes des établissements de cette entreprise.

16. La publicité commerciale d'une entreprise doit être faite uniquement en français sur ou dans tout moyen de transport public et ses accès, y compris les abribus.


Dat de Franstaligen daar niet graag aan herinnerd worden, is enigszins te begrijpen. Dat echter Vlaams minister Keulen (VLD) en nadien ook Leterme (boegbeeld van het ‘Vlaams Kartel’, weet u wel) zondermeer afgaan op de berichtgeving in ‘La Dernière Heure’ en het nodig het vonden de gemeente Overijse in de rug te schieten, is dat niet. Meer nog: met hun houding maken zij zich tot objectieve bondgenoten van het francofone imperialisme. We zullen de kiezers in de Vlaamse Rand daar ten gepaste tijde ook aan herinneren.

14:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Niet dat ik heimwee heb naar vhfst, integendeel, maar leterme en de ganse zgn."vlaamse kliek" zijn geen haar beter. ander en beter! opkrassen.

Gepost door: jos | 16-06-08

plannen voor een corridor? Niet dat dit echt nieuws is, de walen die een corridor willen.
Of is men soms al vergeten dat toen minister Gol plots gestorven is, men tijdens het opruimen van zijn bureel de plannen heeft gevonden welke strategische plaatsen het leger moest innemen ingeval van een vlaamse afscheiding. Zodat brussel (en ruime omgeving) nooit in vlaamse handen zouden vallen. Toch echt bizar dat die informatie eventjes gelekt is door de officiële media en daarna nooit meer is aangehaald.

Gepost door: vlaamsbrabander | 16-06-08

kleingeestig Vlaanderen maakt mij droef. Er zijn belangrijker problemen. Veiligheid bv, mobiliteit, economie...hoe rijker Vlaanderen wordt, hoe intoleranter...much a do about nothing.
vanwege een Brusselaar

Gepost door: david S. | 16-06-08

Rijk Vlaanderen? We betalen ons blauw aan belastingen en het meeste gaat naar Brussel en Wallonië. Wallonië krijgt ook nog heel wat geld van Europa. En wat doen ze ermee? Niets! Waar gaat dat geld naartoe? Niemad weet het.
Als je ziet wat Ierland ermee bereikt heeft... zelfs Europa begint dat stilaan in te zien.

Gepost door: Janice | 17-06-08

Belangrijker problemen... Waarde david S., zolang als ik leef, en dat is al heel wat langer dan u, heb ik nooit anders geweten dat, als er Vlaams-Waalse problemen oprezen, deze problemen ofwel als "des faux problèmes" werden betiteld of dat ons duidelijk werd gemaakt... inderdaad, dat er belangrijker problemen waren... Met als gevolg dat deze, door de weldenkenden als minder belangrijk beschouwde problemen, nooit ten gronde werden aangepakt. Het gevolg is dat deze z.g. minder belangrijke problemen telkens opnieuw boven water komen en voor de nodige spanningen zorgen. En telkens zullen er weer andere, VEEL BELANGRIJKER zaken zijn die de aandacht zullen afleiden... Dus, die belangrijker problemen, dat wordt stilaan een afgezaagd deuntje, hoor!

Gepost door: Ropie | 17-06-08

Welke nut die vlaamse strijd nog hebben? Jij dat eens vertellen,mevrouw.
Tienduizenden Vlamingen vluchten van onleefbaar Vlaanderen naar leefbaar Wallonië,kopen huizen,beginnen nieuw leven en omdat ze de situatie in Vlaanderen kotsbeu zijn. België krijgt men niet meer kapot,erstromen ook tienduizenden migranten toe en die stemmen links
en vermenigvuldigen in hoog tempo als in rest van Europa. Geeft het op en geniet van uw pensioentje,madam.

Gepost door: Abdul | 17-06-08

Ga maar eens een middagje winkelen in Brussel en probeer daarbij maar eens Nederlands te spreken. En oh ja, zie dat je niet in een ziekenhuis verzeilt, want dan beginnen de problemen pas echt. Dan zal je snel weten wat "het probleem" precies is.

Gepost door: Antichrist | 17-06-08

15 juli: de dag van de Onafhankelijke Vlaamse Republiek! Ik ga NOOIT wandelen in Brusselallahbath.
Ik ga NOOIT wandelen in de stad 'A' Allahwerpen.
Waar dat volk in de meerderheid rondloopt zien ze mij nooit, ik wil nog wat van mijn leven genieten.
Wat de franskiljons, coburgers én walen betreft, "ze kunnen de boom in".
Kappen met die wansmakelijke waanzin, en......de geldkraan dicht draaien, doen de Vlaamse volksverraders het niet dan doen wij het zelf, op onze manier, maar toe gaat hij, sowieso.
Laten we, na 15 juli, schoon schip maken in Vlaanderen, al dat gespuis wat 'tégen' Vlaanderen werkt, zoals: keulen, leterme, degucht, het lawaai van Brakel, de despoot uit Berlare, de verschrikking van spa én de marionet uit Mechelen, de despoot uit Antwerpen, de buldog uit Leuven, de leugenaar uit Gent, het liegebeest uit St Niklaas, en nog vele andere land- en volksverraders, politiek afmaken zodat ze nooit of te nimmer nog schade kunnen toebrengen aan Vlaanderen, voor dat zootje is enkel de Vlaamse geldruif belangrijk.
Zelden zoveel lafaards gezien op één plaats!

Gepost door: Jean | 17-06-08

Beste Jean en wat is úw bijdrage aan ons schone Vlaanderen?
Waarom bent u zo gefrustreerd?
Heeft u geen werk, of wordt u te slecht betaald?
Of ontvangt u te weinig liefde?
Maar misschien is dit het: U kan zich gewoon het allernieuwste plasmascherm niet aanschaffen.
In dat geval, ik leef met u mee.
Veel sterkte.

Gepost door: Rita | 17-06-08

@Rita Gelieve u te beperken tot een reactie op het artikel zonder andere deelnemers aan te vallen.

Gepost door: Janice | 17-06-08

@Rita Wel 'lieve' Rita,
Ik ben NIET gefrustreerd, wél ontgoocheld in het gigantische wanbeleid.
Ik ben gepensioneerd, na een beroepsloopbaan van 42 jaren als kader in een multinational,ik werd NIET slecht betaald, integendeel, en ik heb een mooi pensioen.
Ik heb véél liefde van mijn echtgenote, reeds 40 jaren getrouwd, met dezelfde, en ik heb heel veel liefde van mijn kinderen resp. kleinkinderen.
Aan een plasmascherm heb ik geen behoefte.

Maar......ik maak mij enorm veel zorgen voor de toekomst voor mijn kinderen, kleinkinderen, mijn ex medewerkers en collega's.
En......ik maak mij enorm zorgen over de decadentie die hier ongestraft mag blijven de boel verzieken.

Maak u dus vooral niet ongerust over mij, maar wel over onze medeburgers, de Vlaamse bevolking.

Als u nu nog met mij meeleeft, met de zelfde bezorgdheid dan ben ik zeer gelukkig, dan kan ik gerust tegen mijn echtgenote zeggen, "gelukkig alweer iemand die zijn ogen zijn open gegaan".

Gepost door: Jean | 17-06-08

Beste Jean Ik ben blij dat u zich niet aangevallen voelde( in tegenstelling tot wat mevrouw Janice dacht)
Ik vond eigenlijk zelf vooral de toon waarop u sprak (of schreef) tamelijk agressief en ik vermoedde dat dit was uit onvrede met uw eigen leven. Blijkbaar is dit niet het geval, gelukkig maar. Uw vorige (beleefde) reactie doet me veel meer nadenken dan de eerste,hoewel ik persoonlijk tegen alle radicaliteit ben.
Het is bij sommige mensen van uw en Janice haar strekking soms meer de toon die afstoot dan de inhoud. Het zou dan ook goed zijn mocht mevrouw Janice de reacties die té expliciet of respectloos zijn kunnen weren van haar blog, dit zou het debat alleen maar vooruithelpen.

Beste groeten,

Rita

Gepost door: Rita | 18-06-08

@Rita Met de laatste alinea ben ik het niet met u eens, "Het zou dan ook goed zijn mocht mevrouw Janice de reacties die té expliciet of respectloos zijn kunnen weren van haar blog, dit zou het debat alleen maar vooruithelpen".
Janice geeft iedereen de vrijheid, zolang er niet wordt opgeroepen tot geweld, dat is de juiste ingesteldheid, geweld kan nooit de bedoeling zijn, er is al teveel geweld in onze vernielde en verziekte leefwereld binnen gedrongen én ingevoerd.
Dat zou een vorm van censuur zijn, iets waar ik 100% tegen ben, iedereen moet zijn mening kunnen ventileren, dat voorkomt agressie, wat u voorstelt heeft dagelijks plaats in de extreem linkse media zoals le matin/le standard, alleen in de richting die zij denken zou iedereen moeten denken anders ben je ofwel racist, separatist, extremist enz, enz.
Het is al zover dat wij Vlamingen deze betiteling beschouwen als een compliment.
Betreffende het land ‘B’, wat een onbestuurbaar moloch geworden is, waarin miljarden verknoeit worden, waarin 62% van de bevolking leeggezogen wordt om een decadent profitariaat verder te laten parasiteren, daar moet nu dringend ingegrepen worden, willen we niet allemaal de vernieling in gedreven worden, de enige redding voor Vlaanderen én Wallonië is de onafhankelijkheid voor beide staten, wat Brussel betreft, zij kiezen maar, wel binnen de 3 maanden, of ze bij Vlaanderen willen behoren wat een republiek wordt, of bij Wallonië, wel zonder ‘corridor’ want Vlaanderen geeft geen mm2 grondgebied af, of Europa neemt de lasten op zich want wij stoppen met het onderhouden van die 70.000 Vlamingenhatende franskiljons, wonende in Vlaanderen.
Het is welletjes geweest, wat relatief gezond is moet men niet ziek maken, iets waar ze momenteel wel mee bezig zijn, de huichelaars en volksverraders, (een ander woord voor dat zootje heb ik niet).

Laten we dit visa versa debat nu maar afsluiten en wachten op het volgend artikel van Janice, de lezers hebben aan dergelijke communicatie geen boodschap.

Groeten,

Gepost door: Jean | 18-06-08

De commentaren zijn gesloten.