30-06-08

Afrikaanse Unie maakt zich eindelijk ongerust over Zimbabwe

Mugabe werd na de verkiezingen terug als president aangesteld omdat de oppositie zich terugtrok en hij als enige kandidaat overbleef. Mensen die gingen stemmen moesten nadien de rode inkt aan hun vingeren laten zien als bewijs dat ze gestemd hadden. Wie geen rode inkt kon laten zien werd geslagen, opgesloten of erger nog, vermoord.

Morgan Tsvangirai, de oppositieleider was gevlucht naar de Nederlandse ambassade nadat er honderden van zijn aanhangers waren vermoord. Om het geweld te stoppen, en uit zelfbehoud, bleef er voor hem geen andere mogelijkheid over dan ermee te stoppen.

De leiders van de Afrikaanse Unie (AU), een samenwerkingsverband van Afrikaanse staten, buigen zich vandaag en morgen in Egypte over wat men noemt ‘de politieke crisis’ in het lidstaat Zimbabwe.

De oppositieleider Morgan Tsvangirai, riep de leiders van de Afrikaanse Unie op om Robert Mugabe niet welkom te heten op de top die zal plaatsvinden in Sharm el-Sheikh. Mugabe zelf wil alle critici in Egypte de mond snoeren door hen te confronteren met zijn ‘democratische overwinning’ in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen vorige vrijdag. Wat niet moeilijk is wanneer je geen mededingers naar het presidentschap hebt.

De oppositiepartij MDC wil eveneens dat de dubieuze bemiddeling in deze crisis door president Thabo Mbeki van Zuid-Afrika, zou worden vervangen door een gezant van de AU. Raila Oding, de president van Kenia, noemt het verkiezingsdrama in Zimbabwe een ‘schande’ voor Afrika en wil gewapend ingrijpen. Een gewapende tussenkomst ziet de Afrikaanse AU echter niet zitten, ze willen Mugabe eerder overtuigen samen met de oppositie de macht te delen. In Kenia lukte dit, maar of het met een gek en een moordenaar zoals Mugabe ook zal lukken valt af te wachten. Ondertussen vlucht een grote menigte van de Zimbabwaanse bevolking naar Zuid-Afrika waar ze door de zwarte Zuid-Afrikaanse bevolking worden vervolgd en afgeslacht.
Laat mij een Hitler zijn in tien-voud - Robert Mugabe


Door Europa, meer bepaald Louis Michel, werd aangedrongen om de landbouwgronden te herverdelen. Blanke boeren die al minstens driehonderd jaar met zweet en bloed de gronden cultiveerden en heel Afrika voorzag van graan, moesten plots hun land verlaten of werden vermoord. Zij die nog overbleven mochten niets meer zaaien of planten.

De graanschuur van Afrika werd in een mum van tijd overwoekerd door onkruid en Mugabe beschuldigde het westen... (dat kennen we).

Het Westen voorzag de bevolking van voedsel dat werd verdeeld onder de de bevolking, maar voedselbedeling werd verboden door Mugabe.

Hieronder werden de meest noodlijdende delen van het land in kaart gebracht.

_44724436_imbabwe_food_regions

15:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

hij was erg schattig Mugabe DV is echt wel grappig met zijn commentaar....
hoe kunnen we die vent nu ernstig nemen ,hoe kan je behoorlijk reageren als hij FDW vergelijkt met een zwarte verwilderde menseneter...maar toch moet ik denken aan de historische woorden van Soetkin die elke mens gelijkwaardig acht en hij heeft gelijk...""eens"" waren Mugabe..FDW en zelfs DV erg "schattig" en "vertederend" toen zij voor het eerst met hun zacht rose lipjes het woordje " MaMa "" prevelden

Gepost door: Rene | 01-07-08

JA, WE WETEN HET WEL! Apartheid was slecht.
Rhodesië was fout.
Mugabe was de redder.
Europa was de helper om de blanke boeren weg te jagen, te vermoorden.
Zimbabwe (een nieuwe naam om niet meer herinnerd te worden aan het nefaste regime van vroeger, toen de mensen nog te eten hadden!)
verzeilde in een echte hongersnood.
Al wie met de dictator niet meedeed, moest het met de dood bekopen.
Als ik dit filmpje zie, denk ik : dat kan bij ons morgen ook gebeuren...Nietwaar Thielemans, Janssens, De Gucht, Michel ... (sorry maar ik kan ze alle 100 niet opnoemen, maar jullie kennen ze wel!)

En ja!
DV heeft het goed gezien!
Al onze berichtgeving is gecensureerd, VRT, de kranten en bijzonder de KWALITEITSkranten, de radio...
Wat hebben ze de mensen al niet wijsgemaakt over de Lange Wapper? En PLOTS happen de mensen niet meer toe!
En dan zijn het leugenaars, zoals die gehandicapten hé meneer Janssens?

Inderdaad: al wie NIET LIEGT ZOALS ZIJ, is een leugenaar!

Gepost door: Erwin | 01-07-08

wat is er eigenlijk veranderd? Ik begrijp toch niet waarom de hele wereld nu op de kap van die arme mugabe zit. Hij doet immers nog steeds hetzelfde als waar hij vroeger door heel de wereld voor is geprezen en geridderd, namelijk de tegenstanders bekampen (met woord en daad, zie de burgeroorlog in Rhodesie) intimideren en afmaken en daarna door de wereld geprezen worden als democratisch leider. Het enige verschil dat ik kan zien is dat hij eerst het blanke minderheidsbewind bevocht (een echte held in het westen), daarna de oppositie van Nkomo(dit was doorgedreven democratie nietwaar!), gevolgd door de blanke boeren (geen vuiltje aan de lucht, dit waren immers tirannen) en nu de zwarte bevolking.
Dat ondertussen de graanschuur van Afrika verworden is tot de bedelaar van Afrika omdat de nieuwe zwarte eigenaars van de gronden schijnbaar niet in staat waren of niet wilden produceren, werd geïgnoreerd, hoeveel blanken zijn vermoord sinds hij aan de macht is gekomen is zelfs nog niet geteld geworden. Zelfs nu nog verstaan de heren professoren op de vrt het om mugabe op te hemelen en te zeggen dat hij toch wel een bijzondere en goede man is.
Wel dan heeft iedereen gekregen wat hij gewenst heeft en moet er nu niemand komen janken

Gepost door: waar hebben we dat nog gezien? | 01-07-08

De commentaren zijn gesloten.