26-06-08

Azië verloor voetbalmatch tegen Europa

Ik ben niet bepaald een voetbalfan en kijk ook zelden of nooit naar een voetbalmatch, (of het moest 'verplicht' zijn, omdat mijn man het scherm in de slaapkamer te klein vindt). Ik ben evenmin een supporter van om het even welke ploeg en dus ook niet van Duitsland. Maar vandaag hebben ze toch wel de eer van Europa gered, vind ik.
Ik snap trouwens niet wat een Aziatisch land komt doen in een Europese voetbalwedstrijd. Het heet toch "Europacup", of niet soms?

Het Eurosongfestival is ook al zo idioot om allerlei landen die niets met Europa te maken hebben te laten meedoen. Noem het dan 'wereldsongfestival' ofzoiets, maar toch geen Eurosongfestival?!?

In Kreuzberg, waar de meeste van de bijna 140 duizend Turken in Berlijn wonen, vertrouwt men op een harmonieus verloop van de avond, schrijft de krant.

Ik ben er toch iets minder gerust in.
Getoeter zullen ze wel niet horen tot stuk in de nacht, maar of het rustig zal blijven ...We zullen wel zien hoe harmonieus de komende nacht zal verlopen en niet alleen in Kreuzberg, maar ook in onze steden zoals Antwerpen, en dan vooral Gent.
Zet voor alle zekerheid uw auto maar niet buiten in bepaalde buurten.

00:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ach, typisch dat u mijn vraag zó leest.
Voor alle duidelijkheid: Nee, ik ben niet anti-Israël.
Voor mijn part noem je een land Bobbejaanland, meetjesland of gewoon België of Israël.
Waar het wel om draait zijn de inwoners van een land. Iedere mens is in mijn ogen gelijkwaardig wat ook zijn/haar huidskleur of andere prettige en minder prettige kantjes zijn.
Waar het in Israël om draait is wederom religie en dat is jammer.
Heel wat minder bekend zijn immers de initiatieven van Israëlieten en Palestijnen om te bewijzen dat ze wél vredevol kunnen samenleven. Ook anderen maar het zijn vooral kunstenaars die interessante projecten opzetten. Ik ben niet naïef hoor, maar misschien kan kunst écht de wereld redden. Sport vind ik trouwens ook een mooie activiteit die politiek vér kan en moet overstijgen. Voetbal is (ondanks dat er soms veel geld mee gemoeid is) maar een spelleje hoor. Het ene land speelt tegen het andere. Net zoals kinderen van de ene klas, die van een andere klas proberen af te troeven, in bvb de vorm van een wedstrijd. Nadien mag en zal er wat gepocht worden maar algauw spelen die kinderen weer samen, daar horen leerkrachten op toe te zien, maar meestal vormt dat geen probleem. Echter als bvb 'Juf Janice' haar kindjes zou blijven stimuleren om de andere klassen te blijven aftroeven, dan kan dat eventueel resulteren in betere proefwerken maar ze zal ook lichte haat creëren bij haar überkindjes: Eigen klas eerst ! Waar moet dat eindigen ?

Europa eindigt daar waar de Islam begint ?
Zo heeft u weer mooi samengevat wie u eigenlijk bent.

Gepost door: soetkin | 27-06-08

meester soetkin denkt bij "eigen kindjes, die andere aftroeven " aan mugabe zeker als hij spreekt over "aftroeven"?

Gepost door: jos | 28-06-08

Neem eens een woordenboek ter hand jos.
Aftroeven betekent: overtreffen.
Is dus niet: afranselen.

En waarom die link naar Mugabe ?
Wat schuiven jullie toch graag (meestal niet ter zake doende) gedachten in de schoenen van mensen met een andere mening dan die van jullie.

Gepost door: soetkin | 28-06-08

Soetkin Over 'niet ter zake doende insinuaties’ zou ik, als ik jou was maar zwijgen, Soetkin. Want ‘aftroeven’ betekent in de gewone omgangstaal wel degelijk iemand ‘gewelddadig’ op ander gedachten brengen, en dat je mijn naam daaraan verbindt vind al helemaal beneden alle peil, maar soit… elk beestje spreekt zoals het gebekt is en sommigen zijn nu eenmaal niet slimmer.
Wat je daar verder schrijft is nogal simplistisch. Kunst kan de wereld redden is zoiets als ‘muziek verzacht de zeden, maar gemakshalve ontgaat het je misschien, dat heel wat landen mensen ombrengen wanneer ze naar muziek luisteren, omdat dit ‘des duivels’ is.
Dus nee, alle mensen zijn niet gelijk, ze zijn gelijkaardig, maar niet gelijk. Zelfs bij ons niet.
En verder, beste Soetkin, is niets nog een ‘spelletje’ van zodra er veel geld mee gemoeid is. Dat is op gebied van sport niet anders dan met vrouwenhandel en dierenmishandeling in de sport ( en dan denk ik aan bv. aan de windhonden in Spanje, de stierengevechten en jumping op zeer hoog niveau), om er maar een paar te noemen.
Je zegt niet naïef te zijn, maar ik denk niet dat je al veel van de wereld hebt gezien. En dus ook over weinig kunt meepraten dan wat je hier via de media hoort wat je mag horen en geloven.

Gepost door: Janice | 28-06-08

Gerda, die laatste zin is geen persoonlijke mening van mij maar historische feiten.
Dat men de ligging van de hoofdstad in aanmerking neemt om te bepalen of een land al dan niet in Europa ligt heb ik niet uitgevonden! Dat is hetzelfde als wanneer je zou wonen in een hoekhuis met twee deuren. Eén opzij van je huis en een voordeur aan de andere kant. Dan is het de voordeur die zal bepalen in welke straat je woont.
En nee, alle mensen zijn niet gelijk, maar wel gelijkaardig.

Gepost door: Janice | 28-06-08

Ach mevrouw, ik heb o.a. beroepshalve al zéér veel gereisd en met Israël heb ik zelfs een speciale band, want daar ging het hier toch over.

Nog maar 's bewezen dat u leest wat u wilt lezen. Ik gebruik nergens het begrip 'gelijk' maar wél 'gelijkWaardig' of is dat in 'de omgangstaal' ook niet gebruikelijk ?

Misschien hebben u en ik wel gelijkaardige gevoelens omtrent dieren meen ik te begrijpen. Graag stel ik u daar later nog vragen over.

Gepost door: soetkin | 28-06-08

Verspeel toch geen nutteloze energie aan een figuur zoals soetkin...

Gepost door: Ovi | 28-06-08

Het is niet omdat Soetkin dezelfde naam draagt als de moeder van Tijl Uilenspiegel, dat zij ook dezelfde rebellerende moed (of moet) heeft of dezelfde "Open mind".

Gepost door: Bob D, Frankrijk | 28-06-08

Soetkin ik voel mij beledigd met uw zinnetje " ieder mens is in mijn ogen gelijkwaardig" Ik zie bv een Dutroux , of noem maar op niet gelijkwaardig aan mijn persoon...heel die categorie van zogezegde mensen die alleen werden geschapen om anderen onnoemelijk veel leed te berokkenen zijn in mijn ogen geen mensen maar een lager diersoort en zeker mijn gelijken niet !!
Voor het overige is al uwe comentaar een beetje naar de brave naieve zielige kant een beetje onozel ook ,je bent zo groen als mie katoen !!

Gepost door: Rene | 29-06-08

Niet gelijkwaardig Iedere cultuur en mens is niet gelijkwaardig, in de zin dat iedereen WEL gelijkwaardig wordt geboren, maar niet gelijkwaardig blijft door onder andere opvoeding en cultuur.

Gepost door: Den Amerikaan | 30-06-08

inderdaad als pasgeborenen zijn we als mens allemaal evenwaardig

Gepost door: Rene | 30-06-08

Soetkin, nogmaals. Gelijk of gelijkwaardig, 't maakt niets uit, want dé mensen zijn dat NIET!

Indien ik gelijkwaardig was aan de koning woonde ik nu in een paleis en mocht jij voor mij betalen...

Dus mensen zijn enkel gelijkaardig omdat ze er min of meer hetzelfde uitzien en tot het 'mensdom' horen.

Gepost door: Janice | 30-06-08

ToeterTurken! Ik schreef er iets over,zie url...

Gepost door: Tiberius | 01-07-08

Tiberius Schreef je die tekst soms nog ergens anders? Want ik heb die al ergens gelezen. Ik weet alleen niet meer waar.

Gepost door: Janice | 01-07-08

Nee dan werd het gejat door iemand...Mij teksten zijn blijkbaar erg populair in het VB milieu...

Gepost door: Tiberius | 03-07-08

@Den A.: "Iedere cultuur en mens is niet gelijkwaardig"

Dus, jij bent ook van mening dat de Vlaamse Cultuur minderwaardig is aan bv. die van de Aboriginals in Australië? Ik ben het in deze volkomen met je eens (da's ook voor't eerst) :)

Gepost door: Hugo | 03-07-08

Als jij ook liever elke dag zat rondloopt? Dan begrijp ik dat je de cultuur van de Aboriginals boven de Vlaamse verkiest.

Gepost door: Janice | 03-07-08

De commentaren zijn gesloten.