19-06-08

Jongeren onder de 12 jaar moeten n hun bed liggen na middernacht

GvA - De politiezone Turnhout heeft een verbod uitgevaardigd voor jongeren onder de 12 jaar om 's nachts alleen over straat te lopen zonder volwassen begeleiders. Nooit eerder voerde een Vlaamse stad of gemeente een uitgaansverbod voor minderjarigen door.

De stad lacht er bovendien niet mee. Wie de nieuwe regel met de voeten treedt en als minderjarige onder de 12 toch 's nachts de straat optrekt kan zijn/haar ouders opzadelen met een administratieve boete van 50 tot 250 euro.

Het verbod komt er nadat heel wat 'hangjongeren' vorige zomer overlast veroorzaakten in Turnhout.

(red.)Of het veel zal veranderen valt nog af te wachten, want vaak zijn deze kinderen in begeleiding van 18-jarigen die hen ‘opleren’ en ‘klusjes’ laten uitvoeren omdat minderjarigen toch niet gestraft worden. Maar het is alvast een goed initiatief en dat vond ook 92,11 % van de bevolking die deelnam aan de poll op de website van GvA. Het is in ieder geval het proberen waard.

Volgens burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V) heeft het gemeentebestuur overleg gepleegd met jongeren en heeft dat ook resultaat opgeleverd. "Maar er zit ook een groep van jonge kinderen bij waar we geen vat op hebben en die niet mee willen gaan in de gemaakte afspraken", zei Hendrickx op Radio 1.

Hendrickx vermoedt dat deze kinderen geen zakgeld bij hebben en dan maar op dievenpad trekken. Op 30 juni zal de gemeenteraad de nieuwe regel hoogstwaarschijnlijk goedkeuren.


13:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

"Jongeren onder de 12 jaar moeten in hun bed liggen na middernacht" Nu ook nog de 65-plussers en dan valt deze VB-blog helemaal stil. :)

Gepost door: Hugo | 19-06-08

De Jeugdraad denkt er anders over! Kinderen mogen dag en nacht op straat lopen!
Dat is tenminste vrijheid!
En niet alleen op straat lopen! Er zijn altijd wel "activiteiten" waarmee ze zich kunnen bezig houden.
De Jeugdraad heeft daar zijn idee over: de ouders gaan er op passen!
De hele dag kijken zij (de lezer weet best over welke categorien het gaat) niet naar hun kinderen , maar vanaf middenacht letten ze er wel op (als ze thuid zijn!)

En Hugo heeft nog een idee: 65 plussers moeten in hun bed liggen na middenacht!
Wat een schitterend idee! Gaan werken moeten ze ook al (dat decreteren zijn vriendjes van spa, spirit en vld): verzet is me wat fraais!
Verzet was op zijn best tijdens de oorlog: moorden, verraden dat het een lieve lust was.
Jammer genoeg kwam er aan die oorlog een eind...
(Weeral dank zij die smerige Aùmerikaan hé Hugo! Waarom was die landing in Normandië nodig?Ze moeien zich ook overal mee!

Gepost door: Erwin | 19-06-08

In Zele is het net hetzelfde. Ongeveer 30 jonge gasten (allochtonen) maken dagelijks de buurt onveilig, crossen met hun auto's over het plein en houden een race op straat. Trekken pas geplante bloemen uit en gooien vanalles tegen de kerkdeur, bedreigen mensen en spuwen er naar. Ze gooien terrasstoelen kapot of stelen ze. Ze pikken vanalles dat niet vastzit en lachen de politie die niets doet gewoon uit. En de ouders die erop aangesproken werden door de burgemeester zeggen dat ze er niets aan te vertellen hebben. Nu is het gemeentebestuur het kotsbeu en gaan ze iets ondernemen, dat wordt hoogtijd want we worden het allemaal kotsbeu.

Gepost door: Bert | 20-06-08

Toch wel even opletten... Het gemeentebestuur van Zele staat onder leiding van een VLDer.
Die partij verdedigt natuurlijk die "jonge gasten" en kan er dus nu ook niets meer aan doen.
De Zeelse bevolking moet dus maar de "zegeningen" van deze "verrijking" aanvaarden.
Hebben jullie die jongeren daar al voor bedankt?

Vroeg of laat komen de bookhamers op jullie hoofden terecht...

De verstandige lezer begrijpt dit wel.

Lang geleden leefde er in Zele een kluizenaar. Hij leefde onder de grond en was zeer wijs.
Veel zei hij niet, maar wat hij zei had een diepe grond.
"SAKKERMANNEKE, WAT HANGT ER NOG BOVEN ONS HOOFD?"

Denk daar maar eens over na!

Gepost door: Erwin | 20-06-08

De commentaren zijn gesloten.