18-06-08

Persmededeling AK-VSZ mbt ziekteverzekering

Willen de Vlamingen een gratis hospitalisatieverzekering en nog veel meer?

Het bedrag van de ziektekosten dat niet meer door de mutualiteiten wordt terugbetaald, loopt steeds hoger op.

Het bedrag dat de Vlamingen in de pot van de Sociale Zekerheid storten is veel groter dan het bedrag dat zij in de vorm van sociale uitkeringen ontvangen. In totaal is het verschil 4 miljard euro per jaar.

Volgens de laatst gekende gegevens (over 2005) bedroeg het verschil in de sector van de Ziekte- en Invaliditeitsverzekering 1,4 miljard euro.

Wat zouden wij met dit bedrag kunnen doen indien de Ziekte- enInvaliditeitsverzekering zou gesplitst worden?

1. Wij zouden aan alle inwoners in Vlaanderen gratis een degelijke kostendekkende hospitalisatieverzekering kunnen geven.

2. plus: Wij zouden 50 nieuwe rusthuizen met 100 bedden kunnen financieren. In één klap gedaan met de wachtlijsten.

3. plus: Wij zouden voor alle personen met een handicap de uitkeringen kunnen verhogen met 15 % en hun vakantiegeld verhogen met 500 euro.

4. plus: Wij zouden het tekort aan opvangplaatsen voor personen met een handicap in één jaar kunnen oplossen. Gedaan met wachtlijsten.

5. plus: Wij zouden de Vlaamse Zorgverzekering gratis kunnen geven of de uitkeringen met de helft verhogen.


Er zijn nog veel andere mogelijkheden.
De uitkeringen zouden kunnen rekening houden met andere criteria zoals het totaal inkomen, het inkomen onder de armoedegrens, het invaliditeitspercentage, e.a. Een deel van de bedragen zou aan andere doelgroepen kunnen besteed worden. Of, in plaats van een gratis hospitalisatieverzekering zouden we het remgeld bij dokters, apothekers, kinesitherapeuten, verpleegdagprijzen, enz. kunnen afschaffen.

Het is echter niet aan ons, maar aan de politici, om een bestemming te geven aan het extra geld dat beschikbaar komt.

Of vinden de Vlamingen dit niet belangrijk? Liggen ze er niet van wakker? Zijn dit geen echte problemen? Zijn dit maar symbolen? Wie heeft het hen al gevraagd?

De transfers bestaan al meer dan 30 jaar en zullen ook in de komende tientallen jaren blijven bestaan. Wij ijveren al jaren voor een splitsing van de Sociale Zekerheid. Wij doen dit op basis van ernstige argumenten, voorwaarden voor goed bestuur en onafhankelijk van iedere politieke partij.
En vooral omdat wij bekommerd zijn om de sociale en materiële belangen van alle Vlamingen.

01:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

de tjeven geven liever een unitaire kieskring ( inschrijvingsrecht) in ruil voor de 'splitsing van bhv. iets wat neerkomt op BHV x 100 !
en dan willen ze ons wijsmaken dat ze schitterende onderhandelaars zijn! denkt leterme nu echt dat de vlamingen zot zijn ?? het wordt hoogtijd dat we belgié splitsen ipv te blijven koehandelen.

Gepost door: jos | 18-06-08

Het is bekend dat VB'rs niet kunnen rekenen maar de fabel van 'splits België en alle Vlamingen weer rijk', klinkt goed vanuit de oppositie die niet eens weet hoe ze een begroting moeten berekenen. Bovendien gaat hun financiëel gegok er nog steeds vanuit dat het grondgebied van VL Brussel inclusief de faciliteitengemeenten omvat en dan klopt het rekensommetje al helemaal niet meer, maar daar maalt het VB niet om.

Los van het opgeven van de solidariteit met de armere bevolking, die zich tijdelijk op franstalig grondgebied bevinden.

Een ander typisch voorbeeld van gratuite statements en gratisbeloften is bv. dit: "Wij zouden 50 nieuwe rusthuizen met 100 bedden kunnen financieren. In één klap gedaan met de wachtlijsten." Dikke onzin natuurlijk, we hebben een tekort van nu al 38.000 bedden waarvan er 17.000 in opbouw zijn, opbouw die wel serieus vertraagd word door chronisch gebrek aan middelen. Dat tekort aan bedden zal de komende decennia alleen maar oplopen.

Voor de rest ben ik het (bijna) eens met punt 5: Gratis gezondheidszorg voor iedereen en ALLE Belgen, ik voeg er meteen aan toe: ongeacht origine, religie, enz. Ik hou nu eenmaal niet van selectief gemorrel.

Gepost door: Hugo | 18-06-08

Hugo, een begroting uitrekenen... ben jij echt nog zo van de oude stempel ? Denk je dat iedereen dom is behalve een paar baronnen ? Man toch, veel realiteitszin heb jij blijkbaar ook niet.
Als er echt gene ene is die het kan berekenen, zal ik rap een spreadsheetje maken. Zelfs je vriendin Freya (waar je zo hoog mee opliep) zou het kunnen.

Gepost door: Ovi | 18-06-08

Maak maar een spreadsheetje slummerikske, kunnen we nog wat verder aflachen. Bekijk ondertussen ook (vooral naar het einde toe) nog deze bijzondere mathemaische uiteenzetting door Vanhecke en Annemans, gegarandeerd lachen geblazen: 'Vlaams Belang en wiskunde':

Gepost door: Hugo | 18-06-08

Hugo, dat is een dooddoener van jewelste! Wij kunnen het niet.

Ik denk wel, gezien mijn beroep, dat ik over een begroting een woordje kan meepraten. We hadden trouwens maandagavond een commissie over de begroting in Borgerhout en je mag twee keer raden wie er van alle aanwezigen vragen stelde.

Meestal hebben alle gemeenten met een links bestuur tekorten op hun begroting en zitten ze flink in het rood. In Borgerhout niet. Ere wie ere toekomt, en ook al is Marivoet een socialist, onze begroting klopt. Misschien worden niet alle subsidies gebruikt voor de juiste projecten, maar we zitten in ieder geval niet in het rood.

Enne...heb jij ergens zien staan dat de gratis gezondsheidszorg niet voor alle Vlamingen zou zijn?
Voor de anderen is het nu ook al gratis, want dat wordt via het OCMW betaald, dus wat is jouw probleem?

En dat 'chronisch gebrek aan middelen', Hugo...wel, daar gaat het nu net om want dat tekort aan bedden zal de komende decennia inderdaad alleen maar oplopen. Hoog tijd dus om Vlaams geld in Vlaanderen te houden.


Gepost door: Janice | 18-06-08

Dat filmpje heb je hier wel al honderd keer geplaatst. Dat was inderdaad een flop en niet goed voorbereid, maar toch minder erg dan een minister van Financiën die de vierkantswortel van 25 niet kent.

Gepost door: Janice | 18-06-08

Inderdaad Hugo, lachen is het enigste dat je goed kent. Voor de rest heb je in je leven nog niets bewezen. Zelfs je kat heeft al meer voor de mensheid gedaan ;) Aleja, ik ga er nog altijd vanuit dat zelfs jij recht hebt om te leven.

Gepost door: Ovi | 18-06-08

Wanneer de federale regering zegt dat 'de begroting in evenwicht is', wil dat zeggen dat Vlaanderen heeft betaald wat ze in Wallonië tekort komen.

Gepost door: Janice | 19-06-08

@Hugo Hugo
U schrijft: "Los van het opgeven van de solidariteit met de armere bevolking, die zich tijdelijk op franstalig grondgebied bevinden".

“TIJDELIJK” is intussen wel al 178 jaren geworden, dat is toch wel zéér lang, of niet soms?
Als de, volgens u, arme bevolking het dan zo slecht heeft, waarom beginnen ze dan niet eens te werken in plaats van alles kapot te staken?

Waarom spuugt die arme bevolking de donors van hun welvaart dan steeds in het gezicht?
Zijn de franskiljons en walen dan zo dom dat ze het nog steeds niet zien, “het parasitisme loopt op zijn laatste benen”, de Vlamingen gaan nu eens eerst zorgen voor de Vlaamse welvaart en veiligheid.

Vlaanderen zal altijd solidair zijn maar wel enkel met mensen in nood, niet met corrupte smeerlappen, met politieke criminelen, daarom moet Vlaanderen opvolgen waar elke euro aan besteed wordt, sommigen noemen dat transparantie!!!
Om die corruptie, het wanbeleid, het sjoemelen met Vlaams geld aan banden te leggen in Brussel én Wallonië moeten Vlaamse controleurs de handel en wandel op de voet volgen IN Wallonië, ook u weet dat, er is niet één waalse politieker te vertrouwen, geef hem geld in de handen en hupsaké, het is verdwenen.

Als je een lid van die 'arme' club zou zijn dan is bij deze je 'het advies' gegeven om uit die armoede te komen, wees ervan overtuigd, het helpt én het lukt, maar eerst moet er een wil zijn, helaas, daar spant het schoentje.

Neem een voorbeeld aan die van Laken, die werken zich kapot, kunnen niet op vakantie gaan door het drukke werk, als ze dan de pensioenleeftijd bereiken moeten ze het doen met amper 33.000 euro PER WEEK, is dat niet erg, en dat voor Walen!!! Schande dat de Vlamingen die hardwerkende mensen dat niet gunt, erg hé !!!! daarom ook dat wij voorstander zijn dat die mensen naar Wallonië verhuizen, dan kunnen ze wat rusten, dan moeten ze niet zo hard werken!

Uw reacties laten overduidelijk merken aan welke kant van het land je hart ligt, helaas, de kant van het parasitisme, daarom mijn advies, doe de ogen open, kijk waar gewerkt wordt, waar geld verdiend wordt, neem daar een voorbeeld aan, maar trap niet naar Vlamingen want ze zijn:
a- te braaf
b- te solidair
c- te tolerant
daar is nu een einde aan gekomen omdat het niet meer te harden is, teveel vernederingen moeten slikken komende van franskiljons én walen, teveel geweld moeten aanvaarden door de import van vreemdelingen, veroorzaakt door de franskiljons én de walen, teveel verloedering én verzieking moeten verwerken door het wanbeleid, geprezen door het franskiljons, veracht door de Vlamingen.

Gepost door: Jean | 19-06-08

"Het is trouwens geen 'Belgisch' maar een Westers verschijnsel..."

Inderdaad Janice, en dan haalt het splitsen van de sociale zekerheid van België helemaal niks uit. Het kan hooguit een symbolische waarde hebben, voor hen die er in 'geloven' want rationeel denkende mensen lachen dat allemaal weg.

Gepost door: Hugo | 19-06-08

15 juli: de dag van de Onafhankelijke Vlaamse Republiek! Hoe men het keert of draait, als dit ONland niet gesplitst wordt dan gaat héél dat ONland de vernieling in.
Reeds 178 jaren is het een decadent profitariaat gepleegd door franskiljons, coburgers én walen, als de Vlamingen daar niet definitief een punt achter plaatsen zal er hier nog véél ellende ontstaan.
Dit Onland kàn terug herleid worden tot een land, op één voorwaarde:
“Alles herleiden tot zijn werkelijke proporties” w.w.z. 30% Walen, 8% Brusselaars en 62% Vlamingen, ALLE verdeelsleutels zo instellen dat ALLES volgens deze percentages verdeeld wordt.
Als dan dat gerealiseerd is wordt dat land een REPUBLIEK, zodat ook dat profitariaat opgelost is.
Zijn de franskiljons, coburgers en walen het daar niet mee eens, sorry, het bijl erin en kappen, definitief die navelstreng, waar nu miljarden doorstromen richting bovenvermelde, doorsnijden.
Net zoals een geboorte, eenmaal het kind op de wereld wordt ook de navelstreng doorgeknipt, doet men dat niet dan gaan moeder én kind dood, iets wat nu voor de deur staat in dit Onland.

Gepost door: Jean | 20-06-08

DV, weet je wat ik ga doen? Alles wat niet met het artikel te maken heeft gewoon wissen. En daarbij dan nog alles wat jij hier, als gekende 'hartvreter' uitspuwt. Ik heb je al meermaals gezegd dat we je hier kunnen missen als kiespijn, maar ook dat schijn je blijbaar niet te snappen.

Gepost door: Janice | 20-06-08

De commentaren zijn gesloten.