01-07-08

Knack - LDD wil met VB besturen

Peiling na peiling groeit de Lijst Dedecker (LDD) boven haar eigen verwachtingen uit. Is de partij van Jean-Marie Dedecker in ijltempo een traditionele partij aan het worden, of blijft ze het enfant terrible van de Wetstraat?

Voorlopig gaat de LDD er nog van uit dat ze volgend jaar op eigen kracht naar de Vlaamse verkiezingen trekt, vlot over de kiesdrempel springt en zich daarna nog een paar jaar verder bekwaamt in het oppositie voeren. Maar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 heeft de partij grootsere dromen.

'Dan zouden we in een aantal gemeenten zo sterk moeten staan dat we er in een coalitie kunnen stappen', zegt partij-ideoloog Boudewijn Bouckaert. 'Zo zouden we meteen het cordon sanitaire naar de geschiedenisboeken kunnen verwijzen. Als het VB en de LDD samen 30 of 40 procent van de stemmen behalen en we reiken een klassieke partij de hand, zal de verleiding wel erg groot worden om met ons mee te doen, hè.'

Hoewel de LDD een pak salonfähiger is dan het Vlaams Belang en niet achter een cordon sanitaire wordt teruggedrongen, durft toch niet iedereen zich al als sympathisant te outen.


LEES HIER VERDER

23:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

pfffft , dat lukt toch niet in belgiek door de corrupte "politici enzo...."zullen er wel een stokje voorsteken !let maar op mijn woorden er komt helemaal niks van coalitie en dendecker zal wel braaf aan het lijntje lopen dat albert2 bestuurt ! begot de waarheid is!

Gepost door: geert | 02-07-08

Ik lees verder: "Het gonst ook van de geruchten dat de LDD de overstap voorbereidt van 'een Vlaams Belanger met naam, die inhoudelijk goed in de partij zou passen'. Om wie het gaat, willen ze nog niet kwijt. Wel duikt de naam van Gerolf Annemans opvallend vaak op."

Annemans naar LDD? Dat ze den paryijnaam dan maar direct aanpassen, 'Nieuw Vlaams Blok' lijkt me erg relevant te zijn. Janice zie ik ooit nog wel es overstappen of er mee kappen. Want soms denk ik echt dat ze het noorden kwijt is in haar partij. Behalve islamofobie lijkt ze verder maar weinig gemeen te hebben met de mainstream binnen het VB. :)

Gepost door: Hugo | 02-07-08

Hugo, ik heb net een reactie gelezen bij la jurgen... Dat wist ik nog niet !

Gepost door: Ovi | 02-07-08

LIJKT ME NIET VERSTANDIG... M.i. os de titel verkeerd!
Er zou beter staan: LDD wil de kiezers van VB!

Daar is het hen om te doen! En ondertussen het VB aanvallen en op bezoek (pardon: audiëntie) gaan bij Zijne Majesteit de Koning: het lijkt meer op een partijtje verdeeldheid zaaien bij de Vlaamse kiezer.
Mij zullen ze niet hebben!
Wie ze wel hebben is ene J.V. hij kreeg mijn stem bij het VB...
Hoe noem ze dat ook weer?
Voor Boudewijn B. heb ik het grootste respect, maar omwille van deze wijze man kan ik de hele reutemeteut er toch niet bij nemen!

Dus LDD: doe maar voort met het VB aan te vallen, zo maak je alleen de politiek correcten maar (een beetje) sterker!
Bovendien niet vergeten:
als Mugabe binnenkort zonder job valt, halen onze politiek correcten hem binnen om hier in België de DEMOCRATIE echt te installeren! (Hij weet hoe dat met zachte dwang kan!)

Gepost door: Erwin | 02-07-08

Hugo, Dit is een kwakkel van jewelste. Gerolf Annemans blijft gewoon bij de partij en hij heeft er al op gereageerd in het nieuws.

Waarschijnlijk is het weer zo'n trucje om de mensen naar LDD te lokken.

Gepost door: Janice | 02-07-08

we worden nog fier op den hugo ik vraag me af voor wie "den Hugo" uiteindelijk gaat stemmen...die blijft hier maar posten en zich verzetten...voor ons is hij een soort boksbal..met onze doorslaande argumenten moet hij toch tot het besef komen dat hij op het verkeerde spoor zit en in het diepst van zijn eerste communiezieltje een soort van schaamtegevoel begint te krijgen .... of ..... de weg naar het licht !!

Gepost door: Rene | 03-07-08

De commentaren zijn gesloten.