19-06-08

Wat voor mensen zijn dat toch??

Soms gebeuren er dingen waarvan je mond openvalt wanneer je het leest. Dat Vlaanderen nu niet bepaald een diervriendelijke regio is, had ik wel al eerder opgemerkt. Je hoeft alleen maar te paard of met je hond buiten te komen om het te merken…

Eerder deze week groef zelfs een snoodaard een diepe put, stak ijzeren pinnen in zijn gegraven boobytrap, dekte de valkuil daarna zorgvuldig toe en spande een draad over de weg om ruiters in de put te laten vallen met als doel hen te vermoorden.

Ongeveer 10 jaar geleden heb ik zelf meegemaakt dat er van de ene boom naar de andere prikkeldraad (in het schoon Vlaams ‘pinnekesdraad’) was gespannen in de bossen van Stekene. De draad werd gespannen ter hoogte van de keel van de ruiters die er zouden langskomen. Ik had het net op tijd gezien en kon mij nog bukken…

b12In Temse heeft een agent, die een vervallen verkeersboete kwam innen, de hond van de familie doodgeschoten. Toen de agent aanbelde werd hij binnengelaten door een vriendin van de vrouw des huizes die net boven was. In de woonkamer waren ook nog twee kinderen en Spike, de kleine Engelse bulldog. De hond liep naar de agent en vroeg aandacht door tegen de agent op te springen en in zijn broek te bijten, waarna de agent hem woest met een stoel begon te slaan, en in zijn strijd met de kleine hond een terrarium aan diggelen sloeg. Toen de kinderen de hond wilden wegtrekken, riep de agent ‘Pas op, ik ga schieten’.

Door het glasgerinkel van het terrarium was de moeder van de twee kindjes naar beneden gelopen en kon ze nog net zien hoe de agent de hond neerschoot op anderhalve meter afstand van haar kinderen. De jongste van de twee kinderen plaste in zijn broek van schrik en de oudste vroeg hem waarom hij zijn hond had neergeschoten.

De hond bloedde hevig en kroop nog onder het bureau, ze hebben hem dan in de tuin gelegd waar hij stierf. Niet alleen stortte hun wereld in toen hun lievelingsdier koudweg voor hun ogen werd afgemaakt, maar bovendien heeft de familie ook nog heel wat schade aan de woning. De kogel boorde zich door het parket, het tapijt hangt vol bloed, het terrarium ligt aan diggelen, de hond is dood en de kinderen hebben er een trauma aan overgehouden.

De familie Van Hemelryck heeft een klacht ingediend bij het comité P, maar de agent beweert dat hij door de hond werd aangevallen en dat hij enkel dank zij zijn combatshoes geen snijwonden heeft opgelopen. Hij beweert wel kneuzingen te hebben. Hij wordt daarin gesteund door zijn korpschef.

Ik vraag mij af of een politieagent die een boete komt innen zomaar iemands huis mag binnengaan en een hond neerschieten. Zelfs al zou die hond agressief zijn geweest, dan had hij maar buiten moeten wachten en de mensen de tijd geven om de hond weg te zetten. Die hond was tenslotte thuis. Volgens de familie was de hond trouwens helemaal niet agressief, hij was sociaal en eerder lui maar wou enkel wat aandacht.

14:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Er zal daar wel meer gebeurd zijn dan wat de familie mededeelt. Geloof me vrij dat GEEN ENKELE agent zomaar de cowboy zal uithangen met zijn wagen. De kans is immers huizenhoog dat het hem zal aangewreven worden en dat hij zijn kepie aan de haak zal mogen hangen. Vooraleer een agent zijn wapen trekt moeten echt eerst wel alle andere alternatieven opgebruikt zijn. Denk je niet dat, mocht dit anders zijn, er niet véél meer schietincidenten zouden zijn van agenten in België. Tenslotte zijn er zo'n 40.000 en ze hebben allemaal een wapen.

Vraag gerust aan Uw collega Bart Debie, hij zal dat zeker kunnen beamen.

Ik zeg dit trouwens eveneens als dierenvriend. Ik heb zelf vele huisdieren, en heb soms meer compassie met dieren dan met mensen (omdat dieren zich vaak niet kunnen verdedigen en afhankelijk zijn van mensen) Maar vaak vergeten mensen dat ze voor hun huisdieren ook verantwoordelijk zijn. Als ze weten dat hun hond zou durven bijten naar (onbekende) bezoekers, dan moeten ze het verstand hebben hun hond weg te doen uit de kamer alvorens iemand binnen te laten. Als die hond bijt, dan heeft de bezoeker (in dit geval een agent) het recht zich te verdedigen. Of de hond zich op dat moment in zijn eigen huis bevindt is daaraan ondergeschikt.

Het is zeker jammer dat dit is moeten gebeuren, en zeker schrijnend dat het voor de ogen van kleine kinderen is moeten gebeuren. Maar dat alleen al doet mij absoluut geloven dat die agent zich echt bedreigd moet hebben gevoeld en dat die hond hem ook daadwerkelijk moet hebben gebeten. Anders kan een politieambtenaar zich dit gewoon niet veroorloven, dat weet elke agent. Iedere agent weet ook dat hij zich een boel miserie op de hals zal halen en zekerlijk maandenlang het voorwerp zal uitmaken van allerlei onderzoeken, tuchtraden en commissies. Het moment dat hij de trekker overhaalde is dat zeker door het hoofd van die agent gegaan. Toch moeten al die zaken niet hebben opgewogen tegenover het feit dat hij zich ernstig bedreigd voelde door deze hond. Dat zegt op zich genoeg.

Gepost door: D. | 22-06-08

laffaard Een paar jaar geleden werd in sint niklaas een oude vent vermoord door een agent
De oude man had het aangedurfd van een namaak pistool in zijn hand te houden, of hij er de flik mee bedreigd heeft zal altijd een raadsel blijven want hij kan het niet navertellen.
De "gerechtsdinaars" zullen mekaar zeker goed indekken.
Na de moord mocht het flikske al direkt terug naar de shietstand om zich verder te bekwamen.
( In het kader van het onderzoek en de tuchtstraf...)
In temse werd dus een hondje afgemaakt in het bijzijn van kleine kinderen.De revolverheld handelde uit wettige zelfverdediging...
Zoals Jeanice zegt, hij had evengoed op zijn passen kunnen terugkeren.
Tegenover weerlozen zijn ze superflik, als de tegenover een messentrekker komen te staan moeten ze zich strategisch terugtrekken, orders van bovenaf.

Gepost door: gilbert | 22-06-08

Geen compassie met dat soort dierenbeulen! Ik verwacht uiteraard dat je evenveel aandacht en medeleven gaat geven aan dat voorval in Parijs het voorbije weekeinde waar een Joodse jongen door een groep jongeren met ijzeren staven in elkaar werd geslagen en nog steeds in coma in het ziekenhuis ligt. Zijn misdaad? Hij droeg een keppeltje...

Gepost door: Hugo | 23-06-08

Ja, want deze situaties zijn natuurlijk 100% identiek en daarom makkelijk met elkaar te vergelijken... (omdat ik er niet zeker van ben dat je er toe in staat bent om het uit jezelf te zien zet ik het er voor de zekerheid maar bij: dit is sarcasme!)

Gepost door: D. | 23-06-08

Inderdaad 'D.', prima te vergelijken. Ik herhaal: "Wat voor mensen zijn dat toch??"

Gepost door: Hugo | 23-06-08

Bedankt dat je mij eraan herinnert, Hugo. Als is die situatie zoniet nog erger dan een schietgrage politieagent die een kleine (al dan niet bijtende hond) afknalt op anderhalve meter van kinderen. Het enige wat die joodse jongen had 'misdaan' was een keppeltje dragen op straat. Ongelooflijk dat zoiets kan gebeuren in een westers democratisch land. Maar in Brussel is het niet veel beter. Een vriend vertelde dat hij elke keer wanneer hij naar Brussel moet, zijn keppel in zijn zak steekt voor alle zekerheid.

En je mag net zoals het ook in Parijs het geval was, drie keer raden welke 'jongens' hen aanvallen of met stenen bekogelen.
Het gebeurt trouwens ook in Antwerpen. Vorig jaar heeft iemand die ik goed ken zelfs een klacht ingediend bij zowel de directeur van de school, waar vanuit de ramen met vanalles naar hem gegooid werd als hij daar passeerde, als bij de politie omdat er niets werd aan gedaan. Maar de politie greep evenmin in.
Een bepaald soort volk kan en mag zich gewoon alles ongestraft veroorloven!!

Gepost door: Janice | 23-06-08

ZE MOGEN ZICH ALLES VEROORLOVEN! INDERDAAD! En de reden is eenvoudig omdat ALLE politiekers (uitgezonderd die van die slechte partij)
die soort steunen en overladen met alle voordelen.
Bovendien SPUWEN zij niet alleen op de grond maar ook in de hand die hen die kansen aanreikt!
En in hun gezicht!
Dat is de werkelijkheid.

Wat denkt men bovendien van die zee Tukse vlaggen in onze straten?
Een fijne herinnering aan de genocide op de Armeniërs in 1915?
Moeten wij als Europeanen daar fier op zijn?
Ik las dat er slechts 2 landen zijn die de Armeense genocide ontkennen:
Turkije (om begrijpelijke redenen) en Isreaël (omdat zij beweren het ALLEENRECHT op genocide te hebben).

Indien iemand dit kan aanvullen: graag! En dank!

Gepost door: Erwin | 23-06-08

Ik vind dat de flikken zich beter kunnen bezighouden met het folteren van vreemdelingen,het opsluiten van cannabisrokers en het verbaliseren van smeerlappen die geen gordel dragen achter het stuur.

Gepost door: Tiberius,toekomstig VB voorzitter | 28-06-08

De commentaren zijn gesloten.