19-06-08

Opschudding over weerbericht in boerka

De regionale televisiezender Télé Bruxelles heeft voor opschudding gezorgd door het weerbericht door een vrouw in boerka te laten presenteren. Directeur-generaal Marc De Haan heeft een intern onderzoek gelast.
LEES HIER VERDER

16:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Gisteren reed ik door een keurige tuinwijk.Ik zag een kast van een huis,hogere prijsklasse,gloednieuwe open bebouwing op zeker 20 are vruchtbare grond.Uit één van de ramen van deze luxueuze ressidentie hing een grote Turkse vlag te wapperen over de siergevel.Naast het huis stond op de kasseien inrit een zware zwarte Mercedes te blinken met twee Turkse vlaggen aan een vlaggenstok gemonteerd aan de ramen.Het EK chauvenisme dus.Weet je welke slechte gedachte er toen door mijn hoofd schoot???Wel;zouden die Turkse bewoners ook zo een paleisje hebben kunnen neerzetten indien ze nooit als gastarbeiders naar België geëmigreerd waren?Ik denk het niet.Dan woonden ze ergens in een slaperig semi-middeleeuws keuteldorpje op 50 km van Izmir waar ze nog maar net electriciteit hebben ontdekt.Dan verbleven ze met drie families in een tochtig krot,dat al zou inéénstorten alleen bij de gedachte om er een satelietschotel op het dak neer te zetten.Zo een boerenkraakpandje waar het stromend water uit een roestige pomp komt,waar ze hun komkommers kweken in een klein zanderig tuintje die ze drie maal daags bemesten met hun eigen stront .Waar ze regenwater opvangen om een bad te kunnen nemen eens per jaar,in de winter zich verwarmen aan een houtkacheltje dat ze aansteken met binnengesmokkelde euro-palletten en ze hun dagen doorbrengen op een oud vlooientapijt op de beschimmelde vloer,mijmerend hoe het leven zou zijn in het rijke westen.Geen Mercedes,niet eens een inrit.Wel een oude geit en een muilezel,een erfenis van wijlen oom Ali,die stierf aan aambeien.Als Turkije wint kruipen ze op hun ezel,die balkend rondjes draait rond het uitgedroogde dorpsfonteintje.En hun vlag hebben ze zelf uitgenipt uit een oud rood fluwelen gordijn,de halve maan en ster hebben ze er opgetekend met wit schoolkrijt die de jongste jatte van zijn schoolmeester tijdens een les over Ataturk.Ze maken het niet te bont want de tandeloze dorpsoudste kijkt streng toe en kan zulke uitwassen maar matig appreciëren en bovendien moeten ze allemaal morgen op tijd uit bed want er is 's morgensvroeg hun jaarlijkse dorps-uienmarkt.Dan strompelen ze na een half uurtje uitzinnigheid met hun uitgeputte ezel terug naar huis en hangen ze hun zelfgemaakte vlag terug aan de muur naast de vergeelde foto van Kemal Ataturk en blijven ze verder mijmeren op hun beschimmeld vlooientapijtje hoe mooi het zou zijn om in Westeuropa te leven en daar met een echte Turkse vlag te kunnen zwaaien!

Gepost door: Thibo | 19-06-08

Tja, de geschiedenis heeft geleerd dat we hen toch naar België gehaald hebben, hen hebben uitgebuit en dus verdienen ze nu die rijkdom en dat geluk.

Gepost door: Gerda | 19-06-08

Thibo, misschien waren het geen Turken, maar een soort Vlaams Progressieven (ala Hugo) die op kap van de vlaamse bevolking meeheulen met het vreemdelingenlegioen en zo stemmetjes voor hun partij trekken. Naast een kopvod op hun kop, kunnen ze ook hun "medeleven" laten blijken door bv wat turkse vlaggenaan hun perceeltje vruchtbare grond met kast erop te laten wapperen.

Gepost door: Ovi | 19-06-08

"we" ? Gerda spreek voor uzelf, ik heb niemand naar hier gehaald. Het is niet omdat jouw familie daar fortuinen heeft mee gewonnen, dat er in mijn familie ook zulke misdadigers rondliepen.

Gepost door: Ovi | 19-06-08

Wel Gerda, jij geloofde toch niet in verhaaltjes?? Kan je hier ook een bron weergeven? En kom hier nu niet verwijzen naar een linkse bron, hé! Want hun krediet op geloofwardigheid hebben ze al lang verpeeld.

De rijke Franstalige bourgeoisie heeft hen naar hier gehaald omdat de 'sale flamand' te duur werd. Voor de rest was het een ruilhandel, mensen voor grondstoffen.

Gepost door: Janice | 20-06-08

Dat er mensen komen, tot daar toe, maar dat ze hun cultuur en geloof thuis laten en zich aanpassen.

Gepost door: Bert | 20-06-08

Beste Gerda, geschiedenis ??? Beste Gerda,

Ik weet niet of u ooit geschiedenis gegregen heeft, maar ik vermoed van niet. Als u zo graag deze verhaaltjes wil geloven ga ik ze echt niet proberen tegen te spreken.

Maar het zou u sieren moest u misschien de waarheid trachten te achterhalen....

We hebben hen zeker niet behandeld zoals we dat moesten maar denkt u dat de belgen toen veel beter af waren.

Bovendien waren velen reeds mijnwerkers uit Turkije die werkloos waren en hier terug geld konden verdienen.

Het probleem stelde zich bij hun verwachte terugkeer. Waarom terugkeren naar nog meer miserie en werkloosheid in eigen land.

Of dacht u misschien dat we ze hier hadden vastgeketend en dat ze daarom niet terug gingen naar hun thuisland....

Gepost door: Den Amerikaan | 20-06-08

En Gerda Bovendien vergeet u dat zelfs na de migratie stop nog duidezenden (nog steeds) migranten naar hier komen via gezinshereniging en huwelijken.

Turken die hier nog nooit gewerkt hebben en/of de taal spreken...

Gepost door: Den Amerikaan | 20-06-08

een link voor Janice omtrent kruistochten http://www.katholieknieuwsblad.nl/show.php?art=kn2357f


Islamitische radicalen leugens weerlegd !

Gepost door: Blanke Krijger ( Borgerhout) | 20-06-08

Ik heb Robert Spencer al persoonlijk ontmoet en heb zijn boek. Morgen ga ik luisteren naar Bath Ye'Or.

Gepost door: Janice | 20-06-08

Soit, geschiedenis heb ik niet gehad. Jeetje, ik ben waarschijnlijk niet eens naar school geweest. Hoe gaat dat tegenwoordig.

Anyway, Télé Bruxelles heeft de samenwerking met het productiehuis stopgezet. (en jawel, ik heb een bron ;)).

Gepost door: Gerda | 20-06-08

et alors ?
(en ik vraag niet of je al haar hebt hé Gerda...:s)

Gepost door: Ovi | 20-06-08

En welke bron heeft die journalist bij HLN, Gerda?
Dezelfde bron als ik. Hij weet het rechtstreeks van de betrokkenen.


Wij vroegen echter naar je bron toen je het had over 'wij hebben ze naar hier gehaald omdat we het vuile werk niet meer wilden opknappen'.

Gepost door: Janice | 21-06-08

Wat een vijandigheid. Ik wou gewoon zeggen dat een bronvermelding de geloofwaardigheid van je artikels een bonus geeft. Dat wil niet zeggen dat ik u ervan beschuldig te desinformeren. Maar je zou er wel aan kunnen twijfelen. Als je dan met sterke argumenten en bronnen aan komt gelopen, is het haast onmogelijk om uw artikels in twijfel te trekken.

Ik had het trouwens ook niet enkel op dat verhaal van die Zuid-Amerikaanse migranten, maar gewoon in het algemeen. Je plaatst vaak bronnen op je blog, maar mijns inziens gebeurt dat nog te weinig.

En je hebt gelijk, de journalist heeft het van Télé Bruxelles zelf. Maar indien ik zijn verhaal in twijfel zou trekken, kan ik zelf gaan uitpluizen of het wel waar is. Bijvoorbeeld door naar de zender te bellen.

Bij uw verhaal over die migranten kan ik dat niet. Er is niemand anders die dat verhaal kan bevestigen, noch kan ik contact opnemen met die mensen in kwestie (wat niet wil zeggen dat ik u nu vraag hun adres te geven).

Gepost door: Gerda | 21-06-08

Wat die gastarbeiders betreft. 'Wij' hebben hen naar hier gehaald. Zowel Vlaamse als Waalse industriebazen hebben hen naar hier gehaald, als goedkope werkkrachte. Ze zijn hier gebleven. Ik vind dan niet dat wij hen moeten veroordelen voor de fouten die onze voorouders hebben begaan. Maar dit is een mening en die kun je niet 'bewijzen' met bronnen.

Gepost door: Gerda | 21-06-08

"wij" en wij , je slaagt erin om telkens de begrippen door elkaar te halen, afhankelijk of het je goed uitkomt of niet. Net zoals je anderen beschuldigt om met bronnen te goochelen.
Ik, niemand in mijn familie, zelfs niet in mijn verre kennissenkring heeft ook maar 1 gastarbeider naar hier gehaald. Als je dus wil veralgemenen omdat jij of jouw familie of je naasten dat wel gedaan hebben, doe dat dan voor uzelf, maar niet voor een ander. Laat de bedrijven of andere instellingen betalen voor de "misverstanden" uit het verleden, maar laat de gewone werkende mens eens met rust en probeer die zeker geen schuldgevoel aan te praten. Als jij je schuldig voelt, is dat je volste recht, maar DOE ER DAN IETS AAN en help die mensen terug te gaan !

Gepost door: Ovi | 21-06-08

Die gastarbeiders van toen zijn nu al allemaal dood. Dus hen terugbrengen naar hun land van herkomst, zal moeilijk gaan.

Ik noch familie of naasten van mij hebben gastarbeiders naar hier gehaald. Maar ik vind dat wij als maatschappij daar de verantwoordelijkheid voor dragen.

Gepost door: Gerda | 21-06-08

Alé Gerda, ik wist niet dat je die gastarbeiders allemaal zo goed kende, ze zijn al dood, die mannen die in de jaren 60 naar hier gehaald zijn !

Jaja, als je je verantwoordelijk voelt, voel je dan ook verantwoordelijk om die gasten en hun generatie terug te sturen als ze zich hier toch zo verongelijkt voelen. Of neem ze in huis, verzorg ze, geef ze te eten, ga er mee dansen of wat dan ook, maar DOE IETS, ipv andere mensen die er niets mee te maken hebben een schuldgevoel te geven. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen ?

Gepost door: Ovi | 21-06-08

leuke foto Aangezien ik een echte nul op de pc ben, kan ik de foto hier zelf niet linken, kan jij dit misschien Janice, maar er staat een zeer leuke foto op hetvrijevolk.com, scrollen naar "internationaal arrestatiebevel overtreft mijn stoutste dromen"

Echt een leuke foto nietwaar, misschien kan Hugo of één van de andere linkewinkies mij eens uitleggen waarom de (door europa betaalde) politietroepen uit Palestina allemaal hun rechterhand zo raar omhoog steken, zou de zon misschien zo hard schijnen? Of is het misschien dat de vijand ginder over de heuvel zit? Of zou het misschien toch kunnen dat socialistische steun voor de palestijnse zaak zou kunnen leiden naar een nationaal-socialistisch bewustzijn. Wie waren ook weer de vergeten hulptroepen van hitler in het midden-oosten? Ach neen dit zijn verzuurde aanhangers van het Vlaams Blok!

Gepost door: waar hebben we dat nog gezien? | 21-06-08

Heb dat ook al op... fotookes gezien die raar omhooggestoken rechterarmen van die moderne Rudolf Valentino's ....misschien werk aan de winkel voor onze "Hugo" met zijn verzet...want die blijft steken met zijn "242 terechtgestelde collaborateurs...wie waren zij......

Gepost door: Rene | 21-06-08

EEN DIEP VERLANGEN... Ons verzet (neen, niet het mijne!!!!!!!!!!!!!!!!!) verlangt toch zo naar die HEERLIJKE tijd van verraden en likwideren!
Neen, geen doodvonnissen. Liever zo maar op straat likwideren!
Dat zou nu toch ook moeten kunnen!
Al wie geen Turkse vlag aan zijn huis heeft hangen, al wie geen hallal vreet, al wie geen extra onterechte - uitkering ontvangt: weg ermee!
De Vlaamse Progressieven wijzen de weg!
Wat jammer dat Geertje Lambert nu een beetje minder gewicht in de schaal legt!

En dan nog: een weerbericht in boerka is dat zo erg?
Mogen we al eens niet naar de toekomst kijken!
(Ook al is die niet zo zonnig!)

Terloops nog even vermelden dat terwijl ons verzet hier de grove borstel hanteerde, hun vriendjes in de Sovjet Unie honderdduizenden mensen "bewaarden" in hun goelags en dito opvang!

Geschiedenis leert ons wat we nooit mogen vergeten!

Gepost door: Erwin | 22-06-08

EINDELIJK EEN OPLOSSING VOOR AL WAT HIER MISLOOPT! MUGABE brengt ons de oplossing!

Iedereen die "fout" stemt wordt vermoord!
Kan "het Centrum" dit organiseren?
En de "foute partij" kan zich misschien terugtrekken uit de verkiezingen OM HET LEVEN VAN HAAR AANHANGERS TE SPAREN!

We mogen Afrika dankbaar zijn, Zimbabwe en MUGABE in het bijzonder!
Onze minister van buitenlandse zaken zal dit zeker goedkeuren: MESTKEVERS DOOD!
Dit is tenminste gedurfd!

INDERDAAD! De JEUGD heeft het laatste woord, en ook al is hij ruim de 80 voorbij, MUGABE is nog steeds een stukje jeugd van eerste categorie!

Wat denken jullie hiervan?

(DENKEN is nog steeds vrij, daar kan je nog niet - nog niet - voor gestrraft worden!
Zolang je maar niets zegt!)

Gepost door: Erwin | 22-06-08

Is nu al oud,wanneer madam nieuw racistbericht maken ? vannacht,overdag ze slapen,luie madam

Gepost door: Abdul | 22-06-08

NU WEET GE HET! Luie madam,

Abdul die nog nooit gewerkt heeft, stelt vast dat u een luie madam bent.
Indien u nog meer verwijten verlangt van dit heerschap, vraag maar!
DAN DOET HIJ TENMINSTE TOCH IETS!

Gepost door: Erwin | 22-06-08

Hoe meer... die "croissantjes" zich laten horen,hoe meer ze zich belachelijk maken,, beste Erwin.
Goeie nacht,, en tot morgen.
Dezelfde wens stuur ik ook aan die "luie madam",,
Ha,ha,ha, waar halen ze het toch al vandaan? hahahaaa.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 23-06-08

Ik lees in dat artikel van dekrant: "Er is een intern onderzoek gelast, maar De Haan benadrukt dat het programma door een [u]externe producent[/u] wordt gemaakt."

Doet me denken aan die [u]Uitzendingen door Derden[/u] jaren terug, toen het VB nog haar eigen producties maakte en uitzond via de BRT. Benieuwd wat en hoe ze het nu zouden brengen? :)))

Gepost door: Hugo | 23-06-08

De collega's was ook zo een uitzending van en voor Derden. Hugo, mochten ze de reeks hermaken, je zou de beste remplacant zijn voor de Jomme Dockx functie te vervullen, maar dat wist je onderhand al ;)

Gepost door: Ovi | 23-06-08

Belgische TVee, een bende provocateurs. Die Brusselse zender is een 'provocateur' en.....provocateurs moet men zijn licentie afnemen.
Niet zeuren, niet onderhandelen, gewoon afnemen.
Iets wat al jaren geleden had moeten gebeuren met die anti_Vlaamse staatszender betaald met Vlaams belastingsgeld en volgepropt met 3000 brutale, onbekwame anti-Vlaamse nullen.

Gepost door: Jean | 23-06-08

Mocht er nu nog iemand twijfelen waarom die kopvodden uit onze maatschappij moeten gebannen worden: voor antwoord zie het filmpje.

Gepost door: Antichrist | 23-06-08

Over lui gesproken: Wanneer Abdul eindelijk eens Nederlands leren? Anders hij weer stellen op arbeidsmarkt hij gediscrimineerd en zij alle Vlamingen racist. Cham cham cham...

Gepost door: Antichrist | 23-06-08

Lui Madame terug! Abdulleke, na een toch wel erg druk weekend is de 'lui Madam' terug.
Eerlijk gezegd vind ik je nog de grappigste van allemaal hier op mijn blogje, jij mag zeker blijven!

Gepost door: Janice | 23-06-08

Domme Hugo Hugo

Soms maak jij je wel erg belachelijk, je laatste posting is wederom zo eentje.

Gepost door: Den Amerikaan | 24-06-08

Hugo, mag het of mag het niet Hugo, geef gewoon uw mening over hetgeen is gebeurd. Kan het of kan het niet ?

Gepost door: Den Amerikaan | 24-06-08

Niet voor niets noemt men Hugo ook wel Jomme Dockx, mijnheer Den Amerikaan !

Gepost door: Zonder Haat Mens | 24-06-08

@Den A: "Kan het of kan het niet?"

Ik ben het volledig eens met wat er over gezegd wordt in het artikel op de Knack. Gewoon een flauwe grappenmaker met slechte smaak. Meer dan wat in Knack staat zoek ik er ook niet achter, dit omdat ik niet zo geplaagd wordt door moslim-paranoia zoals de rest van de deelnemers aan deze blog.

Gepost door: Hugo | 24-06-08

een typisch jomme dockx antwoord !
Danku Hugo !

Gepost door: Zonder Haat Mens | 24-06-08

Iets waar je weinig vanaf weet, Hugo, kan je ook niet plagen.

Gepost door: Janice | 25-06-08

De commentaren zijn gesloten.